Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το θεμα δεν ειναι να το πω και γω και οποιοσδηποτε οτι ετσι πρεπει να ειναι το κυνηγι γιατι πολλα παιδια περιμενουν ενα ΣΚ να πανε για κυνηγι και να κανουν πολλα χιλιομετρα οποτε περιμενουν πως και πως να το χαρουν ενω εγω το κοντινοτερο καρτερι για τσιχλα ειναι 2 λεπτα με τα ποδια απ το σπιτι μου και ο καλυτερος μπεκατσοτοπος 5 με το αμαξι..δυστυχως οι καιροι αλλαξαν το ιδιο και οι κυνηγετικες συνθηκες και φτανουμε να λεμε σαν τους παλιοτερους που μας ελεγαν το 50 το 60 το 70 οτι γυρναγαν με τσαμπια τις φασσες τους λαγους και ολων των ειδων τα θηραματα..ετσι και μεις λεμε το 16 το 19 κλπ ειχε πολυ τσιχλα ή πολυ μπεκατσα και καθε χρονια που ερχεται αναπολουμε τις καλες χρονιες
Γιατί μου βγάζει αυτό το μήνυμα?

Φιλαράκι εκεί που πήγαμε είμασταν...
Θυμάσαι τι πύκνα είχε!
Την δεύτερη φάσσα μια ώρα την έψαχνα κατατρυπήθηκα από τα αγκάθια!
Το φανταστηκα μολις ειπες για αγριοτρυνταφυλλιες....οι βρωμες σωβρακο σε κανουν!!!

Last edited:
Εαν τα πουλια που αναφερετε οτι ειδατε εμπαιναν απ τον νοτια, τοτε ειναι για να εγκατασταθουν εδω. Συμφωνα μ αυτα που ελεγε ο αρθρογραφος των κυνηγετικων νεων σε προσφατο βιντεο. Αρα καπου θα ειναι... Σε αντιθετη περιπτωση, πανε αιγυπτο αλλα θεωρω οτι θα πετουσαν σε υψος που δεν τα βλεπουμε.

Εαν τα πουλια που αναφερετε οτι ειδατε εμπαιναν απ τον νοτια, τοτε ειναι για να εγκατασταθουν εδω. Συμφωνα μ αυτα που ελεγε ο αρθρογραφος των κυνηγετικων νεων σε προσφατο βιντεο. Αρα καπου θα ειναι... Σε αντιθετη περιπτωση, πανε αιγυπτο αλλα θεωρω οτι θα πετουσαν σε υψος που δεν τα βλεπουμε.
Αυτό που είπε δεν ισχύει για όλοι την Ελλάδα.

Λεβεντοπαιδα.....σημερα εγινε της ''ποπης το καγκελο'''......βορεια Σαμος......εχασα το μετρημα απο το
μπασιμο ......ΟΛΑ κοτσυφια !!! Ολα πολυ ψηλα.....για να κρατησω τρια απο δαυτα.....εβαλα τσοκ φρενου ΙΜ
και 7ρια σκαγια !!! Ανειπωτη ομορφιά να τα βλεπεις να μπαινουν.....
Δεν πιστευω οτι αυτο να σηματοδοτει το τελος της τσιχλας.....ο καιρος ειναι ''μουρλαμενος''.....πιστευω οτι
θα συνεχιστει το μπασιμο σε ολα τα ειδη......υγεια να εχουμε !!!!!!
Καλημέρα δάσκαλε, μια απο τα ίδια και εδώ στο νησί. Περίεργα πράγματα, χθες το πρωί είχε αρκετά πουλιά στα ουράνια (στο περπατητό μετά απο 3 ώρες ούτε για δείγμα) το απόγευμα στο καρτέρι αρκετά πουλιά. Το ίδιο και σήμερα μετά τις 7,30 έμπαιναν πάρα πολύ ψηλά και αρκετά κοτσύφια (όπως έγραψες).... Όλα δείχνουν ότι τα πουλιά ταξιδεύουν ....

Καλημέρα δάσκαλε, μια απο τα ίδια και εδώ στο νησί. Περίεργα πράγματα, χθες το πρωί είχε αρκετά πουλιά στα ουράνια (στο περπατητό μετά απο 3 ώρες ούτε για δείγμα) το απόγευμα στο καρτέρι αρκετά πουλιά. Το ίδιο και σήμερα μετά τις 7,30 έμπαιναν πάρα πολύ ψηλά και αρκετά κοτσύφια (όπως έγραψες).... Όλα δείχνουν ότι τα πουλιά ταξιδεύουν ....

Καλησπερα Δημητρη μου!!!! Τα πρωινα πουλια περνουσαν ψηλα.........αλλα οχι σε πορεια ταξιδιου.....αυτα
τα πουλια επιασαν στο νησι.....αυτο ειναι Σιγουρο.....Τωρα εαν το βραδυ σηκωθουν και φυγουν αυτο
δεν το ξερω.....χλωμο το βλεπω να φευγουν.....ο Καρβουνης και οχι μονο.........ειναι ο παραδεισος γι'αυτα
Δεν εχουν λογους να φυγουν....αυτα βεβαια με την δικη μου λογικη....και οχι των κοτσυφαραιων.!! ;) :)

ΥΓ. Οπως και ν'αχει.....η σεζον ειναι πολυ καλυτερη απο την περσινη....τετοιο μπασιμο περυσι δεν εκανε
ουτε μια μερα. Περυσι το κλαμα και το δακρυ.....ποτισε και τα μπατζακια μας φιλε!!!!:(

