Αύριο δεν θα δεις καμμίαΠρέβεζα σήμερα είδα αρκετά κοπαδακια με τσίχλες να μπαίνουν,από φάσσες όμως πολύ λίγα πράγματα και ψηλά,μου φαίνεται αύριο άμα ξεκινήσουν πάλι οι τσίχλες να παίρνουν θα αρχίσω το τουφεκιδη...

Αύριο δεν θα δεις καμμίαΠρέβεζα σήμερα είδα αρκετά κοπαδακια με τσίχλες να μπαίνουν,από φάσσες όμως πολύ λίγα πράγματα και ψηλά,μου φαίνεται αύριο άμα ξεκινήσουν πάλι οι τσίχλες να παίρνουν θα αρχίσω το τουφεκιδη...
Απλά κατανοητά κι όπως ειναι τα είπε. Πριν 6 ή 7 χρόνια την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου σίγουρα οχι το 2016 που είχε πολλά πουλιά,το θυμάμαι ξεκάθαρα γιατί δούλευαν τα καταστήματα, έκανε ενα τρελο μπασιμο στα Μεσόγεια. Φύσαγε ένα αεράκι βοριάς με συννεφιά ετσουζε λίγο,δεν είχα φορτωθεί φυσίγγια γιατί θα πήγαινα για δουλειά, έπρεπε να φύγω μάξιμουμ στις 9 η ωρα...Έριξα μέχρι και 2 ρεμινγκτον 6 αρια εξπρές που είχα κρατημενα για καμμιά φασσα. Είχα κάνει καμία 20 αρια τσιχλοκοτσυφα ίσως και λίγο παραπάνω.Πρεπει να ήταν ή 2 ή 3 Νοέμβρη.Θελω να πω ότι ναι μεν τα πουλιά ξεκινάνε τα μπασιματα από τις αρχές Οκτώβρη, αλλά αν ο καιρός δεν τσούζει λιγο μπασιμο σοβαρό δεν γίνεται.
Ωραίος Γιάννη λαγαρος.
Ρε συ Τόλη πάλι καλά τόσες τσίχλες έκαναν όλα τα παιδιά στο φόρουμ.Ρε τοσες χαμενες να μη βρω μια ακομα να πιασω το οριο ρε συ View attachment 18131
Ωραία video και αυτό και το προηγούμενο. Θα βάλω όμως ένας ερώτημα για συζήτηση: οι εμφανίσεις των κιχλίδων έχουν χρονικά ή και τοπικα μετατοπιστεί λόγω των καιρικών συνθηκών και τις κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι λογικό όμως να έχουν επιρρεαστεί και τα υπόλοιπα αποδημητικα που μας επισκέπτονται τον χειμώνα; Και το σημειώνω γιατί η χρονιά εξελίσεται καλά στις φασσες και δείχνει μάλλον το ίδιο και για τις μπεκάτσες, εκτός και αν έχω αντιληφθεί κάτι λάθος. Παλαιότερα λέγαμε ότι ειδικά οι κιχλίδες και οι μπεκάτσες μεταναστεύουν εξ ενστίκτου και μόνο η διαχειμανση τους εξαρτώνταν από την ύπαρξη τροφής και συνθηκών εδάφους. Τί λέτε; Και κάτι άλλο, μόνο την δική μας μεσογειακή γωνία επιρρεαζει η κλιματική αλλαγή (Γαλλία, Ισπανιά.....). Και μια "μαγική"λέξη: ανεμογεννήτρια.
