Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα.. Πήρα πρώτη φορά κάλυκες maxam με το καψουλι τους..Εκτός από τις ισπανικές πυριτιδες ποίες άλλες θα μπορούσαν να δουλέψουν καλά??? Οι πυριτιδες που έχω είναι mbx32 A1 s4 Sipe Aquila2 d20x32 και όλες αυτές είναι αγορασμένες 2009 με2010.Και πρόσφατα αγόρασα f2x28 και asx28. Ευχαριστώ
Ταξιάρχη με τη D20 έχω δοκιμάσει
(σε τσίχλα όμως) σε κάλυκα maxam 12/68,5 UEE D20 1.50×28 Ζ2Μ 24 Νο:8 & 8,5 στα 57.3......μαλλιά κουβάρια. Ο θεός να δώσει να το ρίξω κ σε τρυγόνι.
Με τη MB32 έριξα σε μπεκατσίνια με βοριά ΜΒ32 UEE 1.55×30 Spark 26 Νο:8 ή 9 στα 58.00 κ πήγε ωραία.....δοκίμασέ το κ πες μας εντυπώσεις για επαλήθευση. ;)
Με τη Sipe τώρα ετοιμάζω ένα setup με καψούλι UEE αλλά ακόμη δν το έριξα στο χαρτόνι να δω αποτέλεσμα κ δν ξέρω τη κάνει φιλαράκι.

Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε σχέση με την πυρίτιδα sipe....... Διαβάζοντας το επίσημο σάιτ της nobel sport ότι προτεινόμενη δόση είναι το 1,60x32 με κάψουλι 688 από 686 δεν μας αφήνει αμφιβολία ότι κάτι άλλαξε στη sipe! Προφανώς η προοδευτικοτητα της και το ζητούμενο είναι οι αλλαγές στα σεταπ που γεμίζουμε και τι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτά! Και λέω τη σκέψη μου που ίσως είναι πολύ απλοϊκή η και αφελής.............και αυτή είναι ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε στα σεταπ μας μόνο κάψουλι........δηλαδή το 686 1,55Χ33 να το αφήσουμε ως έχει αλλάζοντας το κάψουλι σε 688 η cx 2000,το 615 1,60Χ34 να το κάνουμε 616 1,60Χ34 ?????? Η χρειάζεται και αλλαγή δόσης στην πυρίτιδα???? Θα ήθελα τη γνώμη σας!

Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε σχέση με την πυρίτιδα sipe....... Διαβάζοντας το επίσημο σάιτ της nobel sport ότι προτεινόμενη δόση είναι το 1,60x32 με κάψουλι 688 από 686 δεν μας αφήνει αμφιβολία ότι κάτι άλλαξε στη sipe! Προφανώς η προοδευτικοτητα της και το ζητούμενο είναι οι αλλαγές στα σεταπ που γεμίζουμε και τι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτά! Και λέω τη σκέψη μου που ίσως είναι πολύ απλοϊκή η και αφελής.............και αυτή είναι ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε στα σεταπ μας μόνο κάψουλι........δηλαδή το 686 1,55Χ33 να το αφήσουμε ως έχει αλλάζοντας το κάψουλι σε 688 η cx 2000,το 615 1,60Χ34 να το κάνουμε 616 1,60Χ34 ?????? Η χρειάζεται και αλλαγή δόσης στην πυρίτιδα???? Θα ήθελα τη γνώμη σας!
Γνώμη μου είναι να μη πειράξεις τίποτα.

[
Που το στηρίζεις αυτό Κώστα???? Έχεις κάνει συγκρίσεις σημερινά λοτ με παλιά ????? Πριν το 2017 που λένε ότι άλλαξε???

