Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο καταστροφικός Ιανος απο Αττικη δε πολυπερασε...στην Καρδιτσα οι καταστροφες ηταν τρομερες αν και δεν το ειχαν προβλεψει...ολοι μιλούσαν για Πελοπόννησο και μαλιστα δυτικη...Βεβαια και μενα οι προβλέψεις με έπεισαν να πεσω για υπνο...
Οποιος βγηκε σημερα Αττικη και βρηκε πουλια αξιζει διπλο μπραβο, γιατι ειχε προαίσθημα σωστο!
Το προαίσθημα το είχαμε... Η μικρή δεν μας άφησε όμως ούτε το μεσημέρι να πάμε....
Αν είχε ας οποίο πήγε...

Πληροφορίες μου λενε για πολλά πιασμένα πουλιά Ζακυνθο και Ηλεία συναδελφοι το νου σας αν ειναι κανεις απο εκει ας επιβεβαιώσει!!!
Για να μην έχει φανεί ακόμα ο Κοντραδόσης, μάλλον δίκιο έχεις...
Θα είναι ακόμα έξω και θα τουφεκάει.my man.

Πληροφορίες μου λενε για πολλά πιασμένα πουλιά Ζακυνθο και Ηλεία συναδελφοι το νου σας αν ειναι κανεις απο εκει ας επιβεβαιώσει!!!
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.
Το πρωί πηγαίνοντας για δουλειά 08:50 είδα 3 σε καλόδια στν άσφαλτο.
Σταμάτησα από κάτω τους ακριβώς, κατέβηκα κ δν έφυγαν....έφυγα εγώ πρώτος....
Το μεσημέρι πήγα μια βόλτα στις 14:30 στο βάλτο να δω αν έπειασε νερά η γκιόλα κ σήκωσα 7+ στρωμένα σε χωματόδρομο κ δν έφυγαν....έκατσαν σε μια μουριά...(300m) από τη θάλασσα.
Στις 16:00 πήρα το παπάκι κ βγείκα περπατητό σε δέντρα κ σήκωσα 2 ζευγάρια από λεύκα τα οποία δν κατάφερα να τους βάλω χέρι.
Αυτά από μένα....όλα σημερινά κ χθεσινοβράδυνα πουλιά ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ.

Σήμερα το πρωί, Πρέβεζα αν δεν έριχνε δύο ντουφέκια ένα κοντινό μου καρτέρι θα με έπαιρνε ο ύπνος...
Αν και χθες με τη βροχή είχαν "πιαστεί" κάποια πουλιά, σήμερα, στο μέρος τουλάχιστον που ήταν η αφεντιά μου και μερικοί ακόμη, δεν κινήθηκε σχεδόν τίποτα...
Μέχρι τις 9:30 που έφυγα, είδα απο μακρια, ένα κοπαδάκι των 4ων πουλιών και ένα ζευγάρι...
Οι τουφεκιές που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή, μετρημένες στα δάχτυλα...
Ελπίζω τα πράγματα να είναι διαφορετικά αύριο για όσους βρεθούν στα πόστα τους...
Καλή συνέχεια...

Καλησπερα,όντως αρκετα πουλιά έξω στα χωράφια σήμερα,και εδω στα κεντρονότια της Ηλείας,όποιος ειχε όρεξη να τα κυνηγησει στο ψαχτήρι απο δεντρο σε δεντρο έκανε νουμεράκι άνετα..Στο δασος το πρωί τίποτα ψιλοπράγματα,όμως εξω εγινε παιχνίδι..Σχεδόν πάντα στα τόσα χρόνια που κυνηγαω στη περιοχή, οταν έχει κακοκαιρία πάντα πιάνουν πουλιά τα χωράφια..

Βγήκα μετά τις 15:30 για περπατητό σε χωράφια (χέρσα είναι εδώ!) με ελιές χαρουπιές και κάποια πεύκα. Η βροχή ήταν στα τελευταία της η μαυρίλα πήγαινε νότια και ήταν σίγουρο πως δεν θα έριχνε άλλο. Σε κάποιο χωράφι με λίγες ελιές και κάποιες τεράστιες χαρουπιές έφυγαν 2-3 απο τα 100 μέτρα. Συνέχισα το περπάτημα για μια ώρα περίπου, χωρίς άλλη συνάντηση κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο φτάνοντας πάλι εκεί που είχαν σηκωθεί τα πουλιά και έκατσα κάτω από μια ψηλή χαρουπιά έχοντας μπροστά μου το χωράφι και πλάγια πίσω μου κι΄άλλες χαρουπιές.
Ξαφνικά βλέπω πολύ ψηλά ένα κοπάδι 6-7 τρυγόνια να έρχονται προς το μέρος μου και να βουτάνε κλείνοντας τα φτερά! μπαίνοντας ταυτόχρονα σε απόσταση βολής. Τουφέκισα ούτε και ξέρω πως! η πορεία των πουλιών ήταν από πάνω προς τα κάτω! και ίσα που πρόλαβα να ρίξω μία, πριν χαθούν πίσω από τα δέντρα που ήταν πίσω μου. Έμεινα ακόμα μια ώρα εκεί και ήρθαν εκτός βολής πάλι 3-4 στο ίδιο χέρσο; τα οποία δεν πλησιαζόντουσαν. (συγνώμη για τη μεγάλη περιγραφή, αν κάποιος έχει δεί τρυγόνια να βουτάνε έτσι ας μας πει)

