Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σε όλους!
Τα περισσότερα ήταν κοτσυφια σήμερα αλλά αρκετά ψηλωμένα..Κατάφερα κ πήρα 2 τσίχλες(την μια δεν την βρήκα)..Αλλά και μια φασσα που επεσε με μια τουφεκιά περίπου στα 30μ με rio 32 ν8..Είχα κολλήσει με το να χαζεύω τα ψηλωμενα κοτσυφια κ παρόλο που ήταν η ώρα τις ξέχασα να βάλω 6αρια..Το πουλί επεσε ζωντανό αλλά αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το 8αρι των 2,25mm έσπασε την φτερούγα συριζα από την βάση της..Αύριο παλι...Στην φωτο βλέπετε Δαβιδ και Γολιάθ...sarcastic.

pic hosting

Αυτά είναι!

Σημερα παλι στις επαλξεις με σχετικη υγρασια κοντα στο 100%, στα ορια της ομιχλης. Σε τετοιες καταστασεις ενα ειναι το φυσιγγι που εμπιστευομαι σε ολα μου τα κυνηγια. Β&P F2 classic. Mε πολυ ωραιες τουφεκιες καταφερα τελικα 12 πουλια, τα 2 κοτσυφια. Αισθητα μικροτερο μπασιμο σημερα αλλα και λιγοι οι κυνηγοι. Το highlight της ημερας ηταν ενας λαγαρος που συναντησαμε στο χωματοδρομο προς το καρτερι, ο οποιος μας χαρησε παραπανω απο 1 λεπτο κιαταπληκτικες ποζες.

ΒΑ Αττική σήμερα σημαντικά λιγότερα πουλιά από χθες, αρκετες δενδρότσιχλες, όπως και χθες, εκαναν βολτίτσες. Καθόλου φάσσες σήμερα, που χθες βαρεθήκαμε (που λεει ο λογος) να τις βλεπουμε να βολταρουν μακρια. Η κάρπωση ικανοποιητική για την ημερα με 5 τσιχλες, 1 κοτσύφι και 3 ψαρώνια. Το ανησυχητικό είναι ότι είδα 2 κοπαδάκια με κοτσύφια το οποίο συνήθως σηματοδοτεί και τον επίλογο των μπασιμάτων. Ελπίζω να ήταν τυχαίο. Αύριο πάλι αν ανοιξει ο ματης θα την κανω τη βολτα αν και λογικά θα έχει πολύ κόσμο.

Καλημερα..πολυ λιγότερα τα πουλια απο χθες παρόλα αυτα πηρα 7 στο χέρι και μια χαμένη..2 κοπάδια κυριαρίνες δεν μου καναν την τιμη και κοτσύφια καθολου..

axsnc.jpg

καλά εσύ δεν δουλεύεις ; άσε και τίποτα για εμάς που θα βγούμε αύριο :P

Χτες στα ορεινά της Βοιωτίας πήρα στο χέρι 15 τσίχλες,2 κοτσύφια και 1 δεντρότσιχλα ,έχασα 3 πουλιά.Στο καρτέρι πήρα τις 8 τσίχλες αλλά δεν έριχνα στο Θεό,επέλεγα που τουφεκούσα,τα υπόλοιπα περπάτημα.Τα πουλιά δεν έφευγαν με τις πέτρες αλλά μόλις έμπαινε μέσα στο θάμνο η σκυλίτσα που έχω.Πέρασαν 4 κοπαδάκια φάσσες και λίγες δεντρότσιχλες.Τα κοτσύφια όπως προανέφεραν άλλοι συνάδελφοι σε ομάδες 4-5-6 ατόμων,όχι πολλά όμως.

Καλημέρα σε όλους!
Τα περισσότερα ήταν κοτσυφια σήμερα αλλά αρκετά ψηλωμένα..Κατάφερα κ πήρα 2 τσίχλες(την μια δεν την βρήκα)..Αλλά και μια φασσα που επεσε με μια τουφεκιά περίπου στα 30μ με rio 32 ν8..Είχα κολλήσει με το να χαζεύω τα ψηλωμενα κοτσυφια κ παρόλο που ήταν η ώρα τις ξέχασα να βάλω 6αρια..Το πουλί επεσε ζωντανό αλλά αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το 8αρι των 2,25mm έσπασε την φτερούγα συριζα από την βάση της..Αύριο παλι...Στην φωτο βλέπετε Δαβιδ και Γολιάθ...sarcastic.

pic hosting
Μπράβο σε όλους, Τάσο καλή αρχή φίλε.

μπράβο κυνηγαραίοι........Τάσο το νησί έμαθα έχει τα πάντα και σε καλούς αριθμούς.... εκτός από φάσσες....
πόδια νά 'χεις και χρόνο .shoot.

Μεγάλη κουβέντα σου είπαν Βασίλη..Πεσμου ποιός στο είπε να τον ρωτησω να μου πει κάνα μέρος να κυνηγήσω και εγώ..
μου μίλησαν για περιοχές πέριξ της Σάμης......κυρίως για τσιχλοειδή, μπεκάτσες και λίγες πέρδικες

Μπράβο σε όλους, Τάσο καλή αρχή φίλε.
Να σε καλά Κωνσταντινε.Σου χρωστάω μια άλλη φωτο από άλλο θήραμα αγαπημενο..
Μόλις λασκαρουν λίγο τα μπασιματα θα ξεκινήσω..:)
Από ότι μου λένε οι φίλοι φερμαδοροι τα πουλιά δεν δέχονται φερμα κ έχουν αγριέψει...off topic.

Να σε καλά Κωνσταντινε.Σου χρωστάω μια άλλη φωτο από άλλο θήραμα αγαπημενο..
Μόλις λασκαρουν λίγο τα μπασιματα θα ξεκινήσω..:)
Από ότι μου λένε οι φίλοι φερμαδοροι τα πουλιά δεν δέχονται φερμα κ έχουν αγριέψει...off topic.
Από εδώ και πέρα χρειάζονται εμπειρα σκυλιά για να μην πιεζουν τα πουλιά.

καλησπερα στην παρεα ανταποκριση περασματων απο δυτικη ελλαδα κ περιοχη μεσολογγιου 25-26 πολλεσ φασσεσ λιγοτερες τσιχλες σημερα πολλες τσιχλεσ με κοτσιφια φασσες σχεδον αφαντες γενικοτερα ομορφο τριημερο με ωραιες τουφεκιες

Μετα από δυο μέρες κυνήγι φασσες στην Καβάλα κυνήγι σήμερα στον νομό Έβρου πρώτη φορά μετά το 1985, και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη για καμία τσιχλιτσα.
Μη γνωρίζοντας κυνηγετικά την περιοχή μετά από λίγο ψάξιμο αποφάσισα και πήγα πάνω από την Μακρη λίγο πάνω από την Εγνατία . Στάθηκα τυχερός 12 πουλιά μέσα σε μιάμιση ώρα και ένα κοπαδακι φασσες που πέρασε οριακά εκτός βολής. Αύριο πάλι στο ίδιο μέρος και μετά κατευθείαν επιστροφή στην Αθήνα.

Status
Not open for further replies.
Back