Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αποστόλη, Νίκο γιατί γελάτε παλικάρια μου; δεν σας έχει τύχει να κυνηγάτε και να έχετε δίπλα σας γαλόπουλα και παγώνι; .ha ha.
Πέρα από τη πλάκα εκεί κοντά έχει κοτέτσια και μιας και σήμερα είχε ησυχία από τουφεκίδει βγήκαν τα οικόσιτα τσάρκα.......sarcastic.
τφεκαααααααααα γιαννηηηηηηηηηbbq2

Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.Εμεις εδώ σαν σημάδι έχουμε τα νυχτοκορακια(άσπρο μαύρο φτέρωμα)έτσι τα λέμε εδώ και σκουζουν σαν κοράκια.Τα οποία πετάνε αρκετά ψηλα,κάποτε χαμηλώνουν κιόλας.Και ειναι πράγματι προπομπός..

Tα πουλια αυτα στο νησι μου τους λενε "μπικους" (κοινός τρυγωνοσούρτες). Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι πίσω ακολουθάνε όλα τα φθινοπωρινά πουλιά

Ο τρυγονοσουρτης ειναι ο νυχτοκορακας,συγγενεις με τον ερωδιο στη φωτο αλλα πιο μικρος και μαυροασπρος,απο οτι θυμαμαι,οι ασπροι υπαρχουν σε αφθονια στους υγροτοπους,στην Ηπειρο τους λενε Μπακτσαλια,τα βλεπεις ολο το χρονο οπου εχει υγροτοπους,ακομα και στους πιο φτωχους ανα τη χωρα.
Απο παλιοτερες απαντησεις,εδω...
Ευχαριστώ κύριε Γιάννη!!!!!! Θα τους ψαξω να στο ίντερνετ!!!!

Σημερινο απογευματινο ειπα να βγω μια βολτα να αδειασει λιγο το μυαλο μου..εκατσα στο γνωστο μου καρτερι χωρις πολλες προσδοκιες και ετσι εκατσα σε μια πετρα και ξεκινησα να πινω το καφεδακι μου..αλλα τι το θες εκει που επινα αμεριμνος τον καφε μου περναει ενα ζευγαρακι σχετικα ησυχα γυρω στα 30 μετρα απο μενα αρκετα μεγαλα πουλια και γλυφωντας τις κορφες απο τις ελιες χαθηκε και γω εμεινα απλα να τα χαζευω να φευγουν..οχι οτι δεν θα μπορουσα να ριξω αλλα για καποιο λογο δεν ηθελα

Αφού το πρωί δεν μπόρεσα να πάω και από τι έμαθα από τους φίλους μου πως σήμερα είχε παλι μόνο λίγα πουλάκια στο ξημέρωμα σκεφτηκα τώρα το απόγευμα να πάω σε μια φρεσκοκομμενη καλαμποκια,το αποτέλεσμα ηταν 7 πουλάκια να έρθουν για την καλαμποκια αλλά μονο 2 μου ηρθαν κοντά για ντουφεκια....
vBExYbo.jpg

Αφού το πρωί δεν μπόρεσα να πάω και από τι έμαθα από τους φίλους μου πως σήμερα είχε παλι μόνο λίγα πουλάκια στο ξημέρωμα σκεφτηκα τώρα το απόγευμα να πάω σε μια φρεσκοκομμενη καλαμποκια,το αποτέλεσμα ηταν 7 πουλάκια να έρθουν για την καλαμποκια αλλά μονο 2 μου ηρθαν κοντά για ντουφεκια....
vBExYbo.jpg
Μπράβο Χρηστάρα!αλλά κοντά είναι αμαρτία,μην τα βαρας:D:D:D

vBExYbo.jpg
Μπραβο Χρηστο βαρα αβερτα;)

Το πρώτο μου φετιναρακι!!!!

vBExYbo.jpg
Μπράβο μάγκες, οι ευκαλυπτοι καλά καρτερία.

Μαγκες για τους ευκαλυπτους το έχω ακούσει από εσάς εδώ μέσα (θυμάμαι και φώτο του Τασου), εκεί που κυνηγάω έχει σε δύο σημεία συδεντρα, αλλά δεν έχω δει ποτέ πάνω τους τρυγονι! Ενώ περνάνε συνέχεια από εκεί. Μόνο συκοφαγους κΑι τσιχλες έχω δει να πιάνουν

...Άλλο πάλι και τούτοοοοοοοο...!!!
(Αστειεύομαι Μίλτο...)
Νικολα επειδη δεν το βλεπουμε συχνα εδω περα με ξαφνιασαν κιολας γιατι δεν περιμενα και πολλα στην εξοδο μου και ετσι εμεινα να τα χαζευω..τουλαχιστον ειναι καλο κινητρο για την αυριανη

Μετά τη χτεσινή νέκρα στο απογεματινό, δεν είχα ελπίδες για σήμερα το απόγευμα...
Έλα όμως, που η Θεά Άρτεμις με λυπήθηκε και μου έστειλε το μοναδικό τρυγονάκι που είδα πάνω στα σκαγάκια μου...!!!
Ήταν ένα φετινάρι μεγάλων διαστάσεων και βάρους, με μπόλικο λίπος στη βάση του λαιμού του, πάνω απ' το στέρνο!
Έπεσε κατάξερο, αφού πρόλαβα και το είδα στο "τσακ", καθώς εισερχότανε, με την άκρη του ματιού μου, και έτσι, στο δευτερόλεπτο, είχα λάβει την κατάλληλη θέση για να το "υποδεχθώ"...!
Πήγαινε με κλειστά τα φτερά σαν ρουκέτα, αλλά ευτυχώς, του έριξα μια "γεμάτη", δεξιά τραβερσάτη και το "ξέρανα" επί τόπου...!
Και ναι λοιπόν: είναι 10/9 και τα ντοπιάρικα είναι ακόμη εδώ...! Έστω και ελάχιστα...!

Status
Not open for further replies.
Back