Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το οπλο ηταν λιγο απο ολα, καννη Remington 91 ποντους, μεγαλη αποθηκη, μηχανισμος Benelli... Στα χερια φαινονταν οτι ζυγιζε 2,5 κιλα κ θα ορκιζομουν οτι μπορω να κυνηγησω μπεκατσινια κ τσιχλες περπατητο με αυτο το οπλο

To ζυγισμα σε τετοιες κατασκευες δεν ειναι τοσο δυσκολο να επιτευχθει Αρι. Ερχεται βασικα απο τη Benelli και αν η Remington καννη ειναι light contour προσθετεις μονο περιπου 150 με 300 γρ βαρος αναλογα την καννη που θα διαλεξεις. Στις μπροστοβαρες Remington o λογος που ειναι ετσι δεν ειναι μονο η καννη, αλλα και σιδηροδρομοι, και πολλα αλλα σιδερικα που κρυβονται στην χοντροκομμενη παπια. Η ουρα της καννης κοβεται και εφαρμοζεται πανω ελαφρυτερη απο Benelli. H Remington 1100 με 71 εκ καννη ζυγιζει 3850, η Benelli Crio 66 εκ 3000 gr και το ιδιο οπλο με 71 εκ Remington καννη 3180 γρ.

Προπερσυ αν θυμαμαι καλα ειχα συναντηθει με κατι παιδια απο τον Πυργο που ο ενας ειχε ενα οπλο σαν και αυτο που περιγραφεις και το ειχε βαμενο(κανη) ετσι γκρι αν θυμαμαι παντα καλα.Ειχε μαγαζι με κυνηγετικα και ειπα μηπω ειναι ο ιδιος..

Προπερσυ αν θυμαμαι καλα ειχα συναντηθει με κατι παιδια απο τον Πυργο που ο ενας ειχε ενα οπλο σαν και αυτο που περιγραφεις και το ειχε βαμενο(κανη) ετσι γκρι αν θυμαμαι παντα καλα.Ειχε μαγαζι με κυνηγετικα και ειπα μηπω ειναι ο ιδιος..
Για το Γιωργο λες;

Δεν νομιζω..Μαλλον Σωτηρη?Ενα Ναβαρα εχει.Μιλαμε για τρελα.Ηρθε για μια μερα κυνηγι και εφυγε!!!.fff..what.Και η εποχη ηταν καλη με δραση...
Για τον ιδιο μιλαμε Δημητρη... Μαγγας ο Σωτηρης, καλο τουφεκι κ τρελαμενος με το κυνηγι...

Καλησπέρα παιδιά ο κουμπάρος μου εχει την Montefeltro και εχει ένα θέμα με την τουφεκιά...Αριστερά και πάνω από το κέντρο του πίνακα όσες κ αν έχουμε παίξει...το πάνω θα το διορθώσουμε με φλάντζα,το αρηστερα;πως;το όπλο είναι 6 χρόνων αλλά δεν έχει παίξει ούτε 40 φυσίγγια.Τι μπορεί να φταίει;ακούω γνώμες....

An το προβλημα στο αριστερα δεν ειναι τραγικα μεγαλο, δοκιμαστε οταν θα κουμπωσετε την σωστη φλατζα για το πανω κατω κ πριν σφιξετε εντελως τη βιδα να στριψετε ελαφρα ολο το κοντακι λιγο δεξια... Η ραχη δηλαδη του κοντακιου να στριψει απειροελαχιστα δεξια κ μετα να σφιξετε τη βιδα... Δεν ειμαι σιγουρος οτι γινεται στην Monefeltro γιατι δεν θυμαμαι πως εβραζεται η βαση με το κοντακι...

Ευχαριστώ πολυ και τους δύο.Οι φλάντζες δεν έχουν και αριστερά,δεξιά;σε μια urika 391 που είχα αλαξει φλατζα,από την δεξιά μεριά ήττα ποιο λεπτή και επερνε μια λιγο δεξιά κλήση το κοντάκι...εχει 3 φλατζες η κουτα A,C και Z και μια σαν φλατζα σιδερένια τι ειναι αυτή;ποια πρέπει να μπει για να κατέβει η ποιο χοντρή;καλα το λέω;εγω ήξερα τις φλάντζες με αριθμούς 50,55,60,65...

Υπαρχει μια φλατζα που μπαινει αναμεσα στη βαση κ το κοντακι κ αλλη μια μεταλλικη που μπαινει συνδυαστικα με την πρωτη πισω στη βιδα... Λογικα το οπλο πανω θα "φοραει" την Β για να εχει το σακουλακι αυτες τις τρεις που αναφερεις... Αν τα λεω σωστα τοτε για το κατεβασεις κ αλλο θα βαλεις την C μπροστα με την ενδειξη DX και την μεταλλικη πισω με την ενδειξη DX... Δηλαδη με την μπροστα φλατζα κατεβαζεις λιγο ακομα το κοντακι (με την C) και συνδυαστικα με την πισω (DX) του δινεις κ λιγο δεξια κλιση... Αν εχεις το βιβλιαρακι ανοιξε το για να δεις πως θα τις βαλεις σωστα... Ο συνδυασμος παντως για να επιτυχεις αυτο που θες ειναι αυτος που σου ειπα... Δοκιμασε κ οτι αλλο θες εδω ειμαστε...

