Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σωστός.
Αφού έχουμε γεμίσει τους ...καταψύκτες με πουλια, είναι η ώρα για ...σπορ.
Με τόξα, με μονόκανο και 36αρια, έτσι για το αθλητισμό και τα ..Νιάτα.;)
Τα .....παληο κόριτσα :cool:
Ε ναι, αμα δεν κανουμε και τον χαβαλε μας θα παμε χαμενοι....sarcastic.

Last edited:
Σημερα αποφασισα να κυνηγησω με τοξο μετα απο κατι βιντεακια στο youtube...
zGIfKVq.jpg
qP7Lhi6.jpg
JRRciw3.jpg

Σημερα παλι στους γρανιτες για κοριτσια.Ξεκινησαμε με επιμεταλλωμενα και φουλ.Αφου ομως ειχαν ορεξη δεν τους χαλασα
το χατηρι....πηγαμε σε LB6 με αντιβαρο και 4*.Αστραπη τις εβρισκε την ωρα που νομιζαν οτι πετανε ασφαλης........

Οτι θελουν τα κοριτσια μου!!Χαμηλα η ψηλα,κανενα προβλημα!
ωραίοι,καλή συνέχεια :)

Αλέξανδρε αν έριχνες classica 32 gr ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο δέν θάχες αίματα κλπ .
Το σημερινο παντως Λαμπη δεν μου εχει ξανατυχει, θα δω οταν μαδησω τα πουλια τι σκαγια εχουν και που, μπορει επειδη τουφεκισα γονατιστος να μην ηταν σωστες οι τουφεκιες

Χωρίς να γνωρίζω υψόμετρο κ υγρασία κλπ ένα απο τα δύο σίγουρα δέν κολλούσε με την speed k percorso.
Η υγρασία στην ατμ. πρέπει νάταν κάτω από 50 κ το υψόμετρο αρκετά μεγάλο .
Εικασίες κάνω ,η εικόνα των πουλιών λέει ότι ήσαν βαριές οι γομώσεις
Σε παρόμοιες με τις σημερινές συνθήκες δοκίμασε NSI classica n.5

Χωρίς να γνωρίζω υψόμετρο κ υγρασία κλπ ένα απο τα δύο σίγουρα δέν κολλούσε με την speed k percorso.
Η υγρασία στην ατμ. πρέπει νάταν κάτω από 50 κ το υψόμετρο αρκετά μεγάλο .
Εικασίες κάνω ,η εικόνα των πουλιών λέει ότι ήσαν βαριές οι γομώσεις
Σε παρόμοιες με τις σημερινές συνθήκες δοκίμασε NSI classica n.5
Πρεπει να παρω γιατι δεν εχω, υψομετρο ειναι καπου 300 μετρα τωρα για την υγρασια πιστευω ειχε στην πρωτη τουφεκια αλλα στη δευτερη πολυ λιγοτερη γιατι ειχε παει 11:30

Καπου 30 ηταν Ηλια αλλα το περιεργο ειναι οτι ηταν ζωντανες και οι δυο κι ας εγιναν μανταρα...nsi speed no7 η μια και η αλλη με την τρυπακλα percorso no5 η 6 δεν θυμαμαι

Τριβουν και κρεας αμα λαχει για κυμα...

Που να προλαβω ρε φιλε επρεπε να παω για δουλεια

Λες να εγινε ετσι? Παντως και στις δυο τουφεκισα γονατιστος αρα μπορει να μη τις εχω παρει πολυ καλα, ειδικα στην 1η ειχα 15 λεπτα γονατιστος για να μη φαινομαι, πιατηκαν τα ποδια μου!

