Τουφεκιές στα όρια...

Γιαυτο τον λογο οι Αγγλοι βαρανε φασιανους σε αποστασεις 60-70 μετρα και εμεις τους βλεπουμε σε DVD τρογωντας τα νυχια μας.
Επειδή τα έχουμε πει πολλές φορές για να μην ξαναλέμε τα ίδια οι βολές αυτές υπάρχουν και τις κάνουν αρκετοί.τωρα αν κάποιος δεν τις επιχειρεί ή δε μπορεί να τις κάνει ας μην αμφισβητεί.περυσι με αυτογεμες 1100 και τσοκ lf kicks με 30 γραμ.νο.8 και συγκεκριμένα tordo κίτρινο φυσιγγι δοκίμασα σε μπασιματα τσίχλας 4 τέτοιες βολες και συγκεκριμένα τραβέρσες κοντά στα 55 μέτρα.το λέω με σιγουριά γιατί είχα σημεία αναφοράς.το δοκίμασα όχι γιατί είμαι ο digweed αλλά διαβάζοντας πράματα εδώ και σε άλλα φόρουμ ήθελα να το δοκιμάσω και μιας και δεν περνούσαν και πολλά πουλιά άρπαξα την ευκαιρία.λοιπον από τις 4 πήρα τις 2 με άμεση καταβολή και ο σκυλακος μια χαρά τις βρηκε.συμπερασμα λοιπόν ότι και κοντά στα 60 μετρα μια χαρά φαίνονται οι τσίχλες.το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είσαι να προσπαθήσεις και πόσο καλά είναι τ όπλο πάνω σου

Επειδή τα έχουμε πει πολλές φορές για να μην ξαναλέμε τα ίδια οι βολές αυτές υπάρχουν και τις κάνουν αρκετοί.τωρα αν κάποιος δεν τις επιχειρεί ή δε μπορεί να τις κάνει ας μην αμφισβητεί.περυσι με αυτογεμες 1100 και τσοκ lf kicks με 30 γραμ.νο.8 και συγκεκριμένα tordo κίτρινο φυσιγγι δοκίμασα σε μπασιματα τσίχλας 4 τέτοιες βολες και συγκεκριμένα τραβέρσες κοντά στα 55 μέτρα.το λέω με σιγουριά γιατί είχα σημεία αναφοράς.το δοκίμασα όχι γιατί είμαι ο digweed αλλά διαβάζοντας πράματα εδώ και σε άλλα φόρουμ ήθελα να το δοκιμάσω και μιας και δεν περνούσαν και πολλά πουλιά άρπαξα την ευκαιρία.λοιπον από τις 4 πήρα τις 2 με άμεση καταβολή και ο σκυλακος μια χαρά τις βρηκε.συμπερασμα λοιπόν ότι και κοντά στα 60 μετρα μια χαρά φαίνονται οι τσίχλες.το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είσαι να προσπαθήσεις και πόσο καλά είναι τ όπλο πάνω σου

Καλα τα ειπες,μην βριζουν μονο εμενα επειδη αντεδρασα.sarcastic.

Οι βολες αυτες γινοντε και θα συνεχισουν να γινοντε..δεν τις εχω επιχειρησει σε φτερωτα οχι για καποιον ιδιαιτερο λογο απλα επειδη δεν εχω σκυλο επαναφορας δεν θελω να χανω πουλια..σε γουρουνοκυνηγι ομως τις εχω επιχειρησει παρα πολλες φορες και με μεγαλα ποσοστα επιτυχιας και με μονοβολα να φτανω και τα 100 μετρα βολη αλλα και με δραμια τα 80+..μεσα σ αυτες εχω παρει το ρισκο και εχω χασει κιολας γουρουνια αλλα εξακολουιω να ριχνω εκει γιατι και το οπλο μου ειναι στα απολυτα μετρα για μενα και η καννη και τα φυσιγγια μου εχουν αυτη την δυνατοτητα οποτε υπαρχει και η αυτοπεποιθηση απο πλευρας μου

Ωραία λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι την απαιτούμενη συγκέντρωση την έχει (που για μένα, δεν την έχει ούτε αυτή καλά - καλά)... Την απαιτούμενη κινητική ενέργεια για να καταβάλλει (και όχι να τραυματίσει άσκοπα) μεγάλα, δυνατά θηράματα την έχει...? Πολύ αμφιβάλλω...!
Δηλαδη δεν εχουν συγκεντρωση οι δοκιμες που σου ειπα να τσεκαρεις? Τεσπα ο καθενας εχει την αποψη του, το percorso νο6 παντως με το kicks xfull που ριχνω στις φασσες τις κανει πατσαβουρια στα 50 και 60, δεν μιλαω για τραυματισμενες μιλαω να πεφτουν σαν στουπια. Οποιος θελει το πιστευει οποιος δεν θελει δεν πειραζει καλη καρδια που λενε και καλα να ειμαστε ολοι και φετος να χαρουμε τα κυνηγια μας, φιλε Γιουρι συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου και με σενα εννοειται συνονοματε.well done.. Δεν συνεχιζω αλλο με το συγκεκριμενο θεμα ο καθενας εχει τα πιστευω του...