Υπαρχει μια φλατζα που μπαινει αναμεσα στη βαση κ το κοντακι κ αλλη μια μεταλλικη που μπαινει συνδυαστικα με την πρωτη πισω στη βιδα... Λογικα το οπλο πανω θα "φοραει" την Β για να εχει το σακουλακι αυτες τις τρεις που αναφερεις... Αν τα λεω σωστα τοτε για το κατεβασεις κ αλλο θα βαλεις την C μπροστα με την ενδειξη DX και την μεταλλικη πισω με την ενδειξη DX... Δηλαδη με την μπροστα φλατζα κατεβαζεις λιγο ακομα το κοντακι (με την C) και συνδυαστικα με την πισω (DX) του δινεις κ λιγο δεξια κλιση... Αν εχεις το βιβλιαρακι ανοιξε το για να δεις πως θα τις βαλεις σωστα... Ο συνδυασμος παντως για να επιτυχεις αυτο που θες ειναι αυτος που σου ειπα... Δοκιμασε κ οτι αλλο θες εδω ειμαστε...
Ευχαριστώ πάρα πολύ Aris μόλις βρούμε χρόνο θα το δοκιμάσουμε όπως λες!

μια που βοηθάτε βοηθήστε και εμένα..Σε ένα crio στο βαλιτσάκι έχουν μείνει οι πλαστικές φλάντζες Α,Β και Ζ. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι εγώ έχω τη C στο κοντάκι (ψηλοντουφεκάει λίγο εις γνώση μου, δε με πειράζει). Το πρόβλημα είναι ότι φεύγει η τουφεκιά μου λίγο δεξιά και έχω προσαρμόσει τη σκόπευση μου με κριτήριο αυτό τον παράγοντα, αλλά όταν παίρνω άλλα τουφέκια στο κυνήγι όπως ένα skb ithaka Πλαγιόκανο ή την Α5 με την οποία ξεκίνησα πρέπει να το θυμάμαι αυτό όταν κάνω προσκόπευση ειδικά στις τραβέρσες και είναι ένα πρόβλημα. Στο βαλιτσάκι έχει μείνει η μεταλλική φλάντζα που στην μια πλευρά αναφέρει B SX και A DX και στην άλλη B DX και A SX. Ερώτημα λοιπόν τι έχω στο κοντάκι και τι πρέπει να βάλω ώστε να πάρω την τουφεκιά λίγο πιο αριστερά (σημείωση είμαι δεξιόχειρας)? Επίσης με πιο τρόπο, δηλ όταν βάζω την μεταλλική φλάντζα πιο γράμμα πρέπει να βλέπω εγώ από πίσω όπως κοιτάω και ποιο γράμμα πρέπει να βλέπει προς τα πάνω? Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουράζω..

Πανο αφου η τουφεκια σου φευγει δεξια δοκιμασε να λυσεις το πελμα πισω κ να βαλεις την πισω φλατζα (τη μεταλλικη) ετσι ωστε να βλεπεις εσυ το γραμμα C SX... Πιστευω πως τωρα αν λυσει το πελμα αυτο που θα βλεπεις πισω θα ειναι το C DX...

Σε ευχαριστώ 'Αρη έχεις δίκιο, είδα το κοντάκι και βλέπω το C DX. Θα κάνω αυτό το ΣΚ αν προλάβω αυτό που είπες και θα δοκιμάσω.
Παρόλα αυτά θα ήθελα αν είναι εύκολο να μας εξηγήσετε τι σημαίνουν όλα αυτά τα γράμματα στις φλάντζες. Πριν 8 χρόνια που πήρα το όπλο τα είχα διαβάσει και έπραξα όπως...καταλάβαινα αλλά μετά από τόσο καιρό ούτε το manual δε ξέρω που είναι.

Πανο το μονο που θα κανεις θα ειναι να γυρισεςι την πισω φλατζα αναποδα, δηλαδη να βλεπεις C SX, κ δες αν ειναι καλυτερα τα πραγματα...
Γενικα αν εχουμε μια φλατζα Β κ το οπλο ριχνει ευθεια, αν βαλουμε την Α θα ψιλοτουφεκαει κ αν βαλουμε τη C θα χαμηλωσει κ αλλο... Οποτε πρατουμε αναλογα... Η πισω φλατζα μπαινει συνδυαστικα με την μπροστα κ ρυθμιζει το Cast... Με DX το οπλο παιρνει ελαφρα δεξια κλιση, με SX ελαφρως αριστερη...

Οκ καταλαβα και την λογική, μια παρατήρηση απλώς, εγώ έχω την C και ψηλοτουφεκάει λίγο,αν θα ήθελα να το χαμηλώσω άλλο δεν μπορώ αφού δεν υπάρχει η D. Αυτό δεν θα έπρεπε να το έχει λάβει υπόψη μια μεγάλη εταιρία όπως η benelli? Ρητορική η ερώτηση...

Σε καποια οπλα τη δινουν την D Πανο, σε καποια αλλα οχι... Ψαξε να την βρεις σε καποιο κυνηγομαγαζο για να το δοκιμασεις... Το κοστος της ειναι πολυ μικρο...

Status
Not open for further replies.
Back