Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.

αν σημερα ηξερα πως μπορω να ριξω μολυβι σε ανθρωπο και να το περασω 1 μετρο διπλα του, θα εριχνα σε δυο ατομα τουλαχιστων καμια 10ρια. να δω αν θα ξαναντουφεκουσαν πουλια στα 100 + μετρα πουλια.

Γιάννη δουλέυεις τρικέφαλους στα χέρια; .sarcastic.
Μπράβο για τις επιυχίες σου! .bravo.

Ζολώ περιμένουμε φωτό...

αν σημερα ηξερα πως μπορω να ριξω μολυβι σε ανθρωπο και να το περασω 1 μετρο διπλα του, θα εριχνα σε δυο ατομα τουλαχιστων καμια 10ρια. να δω αν θα ξαναντουφεκουσαν πουλια στα 100 + μετρα πουλια.
Άξιος, άξιος .sarcastic. μπράβο Γιάννη αλλά πρόσεχε με τις φώτο γιατί υπάρχουν και μεγάλοι άνθρωπο εδώ μέσα .sarcastic.

Μια μέρα σήμερα που θα μου μείνει αξέχαστη. Ένα πρωινό με πολύ κρύο στο βουνό. Ήμουν σίγουρος ότι θα δω πουλιά μιας και ο καιρός έφτιαξε από σήμερα και ήταν πολύ πιθανό να μπουν και έτσι έγινε. Οι τσίχλες το πρωί ήταν πάρα πολλές. Τόσες που έπιανες το όριο σε μισή ώρα το πολύ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Αμέτρητα κοπάδια τσίχλας, αλλά ο σκοπός ήταν ιερός ήμουν εκεί για τις μπλε. Οι πρώτες φάσσες εμφανίστηκαν 7:30. Αρκετές αλλά περνούσαν από παράξενα σημεία. Πήγαινα στον ένα αυχένα περνούσαν από τον άλλο. Πήγαινα πιο κάτω περνούσαν πιο πάνω. Αυτό γινόταν μέχρι τις 10 όπου και αποφασίζω να πιάσω μια άλλη κορυφή. Σκάει ένα κοπαδάκι, με βλέπει και γυρίζει κώλο και κάνω το λάθος να μην ρίξω τριάρα αλλά να ντουφεκίσω το τελευταίο πουλί του κοπαδιού το οποίο το κράτησα με ένα φυσίγγι. Κρίμα που δεν έριξα και τα αλλά δυο φυσίγγια στο υπόλοιπο κοπάδι. Το κακό ήταν ότι έπεσε στο γκρεμό. Αρχίζω να κατεβαίνω για κανένα μισάωρο μιας και ήταν απότομα και πολύ πυκνό μέχρι που είπα αποκλείεται να το βρω, δεν υπάρχει περίπτωση. Πως γυρίζω μια στιγμή το κεφάλι το βλέπω δίπλα από ένα πουρνάρι. Η χαρά μου απερίγραπτη. Ο δρόμος της επιστροφής για να ξανανέβω στην κορυφή σκέτο μαρτύριο, αλλά δεν πειράζει άξιζε τον κόπο.

Αυτή είναι η πρώτη φάσσα για φέτος και την αφιερώνω με πολύ αγάπη σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που αγαπούν την φάσσα και κυρίως στον Ζολώτα που έχει με τις μπλε μια σχέση μίσους και πάθους.:)

Κώστα μπράβο σου! Δεν ξέρω αν ήσουν μόνο σου αλλά αυτό με τους γκρεμούς να το προσέχεις λίγο. Φαντάζομαι τη χαρά και την ικανοποίησή σου όταν βρήκες το πουλί! .well done.