Το θεμα δεν ειναι να το πω και γω και οποιοσδηποτε οτι ετσι πρεπει να ειναι το κυνηγι γιατι πολλα παιδια περιμενουν ενα ΣΚ να πανε για κυνηγι και να κανουν πολλα χιλιομετρα οποτε περιμενουν πως και πως να το χαρουν ενω εγω το κοντινοτερο καρτερι για τσιχλα ειναι 2 λεπτα με τα ποδια απ το σπιτι μου και ο καλυτερος μπεκατσοτοπος 5 με το αμαξι..δυστυχως οι καιροι αλλαξαν το ιδιο και οι κυνηγετικες συνθηκες και φτανουμε να λεμε σαν τους παλιοτερους που μας ελεγαν το 50 το 60 το 70 οτι γυρναγαν με τσαμπια τις φασσες τους λαγους και ολων των ειδων τα θηραματα..ετσι και μεις λεμε το 16 το 19 κλπ ειχε πολυ τσιχλα ή πολυ μπεκατσα και καθε χρονια που ερχεται αναπολουμε τις καλες χρονιεςπεστα και εσυ βρε μιλτοοοο μαζι με τον χρισοστομοοοοοο![]()
![]()
Μπραβο παιχτη μου, παρε ενα ψαλιδι κλαδεματος μαζι να μη σου πουλανε μαγκιες οι αγριοτριανταφυλλιες!!!Εχθές ήταν μια μέτρια κυνηγετικά ημέρα από άποψη περάσματος αλλά κάποια κοπάδια φάσσες που μπήκαν μετά της 10:30 έβαλαν θετικό πρόσημο στο τέλος! Δυστυχώς τα χαμένα ήταν αρκετά παρά τις προσπάθειες μου για ανεύρεση αυτών!
Έξι κοινές τσίχλες,μια κεδρότσιχλα,ένας κότσυφας και μια φάσσα μπήκαν στην πουλιάστρα μου!
Πέντε κοινές τσίχλες και μια φάσσα έμειναν στα κέδρα,τα πουρνάρια και τις αγριοτριανταφυλλιές!
Σε λίγο καιρό θα αποκτήσω ένα σκύλο επαναφοράς οπότε από του χρόνου θα είναι παρέα μου στις κυνηγετικές εξορμήσεις!
1 και 2 Νοεμβρίου του 2014. Την πρώτη μέρα με πολύ κρύο και δυνατό αέρα και την δεύτερη (Κυριακή) με συννεφια πέρασαν χιλιάδες πουλιά πάνω από το καρτερι μου. Από τα πιο εντυπωσιακά μπασιματα που έχω δει ποτε! Και προηγουμένως τα περάσματα που είχε κάνει τότε ψοφια ηταν αλλά δεν νομίζω να δούμε κάτι ανάλογο φέτος δυστυχώς.Απλά κατανοητά κι όπως ειναι τα είπε. Πριν 6 ή 7 χρόνια την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου σίγουρα οχι το 2016 που είχε πολλά πουλιά,το θυμάμαι ξεκάθαρα γιατί δούλευαν τα καταστήματα, έκανε ενα τρελο μπασιμο στα Μεσόγεια. Φύσαγε ένα αεράκι βοριάς με συννεφιά ετσουζε λίγο,δεν είχα φορτωθεί φυσίγγια γιατί θα πήγαινα για δουλειά, έπρεπε να φύγω μάξιμουμ στις 9 η ωρα...Έριξα μέχρι και 2 ρεμινγκτον 6 αρια εξπρές που είχα κρατημενα για καμμιά φασσα. Είχα κάνει καμία 20 αρια τσιχλοκοτσυφα ίσως και λίγο παραπάνω.Πρεπει να ήταν ή 2 ή 3 Νοέμβρη.Θελω να πω ότι ναι μεν τα πουλιά ξεκινάνε τα μπασιματα από τις αρχές Οκτώβρη, αλλά αν ο καιρός δεν τσούζει λιγο μπασιμο σοβαρό δεν γίνεται.
Καλημέρα Κωστή!!!Καλημέρα σε όλους..Πριν 5 μέρες ήμουν Ρουμανία και μετά Ουκρανία με το πλοίο..Οι τσίχλες έπαιζαν πάνω από το κεφάλι μας. Ο καιρός εκεί..καλοκαίρι
Αυτο ειναι ενθαρυντικο!!!Καλημέρα σε όλους..Πριν 5 μέρες ήμουν Ρουμανία και μετά Ουκρανία με το πλοίο..Οι τσίχλες έπαιζαν πάνω από το κεφάλι μας. Ο καιρός εκεί..καλοκαίρι
Φιλαράκι εκεί που πήγαμε είμασταν...Μπραβο παιχτη μου, παρε ενα ψαλιδι κλαδεματος μαζι να μη σου πουλανε μαγκιες οι αγριοτριανταφυλλιες!!!
Οι ρημαδες εχουν απιστευτο γραπωμα...![]()