Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα και καλό μήνα. Επιστροφή από πέρδικα χωρίς αποτέλεσμα,τα πουλιά δεν μπορούσαμε να τα πλησιάσουμε, σηκώνονταν στα 50 μέτρα. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι είδα αρκετές τσίχλες,φλώρους και λοιπά μικροπουλα. Έτσι έριξα σε μια τσίχλα και την πήρα,την πρώτη για φέτος για να μην γυρίσω σπίτι ατουφέκιστος. Πουλιά λογικά μπήκαν το βράδυ,ας ελπίζουμε να συνεχίσουν να μπαίνουν μπας και δουλέψει και κάνα καρτέρι.

Νεκρή φύση, 10 χλμ περπάτημα ζήτημα να σηκώσαμε είκοσι τσίχλες με ελάχιστες να δίνουν ευκαιρία για τουφεκιά. Σήμερα τουφεκισα τρεις κ τις πεταλωσα κανονικά. Ανοίγω το διαολοκοντακι κ βλέπω ότι έχω αφημένη από περσινους πειραματισμούς, περασμένη λάθος φλάντζα .hair.

Η fabarm κενταει .
Όσες φορές την πήρα φέτος με έχει αφήσει με ανοιχτό το στόμα,αφού κάθε φορά ανοίγω το τσοκ περισσότερο κάτω από 3 δεν τολμώ να τις βάλω γιατί πάει η τσομπλα σύννεφο.Την προηγούμενη εβδομάδα στο χωριό σε ένα σκουπιδότοπο στο κυνήγι βρήκα μερικούς τενεκέδες λαδιού,τους έστεισα και την δοκίμασα με την beretta στα 35 βήματα,σε σύγκριση με την fabarm το 3 αντιστοιχούσε στο 1 της beretta.Εντυπωση μου έκανε και το αποτύπωμα της ντουφεκιας καθώς ήταν ποιό έντονο και μερικά σκάγια είχαν τρυπήσει τον τενεκέ.Μου θυμίζει μια ΜΚ3 που είχα παλιά που όπου έβλεπες βαραγε. Νομίζω fabarm μαζί με κάποιες Ρεμινκτον δινουν μακραν απο τις υπόλοιπες μεγαλύτερο βεληνεκές.Παντως δέκα χρόνια που είχα τηνxlr δεν είδα τέτοιες ντουφεκιες

Διαβάζω όλο το διάστημα τις δημοσιεύσεις για τα αναμενόμενα περάσματα τσίχλας. Μπορώ να πώ ότι είναι απογοητευτικά. Είναι που είναι μειωμένα τα θηράματα σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, τουλάχιστον είχαμε τα περάσματα να ρίξουμε μερικές τουφεκιές... Παρόλα αυτά θα τολμήσω να πώ ότι αυτό που βλέπουμε οφείλεται στον αλλοπρόσαλλο καιρό. Ίσως δεν ευνόησε μαζικό μπάσιμο παρά αποσπασματικό και με διαλείμματα. Ελπίζω να συμβαίνει αυτό και επίσης ελπίζω να κάνει κάποιες καλές μέρες που θα ευνοήσουν το μπάσιμο και σε διαδρόμους που μέχρι τώρα δεν πέρασαν θηράματα. Και σε συνδυασμό με τον αναμενόμενο χειμώνα να μείνουν θηράματα να κυνηγήσουμε. Εστω για να θυμόμαστε την κανονικότητα με όλα αυτά που συμβαίνουν. Βασική προϋπόθεση να προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας και φυσικά να μην απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Από Καπανδρίτι κοιτώντας προς λίμνη πίσω δεξιά έπεφτε πολύ τουφεκιδι πάντως .Μακριά βέβαια άκουγα τα τουφέκια .
Είναι προς τον Αγιο Στεφανο το σημείο που λες, πίσω απο τα φυτώρια. Είναι καμια 10αρια "κυνηγοι" σε κύκλο με το ηχοσυστημα στο κέντρο και στην διαπασον, πολλές σεζον τωρα. Αλλα δυστυχώς για καποιον λογο και στο απυρόβλητο...

