Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παρ'ολη την αισιοδοξια που ειχα εκφρασει πριν λιγες ημερες, παρ'ολο το σημερινο ιδανικο πρωινο, - βορειαδακι, 7*C, με την σχετικη υγρασια βεβαια που ολοι μας εχουμε νοιωσει πλεον - στα βορεια της Αττικης δεν πεταγε τιποτα. Τουφεκιες ελαχιστες, τα καλα καρτερια της περιοχης σιωπησαν. Ελαχιστοι σπινοι, οι καρακαξες στα 80 μετρα, οι τσιχλες αφαντες. Μια "πιασμενη" πηγαινε περα δωθε, πανικοβλητη, δεν σηκωσα τουφεκι, δεν ειχε νοημα εξ' αλλου. Τι μας μενει τωρα, τι μπορουμε να περιμενουμε...Κατα την ταπεινη μου αποψη και με δεδομενες πλεον τις αλλαγες στην διαμορφωση του καιρου, μια επιδεινωση του καιρου στα βορεια της χωρας ισως οδηγησει τα πουλια νοτιοτερα, καποιες εσωτερικες μετακινησεις ισως δωσουν καποια πουλια, συνεβη και περισυ αυτο. Καλη συνεχεια ευχομαι, ας μην απογοητευομαστε, υπαρχουν και χειροτερα...Ο καφες παντως, διαχρονικα, η καλυτερη πρωινη παρεα.

Χθεσινή βόλτα στους Καθενούς. 4 άτομα, είδαμε 2 πουλιά. Ακούστηκαν τριγύρω 5 τουφεκιές. Απελπιστική κατάσταση. Έτσι όπως πάμε, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν τα περπατητά φέτος. Σα να παρακάμπτουν τα πουλιά τη χώρα μας. Και σίγουρα η ζημιά που κάνουν τα δίχτυα στην Αίγυπτο και τις υπόλοιπες χώρες αλλά και τα φυτοφάρμακα σε ελαιώνες, θα έχουν καθοριστική σημασία για τον πληθυσμό της τσίχλας. Δύσκολα θα ανακάμψουν αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι. Ένα θήραμα που υπήρχε σε αφθονία, σιγά σιγά θα εντοπίζεται σε ελάχιστους πληθυσμούς.

Καλημέρα αδέρφια, σμρ πολύ καλό μπασιμο( άλλαξα πόστο Ανατολική χιο) δυνατό πέρασμα συνεχόμενο, τσίχλες πολλά κοτσύφια και 4-5 κοπαδακια γερακίνες. Βοήθησε πιστεύω το ελαφρύ βοριαδάκι και η πτώση θερμοκρασίας. Τα πουλιά έμπαιναν ασταμάτητα από την θάλασσα, πιάσαμε όριο σμρ φίλοι μου και όσοι συγκυνηγοι ήταν σχετικά κοντά μου τα πήγαν παρά πολύ καλά. Μακάρι να συνεχιστεί και άλλες μέρες γτ βλέπω τον καιρό να μας ευνοεί ακόμα καλύτερα από Τετάρτη και μετά

Καλημέρα αδέρφια, σμρ πολύ καλό μπασιμο( άλλαξα πόστο Ανατολική χιο) δυνατό πέρασμα συνεχόμενο, τσίχλες πολλά κοτσύφια και 4-5 κοπαδακια γερακίνες. Βοήθησε πιστεύω το ελαφρύ βοριαδάκι και η πτώση θερμοκρασίας. Τα πουλιά έμπαιναν ασταμάτητα από την θάλασσα, πιάσαμε όριο σμρ φίλοι μου και όσοι συγκυνηγοι ήταν σχετικά κοντά μου τα πήγαν παρά πολύ καλά. Μακάρι να συνεχιστεί και άλλες μέρες γτ βλέπω τον καιρό να μας ευνοεί ακόμα καλύτερα από Τετάρτη και μετά
Το έγραψα στο #27499 για το Αιγαίο.

Χθες βράδυ στις 23:30 ξανά άκουσα τσίχλα από αέρος...τα πουλιά περνάνε νύχτα κ ίσως με τα χιόνια τα βρούμε μπροστά μας το
Δεκέμβρη-Γενάρη στα χαμηλά...
Περνάνε νύχτα και πάνε και τα πιάνουν οι Αφρικανοί με τα δίχτυα.