Εχουν πολυ αιμα γιατι τις εχει παρει στη μασχαλη που λεμε η τουφεκια και εκει δεν τα γλιτωνεις τα αιματα
Μπράβο και στους 2 Αλέξανδρους !!! Καλή συνέχεια, με περισσότερες επιτυχίες !!! .congrats. .well done.
Όσο για το ότι ήταν και οι 2 ζωντανές, μην ψάχνετε την αιτία στον καιρό, στο υψόμετρο, στην υγρασία κλπ ... ;)
Απλά έτυχε ... Δεν πήραν πολλά σκάγια ... και δεν πήραν σκάγι σε σημείο που θα τις θανάτωνε άμεσα. Αν δεν μαδηθούν να εξεταστούν δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, αλλά έστω και έτσι από τις φωτογραφίες είναι προφανές ότι τις πήραν λίγα περιφερειακά σκάγια. Στα 30 μέτρα και με Kicks XFull, αν τις πετύχαινε το κέντρο της τουφεκιάς, και το speed και το percorso όχι μόνο θα τις σκότωναν ακαριαία αλλά θα τις έκαναν κυριολεκτικά κιμά !!! Αλέξανδρε το είπες και μόνος σου, και προς τιμή σου, ότι πιθανόν να συνέβη αυτό.
Όσο και για τα αίματα, σωστά το είπες επίσης, ότι είναι επειδή χτυπήθηκαν στη μασχάλη. Τα πολλά αίματα τα έχουμε όταν κοπεί κάποια βασική αρτηρία σε σημείο που περνά επιφανειακά (βραχιόνιες και μηριαίες αρτηρίες, και οι καρωτίδες).
Στην πρώτη φαίνεται εκτός από τη φτερούγα, άλλο ένα σκάγι χαμηλά στην κοιλιά, (πιθανόν να έχει και κάποιο άλλο που δε φαίνεται), τραύματα πάντως που δεν είναι θανατηφόρα, τουλάχιστον άμεσα ...
Στη δεύτερη, το τραύμα στο στήθος μπορεί να είναι κι από το συγκεντρωτήρα, όπως λέει ο Ευριπίδης, ή μπορεί να είναι κι από σκάγια (το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου, και μάλιστα περισσότερα από ένα, ίσως 2 ή 3 που πήγαν μαζί) τα οποία όμως δεν χτύπησαν κάθετα στο στήθος με κατεύθυνση προς τα μέσα, αλλά λοξά - ξώφαλτσα - και μετά βρήκαν τη βάση της φτερούγας αυτά τα ίδια σκάγια. Έτσι μου φαίνεται παρατηρώντας τη φωτογραφία ... Επίσης αυτή έχει χτυπηθεί και στην καρωτίδα, όπως φαίνεται από τα αίματα στο λαιμό, κάτω από το μάτι. Και μόνο από αυτό το τραύμα θα πέθαινε πολύ σύντομα ούτως ή άλλως ...

Last edited:
Μπράβο και στους 2 Αλέξανδρους !!! Καλή συνέχεια, με περισσότερες επιτυχίες !!! .congrats. .well done.
Όσο για το ότι ήταν και οι 2 ζωντανές, μην ψάχνετε την αιτία στον καιρό, στο υψόμετρο, στην υγρασία κλπ ... ;)
Απλά έτυχε ... Δεν πήραν πολλά σκάγια ... και δεν πήραν σκάγι σε σημείο που θα τις θανάτωνε άμεσα. Αν δεν μαδηθούν να εξεταστούν δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, αλλά έστω και έτσι από τις φωτογραφίες είναι προφανές ότι τις πήραν λίγα περιφερειακά σκάγια. Στα 30 μέτρα και με Kicks XFull, αν τις πετύχαινε το κέντρο της τουφεκιάς, και το speed και το percorso όχι μόνο θα τις σκότωναν ακαριαία αλλά θα τις έκαναν κυριολεκτικά κιμά !!! Αλέξανδρε το είπες και μόνος σου, και προς τιμή σου, ότι πιθανόν να συνέβη αυτό.
Όσο και για τα αίματα, σωστά το είπες επίσης, ότι είναι επειδή χτυπήθηκαν στη μασχάλη. Τα πολλά αίματα τα έχουμε όταν κοπεί κάποια βασική αρτηρία σε σημείο που περνά επιφανειακά (βραχιόνιες και μηριαίες αρτηρίες, και οι καρωτίδες).
Στην πρώτη φαίνεται εκτός από τη φτερούγα, άλλο ένα σκάγι χαμηλά στην κοιλιά, (πιθανόν να έχει και κάποιο άλλο που δε φαίνεται), τραύματα πάντως που δεν είναι θανατηφόρα, τουλάχιστον άμεσα ...
Στη δεύτερη, το τραύμα στο στήθος μπορεί να είναι κι από το συγκεντρωτήρα, όπως λέει ο Ευριπίδης, ή μπορεί να είναι κι από σκάγια (το πιο πιθανό κατά τη γνώμη μου, και μάλιστα περισσότερα από ένα, ίσως 2 ή 3 που πήγαν μαζί) τα οποία όπως δεν χτύπησαν κάθετα στο στήθος με κατεύθυνση προς τα μέσα, αλλά λοξά - ξώφαλτσα - και μετά βρήκαν τη βάση της φτερούγας αυτά τα ίδια σκάγια. Έτσι μου φαίνεται παρατηρώντας τη φωτογραφία ... Επίσης αυτή έχει χτυπηθεί και στην καρωτίδα, όπως φαίνεται από τα αίματα στο λαιμό, κάτω από το μάτι. Και μόνο από αυτό το τραύμα θα πέθαινε πολύ σύντομα ούτως ή άλλως ...
.RESPECT.Φιλιππε Κουτσαφτη εσύ;;;; (Κορυφαίος Ιατροδικαστής)

