Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τρομερό απογευματινό με βόριο άνεμο εκεί....τρομερό

Στα Τελη της 10ετιας του 80 και 90 κυνηγουσα συχνα σ' αυτο το μερος
περασμα τσιχλας, οταν ειχε βορια θυμαμε εβγαζε πολλα πουλια,
και ειδικα πανω στο Δεσυλα....
Μου θυμησατε ωραιες εποχες τοτε. .well done.

Στα Τελη της 10ετιας του 80 και 90 κυνηγουσα συχνα σ' αυτο το μερος
περασμα τσιχλας, οταν ειχε βορια θυμαμε εβγαζε πολλα πουλια,
και ειδικα πανω στο Δεσυλα....
Μου θυμησατε ωραιες εποχες τοτε. .well done.
Με βοριά δουλεύανε ολα τα καρτέρια απο το διαβολίτσι έως το δεσύλα σε απογευματινό έφευγες με όριο άνετα, οπως επίσης αξιόλογα καρτέρια στην Ηλέκτρα και τους Κωνσταντίνους....Ωραίες εποχές και αναμνήσεις!!!

Με βοριά δουλεύανε ολα τα καρτέρια απο το διαβολίτσι έως το δεσύλα σε απογευματινό έφευγες με όριο άνετα, οπως επίσης αξιόλογα καρτέρια στην Ηλέκτρα και τους Κωνσταντίνους....Ωραίες εποχές και αναμνήσεις!!!
Άσε την Ηλέκτρα στην ησυχία της παρακαλω.....fool..fool..fool.

Τωρα μολις ειδα και εγω μια και ακουσα το ομορφο τσικ τσικ , αφου δεν πηγα εγω να δω τι γινεται ηρθε αυτη στην αυλη του σπιτιου σε κτημα λιγο εξω απο την πολη, ακομα μια !!! δεν ξερω η ιδια ειναι και θελει να κουρνιασει?

Μάκη Καλημέρα
Νομίζω θα μπούνε αυτή την εβδομάδα στο αγαπημένο σου μέρος
καλησπερα σε όλους
Γιάννη όπως λες από εβδομάδα και μάλιστα μετά της 15 κάθε μέρα είναι καλή ανάλογα με τον καιρό
αύριο θα πάω την βόλτα μου πολύ κοντά εκεί που γνωριστήκαμε γιατί η σκυλίτσα πρέπει να πάρει τις μυρωδιές της( μετά τις 2 βροχές)που αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες και θα ενεργοποιήσει τις μνήμες και τους αισθητήρες της από περσυνά κυνήγια :)

καλησπερα σε όλους
Γιάννη όπως λες από εβδομάδα και μάλιστα μετά της 15 κάθε μέρα είναι καλή ανάλογα με τον καιρό
αύριο θα πάω την βόλτα μου πολύ κοντά εκεί που γνωριστήκαμε γιατί η σκυλίτσα πρέπει να πάρει τις μυρωδιές της( μετά τις 2 βροχές)που αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες και θα ενεργοποιήσει τις μνήμες και τους αισθητήρες της από περσυνά κυνήγια :)
Τώρα που είπες για τη σκυλίτσα σου..........
Τις τελευταίες 2 εξόδους που έκανα με την κουτάβα παρατήρησα πως έψαχνε πιό επίμονα....δν έπερνε τη μύτη από το χώμα καθόλου......μέχρι που φερμάρισε ένα κατσουλιέρη καμιά 15 μέτρα μπροστά της...(κόντρα άνεμο).... .sarcastic.
Θέλω να βασιστό σε αυτό που έγραψες για τις μυρωδιές Μάκη...πως γενικότερα ΟΛΕΣ οι μυρωδιές μετά από βροχή γίνονται πιο έντονες και διευκολύνουν τα κυνηγόσκυλα........:)

Τώρα που είπες για τη σκυλίτσα σου..........
Τις τελευταίες 2 εξόδους που έκανα με την κουτάβα παρατήρησα πως έψαχνε πιό επίμονα....δν έπερνε τη μύτη από το χώμα καθόλου......μέχρι που φερμάρισε ένα κατσουλιέρη καμιά 15 μέτρα μπροστά της...(κόντρα άνεμο).... .sarcastic.
Θέλω να βασιστό σε αυτό που έγραψες για τις μυρωδιές Μάκη...πως γενικότερα ΟΛΕΣ οι μυρωδιές μετά από βροχή γίνονται πιο έντονες και διευκολύνουν τα κυνηγόσκυλα........:)
Κωστή πάντα συμβαίνει αυτό μετά από περίοδο ανομβρίας και αφού βέβαια η βροχή δεν έχει την μορφή της ψιχαλας οπότε η ιχνηλασία γίνεται χειρότερη
Αν βρέξει έντονα και καθαρίσει και ποτίστει η γη παύουν οι μυρωδιές του θυμαριού του εδαφους των κοπριων των αιγοπροβάτων κτλ
και επικρατεί ο φρεσκος ντόρος από όπου και αν προέρχεται είτε από φτερωτά είτε από τριχωτά

Κωστή πάντα συμβαίνει αυτό μετά από περίοδο ανομβρίας και αφού βέβαια η βροχή δεν έχει την μορφή της ψιχαλας οπότε η ιχνηλασία γίνεται χειρότερη
Αν βρέξει έντονα και καθαρίσει και ποτίστει η γη παύουν οι μυρωδιές του θυμαριού του εδαφους των κοπριων των αιγοπροβάτων κτλ
και επικρατεί ο φρεσκος ντόρος από όπου και αν προέρχεται είτε από φτερωτά είτε από τριχωτά
Αυτό λέω κι εγώ.
Την τελευταία εβδομάδα έχει ρίξει κατακλισμό....άρα ξεβρώμισε ο τόπος κ οι μυρωδιές οι φρέσκιες ξεχωρίζουν.

Η αρχή έγινε για φέτος....!

picupload

Μπάσιμο δεν είχε παρά μόνο 5-6 πουλιά,μου πέρασαν δύο και τις πήρα!

Από την άλλη εβδομάδα θα είναι καλύτερα τα πράγματα...
Ωραιος Γιωργο!!!Καλη αρχη εκανες με τις πιτσιλωτες!Ανοιξες τον δρομο κ για τους υπολοιπους!!!

picupload

καλή αρχή καλύτερη σνέχεια Γιώργο
1ος να ξεκινάς τελευταίος να σταματάς κάθε χρόνο στα θηράματα :)

picupload

Μπράβο Γιώργαρε!! Με maxus πηγες και φυσιγγια του φαντομά?

Status
Not open for further replies.
Back