Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα μέχρι τις 8.30 τίποτα ,αλλάξαμε καρτέρι 500 μ. πιό πάνω καί κάτι έγινε .
Πήρε 3 τρυγόνια ο φίλος κι'εγώ ένα πολύ ωραίο κλαμπάνισμα για όσκαρ ...
Πολλή ζέστη -υγρασία -άπνοια που σου κόβει τα πόδια -όρεξη νωρίς -νωρίς .
Δέν λέει ν'αλλάξει ο καιρός να .......ξυπνήσουμε .Η υγρασία ειδικά με σκοτώνει

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί κατάφερα και ήμουν και γω ενας από όλους όσους τα περίμεναν στα καρτερία της Πρέβεζας. Το Σάββατο μας κάνανε τη χάρη και εμφανίστηκαν... Αν δεν είσαι στο πόστο καθημερινά , είναι καθαρά θέμα τύχης να πέσεις σε μια καλή μέρα. Είναι τόσα μα τόσα πολλά που επηρεάζουν το πότε θα περάσουν, που κατά τη γνώμη μου, ακόμα και ο πιο έμπειρος στα τρυγόνια δεν θα μπορούσε να διαλέξει δύο - τρεις μέρες μέσα στον Σεπτέμβρη που να πάει μονον αυτές και να τα πετύχει...
Σήμερα μόνο μια φορά κατάφερα να σηκώσω το τουφέκι χωρίς να καταφέρω κάτι, μιας και μια "μπιχτή" που πρόλαβα και έριξα σε ένα... υπερηχητικό, ήταν χωρίς επιτυχία... Καλή συνέχεια σε όσους θα τα περιμένουν τις επόμενες μέρες...
Εγω πάλι, να είμαστε καλά, θα πρέπει να περιμένω να έρθει το Σάββατο...

Σήμερα στην Μάνη νεκρα δεν πετούσε τίποτα αραιά και πού κάτι ντουφεκιες στους πιοντες αλλά τίποτα σπουδαίο.Το βράδυ πάντως λόγω του καιρού τα πουλιά περνάνε σχεδόν καθημερινά γιατί ακούγονται οι ορτυκοσουρτες μέχρι τα ξημερώματα.Εαν δεν αλλάξει λίγο ο καιρός να τα φρενάρει δε βλέπω πέρασμα στη Μάνη φέτος.

koulouri-thessalonikhs-me-taxini.jpg

Σήμερα από τις 06:45 ως τις 8:30....το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!!
Τα μαζέψαμε κ φύγαμε....
Αρκετοί οι κυνηγοί, αλλά πολύ ελάχιστες οι τουφεκιές και μετρημένες στα δάχτυλα...:(

@outlander ησύχασες τώρα.....;;; .yel.....και που πήγα τη έγινε;;;; .cofee..sarcastic.

20200907_070025.jpg
20200907_065457.jpg20200907_065507.jpg

View attachment 15741

Σήμερα από τις 06:45 ως τις 8:30....το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!!
Τα μαζέψαμε κ φύγαμε....
Αρκετοί οι κυνηγοί, αλλά πολύ ελάχιστες οι τουφεκιές και μετρημένες στα δάχτυλα...:(

@outlander ησύχασες τώρα.....;;; .yel.....και που πήγα τη έγινε;;;; .cofee..sarcastic.

View attachment 15742
View attachment 15743View attachment 15744
Από τα κορίτσια πέρασες το πρωί? .sarcastic. ( άμα ακούσεις ότι πέρασαν από Πρέβεζα τρέχα! Υπομονή!)

Λοιπόν...Μόλις επέστρεψα από το καρτέρι μου.
Πέρασε ένα τρυγονι και το πήρα.
Άρα 100% επιτυχία.

Χαχαχα

Λοιπόν καθόμουν όπως φαίνετε στη φωτο και το πουλί τουφεκιστηκε την ώρα που περνούσε πίσω απ το αλμυρικι που δείχνει η δεύτερη φωτο.