Που το στηρίζεις αυτό Κώστα???? Έχεις κάνει συγκρίσεις σημερινά λοτ με παλιά ????? Πριν το 2017 που λένε ότι άλλαξε???
Από sipe τουλάχιστο έριξα φέτος lot 18 κ 3/19.....δν άλλαξα τίποτα στα setup μου Βαγγέλη.
Κ γενικότερα δν έχω σκοπό να αλλάζω τις δοσολογίες ΣΕ ΟΤΙ LOT κ αν αγοράσω....πιστεύω πως δν υπάρχουν διαφορές από Lot σε Lot....
(ίσως λέω βλακεία για κάποιους) αλλά αυτής της γνώμης είμαι....δηλαδή στο προηγούμενο lot της sipe θα έπρεπε να δουλεύουμε 686 στα 1.55× 32gr κ στο επόμενο lot να γεμίσουμε με 688;;;;;
Αυτό μου θυμίζει τις αλλαγές που κάνει στα καψούλια η nsi στα εμπορικά της φυσίγγια.

Από sipe τουλάχιστο έριξα φέτος lot 18 κ 3/19.....δν άλλαξα τίποτα στα setup μου Βαγγέλη.
Κ γενικότερα δν έχω σκοπό να αλλάζω τις δοσολογίες ΣΕ ΟΤΙ LOT κ αν αγοράσω....πιστεύω πως δν υπάρχουν διαφορές από Lot σε Lot....
(ίσως λέω βλακεία για κάποιους) αλλά αυτής της γνώμης είμαι....δηλαδή στο προηγούμενο lot της sipe θα έπρεπε να δουλεύουμε 686 στα 1.55× 32gr κ στο επόμενο lot να γεμίσουμε με 688;;;;;
Αυτό μου θυμίζει τις αλλαγές που κάνει στα καψούλια η nsi στα εμπορικά της φυσίγγια.
Καταλαβαίνω τι λες! Άλλωστε η sipe φημίζεται σαν η πιο σταθερή πυρίτιδα από λοτ σε λοτ ,αλλά η ίδια η nobel sport δίνει σαν προτεινόμενη δόση 1,60χ32 με 688 αντί του 686. Αλλωστε και την tecna την πήγε στο 688 1,90χ36 από 1,75χ36 με 686 ....... Θα δοκιμάσω σίγουρα το 1,60χ32 688 vs 686 στο χρονογράφο ενός φίλου να δω διάφορες στην ταχύτητα και στον πίνακα τη συγκεντρωση!

Last edited:
Ταξιάρχη με τη D20 έχω δοκιμάσει
(σε τσίχλα όμως) σε κάλυκα maxam 12/68,5 UEE D20 1.50×28 Ζ2Μ 24 Νο:8 & 8,5 στα 57.3......μαλλιά κουβάρια. Ο θεός να δώσει να το ρίξω κ σε τρυγόνι.
Με τη MB32 έριξα σε μπεκατσίνια με βοριά ΜΒ32 UEE 1.55×30 Spark 26 Νο:8 ή 9 στα 58.00 κ πήγε ωραία.....δοκίμασέ το κ πες μας εντυπώσεις για επαλήθευση. ;)
Με τη Sipe τώρα ετοιμάζω ένα setup με καψούλι UEE αλλά ακόμη δν το έριξα στο χαρτόνι να δω αποτέλεσμα κ δν ξέρω τη κάνει φιλαράκι.
Ευχαριστώ Κώστα.Απλα ήθελα να ξέρω τη παίζεται μ αυτά τα καψουλια.Τωρα λόγω του Covid δεν μπορούμε να πάμε να δοκιμάσουμε και είπα να ρωτήσω να πάρω μια ιδέα.

Καταλαβαίνω τι λες! Άλλωστε η sipe φημίζεται σαν η πιο σταθερή πυρίτιδα από λοτ σε λοτ ,αλλά η ίδια η nobel sport δίνει σαν προτεινόμενη δόση 1,60χ32 με 688 αντί του 686. Αλλωστε και την tecna την πήγε στο 688 1,90χ36 από 1,75χ36 με 686 ....... Θα δοκιμάσω σίγουρα το 1,60χ32 688 vs 686 στο χρονογράφο ενός φίλου να δω διάφορες στην ταχύτητα και στον πίνακα τη συγκεντρωση!
Βαγγελη η sipe πιο παλια και οι καινουριες αν και το site την εδινε με 686 ολοι σχεδον την εριχναν με cx2000 ή 688 οποτε για μενα δεν εχει αλλαξει και πολυ γιατι τα 32 ειναι το σχετικα χαμηλο βαρος γομωσης της..φαντασουν οτι και στα 34 με cx2000 την γεμιζω εγω εχω και 10 χρονια..686 μονο σε φορτωμενα απο 35+ γρ παιζω

View attachment 12839
Για να περνάει η ωρα...γεμίζω λίγα λίγα και σιγά σιγά... Χτες γέμισα με MBX32 στα 32 και 33 γραμμάρια ν8 και ν6 αντίστοιχα.
Μετά χτύπησα και μια παγωμένη μπύρα....beer....
Στρατο δεν εχω λογια....Την πας την Lee ραπτομηχανη.Πανεμορφα κλεισιματα,μπραβο σου!!