Πρωτο απογευματινο και γενικα τσιχλοκυνηγι για μενα σημερα οχι τιποτα αλλο απλα να δω αν εχει πιασμενα πουλια το μερος μου..στα πυκνα ακουγα τσιχλιτσες αλλα νωρις δεν πεταξε καμια..στις 5.20 ξεκινησαν να μαζευοντε σε ενα πυκνο απο πισω μου πρεπει να ειδα γυρω στα 25 πουλια τα μισα απ αυτα περναγαν στα 30 μετρα διπλα απο μενα τα υπολοιπα λιγο πιο μακρυα απο μενα και μονο 3 μου εδωσαν ευκαιρια αλλα δυστυχως απο την απραγια τοσο καιρο τις κλαμπανισα κανονικοτατα..ενθαρυντικο αυτο που ειδα σημερα οπως επισης ολα ηταν τσιχλες και 1 κοτσυφι

Καλησπερα Δημητρη μου!!!! Τα πρωινα πουλια περνουσαν ψηλα.........αλλα οχι σε πορεια ταξιδιου.....αυτα
τα πουλια επιασαν στο νησι.....αυτο ειναι Σιγουρο.....Τωρα εαν το βραδυ σηκωθουν και φυγουν αυτο
δεν το ξερω.....χλωμο το βλεπω να φευγουν.....ο Καρβουνης και οχι μονο.........ειναι ο παραδεισος γι'αυτα
Δεν εχουν λογους να φυγουν....αυτα βεβαια με την δικη μου λογικη....και οχι των κοτσυφαραιων.!! ;) :)

ΥΓ. Οπως και ν'αχει.....η σεζον ειναι πολυ καλυτερη απο την περσινη....τετοιο μπασιμο περυσι δεν εκανε
ουτε μια μερα. Περυσι το κλαμα και το δακρυ.....ποτισε και τα μπατζακια μας φιλε!!!!:(
Αχ ο Καρβούνης!!!!! Τι πυρ και κίνηση έχω κάνει στους πρόποδες του!!!! Εμάς κύριε Νίκο 3 χρόνια σερί μας μουτζωνουν οι τσίχλες. Είχαμε μια κακη χρονιά ,μια πολύ μέτρια και τώρα μια , από ότι δείχνει έως τώρα ,εφιαλτικη.

Αχ ο Καρβούνης!!!!! Τι πυρ και κίνηση έχω κάνει στους πρόποδες του!!!! Εμάς κύριε Νίκο 3 χρόνια σερί μας μουτζωνουν οι τσίχλες. Είχαμε μια κακη χρονιά ,μια πολύ μέτρια και τώρα μια , από ότι δείχνει έως τώρα ,εφιαλτικη.
Και που 'σαι ακόμα.Πίσω εχει η αχλάδα την ουρά.

Καλησπέρα σας και από εμένα .
Μαζεύω κάποια πράγματα και 7/8 του μηνα όπως είχα πει θα κάνουμε μια μεγάλη αναφορά για το τι έχει γίνει και τι όχι εφέτος ..

Μια παρατήρηση μονο για κάτι που έγινε σήμερα και θέλω να το μοιραστώ .

Σήμερα ένας πολύ καλός φίλος και απόλυτα έμπιστος ....με πήρε τηλ όλο χαρά...

Ειδα μα..κα σήμερα τις πιο πολλές τσίχλες για φέτος ...
Που ρε ? Στο γνωστό μέρος ?
Οοοχι στο δρόμο το πρωί πηγαίνοντας ....!!!

Από τις 6 το πρωί στην αυλή του σπιτιού άκουγε πολλά Τσιν Τσιν...κτλ κτλ..
Το παιδί αυτό σε ένα χωματόδρομο 1.5 χιλιόμετρο 6:15.6:20 το πρωί πηγαίνοντας στο καρτέρι σήκωσε δεκάδες πουλιά από τον δρόμο και από το πλάι...Κάποιες μάλιστα έφτασε δίπλα τους ,να σηκωθούν με το ζόρι...από το αυτοκίνητο ..

Στο καρτέρι και όταν φώτισε δεν πέταξε απολύτως τιπτ...Ένα καρτέρι που έχει φάτσα όλη αυτήν την διαδρομή και τον βορά στην πλάτη ....
ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩς ΤΗς ΜΕΡΑς....

Αφήνω αυτό εδώ για σκέψη και συζήτηση και τα ξαναλέμε σε.μερικες μέρες ...

Πρωτο απογευματινο και γενικα τσιχλοκυνηγι για μενα σημερα οχι τιποτα αλλο απλα να δω αν εχει πιασμενα πουλια το μερος μου..στα πυκνα ακουγα τσιχλιτσες αλλα νωρις δεν πεταξε καμια..στις 5.20 ξεκινησαν να μαζευοντε σε ενα πυκνο απο πισω μου πρεπει να ειδα γυρω στα 25 πουλια τα μισα απ αυτα περναγαν στα 30 μετρα διπλα απο μενα τα υπολοιπα λιγο πιο μακρυα απο μενα και μονο 3 μου εδωσαν ευκαιρια αλλα δυστυχως απο την απραγια τοσο καιρο τις κλαμπανισα κανονικοτατα..ενθαρυντικο αυτο που ειδα σημερα οπως επισης ολα ηταν τσιχλες και 1 κοτσυφι
εαν δεν ειναι μιλτο δυο τουφεκια ετσι σε κανουνε,,το ειδιο παθενω και εγω :mad: .hair.

Status
Not open for further replies.
Back