Μια μέρα σήμερα που θα μου μείνει αξέχαστη. Ένα πρωινό με πολύ κρύο στο βουνό. Ήμουν σίγουρος ότι θα δω πουλιά μιας και ο καιρός έφτιαξε από σήμερα και ήταν πολύ πιθανό να μπουν και έτσι έγινε. Οι τσίχλες το πρωί ήταν πάρα πολλές. Τόσες που έπιανες το όριο σε μισή ώρα το πολύ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Αμέτρητα κοπάδια τσίχλας, αλλά ο σκοπός ήταν ιερός ήμουν εκεί για τις μπλε. Οι πρώτες φάσσες εμφανίστηκαν 7:30. Αρκετές αλλά περνούσαν από παράξενα σημεία. Πήγαινα στον ένα αυχένα περνούσαν από τον άλλο. Πήγαινα πιο κάτω περνούσαν πιο πάνω. Αυτό γινόταν μέχρι τις 10 όπου και αποφασίζω να πιάσω μια άλλη κορυφή. Σκάει ένα κοπαδάκι, με βλέπει και γυρίζει κώλο και κάνω το λάθος να μην ρίξω τριάρα αλλά να ντουφεκίσω το τελευταίο πουλί του κοπαδιού το οποίο το κράτησα με ένα φυσίγγι. Κρίμα που δεν έριξα και τα αλλά δυο φυσίγγια στο υπόλοιπο κοπάδι. Το κακό ήταν ότι έπεσε στο γκρεμό. Αρχίζω να κατεβαίνω για κανένα μισάωρο μιας και ήταν απότομα και πολύ πυκνό μέχρι που είπα αποκλείεται να το βρω, δεν υπάρχει περίπτωση. Πως γυρίζω μια στιγμή το κεφάλι το βλέπω δίπλα από ένα πουρνάρι. Η χαρά μου απερίγραπτη. Ο δρόμος της επιστροφής για να ξανανέβω στην κορυφή σκέτο μαρτύριο, αλλά δεν πειράζει άξιζε τον κόπο.

Αυτή είναι η πρώτη φάσσα για φέτος και την αφιερώνω με πολύ αγάπη σε όλα τα παιδιά του φόρουμ που αγαπούν την φάσσα και κυρίως στον Ζολώτα που έχει με τις μπλε μια σχέση μίσους και πάθους.:)

Κώστα πολύ χαίρομαι που άρχισες τον λογαριασμό μαζί τους.
Να θυμάσαι ένα πράγμα στο καρτέρι για φάσα. Να μην αλλάζεις συνέχεια καρτέρια γιατί στο τέλος θα σε τρελάνουν και θα βαράς το κεφάλι σου.Παλουκώσου εκει που ξέρεις μέχρι τέλους.Θα δικαιωθείς κάποια ώρα μεσα στην μέρα.Οταν αποφασίσεις να φύγεις φύγε γρήγορα και μην κοιτάς πίσω σου.
Και που είσαι.......κατούρημα μόνο αν έχεις άλλον παρέα και κοντά.Διαφορετικά πάρτα στο σπίτι σου.
.sarcastic.

ωραίος ο Γιάννης
μην σκάς φιλαράκο με τσι μαλάκες

γειά σου ρε Κωστάκη :)

.well done..well done..well done..well done..congrats..congrats..congrats..congrats..congrats.
Μπράβο Δημήτρη (dim63) και Γεράσιμε (beret) με muller να υποθέσω!!!
τώρα το έμαθα το κόλπο για να περνάνε τα κοπάδια ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ...
ήδη κρατιέμαι από τώρα για αύριο...
Δημήτρη χρόνια πολλά!!!
Μπράβο Γιάννη (gianniskavala)! Αυτό θα πει πουλιάστρα...
Μπραβο και στο Κώστα που άνοιξε λογαριασμό και απ΄οτι βλέπω κόλλησε και αυτός την ''φασσοαρρώστια''
Γνώμη μου ακολούθησε τις συμβουλές του Δημήτρη (dim 63) και μην αλλάζεις καρτέρι κάθε που βλέπεις ένα κοπάδι να περνάει απο αλλού, και 'γω πολλές φορές αυτό το λάθος κάνω..

Αλήθεια βρήκες κανα φασσοφυσιγγο?Θυμαμε οτι ψαχνόσουν τελευταία..

θα δουλεψω νομπελ και γκατσια.;)
Γιάννη δουλέυεις τρικέφαλους στα χέρια; .sarcastic.
.

