Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αφού το πρωί δεν μπόρεσα να πάω και από τι έμαθα από τους φίλους μου πως σήμερα είχε παλι μόνο λίγα πουλάκια στο ξημέρωμα σκεφτηκα τώρα το απόγευμα να πάω σε μια φρεσκοκομμενη καλαμποκια,το αποτέλεσμα ηταν 7 πουλάκια να έρθουν για την καλαμποκια αλλά μονο 2 μου ηρθαν κοντά για ντουφεκια....
vBExYbo.jpg
Μπράβο λεβεντηηηη.....τι τσοκαραααα είναι αυτή που έχεις πάνω ρε παιδί μου....

Μπράβο λεβεντηηηη.....τι τσοκαραααα είναι αυτή που έχεις πάνω ρε παιδί μου....
Να εισαι καλά ρε φιλε μου η τσοκαρα σου μαμαει...
Φιλαρακι πες και στα παιδια πιο τσοκ ειναι γιατι δεν θυμαμαι.
Υ.Γ. Η καλαμπόκια που πηγα σημερα είναι στο χωριό σου...

Μαγκες για τους ευκαλυπτους το έχω ακούσει από εσάς εδώ μέσα (θυμάμαι και φώτο του Τασου), εκεί που κυνηγάω έχει σε δύο σημεία συδεντρα, αλλά δεν έχω δει ποτέ πάνω τους τρυγονι! Ενώ περνάνε συνέχεια από εκεί. Μόνο συκοφαγους κΑι τσιχλες έχω δει να πιάνουν
Δουλεύουν οι ευκάλυπτοι μαν μου στην β.ευβοια...τσεκαρισμενο!

Δουλεύουν οι ευκάλυπτοι μαν μου στην β.ευβοια...τσεκαρισμενο!
εδώ καθόλου για κάποιον περίεργο λόγο!και έχω μνήμες προσωπικά μια δεκαετία πλας τώρα στο συγκεκριμένο μέρος... ίσως επειδή έχουμε πολλές ελιές και οι ευκάλυπτοι βρίσκονται σε σημεία που έχει βοσκή εκεί ακριβώς

Να εισαι καλά ρε φιλε μου η τσοκαρα σου μαμαει...
Φιλαρακι πες και στα παιδια πιο τσοκ ειναι γιατι δεν θυμαμαι.
Υ.Γ. Η καλαμπόκια που πηγα σημερα είναι στο χωριό σου...
Λοιπόν ο Χρήστος φοράει στην maxus ένα browning grand passage moasy oak modified.....

εδώ καθόλου για κάποιον περίεργο λόγο!και έχω μνήμες προσωπικά μια δεκαετία πλας τώρα στο συγκεκριμένο μέρος... ίσως επειδή έχουμε πολλές ελιές και οι ευκάλυπτοι βρίσκονται σε σημεία που έχει βοσκή εκεί ακριβώς
Απογευματινό μου δουλεύει εμένα!

Λοιπόν ο Χρήστος φοράει στην maxus ένα browning grand passage moasy oak modified.....
Να προσθεσω ότι οι τουφεκιές που βγαζει για modified ειναι πολύ κλειστες σε κάτι πρόχειρες δοκιμές που εκανα ισως να φτάιει και ο κώνος που έγινε.
Παντως το έχω καταευχαριστηθει στο κυνήγι τα πουλιά τα τιναζει στον αέρα...
Όταν βρω χρόνο θα κάνω δοκιμές και θα τις δείξω....

Το πρώτο μου φετιναρακι!!!!

Αφού το πρωί δεν μπόρεσα να πάω και από τι έμαθα από τους φίλους μου πως σήμερα είχε παλι μόνο λίγα πουλάκια στο ξημέρωμα σκεφτηκα τώρα το απόγευμα να πάω σε μια φρεσκοκομμενη καλαμποκια,το αποτέλεσμα ηταν 7 πουλάκια να έρθουν για την καλαμποκια αλλά μονο 2 μου ηρθαν κοντά για ντουφεκια....
vBExYbo.jpg
μπράβο ρε παληκάρια :)

Το πρώτο μου φετιναρακι!!!!

vBExYbo.jpg

Μετά τη χτεσινή νέκρα στο απογεματινό, δεν είχα ελπίδες για σήμερα το απόγευμα...
Έλα όμως, που η Θεά Άρτεμις με λυπήθηκε και μου έστειλε το μοναδικό τρυγονάκι που είδα πάνω στα σκαγάκια μου...!!!
Ήταν ένα φετινάρι μεγάλων διαστάσεων και βάρους, με μπόλικο λίπος στη βάση του λαιμού του, πάνω απ' το στέρνο!
Έπεσε κατάξερο, αφού πρόλαβα και το είδα στο "τσακ", καθώς εισερχότανε, με την άκρη του ματιού μου, και έτσι, στο δευτερόλεπτο, είχα λάβει την κατάλληλη θέση για να το "υποδεχθώ"...!
Πήγαινε με κλειστά τα φτερά σαν ρουκέτα, αλλά ευτυχώς, του έριξα μια "γεμάτη", δεξιά τραβερσάτη και το "ξέρανα" επί τόπου...!
Και ναι λοιπόν: είναι 10/9 και τα ντοπιάρικα είναι ακόμη εδώ...! Έστω και ελάχιστα...!
Μπράβο σας παλικάρια μου.

