Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απογευματινό καρτέρι από της 17:30εως της 1815 ανέμισαν λίγα κοπαδάκια από κοκκινότσιχλες οι οποίες μου έδώσαν την ευκαιρία για λίγες όμορφες τουφεκιές.Η φώτο αφιερωμένη στον φίλο μου Τάσο(tasos hunter,)γιατί γνωρίζω την λατρεία που έχει στον συγκεκριμένο τύπο όπλου.Φυσιγγια J,&B light n 10και Rio target load n9 όπλο remington 870 express τσοκ 3* τα πουλάκια πέφταν πατσαβούρια.gif free upload

Καλησπέρα! Απογευματινό καρτερακι μετα τις 5:30 στο χωριο τα πουλιά εξαφανισμένα.παρολα αυτά πήραμε μαζί με τον αδελφό μου στο χέρι 9 πουλιά..πριν μερικές μέρες πέρασαν από εκεί 40-50 πουλιά.σημερα ζήτημα να είδαμε 10-15..πιστευω τα πουλιά μετακινούνται συνεχώς..οπου τα πετύχεις..
Ξέχασα να γράψω οτι ρίξαμε μόνο τα πράσινα 33gr A1 του Ρουμελιωτη Ν8..θέριζαν.

Last edited:
Απογευματινό καρτέρι σήμερα περιοχή κουτσοποδι αργολιδας. Αρκετά πουλιά αλλά όλα το τελευταίο μισάωρο τα χορτάρια λόγω βροχής έχουν μεγαλώσει πολύ και αν δεν είσαι προσεκτικός τα χάνεις για πλάκα. Τουλάχιστον τώρα στο τέλος ρίχνεις λίγα φυσιγγια δεν είναι και τόσο χάλια όπως πριν τις γιορτές.

Απογευματινό καρτέρι από της 17:30εως της 1815 ανέμισαν λίγα κοπαδάκια από κοκκινότσιχλες οι οποίες μου έδώσαν την ευκαιρία για λίγες όμορφες τουφεκιές.Η φώτο αφιερωμένη στον φίλο μου Τάσο(tasos hunter,)γιατί γνωρίζω την λατρεία που έχει στον συγκεκριμένο τύπο όπλου.Φυσιγγια J,&B light n 10και Rio target load n9 όπλο remington 870 express τσοκ 3* τα πουλάκια πέφταν πατσαβούρια.gif free upload
Μπραβο Φωτη!χρατσα χρουτσα χρατσα χρουτσα κατι εγινε...well done.
Ε ναι..μια 870 left σε κυνηγι τσιχλας θα ηταν μια πολυ ωραια εμπειρια θελω να πιστευω..εχω ριξει με την συνθετικη αλλα μονο 5-6 τουφεκιες κ οχι σε κυνηγι..
Γιαννηη δεν εισαι μονοοοοςςςςςςςςςς.sarcastic..sarcastic.

Φώτη έκανες καλή δουλειά βλέπω.......well done.Πόσο όμως τα παίρνεις τα J&B Light;

Χθες είχα πάει καρτέρι σε καινούριο μέρος σε ύψομα γύρω στα 190m υψόμετρο για πέρασμα....Ισχυρός Νοτιάς τα πουλιά αρκετά χθες κ χαμηλά σχετικά. Πήγα με τη Baikal όμως γιατί την (SX3 μ την πήρε ο ξάδελφος για περπατητό) λόγο τ νοτιά ίσως τα πουλιά μαδούσαν κ έπεφταν ζωντανά στη ρεματιά. Προταγωνίστρια η Aquilla...Φυσίγγια λίγα J&B fast No:8 και LK Kout...Omega πάλι σε Νο:8.....Σύνολο 7 μαδημένες τσίχλες κ 2 χαμένες.
Σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο μετά από βροχή τα πουλιά πολύ λιγότερα κ ψιλαααά.....φτώχειες....1 χαμένο κ 2 στο χέρι....Φυσίγγια λίγα από τα Tordo30 του φίλου μου. Ο φίλος πήρε 2 τσίχλίτσες.
Ακόμη πονάει ο ώμος μου με την ελατηρίου.........sarcastic.
Αλλά είπαμε.....(Τα BAIKAL δεν έχουν αντίπαλο λέμε...) .sarcastic..sarcastic..sarcastic..yelling.
url=https://postimg.cc/sQkSFScg]
20190211-161908.jpg
[/url]

Να και η Αμαλιάδα από ψιλά...;)

Last edited:
Απογευματινο για τσιχλιτσες σήμερα αλλά πάλι τα πουλιά πολύ λίγα με αποτέλεσμα να πάρω 5 κοτσύφια και 3 τσιχλες....
Εδώ ο σκυλάκος μου προσπαθεί να πιασει ένα κοτσύφι που εχει σκαλωσει ψηλά στα βάτα....
Ob7WwFE.jpg
Μαγκς ο σκυλακος;)