Οι βολες αυτες γινοντε και θα συνεχισουν να γινοντε..δεν τις εχω επιχειρησει σε φτερωτα οχι για καποιον ιδιαιτερο λογο απλα επειδη δεν εχω σκυλο επαναφορας δεν θελω να χανω πουλια..σε γουρουνοκυνηγι ομως τις εχω επιχειρησει παρα πολλες φορες και με μεγαλα ποσοστα επιτυχιας και με μονοβολα να φτανω και τα 100 μετρα βολη αλλα και με δραμια τα 80+..μεσα σ αυτες εχω παρει το ρισκο και εχω χασει κιολας γουρουνια αλλα εξακολουιω να ριχνω εκει γιατι και το οπλο μου ειναι στα απολυτα μετρα για μενα και η καννη και τα φυσιγγια μου εχουν αυτη την δυνατοτητα οποτε υπαρχει και η αυτοπεποιθηση απο πλευρας μου
Έτσι ακριβώς Μίλτο.οι αποστάσεις σε φτερωτά σε αγώνες περιστεροβολιας φτάνουν τα 70 και 80 μέτρα κι εκεί πέφτουν χοντρά στοιχήματα.λοιπον πράγματα γίνονται αρκεί να το ψάχνεις σωστα

Δηλαδη δεν εχουν συγκεντρωση οι δοκιμες που σου ειπα να τσεκαρεις? Τεσπα ο καθενας εχει την αποψη του, το percorso νο6 παντως με το kicks xfull που ριχνω στις φασσες τις κανει πατσαβουρια στα 50 και 60, δεν μιλαω για τραυματισμενες μιλαω να πεφτουν σαν στουπια. Οποιος θελει το πιστευει οποιος δεν θελει δεν πειραζει καλη καρδια που λενε και καλα να ειμαστε ολοι και φετος να χαρουμε τα κυνηγια μας, φιλε Γιουρι συμφωνω απολυτα με τα γραφομενα σου και με σενα εννοειται συνονοματε.well done.. Δεν συνεχιζω αλλο με το συγκεκριμενο θεμα ο καθενας εχει τα πιστευω του...
Τα είπες ολα

Και κατι βασικο που ξεχασα να πω....Αν αυτος που βγαινει εχει και fabarm παρτε οι υπολοιποι μπυρες και πατατακια να χαζευετε,οπως
εκανα εγω καποτε στα παπια.Τι κωλοκαννες ειναι αυτες ρε φουστη μου:D
Αμα εχει remington δεν σου κανει?:cool::D

Έτσι ακριβώς Μίλτο.οι αποστάσεις σε φτερωτά σε αγώνες περιστεροβολιας φτάνουν τα 70 και 80 μέτρα κι εκεί πέφτουν χοντρά στοιχήματα.λοιπον πράγματα γίνονται αρκεί να το ψάχνεις σωστα
Το ψαξιμο αυτο για να φτασω να ριχνω εκει μου χει στοιχισει Ευριπιδη αρκετα και για κοντακι και για ψαξιμο για να φτιαξω φυσιγγια γι αυτες τις απαιτησεις

Δεν συνεχιζω αλλο με το συγκεκριμενο θεμα ο καθενας εχει τα πιστευω του...

Αυτό λέω κι εγώ Άλεξ! Αρκετά η φλυαρία!
Όλες οι απόψεις των συναδέλφων σεβαστές (και ας μην γίνονται όλες αποδεκτές...)!
Ας αφοσιωθούμε στο κυνήγι αυτό καθεαυτό που είναι και η πεμπτουσία της ενασχόλησής μας...!
Και μην ξεχνάμε ότι μας ενώνει όλους η ίδια αγάπη (κ@ύλ@) για το αγαπημένο μας χόμπι, και είμαστε όλοι συνάδελφοι υπό αυτήν την έννοια...!

Last edited:
Αυτό λέω κι εγώ Άλεξ! Αρκετά η φλυαρία!
Όλες οι απόψεις των συναδέλφων σεβαστές (και ας μην γίνονται όλες αποδεκτές...)!
Ας αφοσιωθούμε στο κυνήγι αυτό καθεαυτό που είναι και η πεμπτουσία της ενασχόλησής μας...!
Και μην ξεχνάμε ό,τι μας ενώνει όλους η ίδια αγάπη (κ@ύλ@) για το αγαπημένο μας χόμπι, και είμαστε όλοι συνάδελφοι υπό αυτήν την έννοια...!
.well done..shake hands.

Βαγγέλη μου, άλλο το τι θέλουμε και μας συμφέρει... και άλλο το τι δύναται να συμβεί πραγματικά στην πράξη...
Και 'γω θέλω να κατεβάζω τα τρυγόνια στα 200 ή 300 μέτρα από το απέναντι βουνό, αλλά αυτό είναι α-δύ-να-το...! Δεν το επιτρέπει η ίδια η φυσική...! Πώς να το κάνουμε δηλαδή...;
το επιτρεπουν ομως νικολα καποια bb βολφραιμιο σε οριακες αποστασεις!ο καθενας οπως ευχαριστιεται!ολες οι γνωμες ειναι δεκτες αλλωστε!