Attachments

• Φωτογραφία0705.jpg
    Φωτογραφία0705.jpg
    234,3 KB · Προβολές: 100
Βγήκα μετά τις 15:30 για περπατητό σε χωράφια (χέρσα είναι εδώ!) με ελιές χαρουπιές και κάποια πεύκα. Η βροχή ήταν στα τελευταία της η μαυρίλα πήγαινε νότια και ήταν σίγουρο πως δεν θα έριχνε άλλο. Σε κάποιο χωράφι με λίγες ελιές και κάποιες τεράστιες χαρουπιές έφυγαν 2-3 απο τα 100 μέτρα. Συνέχισα το περπάτημα για μια ώρα περίπου, χωρίς άλλη συνάντηση κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο φτάνοντας πάλι εκεί που είχαν σηκωθεί τα πουλιά και έκατσα κάτω από μια ψηλή χαρουπιά έχοντας μπροστά μου το χωράφι και πλάγια πίσω μου κι΄άλλες χαρουπιές.
Ξαφνικά βλέπω πολύ ψηλά ένα κοπάδι 6-7 τρυγόνια να έρχονται προς το μέρος μου και να βουτάνε κλείνοντας τα φτερά! μπαίνοντας ταυτόχρονα σε απόσταση βολής. Τουφέκισα ούτε και ξέρω πως! η πορεία των πουλιών ήταν από πάνω προς τα κάτω! και ίσα που πρόλαβα να ρίξω μία, πριν χαθούν πίσω από τα δέντρα που ήταν πίσω μου. Έμεινα ακόμα μια ώρα εκεί και ήρθαν εκτός βολής πάλι 3-4 στο ίδιο χέρσο; τα οποία δεν πλησιαζόντουσαν. (συγνώμη για τη μεγάλη περιγραφή, αν κάποιος έχει δεί τρυγόνια να βουτάνε έτσι ας μας πει)
Ωραίος

Καλησπερα,όντως αρκετα πουλιά έξω στα χωράφια σήμερα,και εδω στα κεντρονότια της Ηλείας,όποιος ειχε όρεξη να τα κυνηγησει στο ψαχτήρι απο δεντρο σε δεντρο έκανε νουμεράκι άνετα..Στο δασος το πρωί τίποτα ψιλοπράγματα,όμως εξω εγινε παιχνίδι..Σχεδόν πάντα στα τόσα χρόνια που κυνηγαω στη περιοχή, οταν έχει κακοκαιρία πάντα πιάνουν πουλιά τα χωράφια..
Αυτο το πραγμα με την στροφυλια λες κι έχει πεσει κατάρα φέτος!!!

Παίδες πειτε Μεγαρα-Πυραμιδες η Λεγραινα-Χαρακα αυριο πρωί για την βολτα μας? 90% δε θα ριξουμε ουτε τουφεκια, οποτε....
Αν υπάρχει μια πιθανότητα να δεις πουλιά στα Λεγρενά είναι με αυτόν τον καιρό σήμερα και αύριο.

Αυτο το πραγμα με την στροφυλια λες κι έχει πεσει κατάρα φέτος!!!
Για να την λες ΄'στροφυλιά΄΄ ή απο δω κάτω είσαι ή κυνηγάς εδω:). Εντάξει εκανε 1 καλό ξεκούρνιασμα και αλλες δυο μέρες ειχε κάποια πουλάκια..Ετσι κι αλλιως τα τελευταία χρόνια κάπως ετσι κυλάνε τα πράγματα.

Παίδες πειτε Μεγαρα-Πυραμιδες η Λεγραινα-Χαρακα αυριο πρωί για την βολτα μας? 90% δε θα ριξουμε ουτε τουφεκια, οποτε....
Θα έλεγα Λεγρενα αλλά θα έχει 7αρια αύριο.Αυτά είναι μποφόρ για πάπιες όχι για τρυγονια .Δεν ξέρω τι κάνουν τα Μέγαρα.Μια ζαριά είναι.

Θα έλεγα Λεγρενα αλλά θα έχει 7αρια αύριο.Αυτά είναι μποφόρ για πάπιες όχι για τρυγονια .Δεν ξέρω τι κάνουν τα Μέγαρα.Μια ζαριά είναι.
Τα μποφορια τα κρατάνε κάτω τά πουλιά Γιώργο,θα βαρανε τά πεύκα.

Εγώ αύριο δεν το χάνω ειμαι Λαγονήσι στο εξωχικο θα φορέσω ότι βρω γιατί τα κυνηγετικά τα έχω χωριό.... Το εργαλείο όμως υπάρχει και βουρ για λεγραινα....
Όποιος θέλει στέλνει pm και για καφεδάκι πρωινό που είναι στάνταρ....

Εχθές λίγα για τα πουλιά στα μεροι μας, είδαμε σύνολο εκατό πουλιά, σκορπια απο λίγα σε κάθε περιοχή... Σήμερα το ίδιο σκηνικό απλά με λίγα περισσότερα πουλιά, που απο πρωί γυρευαν απο τις βροχές, τους ξερακες... Δεν δούλεψαν, ούτε κουνηθηκαν όλη μέρα, πιθανόν το βράδυ θα φύγουν. Ανάμεσα τους πολλά πουλιά φετινά κ μάλιστα χωρίς λίπος.

Status
Not open for further replies.
Back