Παιδιά, να ένα άκρως ενδιαφέρον και κατατοπιστικό ερασιτεχνικό βιντεάκι από έναν φασσοκυνηγό της Κύπρου, σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου Νο σκαγίων για φασσοκυνήγι:

www.youtube.com/watch?v=c6R7jTGNXfA
(Το "ρεζουμέ" είναι στο 12':14'' και μετά...)
ειναι ιδιογωμοση με το περιεργο κλεισημο πατσι , η πως το λεςνε δεν θυμαμε

Σημερα αποφασισα να κυνηγησω με τοξο μετα απο κατι βιντεακια στο youtube...
zGIfKVq.jpg
qP7Lhi6.jpg
JRRciw3.jpg
μου εχει τυχη να τουφεκισω μπεκατσινι στα 30 μετρα και η τουφεκια να το διαλησει και αχρηστεψη , που στο τελος το πεταξα , γιατι ειχα κερωση την μαληνη ταπα , και ειχε γηνει πολυ σκληρη , και το βρηκε η ταπα με αποτελεσμα να το διαλησει

ειναι ιδιογωμοση με το περιεργο κλεισημο πατσι , η πως το λεςνε δεν θυμαμε

Nίκο μου έκανε εντύπωση αυτό το κλείσιμο σαν "πυραυλάκι"...! Δεν το έχω ξαναδεί...! Τι προσφέρει αυτό το κλείσιμο...? Είναι κάτι το ιδιαίτερο...?

Nίκο μου έκανε εντύπωση αυτό το κλείσιμο σαν "πυραυλάκι"...! Δεν το έχω ξαναδεί...! Τι προσφέρει αυτό το κλείσιμο...? Είναι κάτι το ιδιαίτερο...?
βαζεις περησοτερα σκαγια μεσα στο φυσιγγιο χωρης να ειναι μαγνουμ , με αποτελεσμα να ρηχνοντε και απο απλες θαλαμες , και λενε οτι τα σκαγια εχουν λιγοτερες παραμορφωσης απο τα αλλα , δεν τα εχω δοκημασει , γιατι θελει ειδηκο μηχανημα για να κλεισουν ετσι

Σημερα παλι στους γρανιτες για κοριτσια.Ξεκινησαμε με επιμεταλλωμενα και φουλ.Αφου ομως ειχαν ορεξη δεν τους χαλασα
το χατηρι....πηγαμε σε LB6 με αντιβαρο και 4*.Αστραπη τις εβρισκε την ωρα που νομιζαν οτι πετανε ασφαλης........

Οτι θελουν τα κοριτσια μου!!Χαμηλα η ψηλα,κανενα προβλημα!

Μπράβο συνάδελφε...Καλή η Affinity?

Σήμερα μόνο μία μοναχική είδα κατά τις 9 και τέταρτο (με την παλιά ώρα), αλλά πάλι πιάστηκα ολίγον τι άτυχος...! Μου μπήκε στο οπτικό πεδίο απότομα, ξεπηδώντας από μια χωμένη ρεματιά, σε οριακή απόσταση και απομακρυνόμενη από εμένα, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, ο ντουμπλές μου να τις "κάνει αέρα", καθώς είχε ήδη βγει εκτός βεληνεκούς... Την είδα όμως πεντακάθαρα και τη θαύμασα, πόσο ρωμαλέα φτεροκοπούσε...!!! Φαινόταν ιδιαιτέρως μεγάλο πουλί...!!!

Υ.Γ.: Φιλαράκι - κυνηγός, με ενημέρωσε πως σήμερα στη Φωκίδα (Άβορο μεριά) έγινε δυνατό φασσοπέρασμα...!!! (Δεν ήταν ο ίδιος παρών, αλλά έτσι έμαθε...) Ας το επιβεβαιώσει κάποιος απ' τα μέρη αυτά αν θέλει...

Status
Not open for further replies.
Back