Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Συνήθως γεμίζει με ισπανικές με κάθε επιφύλαξη csb6
Σωστός!!! CSB-6 είναι.
Φυσίγγι για trap (σκάγια Νο 7,5 και φαίνονται καλής ποιότητας)
Δόση σχετικά χαμηλή, 8άστερο κλείσιμο, φαντάζομαι ότι θα έχει και ισπανικό συγκεντρωτήρα ... Μαλακό και θα πηγαίνει μπάλα, υποθέτω. (Ότι πρέπει για trap !!!) ;) .well done.

Σωστός!!! CSB-6 είναι.
Φυσίγγι για trap (σκάγια Νο 7,5 και φαίνονται καλής ποιότητας)
Δόση σχετικά χαμηλή, 8άστερο κλείσιμο, φαντάζομαι ότι θα έχει και ισπανικό συγκεντρωτήρα ... Μαλακό και θα πηγαίνει μπάλα, υποθέτω. (Ότι πρέπει για trap !!!) ;) .well done.
Να το πιστονάκι Στέλιο μου

Attachments

• 5A70E2A7-CC99-467B-B63B-55CA5BB92311.jpeg
    5A70E2A7-CC99-467B-B63B-55CA5BB92311.jpeg
    290,9 KB · Προβολές: 7
Το Γενάρη που μας πέρασε σε πρωινό κυνήγι φασας βρέθηκα αντιμέτωπος με έντονα ξεπουπουλιασματα σε αποστάσεις περίπου 25 μετρων, με τα πουλιά να παίρνουν 3 τουφεκιές (και ολες με πούπουλα) και να μη πέφτουν. Κυνηγούσα σε ανηλιο με θερμοκρασία -5°c ακριβώς και υγρασία 100%. Δούλευα φυσιγγια ιδιογομωσης και το σεταπ ήταν cx2000-mb32 στο 1,80-z2m 21- 34gr n5 πατημένο στα 57,3χιλ. Αντιθέτως, με γλιτωσαν φυσιγγια πάλι ιδιογομωσης με την s4 στα 33gr και η tecna στα 36gr, από τις οποίες είδα ωραία σκοτωματα και τις ευχαριστηθηκα. Η ερώτηση μου για το λόγο που έγινε αυτό είναι, ήταν λάθος το σεταπ για τις συγκεκριμένες συνθήκες; ή γενικά η mb32 δεν κάνει για τέτοια ποσοστά υγρασίας και παγωνιας;

Το Γενάρη που μας πέρασε σε πρωινό κυνήγι φασας βρέθηκα αντιμέτωπος με έντονα ξεπουπουλιασματα σε αποστάσεις περίπου 25 μετρων, με τα πουλιά να παίρνουν 3 τουφεκιές (και ολες με πούπουλα) και να μη πέφτουν. Κυνηγούσα σε ανηλιο με θερμοκρασία -5°c ακριβώς και υγρασία 100%. Δούλευα φυσιγγια ιδιογομωσης και το σεταπ ήταν cx2000-mb32 στο 1,80-z2m 21- 34gr n5 πατημένο στα 57,3χιλ. Αντιθέτως, με γλιτωσαν φυσιγγια πάλι ιδιογομωσης με την s4 στα 33gr και η tecna στα 36gr, από τις οποίες είδα ωραία σκοτωματα και τις ευχαριστηθηκα. Η ερώτηση μου για το λόγο που έγινε αυτό είναι, ήταν λάθος το σεταπ για τις συγκεκριμένες συνθήκες; ή γενικά η mb32 δεν κάνει για τέτοια ποσοστά υγρασίας και παγωνιας;

Το σεταπ με την ΜΒ32 ειναι σωστα στημενο....με την μονη διαφορα οτι ειναι για θερμοκρασιες +10 βαθμους
και ΟΧΙ για υγρασια 100% με οποια θερμοκρασια.
Η Tecna η ς4 ειναι διβασικες και δουλευουν αψογα στην υγρασια.....γι'αυτο σε εβγαλαν και παλικαρι!!!! ;) :)

Το σεταπ με την ΜΒ32 ειναι σωστα στημενο....με την μονη διαφορα οτι ειναι για θερμοκρασιες +10 βαθμους
και ΟΧΙ για υγρασια 100% με οποια θερμοκρασια.
Η Tecna η ς4 ειναι διβασικες και δουλευουν αψογα στην υγρασια.....γι'αυτο σε εβγαλαν και παλικαρι!!!! ;) :)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ευτυχώς η συγκεκριμένη δεν με προδίδει με τα δράμια στα οποία έχω άριστα αποτελέσματα ακόμα και με υγρασία και αρνητική θερμοκρασία και με νορμάλ δόση. Οπότε την έχω ακόμα σε εκτίμηση.

