Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτό που κατάλαβα από το καρτέρι τρυγονιού στη Βουλγαρία, Νικόλα (καθότι εκεί ήταν το πρώτο μου κυνήγι τρυγονιού), είναι ότι, αντίθετα από το καρτέρι τσίχλας, πρέπει να κοιτάζεις σε όλο το πεδίο γύρω σου, 360 μοίρες, όλη την ώρα! Δεν υπάρχει καμία «σταθερή διεύθυνση».
Λεωνίδα και στην τσίχλα μόνο πολύ πρωί, στο κατέβασμα (οι λεγόμενες και μαύρες), και το απόγευμα στην κούρνια υπάρχει σταθερή πορεία, την υπόλοιπη μέρα δεν υπάρχει κανόνας, το κεφάλι πρέπει να είναι περισκόπιο. Στο τρυγόνι θα δεις σταθερή πορεία μόνο αν πετύχεις -και στο εύχομαι- μπάσιμο:)

Καλημέρα. Στα γνωστά λημέρια της Λαυρεωτικής σήμερα έπεσαν κάτι αραιές τουφεκιές είδα κι ένα τρυγόνι σχεδόν αξημέρωτα, ήμουν με πλάτη κι άκουσα μόνο το σφύριγμα απ τα φτερά και ίσα που το πήρε το μάτι μου στα σκοτάδια. Δεν είδα κανένα άλλο.

Aπο κυκλαδες πρωτη μερα που ειδα τρυγονι συνολικα 6 πουλια ενω αδερφος ειδε 11 εννοειτε και μακρια κοντα.Πολλοι μελλισουργοι πολλα πολλα μικροπουλα και αρκετα συκοφαγια.Μετρια η πρωτη μερα των τρυγονιον το σημαντικο ειναι οτι τα ειδαμε και οτι η αποδημια ξεκινησε.

Λεωνίδα και στην τσίχλα μόνο πολύ πρωί, στο κατέβασμα (οι λεγόμενες και μαύρες), και το απόγευμα στην κούρνια υπάρχει σταθερή πορεία, την υπόλοιπη μέρα δεν υπάρχει κανόνας, το κεφάλι πρέπει να είναι περισκόπιο. Στο τρυγόνι θα δεις σταθερή πορεία μόνο αν πετύχεις -και στο εύχομαι- μπάσιμο:)
Παντελή, δεν μου έχει τύχει δυστυχώς σε κυνήγι τσίχλας αυτό που περιγράφεις, να πετάνε δηλαδή τα πουλιά στο διάστημα μεταξύ πρωινού και απογευματινού καρτεριού. Μετά το πρωινό καρτέρι τις κυνηγάω μόνο περπατητό, οπότε πετάγονται από σημεία που κάθονται, δεν έχω δει γενικά να πετάνε. Μου το εύχομαι, όπως φυσικά μου εύχομαι και τη σταθερή διεύθυνση σε τρυγονο-μπάσιμο!

Εγώ θα πάω κι αύριο και μετά από εβδομάδα πάλι. Σκ δεν παλεύεται Λαυρεωτική, εδώ δεν παλεύεται καθημερινές...
μαζί σου αλλά η εργοδοσία μου δεν έχει την ίδια καΐλα και κατανόηση με τα περασματα όπως έχω εγώ οπότε μονόδρομος

μαζί σου αλλά η εργοδοσία μου δεν έχει την ίδια καΐλα και κατανόηση με τα περασματα όπως έχω εγώ οπότε μονόδρομος
Ε ναι εννοείται φίλε... Κι εγώ μη νομίζεις κάποιες φορές που εχω ρεπό, ή αδειες πάω, ή σε βάρδιες 1-9 , αλλά μετά είναι ψιλοσκότωμα. Αλλά προέχει η δουλειά, ή κινητήριος δύναμη.

Ωραία που θα ήταν να είχαμε προϊσταμένους κυνηγούς ε; :) Να κάναμε ελεύθερα πρωινό καρτέρι και μετά γραφείο...

Καλημέρα. Στα γνωστά λημέρια της Λαυρεωτικής σήμερα έπεσαν κάτι αραιές τουφεκιές είδα κι ένα τρυγόνι σχεδόν αξημέρωτα, ήμουν με πλάτη κι άκουσα μόνο το σφύριγμα απ τα φτερά και ίσα που το πήρε το μάτι μου στα σκοτάδια. Δεν είδα κανένα άλλο.
Αυτες οι αραιες τουφεκιες πεφτουν ολες τις μερες του χρονου εχω την εντυπωση! Και πεφτουν σχεδον μεσα στο χωριο! Πολυ κοντα τελοσπαντων... Καθε φορα που παω 5-6 τουφεκιες θα πεσουν!