αστα να πανε.. ειναι η αγαπημενη μου ποζα. αχαχαχχα

Την καλησπέρα μου σε όλους!
Μόλις σήμερα κατάφερα να μπώ στο internet μετά απο ένα Σ/Κ στα πάτρια εδάφη!
Σάββατο πρωι στημένος στο καρτέρι για πολλές ώρες δεν κατάφερα να δω τπτ.
Σάββατο απόγευμα όμως έσκασε το προμύνημα για το τι ακολουθούσε την Κυριακή και
αυτό ήταν καμιά 50 φασσούλες που μπήκαν απο θάλασσα ψάχνοντας κάπου για να κουρνιάσουν!
Το πέρασμα είχε ήδη ξεκινήσει!!!!:D:D:D
Η βραδιά ήταν απο τις ωραιότερες που έχω δεί στη ζωή μου,καταπληκτική διαύγεια,το φεγγάρι σχεδόν γεμάτο και πολύ φωτεινό σε σημείο που έβλεπες σχεδόν τα πάντα,ελαφρύ βοριαδάκι που έκανε μόνο τα φύλλα των δέντρων να κουνιούνται και τα χιλιάδες αστέρια να τρεμοπαίζουν...
Κυριάκη ξημερώματα φεύγοντας απ το σπίτι με μια αισιοδοξία και ένα συναίσθημα οτι σίγουρα θα έχει πουλιά,αφου όλα ήταν τέλεια ήρθε και έδεσε όταν σε όλη την διαδρομή(20λεπτών ασφαλτόδρομου) πεταγόντουσαν απο τον δρόμο κοκκινολαίμια σε απίστευτους αριθμούς και τσίχλες συνέχεια!
Μη προλαβαίνοντας να κάτσω στο καρτέρι σκάει η πρώτη,με βλέπει κ γυρνάει, κατευθείαν χτυπάει το τηλ. και λαχανιασμένος ο αδερφός μου λέει ότι τουφέκισε μια αλλα
δεν την πήρε "το νου σου σήμερα έχει πουλιά" Όντως ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΠΑΣΙΜΑΤΑ! Τα κοπάδια πέρναγαν πολλές φορές στη σειρά με πουλιά απο 8,9 εως και δύο κοπάδια που για να μην γίνω υπερβολικός στην αρχη νομιζα οτι ήταν ψαρόνια!Μεχρι τις 11:00 ήμουν σε υπερένταση απο κει κ μετά ήθελε υπομονή. Χόρτασε το μάτι μου φάσσες.
Και για την ιστορία καρπώθηκα ΜΟΝΟ πέντε απο όλες αυτες, λίγο πικραμένος και πολύ χαρούμενος που ήμουν απο τους τυχερούς που βρέθηκα πάνω στο βουνό παρέα με τόσα και τόσο όμορφα πουλιά! Του χρόνου καλύτερα,αφου απο όλο αυτό κέρδισα πολλά...
είναι πολύ κ@λόπουλο πάντως...

Υ.Γ. σήμερα απο ανταπόκριση, λιγότερα πουλιά όμως κάτι έγινε...

Φολόη αμέτρητα τα τσιχλοκότσυφα έπιανες το όριο για πλάκα αν πηγαινες γι αυτό το σκοπό , αλλα η φάσα δεν επιτρέπει αυτην τη πολυτελεια ασχολήθηκα μαζί της για 2 ωρες είδα περισσότερα πουλιά από χθες αλλα εκτος βεληνεκούς, σε 1 οριακή δοκίμασα την τυχη μου αλλα χωρίς αποτέλεσμα , έτσι είναι όμως η φάσα καποια στιγμή θα δικαιωθείς αρκει να κανεις υπομονη και να μην <<ξενοκοιτάς>> τα τσιχλοκοτσυφα......cool.

Ορεινά Καβάλας Κυριακή μεγάλο μπάσιμο με παρά πολλά πουλιά.
Κόσμος στο βουνό "πλατεία Ομόνοιας" οποίοι ήταν τυχεροί και τους πέρασαν καλά τα πουλιά πήραν αρκετά .
Δευτέρα σήμερα τα πράγματα σαφώς υποδεέστερα .

Πολύ λιγότερα τα πουλιά σήμερα σε σχέση με άλλες μέρες και βάση αυτών που άκουσα και δυστυχώς ήμουν λίγο άτυχος μιας και δεν πέρασαν από το καρτέρι μου. Επίσης μια τετράδα που μου ερχόταν καρφί, έσπασε από τουφεκιά σε πιο χαμηλό καρτέρι. Δεν πειράζει καλά να είμαστε, τουλάχιστον τις είδα και σήμερα. :)

Status
Not open for further replies.
Back