Μαγκες για τους ευκαλυπτους το έχω ακούσει από εσάς εδώ μέσα (θυμάμαι και φώτο του Τασου), εκεί που κυνηγάω έχει σε δύο σημεία συδεντρα, αλλά δεν έχω δει ποτέ πάνω τους τρυγονι! Ενώ περνάνε συνέχεια από εκεί. Μόνο συκοφαγους κΑι τσιχλες έχω δει να πιάνουν
Μηπως δεν έτυχε να δεις?μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες..
Και στις λευκες κάθονται..το πιο κουφό μέρος που μου έχει πεταχτεί τρυγονι ήταν πάνω από συκιά..
Όντως τα ευκαλυπτα τα προτιμάν πολύ τα συκολογια αλλά η αδυναμία τους είναι τα πλατάνια..

Μηπως δεν έτυχε να δεις?μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό που λες..
Και στις λευκές κάθονται..το πιο κουφό μέρος που μου έχει πεταχτεί τρυγονι ήταν πάνω από συκιά..
Όντως τα ευκαλυπτα τα προτιμάν πολύ τα συκολογια αλλά η αδυναμία τους είναι τα πλατάνια..
Τάσο σε λεύκες έχω δει, σε συκιά το έχω ακούσει για το συγκεκριμένο μέρος και φέτος είδα ο ίδιος να πιάνει τρυγόνι έστω και τραυματισμένο. Αλλά τόσα χρόνια ποτέ δεν είδα να φεύγει ή να πιάνει πάνω σε ευκάλυπτο, αν και εκεί γύρω φωλιάζουν σε ελιές! Και σε πλατάνια έχω δει συκοφάγια όπως και σε λεύκες.
Αλλά τα ευκάλυπτα ποτέ δεν μου έχουν δώσει την παραμικρή ένδειξη ότι τραβάνε τα τρυγόνια.... Πολύ περίεργο!!!

Αυτό είναι ένα μυστήριο που αξίζει μια απάντηση..
Ρώτησε κάποιον παλιό κυνηγο της περιοχής,Ισως να μπορεί να το ερμηνεύσει..
Τα ευκάλυπτα αυτά τα θυμάται δεκαετίες ο πατέρας μου και το ίδιο μου έχει πει... με την εξήγηση γι αυτόν ότι επειδή ο ευκάλυπτος είναι δέντρο της Αυστραλίας δεν είναι συνηθισμένα τα τρυγόνια σε αυτό. Σε εσάς όμως είναι!!! Και εννοείται το πιστεύω! Μυστήριο πράγματι!

*ο ευκάλυπτος βέβαια έχει κοντά 160 χρόνια σαν είδος ιστορία στην Ελλάδα...

Τα ευκάλυπτα αυτά τα θυμάται δεκαετίες ο πατέρας μου και το ίδιο μου έχει πει... με την εξήγηση γι αυτόν ότι επειδή ο ευκάλυπτος είναι δέντρο της Αυστραλίας δεν είναι συνηθισμένα τα τρυγόνια σε αυτό. Σε εσάς όμως είναι!!! Και εννοείται το πιστεύω! Μυστήριο πράγματι!

*ο ευκάλυπτος βέβαια έχει κοντά 160 χρόνια σαν είδος ιστορία στην Ελλάδα...
Δύο πιθανότητες υποθέτω Βασίλη ίσως να είμαι και λάθος, συνήθως είναι ψηλά δέντρα που τους παρέχουν εύκολη παρατήρηση της γύρω περιοχής, δροσιά και δεν είναι τόσο πυκνά στα κλαδιά τους.

Δύο πιθανότητες υποθέτω Βασίλη ίσως να είμαι και λάθος, συνήθως είναι ψηλά δέντρα που τους παρέχουν εύκολη παρατήρηση της γύρω περιοχής, δροσιά και δεν είναι τόσο πυκνά στα κλαδιά τους.
Κωνσταντίνε δεν είσαι λάθος πιστεύω. Θα σου πω ότι ίσως βρήκες και την εξήγηση...
Τα ευκάλυπτα και στα 2 σημεία που βρίσκονται, παρότι ψηλά δέντρα δεν τους επιτρέπει η θέση τους να προσφέρουν ιδιαίτερα καλά παρατήρηση της περιοχής τριγύρω!! Επίσης είναι και σχετικά πυκνά για ευκάλυπτα ακόμη και προς την κορυφή...
Νομίζω ότι το έλυσες το μυστήριο!!!

Κωνσταντίνε δεν είσαι λάθος πιστεύω. Θα σου πω ότι ίσως βρήκες και την εξήγηση...
Τα ευκάλυπτα και στα 2 σημεία που βρίσκονται, παρότι ψηλά δέντρα δεν τους επιτρέπει η θέση τους να προσφέρουν ιδιαίτερα καλά παρατήρηση της περιοχής τριγύρω!! Επίσης είναι και σχετικά πυκνά για ευκάλυπτα ακόμη και προς την κορυφή...
Νομίζω ότι το έλυσες το μυστήριο!!!

Status
Not open for further replies.
Back