Αυτό που κατάλαβα από το καρτέρι τρυγονιού στη Βουλγαρία, Νικόλα (καθότι εκεί ήταν το πρώτο μου κυνήγι τρυγονιού), είναι ότι, αντίθετα από το καρτέρι τσίχλας, πρέπει να κοιτάζεις σε όλο το πεδίο γύρω σου, 360 μοίρες, όλη την ώρα! Δεν υπάρχει καμία «σταθερή διεύθυνση».
οταν πας σε μερος που βοσκουν , ερχοντε απο παντου , αλλα θα δεις οτι απο καπιο μερος περναν τα ποιο πολλα

Ελάχιστα τα τρυγωνακια σήμερα σε εμας,είδα καμία δεκαριά αλλά 2 μου πέρασαν εντός βολής και τα πήρα, φυσίγγια saga export 32gr....
Σήμερα είδα και πάρα πολλούς συκοφαγαδες...
Μάλλον αύριο η μεθαύριο θα γίνει κάτι αξιόλογο πιστεύω.....

Λίγα πράματα και σήμερα απο τα βόρεια σύνορα. Ένα μπουλουκάκι με 7-8 μεγάλα πουλιά και κάτι μονά διπλά παίξανε. Συκοφαγους είδα αρκετούς σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Υπομονή και επιμονή και θα το κάνει το μεγάλο πέρασμα (βοήθεια καιρού weather1)

Last edited:
Αυτες οι αραιες τουφεκιες πεφτουν ολες τις μερες του χρονου εχω την εντυπωση! Και πεφτουν σχεδον μεσα στο χωριο! Πολυ κοντα τελοσπαντων... Καθε φορα που παω 5-6 τουφεκιες θα πεσουν!
Κοίτα είχε αραιές τουφεκιές, αλλά ήταν οι πιο πολλές διπλές ή τριαρες. Ήταν αυτά τα λιγοστά τρυγόνια που φάνηκαν.

Κοίτα είχε αραιές τουφεκιές, αλλά ήταν οι πιο πολλές διπλές ή τριαρες. Ήταν αυτά τα λιγοστά τρυγόνια που φάνηκαν.

Αυτοί οι ντουμπλέδες και οι 3άρες....είναι από την γραμμή βολής στα Μεγάλα Πεύκα....όπου ότι περνάει...τρυγόνι,18ούρα,καρακάξα, κίσσα...το τουφεκάνε όλοι!

Αν δεν ακούσεις τουφεκίες στα υψώματα....πουλιά δεν έχει!!

Παντελή, δεν μου έχει τύχει δυστυχώς σε κυνήγι τσίχλας αυτό που περιγράφεις, να πετάνε δηλαδή τα πουλιά στο διάστημα μεταξύ πρωινού και απογευματινού καρτεριού. Μετά το πρωινό καρτέρι τις κυνηγάω μόνο περπατητό, οπότε πετάγονται από σημεία που κάθονται, δεν έχω δει γενικά να πετάνε. Μου το εύχομαι, όπως φυσικά μου εύχομαι και τη σταθερή διεύθυνση σε τρυγονο-μπάσιμο!
Aπό όλες τις κατευθύνσεις έρχονται και οι κυργιαρίνες (turdus viscivorus) στα έλατα...!!! Οπότε το καρτέρι τους απαιτεί... το κεφάλι και τα μάτια του καρτεριτζή να είναι... κανονικό "περισκόπιο" 360 μοιρών για σωστό κυνήγι...!!! .hunter.1.hunter.1.hunter.1

Aπό όλες τις κατευθύνσεις έρχονται και οι κυργιαρίνες (turdus viscivorus) στα έλατα...!!! Οπότε το καρτέρι τους απαιτεί... το κεφάλι και τα μάτια του καρτεριτζή να είναι... κανονικό "περισκόπιο" 360 μοιρών για σωστό κυνήγι...!!! .hunter.1.hunter.1.hunter.1
Γι'αυτό ακούς συχνά επιφωνήματα τύπου:
''Ααα την π@@τ@να !! Με καβάλησε!!!'' .hair.
.crying smile.

Γι'αυτό ακούς συχνά επιφωνήματα τύπου:
''Ααα την π@@τ@να !! Με καβάλησε!!!'' .hair.
.crying smile.
Η πάλι ακούς το πιο δίπλα καρτέρι.....
Μπαμ....μπαμ......μπαμ....αϊ μωρή κ@ρι&%$λα χαλάλι σου εκεί που μου πέρασες....... .sarcastic. .sarcastic. .crying smile. .crying smile.

Status
Not open for further replies.
Back