Χθες είχα πάει καρτέρι σε καινούριο μέρος σε ύψομα γύρω στα 190m υψόμετρο για πέρασμα....Ισχυρός Νοτιάς τα πουλιά αρκετά χθες κ χαμηλά σχετικά. Πήγα με τη Baikal όμως γιατί την (SX3 μ την πήρε ο ξάδελφος για περπατητό) λόγο τ νοτιά ίσως τα πουλιά μαδούσαν κ έπεφταν ζωντανά στη ρεματιά. Προταγωνίστρια η Aquilla...Φυσίγγια λίγα J&B fast No:8 και LK Kout...Omega πάλι σε Νο:8.....Σύνολο 7 μαδημένες τσίχλες κ 2 χαμένες.
Σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο μετά από βροχή τα πουλιά πολύ λιγότερα κ ψιλαααά.....φτώχειες....1 χαμένο κ 2 στο χέρι....Φυσίγγια λίγα από τα Tordo30 του φίλου μου. Ο φίλος πήρε 2 τσίχλίτσες.
Ακόμη πονάει ο ώμος μου με την ελατηρίου.........sarcastic.
Αλλά είπαμε.....(Τα BAIKAL δεν έχουν αντίπαλο λέμε...) .sarcastic..sarcastic..sarcastic..yelling.
url=https://postimg.cc/sQkSFScg]
20190211-161908.jpg
[/url]

Να και η Αμαλιάδα από ψιλά...;)

Προς Άι λια μεριά..... Κωστή;

Και εδώ οι λίγες τσίχλες που πήρα αυτό το μήνα, όλες ήταν τετράπαχες, ολοκίτρινες, το δέρμα στα καπούλια και την κοιλιά τεντωμένο από το παχύ στρώμα λίπους που είχε από κάτω, ακόμη στο λαιμό ... Να πω ότι προετοιμάζονταν για το μεγάλο ταξίδι ??? Από τώρα ???:eek:
IMG-20190202-230312.jpg

Πάντως ο προχθεσινός κοτσυφός δεν ήταν έτσι. Μάλλον αυτός δεν καιγόταν να μεταναστεύσει ... .sarcastic.
ευτηχος που ερχετε κρυο και θα μηνουν ακομα αρκετο καιρο τα λιγοστα πουλια που εχει φετος , γιατι οταν βλεπεις λυπος , σε 10 μερες το πολυ θα εχουν φυγη , εαν τα ευνοιση ο καιρος . Αυτο εγηνε προπερσυ , μεχρη της 23 φευβρουαριου γηνονταν χαμος απο πουλια , και ολα τετραπαχα , και απο της 24 ,μεχρη της 28 ουτε φτερο , ειχαν σχεδον φυγει ολα με καλοκαιρια ζεστο καιρο , και μηναμε τελευταιες μερες που θελαμε να ξαχαρμανιασουμε , μπακουρια

ευτηχος που ερχετε κρυο και θα μηνουν ακομα αρκετο καιρο τα λιγοστα πουλια που εχει φετος , γιατι οταν βλεπεις λυπος , σε 10 μερες το πολυ θα εχουν φυγη , εαν τα ευνοιση ο καιρος . Αυτο εγηνε προπερσυ , μεχρη της 23 φευβρουαριου γηνονταν χαμος απο πουλια , και ολα τετραπαχα , και απο της 24 ,μεχρη της 28 ουτε φτερο , ειχαν σχεδον φυγει ολα με καλοκαιρια ζεστο καιρο , και μηναμε τελευταιες μερες που θελαμε να ξαχαρμανιασουμε , μπακουρια
Και ιδικά τώρα που έχει κ φεγγάρι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη μετανάστευση.....

, οποτε μπορει να εχουμε επηστροφια , η να φυγουν και αυτα τα λιγα που ηρθαν τον οκτωμβριο
Εγώ πιστεύω θα έχουμε επιστρόφια......Με τ νοτιά δν ταξιδεύουν πιστεύω τα πουλιά
Έχω παρατηρήσει πως η "μπασά" γίνεται με φεγγάρι κ βοριαδάκι.....είτε είναι τσίχλα ή τρυγόνι ή αγριοπερίστερο ή ορτύκι κτλ.

Καλησπέρα! Απογευματινό καρτερακι μετα τις 5:30 στο χωριο τα πουλιά εξαφανισμένα.παρολα αυτά πήραμε μαζί με τον αδελφό μου στο χέρι 9 πουλιά..πριν μερικές μέρες πέρασαν από εκεί 40-50 πουλιά.σημερα ζήτημα να είδαμε 10-15..πιστευω τα πουλιά μετακινούνται συνεχώς..οπου τα πετύχεις..
Ξέχασα να γράψω οτι ρίξαμε μόνο τα πράσινα 33gr A1 του Ρουμελιωτη Ν8..θέριζαν.
Γιαννη απο του ρουμελιωτη αυτα τα πρασινα κ τα μαυρα με την gm3 νομιζω ειναι τα καλυτερα του

ΣΚ λέω να πάω στο χωριό για κυνήγι, μια και εδώ δείχνει βροχές όλο το Σάββατο. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο ξενοδοχείο να κλείσω και η ιδιοκτήτρια (που με ξέρει) μου λέει: "τώρα έρχεσαι; έπρεπε να έρθεις την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν εδώ στο ξενοδοχείο μία παρέα Ιταλοί κυνηγοί, 6 άτομα, και έφερναν καμιά 100ριά πουλιά τη μέρα". Αυτή η παρέα έρχεται στο χωριό μου κάθε χρόνο για τσιχλοκότσυφα. Στενοχωρήθηκα λίγο γιατί είμαι σίγουρος ότι αφάνισαν τα πάντα όπου πήγαν αλλά από την άλλη σκέφτομαι και ότι θα είμαι μόνος μου εκεί τώρα, ενώ αν πήγαινα μαζί τους μια βδομάδα πριν θα είχε πιο πολλή δράση...

Status
Not open for further replies.
Back