Mπραβο για τον καδο, τα σκουπιδια ειναι κατι που με ενοχλει αφανταστα επανω... Ειναι αδιανοητο σε εναν τετοιο τόπο, παρθενο ακομα και αγριο, να πετα ο καθενας τη μαλακια του...
Ωστοσο θα διαφωνησω για τους ξενους, γιατι κ πολλοι ντοπιοι τα ιδια κανουν, πολλοι βολευονται με αυτη την κατασταση και πρεπει να σταματησει ο ενας με τον αλλον...
Εμενα ο χαρακτηρισμος "ξενοι" με ενοχλει να σου πω την αληθεια Νικο κ στο λεω εντελως καλοπροαιρετα κ θα το καταλαβεις οταν καποια στιγμη τα πουμε απο κοντα, κ εγω ξενος ειμαι εκει πανω, αλλα οπως ειπα και σε ενα φιλο καποια στιγμη, αν θα γινοταν ποτε πολεμος θα πολεμουσα για την οικογενεια μου και για να μπορω να παταω στο ελληνικο δελτα... Αυτος γελασε νομιζοντας οτι κανω πλακα, εγω το εννοουσα...
Ξενοι κ ντοπιοι, ολοι ανθρωποι διαφορετικοι ειναι, οπως και σε ολα τα μερη της ελλαδας, δεν εχει να κανει με το απο που εισαι για να εισαι σεβαστικος, εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθενος που μοναδικος, παντου υπαρχουν καλοι κ κακοι... Εγω αν κ ξενος για πολλους, δεν νιωθω ξενος, κ δεν νιωθω ξενος γιατι βρισκομαι εκει κ για οσο ειμαι εκει προσπαθω να ρουφαω καθε στιγμη αυτου του τοπου, κ για οσο δεν ειμαι παντα μετραω αντιστροφα τη χρονο για να ξαναειμαι χωρις να μπορω να βγαλω αυτον τον τοπο απο το μυαλο μου...
Σιγουρα λοιπον θα υπαρχουν κ αλλοι που νιωθουν τα ιδια με μενα εκει μεσα, ειτε μενουν 10 ειτε 1000 χλμ μακρια, σιγουρα θα υπαρχουν κ αλλοι που απλα κανουν το κεφι τους διχως να του νοιαζει αν θα ξαναβρεθουν εκει.Αν τα οικονομικα μου ηταν καλυτερα και αν τα 1000 χλμ που μας χωριζουν δεν ηταν τοσο πολλα, θα ημουν επανω ολες τις εποχες, να κυνηγαω, να φωτογραφιζω, να ψαρευω, να παλευω με τα κουνουπια, να ζω στο ρυθμο του ποταμιου γιατι ηρεμει την ψυχη μου...
Δεν μπορω να συγκριθω με καποιον "γκιαουραντισιο" για τα οσα εχει περασει μια ζωη εκει μεσα σε καμια περιπτωση, εχετε περασει πολλες δυσκολιες κ ειναι αδικο για εναν τετοιο τοπο, αλλα αν θα χρειαζοταν θα παλευα γι αυτον...
Για να επαλεθουμε στο θεμα ομως, λυσεις μπορουν να υπαρξουν για το σκουπδια με μερικες πρωτοβολιες μεταξυ των καλυβων που γειτονευουν , οπως να συγκεντρωνονται καπου και να ... " καταστρεφονται"...
Δυσκολη η χρονια για πανω φετος κυνηγετικα, ειναι κ αυτα τα πρασινα που εχουν το διαολο μεσα τους, μαζι με τα ψαλιδια, κ 10 μποφωρ να εχει, εκει θα πετανε στα 100 μετρα... Δεν σας κανει κ βροχες... Αλλα παπια ηρθαν καθολου η η πλειοψηφια ειναι πρασινα?
Εδω κατω παντως τιποτα νεο, στεγνωσαν και οι βοριαδες τον καμπο, δεν μπιανουν κ πουλια, λιγες οι εικαιρειες...