Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα είχε ύπνο λόγω υποχρεώσεων Κυριακής και εορτής,το Σάββατο όμως με βρήκε στα ορεινά του Δομοκού για τα κορίτσια.
Πιστεύω η χρόνια θα είναι πολλή δυνατή στην φασσα.
Είδαμε αρκετά πουλιά ,ξεκινώντας απ τις 8 να βλέπουμε κοπαδακια 20αρια 30αρια σε οριακό ύψος για να μη σηκώσεις όπλο. Δεν καταφέραμε κάτι εκεί παρά μόνο μια που με έναν ντουμπε δίπλωσε αλλά τελικά άνοιξε φτερό για να πέσει στο απέναντι βουνό. Τελειώνοντας απ τα ορεινά κατά τις 10:30 λέμε να ξεκινήσουμε το ψάξιμο στα χωράφια.Φτάνοντας σε ένα μεγάλο ρέμα που γλεντησαμε πέρυσι το οποίο έχει νεράκι ,οξιές και γύρω γύρω θερισμένο καλαμπόκια δεν βλέπουμε ούτε μια να σηκώνεται απ τα χωράφια ,λέμε ομωσ να αράξουμε να περιμένουμε μήπως έρθουν αργότερα για μάσα.
Με το που φτάνουμε να κρύψουμε το αμάξι μέσα στο ρέμα βλέπουμε 2 ..τανες να φεύγουν και από πίσω κι άλλες και όσο πλησιάζαμε να φεύγουν συνέχεια μεμονωμένα πουλιά. Με το που κατεβαίνουμε απ τ αμάξι σιγά σιγά ,κοιτάμε ψιλά στα δέντρα και ήταν γεμάτα φασσες να παίζουν να φεύγουν να αλλάζουν δέντρο. Βγάζουμε τα όπλα με μια χούφτα φυσιγγια ο καθένας και προσπαθούμε να βγούμε απ το ρέμα για να γίνει το πρώτο μπαμ... Δηλαδή ένας έμεινε μέσα στο ρέμα και οι άλλοι δυο βγήκαμε στις πλευρές του για να έχουμε ορατότητα
Με το που πέφτει η πρώτη ντουφεκια μαύρισε ο ουρανός , δεν έχω ξανά δει τέτοιο θέαμα , δεν ξέραμε ποια να βαρέσουμε , αφού αδιασαμε τα όπλα ρίξαμε και από 2-3 γρήγορες μονοτουφεκιες οπλιζοντας μόνο την θαλάμη.
Απίστευτη στιγμή , δεν πίστευα ποτε ότι θα με άφηναν φασσες να τις πλησιάσω τόσο πολύ και να μου δώσουν τέτοια ευκαιρία.
Το αποτέλεσμα ντρέπομαι να το πω ,ρίχναμε όλοι όπου να’ναι ,βαραγαμε βλέποντας το βουνό και χάνοντας το δέντρο , καμία ψυχραιμία.
2 φασσες κρατήσαμε και άλλες δυο λαβωμενες που δεν ξέρουμε καν που πήγαν επειδή δεν έμειναν τα μάτια μας πάνω τους.
Θα τολμήσω να πω ότι μέσα στο ρέμα είχε 300+ πουλιά. Εννοώντας σε όλα το ρέμα ,περίπου 500μετρα ρέμα. Μετά το σοκ αράξαμε εκεί να τις περιμένουν για αργότερα ,όπως γινόταν και πέρυσι που έρχονταν σιγά σιγά ξανά κάποια πουλιά. Δυστυχώς δεν φάνηκε καμία , μέχρι το απόγευμα που περιμέναμε δεν είδαμε τίποτα. Σίγουρα ήταν μπασιαρικα πουλιά που άραξαν εκεί για ξεκούραση και καύσιμα, δεν ήταν οι «γνωστές» φασσες που βρίσκουμε εκεί όπου έρχονται με τις συνήθειες της ντοπιαρας
Και εις αλλα με υγεία

Last edited:
βλέπουμε 2 ..τανες να φεύγουν και από πίσω κι άλλες
Εννοείς οτι είχαν και οι δυο το ίδιο όνομα ,δηλαδή Τάνια ,οπότε Τάνιες ;;; .yel.
Ριχτα Σπύρο......sarcastic.
Την επόμενη εύχομαι περισσότερη τύχη και ψυχραιμία και να ξαπλώσεις πολλές.

Εννοείς οτι είχαν και οι δυο το ίδιο όνομα ,δηλαδή Τάνια ,οπότε Τάνιες ;;; .yel.
Ριχτα Σπύρο......sarcastic.
Την επόμενη εύχομαι περισσότερη τύχη και ψυχραιμία και να ξαπλώσεις πολλές.
Ναι Δημήτρη αυτό εννοούσα και οι δυο ήταν οι π@υτανες Τανιες
Χαχαχαχα

Τα μπασιματα της φασσας οντως φαινονται να πηγαινουν καλα...εδω χθες(σημερα δεν βγηκα) νοτιοανατολικη αττικη σε καρτερι μεχρι τις 9:30 παιζει να ειδα περισσοτερες φασσες απο τσιχλες!!μονο ενα ζευγαρι παραλιγο να μπει καλα στο καρτερι,οι αλλες δυστυχως περασαν μακρια...