Είναι προς τον Αγιο Στεφανο το σημείο που λες, πίσω απο τα φυτώρια. Είναι καμια 10αρια "κυνηγοι" σε κύκλο με το ηχοσυστημα στο κέντρο και στην διαπασον, πολλές σεζον τωρα. Αλλα δυστυχώς για καποιον λογο και στο απυρόβλητο...
Άστο αυτοί είναι σε( προστατευμένο )χώρο κάνουν κηδείες κανονικές πάνω από μια δεκαετία μιλάμε για αποδεκατισμο δεν θα πω τίποτα παραπάνω ελπίζω να αλλάξει κάποια στιγμή μόνο αυτό

Καλό μήνα στην παρέα! Πολύ φτώχεια φέτος από ότι ακούω και βλέπω!!Σήμερα Δερβενοχώρια από μαύρες λίγα πράματα, κράτησα μία και αργότερα είδα 3-4 μονα, ψηλωμένα ,1 τετράδα και άλλη 1 γερακότσιχλες, ψηλά κι αυτά !Στις 8 που ετοιμαζόμουν με το φίλο να μαζέψουμε για περπατητό , πέρασαν 5 κοτσύφια χαμηλά και κράτησα το 1!!Στα αμπέλια περπατητό ούτε 1 δε σηκώσαμε,βέβαια μπορεί να είχαν ψαχτεί από άλλους νωρίτερα αλλά δεν πέταξε εντομεταξύ τίποτα!!

Attachments

• IMG_20201101_085124.jpg
    IMG_20201101_085124.jpg
    448 KB · Προβολές: 46
Φτώχεια καταραμένη ρε παιδιά. Είχα δουλειά στις ελιές το απόγευμα και κάθισα σε ένα ψευτοκαρτερο μισή ωρίτσα στο σούρουπο. Ένα κοτσυφας πέρασε νυχτα και δεν του εριξα. Πολύ τουφεκιδι το απόγευμα στο...σκοπευτήριο Ψαχνων!

Κατεβηκα για φασες περιοχη φολοη Ηλειας .Δυστυχως περασματακι απο φασες μικρο εγινε την Παρασκευη εγω ειδα μονο 6 χωρις να ριξω.Να μην βγαινω εκτος θεματος παντα τετοια εποχη εκει συναντουσα πολλες τσιχλες και κυριαρινες και κοτσυφια εναι ζητημσ να ειδα πανω απο πεντε τις 2 ημερες.... Ειδομεν...

Πρωινη βολτουλα περιξ Δερβενοχωριων γι'ακομα μια φορα. Μεχρι ν'ανεβουμε στο καρτερακι ειχαμε ακουσει πολλα τσικ και ειδαμε 2 βασιλισσες να περνανε ακροβατικα. Τις χαζεψαμε και συνεχισαμε. Λιγο πιο κατω ακουσαμε και 2 ορτυκακια. Ειδα 5-6 μαυρες. Μετα η απολυτη νεκρα. Μεχρι τις 9:00 ειχα δει συνολο 20 πουλια. Απο τις 9:00 και μετα αρχισαν να παιζουν κεδροτσιχλες. Ειδα μεχρι τις 11:30 που εφυγα καμια 30αρια. Για την ιστορια εριξα σε 2 τσιχλες και μια κεδροτσιχλα και πηρα 1+1. Η 3η μου βγηκε την ωρα που μιλαγα στο κινητο. Την βλεπω μπροστα μου - πεταω το κινητο - ριχνω βιαστικα - τρωω τα μουτρα μου σε μια πετρα - με χαιρεταει - αρχιζω τα γαλλικα. Κατα τις 10:15 βλεπω 2 φασσες αριστερα μου στα 60-70 μετρα, στριβουν κι ερχονται κατα πανω μου. Τις περιμενω να βγουν μπροστα μου μεσα απο τα πευκα και η αδρεναλινη στο φουλ. Τελικα βγηκαν απο την αλλη πλευρα στα πευκα καμια 60αρια μετρα, ουτε που σηκωσα το οπλο. Καπως ετσι τελειωσε και η σημερινη βολτουλα κι αρχισε η κατηφορα για το αμαξι. Στην καταβαση προς την πολη, συναντησαμε πολλα αμαξια. Μαλλον το ριξανε ολοι εξω πριν την Τριτη. Καλα να περνατε.20201101_181537.jpg20201101_181537.jpg

Status
Not open for further replies.
Back