Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Από Παρασκευή το βράδυ ανέβηκα για διήμερο με τη γυναίκα μου στη Φθιώτιδα, 2 μέρες πήγα κυνηγι σε καλά μέρη και δυστυχώς δεν πέταγε τίποτα. Αν εξαιρέσεις τις πρωινές f16 μετά σιωπή. Αποτέλεσμα η χειρότερη καρπωση με μόλις 3 πουλιά 2 ημέρες. Καλά να είμαστε και βλέπουμε.

Ωρωπός. Σήμερα πήγα κοντά με βαριά καρδιά φοβούμενος γιατί όποτε δεν πάω γίνεται τζερτζελες.Καθώς απολαμβανα το καφεδάκι μου και ρεμβαζα με καβαλάνε 2 μεγάλες από το δάσος πίσω μου μου φύγανε καφέδες και έριξα μια για εκφοβισμό,μεχρι να χαθούν μέτρησα πόσοι κυνηγοί ήταν σε περίμετρο 1 χιλιόμετρου.Καθως τα μάζευα να φύγω μιας και δεν είδα ούτε μία στον ορίζοντα και έχοντας πέσει καμία δεκαριά ντουφεκιες σε όλη την περιοχή,βλέπω μια από το πουθενά μεσουρανα και αριστερά μου,ρίχνω μια από αγανάκτηση περισσότερο γαρ δύο μέρες αντουφεκιστος και την βλέπω να κρεμάει περιστρέφοντας.Την μαδαω από περιέργεια για να δω αν την έχει πάρει κανα σκαγι σε ζωτικό σημείο και έκπληκτος βλέπω 3 σκάγια.IMG_20201101_071829.jpgIMG_20201101_073805.jpg

αν έχουν μείνει ακόμα πίσω τα πουλιά, τότε θα τα δουμε απο Τετάρτη, ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή που όλη η Βορειοανατολική Ευρώπη και Ουκρανία έχει συνεχώς βοριάδες. αυτό το βόρειο ρεύμα καταλήγει στο Αιγαίο που φαίνεται να δέχεται και τον μεγαλύτερο όγκο πουλιών.
Μακάρι αλλά δεν το βλέπω. Καλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους.

Εκανα και εγω εχθες την πρωτη μου εξοδο για τσιχλα.
Αργησα να ξυπνησω, και στα καρτερια εφτασα τελευταιος
Εφυγα και τελευταιος (κλεινει την πορτα) περνωντας και το μπονους της ημερας......big smile.

Μια χαρα και συμφωνα με αυτα που ακουω, μπορω να πω οτι δεν ειχε πουλια αλλα ειχε ενδιαφερον.

Ισως αν εφτανα καμια ωρα πιο πριν να ειχα καμια 3-4 τσιχλες ακομη.
Σημασια εχει οτι το ευχαριστηθηκαμε εγω και τα σκυλακια μου

Καλο μηνα σε ολους

Παλικαρια εδω σημερα εκανε Μπασιμο......το 90% των πουλιων γερακοτσιχλες.....περνουσαν
μεσουρανα.....με τοκ φρενου καταφερα να κρατησω 2 + ενα κοτσυφα , μαλλον ντοπιαρη.
Το θετικο ειναι οτι ειδα αρκετα πουλια σε κοπαδακια 10 -15 -20 πουλιων....... :)

Καλημέρα σε όλους.
Επιστροφη πριν λίγο από Κ. Εύβοια
Τα διάβαζα αλλά είναι διαφορετικα να το ζεις.
Πιασμενες το πρωί μηδεν
Μπασιμο μηδέν
Ουτε μπαμ.
Εξη εφτά κοπαδακια δέκα δεκαπέντε πουλιών ψαρονια πέρασαν τίποτα άλλο.
Κι όλα αυτά σ ένα τόπο που έχει δώσει ωραία κυνήγια τέτοια εποχή
Κριμα.

Περιοχή Ωρωπού,είδαμε συνολικά 8 τσίχλες,σε 3 που έριξα τις πήρα και 12 φασσες,από τις οποίες μια μόνη της πέρασε ανάμεσα στις ελιές ,της άδειασα 3 αλλά αποδείχτηκε αρσενική. Αφού φτάσαμε να βλέπουμε πιο πολλές φασσες από τσίχλες, κάτι δεν πάει καλά. Μακάρι να πέφτω έξω.

Ωρωπός. Σήμερα πήγα κοντά με βαριά καρδιά φοβούμενος γιατί όποτε δεν πάω γίνεται τζερτζελες.Καθώς απολαμβανα το καφεδάκι μου και ρεμβαζα με καβαλάνε 2 μεγάλες από το δάσος πίσω μου μου φύγανε καφέδες και έριξα μια για εκφοβισμό,μεχρι να χαθούν μέτρησα πόσοι κυνηγοί ήταν σε περίμετρο 1 χιλιόμετρου.Καθως τα μάζευα να φύγω μιας και δεν είδα ούτε μία στον ορίζοντα και έχοντας πέσει καμία δεκαριά ντουφεκιες σε όλη την περιοχή,βλέπω μια από το πουθενά μεσουρανα και αριστερά μου,ρίχνω μια από αγανάκτηση περισσότερο γαρ δύο μέρες αντουφεκιστος και την βλέπω να κρεμάει περιστρέφοντας.Την μαδαω από περιέργεια για να δω αν την έχει πάρει κανα σκαγι σε ζωτικό σημείο και έκπληκτος βλέπω 3 σκάγια.View attachment 18102View attachment 18103
Η fabarm κενταει .

Παλικαρια εδω σημερα εκανε Μπασιμο......το 90% των πουλιων γερακοτσιχλες.....περνουσαν
μεσουρανα.....με τοκ φρενου καταφερα να κρατησω 2 + ενα κοτσυφα , μαλλον ντοπιαρη.
Το θετικο ειναι οτι ειδα αρκετα πουλια σε κοπαδακια 10 -15 -20 πουλιων....... :)
Περιοχή ;

Status
Not open for further replies.
Back