Πάντως από ευκαλυπτους σπάνια να μου πεταχτεί από μακρια τρυγόνι..σχεδόν πάντα γίνεται από απόσταση βολής κ κάποιες φορές που πάω από κάτω κ χτυπάω παλαμάκια η φωνάζω (για για σιγουρευτώ ότι δεν είναι κανένα πάνω) τότε πετάγεται..
Εγώ δουλεύω ένα απογευματινό στους ευκαλύπτους και όλο και από κάτι μου δίνει!Πάντως από ευκαλυπτους σπάνια να μου πεταχτεί από μακρια τρυγόνι..σχεδόν πάντα γίνεται από απόσταση βολής κ κάποιες φορές που πάω από κάτω κ χτυπάω παλαμάκια η φωνάζω (για για σιγουρευτώ ότι δεν είναι κανένα πάνω) τότε πετάγεται..
Μαγκες για τους ευκαλυπτους το έχω ακούσει από εσάς εδώ μέσα (θυμάμαι και φώτο του Τασου), εκεί που κυνηγάω έχει σε δύο σημεία συδεντρα, αλλά δεν έχω δει ποτέ πάνω τους τρυγονι! Ενώ περνάνε συνέχεια από εκεί. Μόνο συκοφαγους κΑι τσιχλες έχω δει να πιάνουν
Εντάξει Μύρο σε μια 10ετια θα πιάσεις το όριο. .......![]()
στα νησια κατω που τα μονα δεντρα ειναι οι συκιες τα κυνηγουσαμε απο συκια σε συκια ,εκει να ακουσεις ξεκλαρωμαΜηπως δεν έτυχε να δεις?μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες..
Και στις λευκες κάθονται..το πιο κουφό μέρος που μου έχει πεταχτεί τρυγονι ήταν πάνω από συκιά..
Όντως τα ευκαλυπτα τα προτιμάν πολύ τα συκολογια αλλά η αδυναμία τους είναι τα πλατάνια..
ετσι ακριβως γιωργο και αν εισαι τυχερος και καταφερεις και τουφεκισεις και δεν πεσει στον γκρεμο....Το καλύτερο περπατητο για τρυγόνια το έχω κάνει σε ακρωτήρι κυκλαδίτικο που το μεγαλύτερο φυτό είναι ο μαιντανός, να σηκώνεται η "βουλγαρα" μπροστά από τα πόδια σου μέσα από τα θυμαρια και να σου φεύγει η ψυχή......soc.
Για τορτορι.Στις ημιορεινές περιοχές που ανοίγουν στης 15/9 έχει κάτι πονηρά ηλιόσπορα και έχουν λίγα πουλάκια!
Πάντως τα φετινάρια που βαράμε δεν είναι σε θέση ακόμα να φύγουν!
Είμαι σε δίλημμα για το Σάββατο να πάω για κανένα τορτόρι ή να πάω στον βάλτο;
think
Ζήτημα να είδαμε 40 πουλιά σε 5-6 σημεία.
να πας για τρυγονια ,εχεις χρονο με τα αλλα ,αμα τα βρεις και εισαι μονος σου θα ευχαριστηθης κυνηγι οπως την πρωτη μεραΣτις ημιορεινές περιοχές που ανοίγουν στης 15/9 έχει κάτι πονηρά ηλιόσπορα και έχουν λίγα πουλάκια!
think
Για τορτορι.
Εχει μερες για τον βαλτο
να πας για τρυγονια ,εχεις χρονο με τα αλλα ,αμα τα βρεις και εισαι μονος σου θα ευχαριστηθης κυνηγι οπως την πρωτη μερα[ ασε που εχει τοσο κουνουπι φετος!!!!!!]
Εγώ Γιώργο θα τα συνδυάσω και τα δύο μαζι,στο ξημέρωμα θα κάτσω για παπιά και όταν βγει ο ήλιος θα πάω για τρυγωνες,και τα δύο τα καρτερια έχουν 500 μέτρα αποσταση το ένα με το αλλο...Στις ημιορεινές περιοχές που ανοίγουν στης 15/9 έχει κάτι πονηρά ηλιόσπορα και έχουν λίγα πουλάκια!
think