Περνάνε νύχτα και πάνε και τα πιάνουν οι Αφρικανοί με τα δίχτυα.
Ρε παιδιά πως τα πιάνουν οι αφρικανοί με τα δίχτυα? Πραγματική απορία εκφραζω. Πόσο χαμηλά μπορεί να πετάνε και πόσο ψηλά μπορούν αυτοί οι κατσαπλιαδες να σηκώνουν διχτυ????

Ρε παιδιά πως τα πιάνουν οι αφρικανοί με τα δίχτυα? Πραγματική απορία εκφραζω. Πόσο χαμηλά μπορεί να πετάνε και πόσο ψηλά μπορούν αυτοί οι κατσαπλιαδες να σηκώνουν διχτυ????
Μπορεί να απλώνουν χιλιάδες μέτρα δίχτυα .Δες το βίντεο του Kynoclub και αν μπορεί κάποιος να το ανεβάσει εδώ

Μπορεί να απλώνουν χιλιάδες μέτρα δίχτυα .Δες το βίντεο του Kynoclub και αν μπορεί κάποιος να το ανεβάσει εδώ
Εδω μην το ανεβασεις θα κατεβει, λογω πολιτικης του φόρουμ...
Τα διχτυα τα βαζουν σε συνδυασμο με "συναυλια" κραχτων, και κατεβαινουν τα πουλια καρφι!

ΒΑ Αττική σήμερα λίγο καλύτερα τα πράγματα, πριν το χάραμα ακούστηκαν αρκετές τουφεκιές στις μαύρες και αφού ξημέρωσε υπήρξε μια σχετική κίνηση από ζευγαράκια, τριάδες πουλιών. Μετά τις 7.15 περίπου έκοψαν τελείως. Μπάσιμο δεν έκανε αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, που ούτε που την βλέπαμε, ήταν βελτίωση.

Και σημερα μπηκαν πουλια....πολλα λιγα....δεν ξερω.....πιαστηκα μ@λακας....πρωτη τουφεκια ....
φτεριαρα γερακοτσιχλα....εστειλα τον Ρεξ....οργωσε το αμπελι ....πουθενα το πουλι....παω κοντα του
να δω τι ''γινεται'' .....τα πουλια περναγαν με εκαναν καβαλα...συνεχισα να φοραω την περικεφαλαια του μ@λακα...
λες και εψαχνα για το χρυσο ρολεξ που εχασα .!!! Δευτερη τουφεκια παλι γερακοτσιχλα...αυτη επεσε
πατσαβουρα....εκει που επεσε επρεπε να σακατεψω τον σκυλο να την φερει...βατιωνας του κερατα....Τριτη
τουφεκια......πεταλωνω μια φασσα....αι σιχτιρ....ειναι να σε ''θελει''....αν δεν σε θελει....σηκω και φυγε.
Αυτο εκανα....εχω το απογευμα....και πρωτα ο θεος.....αυριο ειναι αλλη μερα. ;) :)

Τάσο όλα πολύ ωραία μπράβο! παρατηρώ ότι χάνονται αρκετές κυριαρίνες και αναρωτιέμαι αν σκαλώνουν στα έλατα!
Ναι, Γιώργο μου. Δυστυχώς με τις κυριαρίνες είναι πάγιο αυτό το πρόβλημα. Από τις 4 χαμένες, οι 3 έμειναν επάνω. Η τέταρτη έπεσε κοψοφτέρουγη και δεν την πρόλαβα στο τρέξιμο. Χώθηκε σε κάτι κέδρα συνεχόμενα με ελατάκια και κάπου τρύπωσε. Κανονικός δρομέας λέμε. Ούτε πέρδικα να ήταν η άτιμη.

Αφού έχει η Χίος και η Σάμος πουλιά, κι εμείς εδώ δε τα βλέπουμε, άρα πάνε πιθανόν Τουρκια. Βέβαια όταν θα αρχίσουν τα κρύα εκει μετακινήσεις από Τουρκία θα γίνουν, άλλωστε πάντα γινόταν αυτό.

Status
Not open for further replies.
Back