Δοκιμαζω πανω απο 26 χρονια τουφεκιες απο 40 εως 60 μετρα σε κουτακια αναψυκτικων.
Στα 60 μετρα μονο απο τυχη να παρει 1 σκαγι το κουτακι,και οχι παντα.
Κι εγω Βασιλη οταν δεν εχει πουλια το ιδιο κανω αλλα εχω παντα σταθερα 2 με 3 σκαγια στα 60 μετρα, καποτε ειχα βρει κατι cd πεταμενα και τα εβαζα στα 60 και 70 μετρα ακομα και με τσιχλοφυσιγγα παντα επερναν σκαγια, αγαπημενο long range για τσιχλα ηταν το f2 classic no8 και sipe no7-8

Δεν ντουφεκάμε τίποτα και ποτέ σε τέτοιες αποστάσεις...! Είναι απαγορευτικές...! Οι πιθανότητες για καθαρό σκότωμα (και όχι άσκοπους τραυματισμούς) είναι 1 στις 10 το πολύ, για τον μέσο, χομπίστα κυνηγό...!!! Εκτός εάν όλοι μας γίναμε ξαφνικά Georgηδες Digweed και 'χουμε το θείο χάρισμα...!!!

..... και όχι μόνο το θείο χάρισμα , αλλά και το όπλο του GEORGE και τα φυσίγγια του GEORGE ;););)

για να βοηθήσω την συζήτηση με τα ύψη και τις αποστάσεις .
Το ύψος του πυλώνα της ΔΕΗ είναι 23,25 μ.
πηγαίνετε λοιπόν κάτω από έναν πυλώνα , προσθέστε άλλους δύο και δείτε ( αν μπορείτε ) τι σημαίνει ύψος 60 + μέτρα.

QIPo2b3.gif
61oL4bV

Η προσεγκιση για καταβολες,σ'αυτα τα μετρα,ειναι διαφορετικη.
Πλεον,δεν μπορουμε να ζηταμε με αξιωσεις το πολλαπλο τραυμα πανω στο θηραμα.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ,στο ενα πληγμα με σκαγι που έχει την αναλογη ενέργεια.
Αυτο οδηγει σε ΧΟΝΤΡΟ σκαγι.
Η σε πανακριβο δυσευρετο ιδιας διαμετρου και κατα πολυ βαρυτετου.
Σε φυσιγγι υπερσυγκεντρωτικο,που θα αυξησει τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.
Η πανομοιοτυπη τουφεκιά με σκαγια η ψηφιδες,ΔΕΝ υπαρχει!
Η τουφεκια,ΠΑΝΤΑ,χανει πρωτα την κατανομη της και μετα,αρκετα πιο μετα,χανεται η απαιτουμενη για καταβολη ενεργεια απο ενα εκαστο σκαγι.
Τζογαρισμα ειναι η ΚΑΘΕ τουφεκια σ'αυτες τις αποστασεις.
Βολες σκοπευτηριου,πραγματικες,γινονται σ'αυτα τα μετρα με συνεχόμενες επιτυχιες.
Προπονηση,γνωστη πορεια δισκων,επαναληψη,επαναληψη,επαναληψη,
"δουλεμενοι" σκοπευτες,κανες και φυσιγγια "τουμπανο"!!
Απο εκει κι υστερα,ειναι θεμα οπτικης και ηθικης μας!!
Πως το αντιλαμβανομαστε....
Αν γνωριζουμε και δεχομαστε πως οι τουφεκιες ΕΚΕΙ,εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες τραυματισμου θηραματων και απωλειας των.
Η λογικη του "δεν θα το ξαναδω"....
Αν το σκαγιωσω,δεν θα το ξαναδω σιγουρα!!

Το βιντεο εδω μαλλον δεν το ειδε κανεις σας να σας πω οτι φιλος στο 12 σπαει με τραπ φυσιγγι πυλινο δισκο στις 60 γιαρδες δηλαδη 55 μέτρα με μια βολη...
Εγω μετα απο αυτο θα πω οτι με φουλ τσοκ 5αρι νο 40gr μια φασσα πεφτει και στα 65 μέτρα η ενα παπι...

Καλημέρα Δημήτρη!

Από εκεί που μιλάγαμε...για 8αρια και 9αρια...32 και 34 γρ και τουφεκιές στα 50 και 60 μέτρα....καταλήξαμε να μιλάμε για semi magnum φυσίγγια 40γρ...... Νο5!
Δέχομαι να σου πετάω όσα πιατάκια θές...με εκτοξευτήρα χειρός στα 60 μέτρα μακριά σου....αμα πάρεις 1 στα 10... σου χαρίζω το κόστος αδείας κυνηγίου για του χρόνου!
Τα πιατάκια δικά μου....τα φυσίγγια δικά σου! Θα τουφεκίσεις μόνο με Νο 8 και 9.....άντε και 7!
Δέχεσαι??

Back