Το πουλί έπεσε μέσα στο αμπέλι(ίσα που φαίνεται στη φωτο το αμπελι) με τη δεύτερη τουφεκια.
Με την πάνω καννη με τσοκ 3* και φυσιγγι ναβαρο νούμερο δέκα.
Γυρίζοντας μέτρησα 70 κανονικά βήματα από το σημείο που πήρα το τρυγονι.
Το οποιο δεν έπεσε πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκιστηκε διότι πετούσε βολίδα μεν αλλά πολύ χαμηλά δε...
20200907_205025.jpg20200907_164452.jpg

Άρα 100% επιτυχία.

Χαχαχα

Λοιπόν καθόμουν όπως φαίνετε στη φωτο και το πουλί τουφεκιστηκε την ώρα που περνούσε πίσω απ το αλμυρικι που δείχνει η δεύτερη φωτο.

Το πουλί έπεσε μέσα στο αμπέλι(ίσα που φαίνεται στη φωτο το αμπελι) με τη δεύτερη τουφεκια.
Το οποιο δεν έπεσε πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκιστηκε διότι πετούσε βολίδα μεν αλλά πολύ χαμηλά δε...
View attachment 15753View attachment 15754
Το γάντι είναι για να μην χαλάσουν τα λουστρα?

Το γάντι είναι για να μην χαλάσουν τα λουστρα?
Το γάντι είναι για τρεις λόγους που θα αναφέρω από τον πιο σοβαρό μέχρι τον λιγότερο σοβαρό.

Πρώτον για την υπέροχη αίσθηση που μου δίνουν σε σχέση με τα γυμνά και ιδρωμένα χέρια.

Δεύτερον για να μην πηγαίνει ο ιδρώτας στο όπλο και τρίτον για να πουλάω μούρη.

Χαχαχα

Άρα 100% επιτυχία.

Χαχαχα

View attachment 15753View attachment 15754
50% επιτυχία! (με τη δεύτερη το πήρες .big smile. )

έχει άλλα τέτοια νεράκια η περιοχή;

Το γάντι είναι για τρεις λόγους που θα αναφέρω από τον πιο σοβαρό μέχρι τον λιγότερο σοβαρό.

Πρώτον για την υπέροχη αίσθηση που μου δίνουν σε σχέση με τα γυμνά και ιδρωμένα χέρια.

Δεύτερον για να μην πηγαίνει ο ιδρώτας στο όπλο και τρίτον για να πουλάω μούρη.

Χαχαχα
Φορούσα επίσης και καπέλο και γυαλιά ηλίου που και αυτά πολλοί συνάδελφοι τα θεωρούν περιττά.

Εγώ τα θεωρώ βασικά.

50% επιτυχία! (με τη δεύτερη το πήρες .big smile. )

έχει άλλα τέτοια νεράκια η περιοχή;
50% επιτυχία είναι αν το πεις από άποψη τουφεκισματος.

Αν το ποσοστό αυτό το πάρουμε επί του πόσα θηράματα πέρασαν είναι 100%

Εγώ είπα το δεύτερο.

Από τουφεκιές ασφαλώς και είναι 50%

Στέλιο κι εγώ γαντακιας είμαι, μην ακούς τπτ. Ωραίος και όντως φαίνεται μακρινή τουφεκια.
Πιστεύω χιουμοριστικό ήταν το σχόλιο.
Αν κάποιος βάλει γάντια και δει πόσο πιο ξεκούραστη γίνεται η λαβή και πόσο δεν σε εκνευρίζει ο ιδρώτας συν την προστασία του οπλου τότε είναι μονόδρομος.

Και φυσικά δεν ζεστάνουν.
Ούτε καν.

Μόλις διάβασα ότι το τρυγονι μπορεί να πετάει 30-33 Μέτρα το δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει σε ενάμιση δευτερόλεπτο μπορεί να είναι εκτός βολής.

Γι αυτό πολλές φορές αστοχουμε.

Λίγος χρόνος ίσον κοντά στην αποτυχία.

Ικανότατο και πανέμορφο θήραμα.

Πιστεύω χιουμοριστικό ήταν το σχόλιο.
Αν κάποιος βάλει γάντια και δει πόσο πιο ξεκούραστη γίνεται η λαβή και πόσο δεν σε εκνευρίζει ο ιδρώτας συν την προστασία του οπλου τότε είναι μονόδρομος.

Και φυσικά δεν ζεστάνουν.
Ούτε καν.
Τα ίδια σε καλοκαιρινή versionIMG_20200907_221556.jpg

Status
Not open for further replies.
Back