Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εκεί δουλεύει, το άλλο βέβαια είναι ποιο οικονομικό και μπορείς να το δουλέψεις και σε φυσίγγια ποσότητας πχ τσιχλοφυσιγγα. Δεν έχω την εμπειρία σας βέβαια αλλά θα δοκιμασθεί.
Ελα με το καλο κατω και θα δεις οτι δεν αξιζει να φτιαξεις τσιχλοφυσιγγο με κανενα μπαφερ.
Αυτα τα σεταπ ειναι για αλλα θηραματα που τα φυσιγγια δεν ειναι τοσο πολλα.

Το Γενάρη που μας πέρασε σε πρωινό κυνήγι φασας βρέθηκα αντιμέτωπος με έντονα ξεπουπουλιασματα σε αποστάσεις περίπου 25 μετρων, με τα πουλιά να παίρνουν 3 τουφεκιές (και ολες με πούπουλα) και να μη πέφτουν. Κυνηγούσα σε ανηλιο με θερμοκρασία -5°c ακριβώς και υγρασία 100%. Δούλευα φυσιγγια ιδιογομωσης και το σεταπ ήταν cx2000-mb32 στο 1,80-z2m 21- 34gr n5 πατημένο στα 57,3χιλ. Αντιθέτως, με γλιτωσαν φυσιγγια πάλι ιδιογομωσης με την s4 στα 33gr και η tecna στα 36gr, από τις οποίες είδα ωραία σκοτωματα και τις ευχαριστηθηκα. Η ερώτηση μου για το λόγο που έγινε αυτό είναι, ήταν λάθος το σεταπ για τις συγκεκριμένες συνθήκες; ή γενικά η mb32 δεν κάνει για τέτοια ποσοστά υγρασίας και παγωνιας;
Aν αλλάξεις σε 688 & SG 19 (20 πραγματικό) αντί cx2000 & Z2M 21 η αλλαγή στην συμπεριφορά του φυσιγγίου θα σε εκπλήξει ευχάριστα στις συνθήκες που περιγράφεις Μιχάλη .Είναι ένα ..άλλο φυσίγγι μεγάλων δυνατοτήτων στα κρύα .

Ελα με το καλο κατω και θα δεις οτι δεν αξιζει να φτιαξεις τσιχλοφυσιγγο με κανενα μπαφερ.
Αυτα τα σεταπ ειναι για αλλα θηραματα που τα φυσιγγια δεν ειναι τοσο πολλα.
Ναι το ξέρω τα κυνηγια που κάνω δεν απαιτούν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά ποιο πολύ η χαρά της δημιουργίας και των δοκιμών είναι . Τόσα χρόνια άλλωστε με εμπορικά φυσίγγια κυνηγούσα και τσοκακια εργοστασιακα που ήρθαν μαζί με το όπλο και παράπονο δεν είχα.

Υπαρχει και αλλη Κωνσταντινε,δεν βαζεις καθολου.
Πας σε buffer που εχει και ροη και αποτελεσμα ;)
Το buffer ανεβάζει τη στιλη του σκαγγιων παρά πολύ σε σχέση με το αλεύρι με ότι αυτό συνεπάγεται έχουμε δει νούμερα τρέλα σε κανονάκι με το Μπάγερ σε ίδια σεταπ με αλεύρι να μη το ξεχνάτε αυτό για απηρους το θεωρώ επηκηνδυνο

Aν αλλάξεις σε 688 & SG 19 (20 πραγματικό) αντί cx2000 & Z2M 21 η αλλαγή στην συμπεριφορά του φυσιγγίου θα σε εκπλήξει ευχάριστα στις συνθήκες που περιγράφεις Μιχάλη .Είναι ένα ..άλλο φυσίγγι μεγάλων δυνατοτήτων στα κρύα .
Και με καλυκα maxam με το καψυλι του βγαινει πολυ καλο σε κρυο..εγω φτιαχνω για λαγο στον ξαδερφο μου στο 1.85 ολα τα υπολοιπα ιδια και τα ριχνει απο 0 εως και -10 ανετα και παει φωτια

