Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τούμπανο οι οξιές λέμε ...

View attachment 14922

Εχει πολυ τροφη εφετος για τα κοριτσια σου Δημητρη. Απο πολλες περιοχες εδω το ιδιο μου λενε.
Παιζουν πολλα ρολο ομως, το ξερεις. Περυσι μεχρι τελος Νοεμβρη ειχαμε πολλα πουλια. Απο Δεκεμβρη μεχρι κ τελος καναμε γιορτη αν βλεπαμε δυο...

Εχει πολυ τροφη εφετος για τα κοριτσια σου Δημητρη. Απο πολλες περιοχες εδω το ιδιο μου λενε.
Παιζουν πολλα ρολο ομως, το ξερεις. Περυσι μεχρι τελος Νοεμβρη ειχαμε πολλα πουλια. Απο Δεκεμβρη μεχρι κ τελος καναμε γιορτη αν βλεπαμε δυο...
Απο βελανι τι βλέπεις Σπύρο ,γιατι δεν εχω εικονα.
Σίγουρα δεν ειναι το μόνο κριτήριο η τροφη όπως λες. Εχουμε δει κι αλλες χρονιες με στρώμα βελανίδι και πουλιά να μην κρατάει.
Ειναι πολλοί οι παράγοντες ,αλλα και η συμπεριφορά των πουλιών εχει αλλαξει και αυτό φαίνεται. Αλλα κι εδω ειναι πολλά αυτα που συνέβαλλαν .
Όπως και να χει και κρίνοντας απο την κατασταση των 10 τουλαχιστων τελευταίων χρόνων, πιστεύω οτι στα μέρη μας και παντα σε γενικές γραμμές ,αυτα που ξέραμε δεν θα τα ξαναδούμε.

Μια βολτα πρωινη.....εκτος απο την απολαυση της φυσης και του καφε.....ολα τα αλλα μαυρα......
Τιποτα απο τρυγονι.....και απο φασσες.....4ρα πουλια...δυο ''σπασμενα'' στην αρχη... σκεφτηκα οδηγοι θα
ειναι.....θα γυρισουν με το κοπαδι.....οσο ειδατε εσεις κοπαδι.....αλλο τοσο ειδα και γω.
Οι καρλιολες οι κουρουνες......κρα και κρα....μαλλον με εκραζαν...που περιμενα σαν χάχας.....
ΥΓ. Μαλλον...........Αυτες θα πληρωσουν την ''νυφη΄΄..... ;) :)

Απο βελανι τι βλέπεις Σπύρο ,γιατι δεν εχω εικονα.
Σίγουρα δεν ειναι το μόνο κριτήριο η τροφη όπως λες. Εχουμε δει κι αλλες χρονιες με στρώμα βελανίδι και πουλιά να μην κρατάει.
Ειναι πολλοί οι παράγοντες ,αλλα και η συμπεριφορά των πουλιών εχει αλλαξει και αυτό φαίνεται. Αλλα κι εδω ειναι πολλά αυτα που συνέβαλλαν .
Όπως και να χει και κρίνοντας απο την κατασταση των 10 τουλαχιστων τελευταίων χρόνων, πιστεύω οτι στα μέρη μας και παντα σε γενικές γραμμές ,αυτα που ξέραμε δεν θα τα ξαναδούμε.

Δεν ξερω ακομη απο βελανι. Για καστανο μου λενε ολοι, ψηλα.
Κι ομως, Δημητρη, πεφτουν πουλια. Το θεμα εινα οτι μαθαινεται γρηγορα πλεον. Αν εισαι τυχερος κ τις βρεις μονος σου θα κανεις δυο μερες κυνηγι. Μετα ειτε θα σε ακουσουν αλλοι κυνηγοι τριγυρω ειτε απο το κοντινο χωριο ή θα ανοιξεις εσυ το στοματακι σου κ τερμα. Ποσες τουφεκιες μονές να ριξεις στις φασσες... :rolleyes:

Πατριωτ θημαμαι καποτε ειχες γραψει οτι οταν φευγαν απο τα μερη σου πηγεναν προς ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ αρα λογικα περναν απο ΚΡΑΨΗ το χωριο μου ;);)
Α μαλιστα , από Κραψη εισαι Χρήστο.
Ναι ,ηταν ψηλωμένα κοπάδια πιυ ειχαν μπει από θάλασσα, από Αμβρακικο και τράβαγαν την ευθεία Μπαλτουμα. Λογικά πήγαιναν πάνω προς Βωβουσα στην οξια.
Ενω μέχρι πριν 10 χρονια τα πουλιά που ερχοντουσαν στα μερη μου ηταν από Βορα ,απ αυτα που έμπαιναν απο Αλβανία

Εγω λεω....κρατηστε μικρο καλαθι.....γιατι......... γιατι καθε χρονο και χειροτερα παμε . Ας ηταν να δω εστω μια
φασσα σημερα. Την περασμενη σεζον τετοιες μερες....και οταν ανοιξε η αδεια ειχαμε αρκετα πουλια...
Μακαρι να βγω ψευτης.....αλλα φετος....προβλεπω.....πολυ ''κλαμα''......
ΥΓ. Τετοιο κακο δεν εχω ξανα δει.....λες και επεσε βομβα στο νησι!!!