Last edited:
Μιχαλη δοκιμασε εαν θελεις.....το σεταπ με ΜΒ32 οπως το εχεις αλλαζοντας μονο τον Ζ2Μ21 με drago 20+cal
χαρτακι μεσα στο ποτηρι και στα 57,3 το υψος ρελιασματος.....θα δεις διαφορές και στην συγκεντρωση και στην διατρηση.!!! :)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ευτυχώς η συγκεκριμένη δεν με προδίδει με τα δράμια στα οποία έχω άριστα αποτελέσματα ακόμα και με υγρασία και αρνητική θερμοκρασία και με νορμάλ δόση. Οπότε των έχω ακόμα σε εκτίμηση.

Στηνω ενα 8βολο 11/0 με LB6 και ΜΒ32 στα 2,00 γραμμαρια.....δεν το εχω ριξει με 100% υργασια και στους
μειον 5 βαθμους....και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.....σε σκαγια Ν5 με εχει ''πουλησει'' και η αδελφη της
η ΜΒ36 με 100% υγρασια....αυτο ξερω.!!! Και μενα η sipe με εβγαλε απο τα ''δυσκολα''..... ;)

Tecna στο 1.95 Μιχάλη ;

Μιχαλη δοκιμασε εαν θελεις.....το σεταπ με ΜΒ32 οπως το εχεις αλλαζοντας μονο τον Ζ2Μ21 με drago 20+cal
χαρτακι μεσα στο ποτηρι και στα 57,3 το υψος ρελιασματος.....θα δεις διαφορές και στην συγκεντρωση και στην διατρηση.!!! :)
[/QUOTE
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές κύριε Νίκο. Στήνω 8 βολο με την mb32 με καψουλι cx2000 πυρίτιδα στο 1,75 βύσμα gualandi sg17 με κομμένα πέταλα, 8 βολια 11/0 γέμισμα με σιμιγδάλι πάτημα στα 57,5. Το καλοκαίρι έχει μεγάλη διάτρηση και σφιχτή τουφεκιά, ενώ το χειμώνα μειώνεται λίγο η διάτρηση και ανοίγει ελάχιστα η διάμετρος. Παρόλο τις μικρές διαφορές η καρπωση είναι ικανοποιητική.

Με 686 τα είχα στα 57,5. Ακαυτη δεν είδα. Το μόνο που είδα ήταν μεγάλη διάτρηση και λίγο πιο ανοιχτή τουφεκιά. Ήθελα να την δοκιμάσω στο 1,90 και 1,95 γιατί μου αρέσουν οι σφιχτές και όμορφες κατανομές.
1.90 είναι χαμηλά για -5 θερμοκρασίες .1.95 με 688 και βύσμα LB6 .+diana 12mm cal 20

Καλησπέρα.. Πήρα πρώτη φορά κάλυκες maxam με το καψουλι τους..Εκτός από τις ισπανικές πυριτιδες ποίες άλλες θα μπορούσαν να δουλέψουν καλά??? Οι πυριτιδες που έχω είναι mbx32 A1 s4 Sipe Aquila2 d20x32 και όλες αυτές είναι αγορασμένες 2009 με2010.Και πρόσφατα αγόρασα f2x28 και asx28. Ευχαριστώ

1.90 είναι χαμηλά για -5 θερμοκρασίες .1.95 με 688 και βύσμα LB6 .+diana 12mm cal 20
Θα δοκιμαστεί. Υπάρχει προβλημα αν αντί για diana βάλω φελλό γιατί δεν έχω; Βέβαια θα είναι πιο μαλακό με ίσως μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Status
Not open for further replies.
Back