Ειλικρινα το λεω....ειναι ενα ασφαλες 8βολο....με μεγαλες ταχυτητες και χαμηλα bar. Εαν ηταν
διαφορετικα τα ''πραγματα'' δεν θα το ανεφερα καθολου στο σαιτ.....ξερω οτι μας διαβαζουν και
νεοι ( καινουργιοι ) ιδιογομωτες!!! ;) :)

Ειλικρινα το λεω....ειναι ενα ασφαλες 8βολο....με μεγαλες ταχυτητες και χαμηλα bar. Εαν ηταν
διαφορετικα τα ''πραγματα'' δεν θα το ανεφερα καθολου στο σαιτ.....ξερω οτι μας διαβαζουν και
νεοι ( καινουργιοι ) ιδιογομωτες!!! ;) :)
Δεν αντιλεγω Νικο αλλα αυτο το αλευρι μου καθεται στο λαιμο και το ξερεις.
Ειναι σαν την κολοκυθοπιτα που παει και ερχεται αλλα δεν τρωγεται .sarcastic.

.sarcastic. Γι' παντα λεω ....περι ορεξεως κολοκυθοπιτα....επειδη δεν τρωγεται!!!.sarcastic.

Το αλευρι κανει την διαφορα στα μολυβδινα βολια και οχι μονο.......ειτε σου καθεται στον λαιμο ειτε οχι....
αυτη ειναι η αληθεια!!! Τωρα το σεταπ δεν ειναι δικο μου....ειναι ενος πολυ καλου μου φιλου και ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ
ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΗ και συνονοματου...απο σαιτ του Ιδιογομωση. Εχουν πεσει ΠΟΛΛΑ γουρουνια με αυτο το 8βολο.
Καποια στιγμη το αντεγραψε ενας Ελληνας βιοτεχνης φυσιγγιων....και το παρουσιασε για δικο του... ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ.
Το σεταπ αυτο ειναι του Νικολα του Αγγελοπουλου ο οποιος ειναι ενας απο μεγαλυτερους γνώστες στον
χωρο της Ιδιογομωσης!!!!!!! :cool:
ΥΓ. Να λεμε παντα τα πραγματα με το ονομα τους!!!:)

Kάνει καλή δουλειά πράγματι πλήν όμως μπελαλίδικο στο γέμισμα χρονοβόρο ,ακατάλληλο για ατομα χωρίς πολλή υπομονή .
Το δοκίμασα χάριν εμπειριών -γνώσης και κάνει διαφορά στην συγκέντρωση αλλά βαριέμαι να ανακατεύω αλεύρι .....hair.

Kάνει καλή δουλειά πράγματι πλήν όμως μπελαλίδικο στο γέμισμα χρονοβόρο ,ακατάλληλο για ατομα χωρίς πολλή υπομονή .
Το δοκίμασα χάριν εμπειριών -γνώσης και κάνει διαφορά στην συγκέντρωση αλλά βαριέμαι να ανακατεύω αλεύρι .....hair.
Υπάρχει λύση Λάμπη με δόνηση.

Υπαρχει και αλλη Κωνσταντινε,δεν βαζεις καθολου.
Πας σε buffer που εχει και ροη και αποτελεσμα ;)
Και εκεί δουλεύει, το άλλο βέβαια είναι ποιο οικονομικό και μπορείς να το δουλέψεις και σε φυσίγγια ποσότητας πχ τσιχλοφυσιγγα. Δεν έχω την εμπειρία σας βέβαια αλλά θα δοκιμασθεί.

Status
Not open for further replies.
Back