Και με καλυκα maxam με το καψυλι του βγαινει πολυ καλο σε κρυο..εγω φτιαχνω για λαγο στον ξαδερφο μου στο 1.85 ολα τα υπολοιπα ιδια και τα ριχνει απο 0 εως και -10 ανετα και παει φωτια
Eννοείς Μίλτο MBX 32 UEE 1.85 X 34 SG19 N.5 6* ??

Εχω καταληξει και απο δοκιμες και απο τα κυνηγια μου .....οτι η ΜΒ36 και ΜΒ32 ''αγαπανε'' πολυ
τους DRAGO. Στα δικα μου σεταπ.....οτι μου εδωσε ο drago...δεν το πηρα απο αλλο βυσμα.
Οι Drago γενικα πανε καλα σε στενους αυλους.

Τί δλδ κ.Νίκο ?

Λαμπη τον εχω τσεκαρει τον drago σε πολλα σεταπ και αρκετες πυριτιδες. Τελευταια ( πριν την ληξη της
κυνηγετικης περιοδου ) τον δοκιμασα με την Μ92ς το ιδιο σεταπ ( δοσολογια ) με drago 14 - Θωδη16 σουπερ
και Ζ2Μ15. Στα 35 μετρα με 3*** μαμα τσοκ...ο drago εδωσε 86% - ο θωδη16 -76,5% -και ο Ζ2Μ15 -69%.
Ο Ζ2Μ15 με απογοητευσε.....Αυτο ομως το εχω δει και με αλλες πυριτιδες....παντα εχω μια διαφορα συγκεντρωσης
κατα μεσω ορο το 10% καλυτερη στον drago....περα απο το οτι κατανομες του παντα ειναι πολυ καλες φιλε!!!
Ισως να ειναι αυτο που λεει ο Alex37 δλδ να τον αγαπαει το οπλο μου με 18,3 αυλο φιλε!!! ;)

Το buffer ανεβάζει τη στιλη του σκαγγιων παρά πολύ σε σχέση με το αλεύρι με ότι αυτό συνεπάγεται έχουμε δει νούμερα τρέλα σε κανονάκι με το Μπάγερ σε ίδια σεταπ με αλεύρι να μη το ξεχνάτε αυτό για απηρους το θεωρώ επηκηνδυνο
Θοδωρή αν κ δν έχω ακόμη τις γνώσεις σου, έχω καταλάβει στα γεμίσματά μου πως το buffer (σκόνη) δν αλλάζει σχεδόν καθόλου (ελάχιστα αλλάζει) την ογκομετρία λόγο μηδαμινής πυκνότητας....αντιθέτως όταν γεμίζω με αλεύρι αλλάζει σημαντικά η ογκομετρία μου.

Το βρωμαλευρο οταν μπει στην σωστη ποσοτητα...δλδ να γεμισει τα κενα μεταξυ των σκαγιων...η
ογκομετρια δεν αλλαζει....δεν ξερω για το πλαστικο μπαφερ....δεν το χρησιμοποιω.
Οποτε.... για να αλλαξει η ογκομετρια η ποσοτητα ειναι περισσοτερη απο που χρειαζεται το φυσεκι!!!

Θοδωρή αν κ δν έχω ακόμη τις γνώσεις σου, έχω καταλάβει στα γεμίσματά μου πως το buffer (σκόνη) δν αλλάζει σχεδόν καθόλου (ελάχιστα αλλάζει) την ογκομετρία λόγο μηδαμινής πυκνότητας....αντιθέτως όταν γεμίζω με αλεύρι αλλάζει σημαντικά η ογκομετρία μου.
βαζεις πολυ αλεύρι

Status
Not open for further replies.
Back