Μετά την τρίτη συνεχόμενη μέρα στα καρτερια εδώ στα μέρη μου Αιτωλ/ανία στα πέριξ ποδος μηλιας ήταν η χειρότερη δεν πέταξε τίποτα εκτός από ένα ζευγαράκι έχω απελπιστει ο χθεσινος νοτιας έβαλε μόνο βασιλισες κ σήμερα που πήγα με το σεττερακι μου μια βόλτα δεν βρήκα ούτε αυτές!!Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός μας βλέπω για ένα και δυνατό μπασιμο και αυτό θα πετάνε στα 2000 ποδια..

Μετά την τρίτη συνεχόμενη μέρα στα καρτερια εδώ στα μέρη μου Αιτωλ/ανία στα πέριξ ποδος μηλιας ήταν η χειρότερη δεν πέταξε τίποτα εκτός από ένα ζευγαράκι έχω απελπιστει ο χθεσινος νοτιας έβαλε μόνο βασιλισες κ σήμερα που πήγα με το σεττερακι μου μια βόλτα δεν βρήκα ούτε αυτές!!Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός μας βλέπω για ένα και δυνατό μπασιμο και αυτό θα πετάνε στα 2000 ποδια..
Έμάς κάτω οι πραγματικοί φασσάδες (χειμώνα -καλοκαίρι ) όταν κουβεντιάσει κανείς μαζί τους παρουσιάζουν σημάδια σχιζοφρένειας
Όλοι μα όλοι έχουν υγρόμετρα- πιεσόμετρα κλπ και καταγράφουν θερμοκρασίες ,βαρομετρική πίεση ,ένταση ανέμων ,υγρασία ,ημερομηνία ,ώρα κλπ ψάχνοντας την άκρη για την συμπεριφορά αυτών των πουλιών .

υ.γ Εγώ την έκανα απ'αυτό το club με την ελπίδα να γλυτώσω εδώ κ κάποια χρόνια .big smile.

Last edited:
βαλε stell να σου πο εγω αν κατεβενουν
Το κατεχεις καλά το long shooting with side by side shotgun...sarcastic..well done.
Όλοι μα όλοι έχουν υγρόμετρα- πιεσόμετρα κλπ και καταγράφουν θερμοκρασίες ,βαρομετρική πίεση ,ένταση ανέμων ,υγρασία ,ημερομηνία ,ώρα κλπ ψάχνοντας την άκρη για την συμπεριφορά αυτών των πουλιών .
Εχουν βγαλει καποιο συμπερασμα?μαλλον οχι....sarcastic..sarcastic.

Μια γρηγορη βολτα στα γνωστα μου καρτερια αλλα δεν δεν...στην τελευταια σταση μου κατεβηκα απ το αυτοκινητο και εριξα μια τουφεκια, ηταν πιασμενες καμια 20αρια τις πηρα ματι και εβαλα ξανα το οπλο στο αυτοκινητο. Δεν ειμουν για τετοιες καταστασεις σημερα, το τομαρι μου χρειαζεται φαγητο και υπνο, γυρισα σπιτι να φαω και να την πεσω και μπορει αυριο να τους δωσω ενα χορο...

Το κατεχεις καλά το long shooting with side by side shotgun...sarcastic..well done.

Εχουν βγαλει καποιο συμπερασμα?μαλλον οχι....sarcastic..sarcastic.
Υπάρχουν φανατικοί φασσάδες κάτω .
Απαιτούμενο είναι η υπομονή αλλά καί η υπομονή .....
Από το μηδέν πολλές φορές άκουσα σε 2-3 ώρες να κάνουν διψήφιο σε ώρες που θεωρητικά δέν κινούνται άλλα πουλιά ...

παιδια φθιωτιδα σημερα ορεινα, ολα κι ολα δυο κοπαδακια 10άρια, πολλη ομιχλη δε μπορεσαμε να κρατησουμε καμια...λιγα πραγματα σημερα, αλλα η χρονια πολλη καλη για φασσα...
επισης ο νοτιας δεν εφερε πουλια σημερα, για να δουμε αυριο! Χρονια πολλα σε ολους!

