Φίλε Τσάκαλε οι φωτοϊστορίες σου είναι μια κατηγορία μόνες τους στο forum!Τέλος οι ελιές προχθες αδέρφια. Μετά απο 10 μέρες συλλογής, 308 σακιά, 15.392 κιλά ελιές και 3.426 κιλά λάδι, η ελαιοκομική σεζόν 19-20 πέρασε στην ιστορία ως η καλύτερη όλων των εποχών για εμάς συνολικά. Του χρόνου με όρεξη και υγεία.
Οπότε επιδοθήκαμε σε ένα δυωρο περπατητό μαζί με το σκυλάκο στην Ορεινή Τριφυλία. Ήρθε μαζί και ο αδερφός μου που δεν του αρέσει να κυνηγά, να εκτελή χρέη προγγιχτή και να κάνει το κυνήγι μου να μοιάζει με αγγλικού τύπου driven, αφού έπιανα ανοίγματα και περίμενα να μου φέρει τα πουλιά πάνω μου.
Αποτέλεσμα με ένα κουτί φυσίγγια lambro skeet 13 τσίχλες και 1 μπεκάτσα. Δυστυχώς είχαμε και 2 χαμένες που έπεσαν σε πυκνό σημείο που ούτε κουνάβι δεν περνάει και ούτε η ΕΜΑΚ δεν θα έμπαινε.... Οι ντουφεκιές κραυγαλέα εύκολες, αλλά τo brain bell πάει για ηλεκτροκόληση στην SX3 field, δεν το αλλάζω με τίποτα πλέον. έδωσε τρομερά σκοτώματα και σε κοντινά και σε ψηλωμένα royal και τραβερσάτα.
Στα highlights μια τσίχλα που έπεσε από την άλλη μεριά ενός τεράστιου καναλιού που παροχετεύει τα λύματα του παρακείμενου ελαιοτριβείου. Ο σκυλάκος μπήκε δυο φορές με αυτοθυσία και στο πήγαινε και στο έλα για να τη φέρει και γέμισε μέχρι και μέσα στα αυτιά πυρηνόλασπη, λάδι και λιόζουμο... Μετά απο 4 φορές μπάνιο με ζεστό νερό και σαμπουάν σταμάτησε να δείχνει σαν λιγδοπόντικας... ενώ τον πήγα αμέσως και σε παρακείμενο ποτάμι να μπει να ξεπλυθεί γιατί μπορεί να τον έκαιγε δεματικά αυτό το πράγμα... Εδώ μόλις βγήκε από το ποτάμι και καθάρισε λίγο...
Επιστρέφοντας Αθήνα, μια βόλτα και στον κάτασπρο από χιόνι Πάρνωνα και στο χωριό για να πάρουμε τη δόση μας και από έλατο καθώς και πατάτα, κάστανα και καρύδια από το κελάρι. Το κυνήγι φυσικά απαγορευμένο, αλλά η φυσιολατρική βόλτα έχει την ίδια γλύκα... ειδικά η ησυχία του χιονιού είναι μαγεία και η ξεκούραση δίπλα στο τζάκι μετά...
Να είστε όλοι καλά.
Να είσαι καλά να ανεβάζεις τέτοια ποσταρίσματα, να γουστάρουμε κι εμείς!