Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα το πρωί είχε καλό παιχνίδι από τις τσιχλίτσες (είδα και ελάχιστους μπασιματιάρηδες κοτσυφάκους), αλλά περιορισμένης διαρκείας...! Από τις 08:00 περίπου έως τις 08:30... Μέτα, "μαχαίρι"...!
A, εγώ είχα τον νου μου στις φάσσες (ευτυχώς πήρα μία), αλλά δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ σε μία όμορφη κυργιάρα (turdus viscivorus), και την πήρα κι αυτήν!

Στα τελευταία απογευματινά γίνεται καλή δουλίτσα...! Οι τσιχλοεπιτυχίες ανά έξοδο, φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμα-ακόμα τον ελάχιστο διψήφιο αριθμό...!!!

Last edited:
Καλημέρα στην παρέα!

Ανταπόκριση από την Δυτική Αττική και σήμερα.

Σταγονόμετρο θα ήταν η πιο σωστή λέξη...αλλά μην είμαστε και αχάριστοι. Με τύχη μπορούσες να γεμίσεις την πουλιάστρα. Πουλιά και σήμερα μπήκαν...και έκοψαν μαχαίρι στις 08:50.

Μια βροχή παιδιά θα μας σώσει...και δυστηχώς δεν την βλέπω για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη!

Καλή συνέχεια

ΥΓ:....είδαμε μπεκάτσα!

Καρτέρι σήμερα με το φίλο μου Νίκο μήπως επιτέλους την πιάσω στα χέρια μου αλλά ακόμη δν με θέλει....
Ελάχιστα τα πουλιά στο ξεκούρνιασμα χωρίς περιθώρια για τουφεκιά...δοκίμασα σε δύο πουλιά 2 μπηχτές αλλά οι τσίμες από τις ελιές έπεφταν στουπί.... .sarcastic.
5176
5177
Αφού ξημέρωσε και κατά τις 08:15 με το πρώτο αεράκι Ανατολικό εμφανίστηκαν οι πρώτες ομάδες των 3-4 πουλιών...κατά τις 9 παρά πέρασαν σε χαμηλό ύψος για το μέρος 3 ομάδες των 5 πουλιών με αποτέλεσμα 1 χαμένη κ 2 τραυματισμένες/χαμένες...στη συνέχεια ακολούθησαν 2 ομάδες των 7 πουλιών εκτός βολής κ μόλις έκοψε το αεράκι έκοψε κ το πέρασμα....πήραμε μάτι και 3 φάσσες και μια δεντρότσιχλα...
Τα περισσότερα πουλιά έρχονταν από Ανατολικά μας...

5178
5179
5180

Eξοδος και για μενα, μετα απο 2-3 μερες που λογω ζεστης ειπα να κοιμηθω. Πουλια οχι πολλα, σε μεγαλο υψος κυριως. Ξεκρεμασα παντως 6 και βρηκα τα 4. Κλασσικα οταν ηταν να φυγω (8:15) αρχισαν να περνανε λιγο χαμηλοτερα. Δε βαριεσαι ομως, αυριο παλι

Καρτέρι σήμερα με το φίλο μου Νίκο μήπως επιτέλους την πιάσω στα χέρια μου αλλά ακόμη δν με θέλει....
Ελάχιστα τα πουλιά στο ξεκούρνιασμα χωρίς περιθώρια για τουφεκιά...δοκίμασα σε δύο πουλιά 2 μπηχτές αλλά οι τσίμες από τις ελιές έπεφταν στουπί.... .sarcastic.
View attachment 5176
View attachment 5177
Αφού ξημέρωσε και κατά τις 08:15 με το πρώτο αεράκι Ανατολικό εμφανίστηκαν οι πρώτες ομάδες των 3-4 πουλιών...κατά τις 9 παρά πέρασαν σε χαμηλό ύψος για το μέρος 3 ομάδες των 5 πουλιών με αποτέλεσμα 1 χαμένη κ 2 τραυματισμένες/χαμένες...στη συνέχεια ακολούθησαν 2 ομάδες των 7 πουλιών εκτός βολής κ μόλις έκοψε το αεράκι έκοψε κ το πέρασμα....πήραμε μάτι και 3 φάσσες και μια δεντρότσιχλα...
Τα περισσότερα πουλιά έρχονταν από Ανατολικά μας...

View attachment 5178
View attachment 5179
View attachment 5180
Κώστα καλημέρα.... για τσίχλες πήγατε ή για να κλάδεμα ελιών .sarcastic.
Πριν τα Χανακια αριστερά πρέπει να είναι εκεί....

Επιτέλους πουλιά επιτέλους μπάσιμο,σύντομο 25-30 λεπτών,αλλά τα έζησα όλα:
τσίχλες,κοτσύφια,κάποιες κυριαρίνες(βάρεσε ο φίλος μου)κάποιες κόκκινες(βάρεσα 1 εγώ)
τουφέκισα,βάρεσα,αστόχησα σε σίγουρα(αλλοίμονο)καιιιιιιιιιιιι ρεσιτάλ απόρτ από την Πέλλα......πριν φθάσω στο σημείο που έπεφτε το πουλί εκείνη γύριζε φέρνοντας το
τουφεκιές κοντινές με πιο μακρινές 35 μέτρα,περίπου,
ελπίδα για κάτι ανάλογο η καλύτερο για τις 4 μέρες που μένουν από την άδεια :)
υ.σ.το αρνητικό της μέρας μια παρέα 4-5 ατόμων με λαλά και το κουφό που δεν είχα ξαναδεί-ακούσει 2 απ αυτούς που έλεγχαν την πρόσβαση αυτοκινήτων η ανθρώπων είχαν από 1 σειρήνα,αυτή την βραχνή,που βάραγαν για να κλείσει το εργαλείο......το είδα κι αυτό στα 60 μου
μην μου πείτε γιατί δεν πήρα τηλ.θηροφυλακή
με ανθρώπους ψυχικά αθεράπευτα άρρωστους μακρυά κι αλάργα :mad:

Last edited:
Αν και η χθεσινή βραδιά έδειχνε ιδανική για μπασιμο με ελαφρύ βοριαδάκι και φρέσκο τα πουλάκια δεν πέρασαν( τουλαχιστον εκεί που ήμουν εγω).
Ελάχιστα μου πέρασαν, κράτησα 4 κιχλες, έχασα ένα κοτσυφο σκαλωμενο, καλμπανισα τρεις και είδα καμιά 10αρια σκόρπιες.

Status
Not open for further replies.
Back