Εγω λεω....κρατηστε μικρο καλαθι.....γιατι......... γιατι καθε χρονο και χειροτερα παμε . Ας ηταν να δω εστω μια
φασσα σημερα. Την περασμενη σεζον τετοιες μερες....και οταν ανοιξε η αδεια ειχαμε αρκετα πουλια...
Μακαρι να βγω ψευτης.....αλλα φετος....προβλεπω.....πολυ ''κλαμα''......
ΥΓ. Τετοιο κακο δεν εχω ξανα δει.....λες και επεσε βομβα στο νησι!!!
Εισαι Σαμο και αντι να εχεις 1-2 σκυλακια για λαγο και περδικα,καθεσαι και
κοιτας αν εχει ξεκολα!Δεν φταιμε εμεις συναδελφε που εισαι μαζοχας.yel.

Μου λενε οι παλιοι κυνηγοι του νησιου....1983 ηταν η τελευταια χρονια που εγινε αυτο... η αρχη του
κοπαδιου ηταν πανω στην Σαμο...και η ουρα του και η τελευταια φασσα πανω απο την Τουρκια.!!!!
Εχω ακουσει απιστευτες ιστοριες για κυνηγια φασσας πανω στο νησι.
Δεν τα προλαβα αυτα....1987 που ηρθα στην Σαμο ειχε πολυ φασσα....τα δε τελευταια 5 χρονια...καθε χρονος
και χειροτερα......

Καλα.....εσενα σε εμαθα και σε ''ξερω''...... .sarcastic. .love1. Αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν εχω και σκυλακια για λαγο ??
Εχω ''κολλημα'' με την φασσα....ΓΙΑΤΙ ειναι αγριο θηραμα...και οχι χρωματιστο κοτοπουλο σαν τις περδικες
που αφηνει ο συλλογος.....κυνηγος και μαζοχα ειμαι.....δολοφονος ΟΧΙ.;):)

Μου λενε οι παλιοι κυνηγοι του νησιου....1983 ηταν η τελευταια χρονια που εγινε αυτο... η αρχη του
κοπαδιου ηταν πανω στην Σαμο...και η ουρα του και η τελευταια φασσα πανω απο την Τουρκια.!!!!
Εχω ακουσει απιστευτες ιστοριες για κυνηγια φασσας πανω στο νησι.
Δεν τα προλαβα αυτα....1987 που ηρθα στην Σαμο ειχε πολυ φασσα....τα δε τελευταια 5 χρονια...καθε χρονος
και χειροτερα......

Καλα.....εσενα σε εμαθα και σε ''ξερω''...... .sarcastic. .love1. Αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν εχω και σκυλακια για λαγο ??
Εχω ''κολλημα'' με την φασσα....ΓΙΑΤΙ ειναι αγριο θηραμα...και οχι χρωματιστο κοτοπουλο σαν τις περδικες
που αφηνει ο συλλογος.....κυνηγος και μαζοχα ειμαι.....δολοφονος ΟΧΙ.;):)
Δεν ειναι αναγκη να απολογεισε φιλε μου....Υπαρχουν και χειροτερα .sarcastic.

Eπίσημη 1η πρωινή -πρωινή αναγνώριση σήμερα πολλές φάσσες .Πάρα πολλές όπως πέρυσι .
Τα παιδιά αλλάζουν βάρδιες στα κρατημένα ήδη καρτέρια που έκαναν πολύ γερό παιχνίδι (20+ ο καθένας )
Τέτοια κ@λοφαγούρα να στήνομαι 1 βδομάδα απο πρίν δεν την είχα ποτέ .
Ούτε κάν απο την προηγούμενη ....
Χάρηκα όμως πουλιά που αυξάνονται ραγδαία εδώ (ντοπιάρικα )

Και εδώ η ντοπιαρες έχουν πάει πολύ καλά αλλά η περισσότερες μέσα στα απαγορευμένα, έχει πολύ τροφή μέσα φέτος και μένουν εκεί.
Σορυ που στο λεω αλλα στα απαγωρευμενα θα παραμεινουν ολο το χρονο οπως εδω

Status
Not open for further replies.
Back