Χθες επισκέφθηκα ελατιά 1000μ υψόμετρο, καρτέρι που περνάνε πουλιά στα μπασίματα, γνωστό σε πολύ κόσμο. Κατά τις 9:00 βλέπω μία να φεύγει ανάμεσα στα έλατα κοντά μου, αλλά χωρίς δυνατότητα για ντουφεκιά. Αμέσως ψιλιάζομαι ότι πρόκειται για πιασμένο πουλί και μετακινούμαι σε σημείο που ελέγχω τον χώρο από πίσω μέσα στα έλατα. Πραγματικά σε 10 λεπτά περνάει μπουλούκι 30 πουλιά σε απόσταση ασφαλείας και καπάκι δεύτερο μπουλούκι 20 πουλιά κοντά μου τραβέρσα. Ρίχνω μέσα στο μπουλούκι και δεν πέφτει ούτε πούπουλο .hair..hair..hair..hair.. Για καμιά βδομάδα δεν θα κοιμάμαι, πως είναι δυνατόν να ρίξω σε μπουλούκι και τα σκάγια να περάσουν ανάμεσα και να μην πέσει τίποτα. Αφού προσπαθούσα να συνέλθω από την φόλα, έρχεται μία εισερχόμενη σε οριακή απόσταση τρώει δύο, φεύγουν τα μισά φτερά της και κάνει επιστροφή προς το δάσος κι ακόμη πηγαίνει:mad::mad::mad::mad:. Τα φυσίγγια μου ήταν ιδιογώμωση 1,55x33 S4 No6 ιδιογώμωση, που δεν με έχουν προδώσει ποτέ. Αλλά με αυτές τις καρ...λες, τις ρουφ...νες, έχω αρχίσει και τρελαίνομαι, είμαι για τον ψυχίατρο, ψάχνομαι να αλλάξω όπλο, να αλλάξω φυσίγγια, ψάχνομαι γενικώς. Τα πουλιά αυτά δεν ήταν εισερχόμενα, αλλά πιασμένα στον ελατιά και ερευνούσανε την περιοχή.
Ειναι η γνωστη ασθένεια του νο 6 νόσος που χρειζει θεραπείας καθος δεν είναι αυτοανοση

Με νο 6 με νο 7 έχεις να δεις πολες φορές ακόμα αυτά τα άσπρα συνεφακια από πούπουλα που υποδηλώνουν πολες φορές ότι έχεις μηνη πησω και κάποιες άλλες φορές ότι είσαι ωριακα για το νούμερο αυτό και κάποιες άλλες φορές ότι είναι ακατάλληλο το φυσηγγι για το όπλο σου. Κινος δεν στο δουλεύει. Με ένα νο 3 νομίζω έχεις λίση κάποια από αυτά τα θέματα. Καλητερα να τσαλακονονται λίγο παρα να φεύγουν και να ψωφανε μακριά.

Σήμερα απόλαυσα ηρεμία στο βουνο! Άκουσα ρουμάνια να σηκώνουν λαγους τσιχλιτσες και αέρα πολύ δυνατό. Δεν βγήκε ο σκουφος από το κεφάλι! Κατά τις δέκα εμφανίστηκαν καμία 15αρια φασες να παίζουν αλλά πέντε γερακια του επιτίθενται συνέχεια με αποτέλεσμα αυτές να μένουν στα δέντρα και να μην πετούν. Στο τέλος το πήρα ποδαρατο μέσα στα δέντρα να τις σηκώσω.... Μια μαλλον δεν με κατάλαβε και έφυγε από δίπλα μου σαν μπεκάτσα και τις πήρα το κεφάλι.... Κυριολεκτικά :D
Μέχρι το απόγευμα τα γερακια συνέχισαν να μαλακιζονται...
Ωραία ήταν απόλαυσα ηρεμία και αέρα!
IMG-20181028-113209.jpg

Παλιό πουλί και μου έκανε εντύπωση το στομάχι της... Τεραστιο:eek:
IMG-20181028-184354.jpg

Καλή συνέχεια να έχουμε και όρεξη να τις μπινελικωνουμε:D

Σήμερα απόλαυσα ηρεμία στο βουνο! Άκουσα ρουμάνια να σηκώνουν λαγους τσιχλιτσες και αέρα πολύ δυνατό. Δεν βγήκε ο σκουφος από το κεφάλι! Κατά τις δέκα εμφανίστηκαν καμία 15αρια φασες να παίζουν αλλά πέντε γερακια του επιτίθενται συνέχεια με αποτέλεσμα αυτές να μένουν στα δέντρα και να μην πετούν. Στο τέλος το πήρα ποδαρατο μέσα στα δέντρα να τις σηκώσω.... Μια μαλλον δεν με κατάλαβε και έφυγε από δίπλα μου σαν μπεκάτσα και τις πήρα το κεφάλι.... Κυριολεκτικά :D
IMG-20181028-113209.jpg

IMG-20181028-184354.jpg

Της πήρες το σκαλπ φιλαράκι, σωραιος.my man.

IMG-20181028-113209.jpg

IMG-20181028-184354.jpg

Μου φαίνεται ότι ήταν γριά ουκρανέζα και μοιάζει και με ανάπηρη .....yel.

Status
Not open for further replies.
Back