Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα ανοιξανε και τα εκτος ζωνης και παρολα αυτα η ανταπόκριση ειναι ελαχιστη οπως βλεπουμε (περαν Μακεδονιας)...αυτο τα λεει ολα! Καθε χρονο και χειροτερα παει η δουλεια!..
Φίλε να φανταστείς σε μέρος που μια εβδομάδα πριν είχε 300 + χθες είχε το ζόρι καμια 30αρια διάσπαρτα τα πουλιά την κάνανε τα περισσότερα!!!!

Φίλε να φανταστείς σε μέρος που μια εβδομάδα πριν είχε 300 + χθες είχε το ζόρι καμια 30αρια διάσπαρτα τα πουλιά την κάνανε τα περισσότερα!!!!
Το θεμα ειναι οτι η μιση χωρα και παραπάνω ουτε που το ειδε φετος απο την εναρξη κιολας! Τουλαχιστον απο τις συζητήσεις αυτο καταλαβαινω...Και εδω εχω παρατηρήσει οτι μονο καποιοι φιλοι απο Β Ελλαδα παιζουν μπαλα, και παλι οχι παντού!

Τωρα απο Λαμια και κατω (για να δωσω και εναν γεωγραφικό προσδιορισμο) κατα την διαρκεια του πρωτου κυνηγετικου μηνα, φάνηκαν πουλια αλλα εκτος ζωνης! Φαγανε το πελεκισμα απο ντοπιους, εριξε και μια βροχουλα την προηγουμενη εβδομαδα, εσκασε και η πανσεληνος ε τελος....

Κυνηγι στις ζώνες που άνοιξαν σημερα πολλά τα πουλιά η παρεα μας 6 άτομα όριο όλοι απο τις 9 το πρωι + 3 κοτσυφακια κόντευαν να μας βγάλουν τα μάτια!!View attachment 3483οπλο beretta a350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση με c7 no8
Τόσες μέρες μόνο μάτι, σήμερα βάλαμε και λίγο χέρι.
απο χθες με το φιλαράκι πηγαμε για διανυκτέρευση και ψήσιμο εν αναμονή της έναρξης στα μερη μας.
Πετυχαμε συμπτωματικά και αλλα 2 φιλαράκια απο αθήνα που ανέβηκαν για κυνηγι και αποφασήσαμε να πιασουμε μαζι το μερος.
Το απογευμα πήγα και εφτιαξα τη φυλάχτρα ακριβως εκει που ειχα σχεδιασει απ την 1η μερα, και τελικα δεν αδικήθηκα.

Τα πρώτα πουλιά σκασανε μύτη 7:30(αρκετα αργα) και ως τις 8:15 ειχα πιασει το όριο, ο φίλος ειχε το καρτέρι στην ιδια ευθεία απο εμενα και οτι εφευγε απο εμενα πηγενε σε αυτον και αντιστοιχα οτι εμπαινε αναποδα απο τη μερια του αν δεν επεφτε ερχοταν σε εμενα.
Τα αλλα 2 φιλαρακια απο αθηνα πήραν σύνολο 9 τρυγόνια και μια φάσσα.
(τα +2 στη φωτο ειναι απο τουφεκιες του φιλου που πεσαν μπροστα στο καρτέρι μου και τα μαζεψα εγω)
70753681_423814935006635_4607698884322394112_n.jpg
Μπράβο μάγκες ωραίο κυνήγι κάνατε.....

Κυνηγι στις ζώνες που άνοιξαν σημερα πολλά τα πουλιά η παρεα μας 6 άτομα όριο όλοι απο τις 9 το πρωι + 3 κοτσυφακια κόντευαν να μας βγάλουν τα μάτια!!View attachment 3483οπλο beretta a350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση με c7 no8
Κώστα το ένα τερας είναι τι έτρωγε κρεατινη? Ωραιος να σε καλά τα τελιωσες

Το θεμα ειναι οτι η μιση χωρα και παραπάνω ουτε που το ειδε φετος απο την εναρξη κιολας! Τουλαχιστον απο τις συζητήσεις αυτο καταλαβαινω...Και εδω εχω παρατηρήσει οτι μονο καποιοι φιλοι απο Β Ελλαδα παιζουν μπαλα, και παλι οχι παντού!

Εχεις δικιο φιλε μου, κι εγω απορω πως σε σχεδον ολοι την Ελλαδα δεν υπηρχε φτερο παρα μονο
στην βορεια Ελλαδα και σε ελαχιστα συγκεκριμενα μερη ειχε τοσα πουλια.... μου κανει εντυπωση
αυτα τα τρυγονια απο που κατεβαινουν αφου ειδικα νοτια Ελλαδα και στα νησια δεν εκανε πουθενα
ενα αξιολογο περασμα.

Last edited:
Εχεις δικιο φιλε μου, κι εγω απορω πως σε σχεδον ολοι την Ελλαδα δεν υπηρχε φτερο παρα μονο
στην βορεια Ελλαδα και σε ελαχιστα συγκεκριμενα μερη ειχε τοσα πουλια.... μου κανει εντυπωση
αυτα τα τρυγονια απο που κατεβαινουν αφου ειδικα νοτια Ελλαδα και στα νησια δεν εκανε πουθενα
ενα αξιολογο περασμα.
Μου εχει δοθεί η εντυπωση οτι εν μια νυκτι την κοπανανε χωρις σταση πλεον απο δυτικη Ελλαδα..
Ειναι πολλα που παίζουν τον ρολο τους...καλλιεργειες, κλιματικη αλλαγη, εξοντωτικό κυνηγι στην Αφρικη..δυστυχως εδω η ορνιθολογικη κοιταει να γραψει απιστευτα νουμερα θηρευσης (60000 τρυγονια μου φαινεται ελεγαν) σε μέρη οπως Ζακυνθο, για να ευαισθητοποιήσει και να ζητησει σε παγκοσμια κλιμακα με την birdlife int (συνδρομες-δωρεεςς τον 50-100€ για την αντιμετωπιση και προστασια του ειδους)...εμεις (σαν σωμα κυνηγων μεσω ΚΣΕ κτλ...ο καθενας μονος του φυσικα ειναι αδυνατο να κανει κατι ουσιαστικο) απο την αλλη τους θεωρουμε απλα γραφικους και οχι επικίνδυνους οπως θα επρεπε και "δεν πολυασχολουμαστε"....και ετσι ξαφνικα μια μερα δε θα το ξαναδουμε

Τα ειπα.συλεκτικη θα γίνει η 350.μπραβο ρε κωστα

ενα αξιολογο περασμα.
Γιώργο κυκλαδες και συγκεκριμένα στη Σύρο έκανε μερικά καλά περάσματα φέτος.

Status
Not open for further replies.
Back