Οι επιτυχίες σ 'αυτά τα μέτρα (~50 και άνω), συμβαίνουν, συνήθως, περιστασιακά και τυχαία...!
Έτσι είναι Νικόλα.
Από μια απόσταση και μετά για έναν μέσο σκοπευτή και κυνηγό είναι θέμα καθαρά τύχης η επιτυχία.
Οι επιτυχίες σ 'αυτά τα μέτρα (~50 και άνω), συμβαίνουν, συνήθως, περιστασιακά και τυχαία...!
Ακόμη και στα σκοπευτήρια οι επαγγελματίες, στο trap που ντουφεκάνε με υπερβολικά τσοκαρισμένες κάννες, μοιραία, οι βολές τους επιχειρούνται, το πολύ, μέχρι τα 40 - 45 μέτρα...!
Συμφωνώ!!Όχι να κατεβάζουμε μια τσίχλα ή ένα τρυγόνι από τα 30 - 35 μέτρα (πράγμα απολύτως εφικτό), και να ισχυριζόμαστε ότι το κατεβάσαμε από τα 50 - 60 μέτρα...! Αυτό είναι εξωφρενικό...!
Έπεσες λιγο εξω με το ύψος στον ΠΥΡΓΟ ΑθηνώνΓια την ιστορία.... όσοι είναι από Αθήνα...θα ξέρουν τον Πύργο Αθηνών Β. Σοφίας και Μεσογείων γωνία.
Αυτός είναι ο "κοντός" ουρανοξύστης της ΑΘήνας....με ύψος...μόλις 63 μέτρα!!
Αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να πάρει να πάρει τσίχλα τουφεκόντας από ισόγειο του πύργου προς την ταράτσα....εγώ θα βγώ γυμνός στο Σύνταγμα!!
Καλημέρα είπαμε??
Έπεσες λιγο εξω με το ύψος στον ΠΥΡΓΟ Αθηνώνpicture hostingμαλλον δεν υπολογίζεις καλα και εσυ την απόσταση με το ματι
![]()
Οι επιτυχίες σ 'αυτά τα μέτρα (~50 και άνω), συμβαίνουν, κατά κόρον, περιστασιακά και τυχαία...! Είναι θέμα τύχης καθαρά, και όχι επάρκειας (είτε δικιάς μας, είτε του όπλου, είτε του φυσιγγίου)...!
Μην ντουφεκάμε σε τέτοιες αποστάσεις, είναι άσκοπο και ανώφελο...!
Και ας μάθουμε επιτέλους να εκτιμάμε σωστά τις αποστάσεις...!
Όχι να κατεβάζουμε μια τσίχλα ή ένα τρυγόνι από τα 30 - 35 μέτρα (πράγμα απολύτως εφικτό), και να ισχυριζόμαστε ότι το κατεβάσαμε από τα 50 - 60 μέτρα...! Αυτό είναι εξωφρενικό...!
Χαλαω το τοπικ παλι αλλα δεν μπορω να μην απαντησω, εχω ανεβασει παρα πολλες τουφεκιες στα 50 και 60 μετρα με 6αρια 5αρια 4αρια ακομα και 9αρια οποιος θελει μπορει να δει τις συγκεντρωσεις και να κρινει αν ειναι θεμα τυχης η οχι, οταν μετραμε μια μακρινη τουφεκια μετραμε σε ταβερσα που δεν αλλαζει η αποσταση . Καλη συνεχεια να εχουμε ολοι μαςΈτσι είναι Νικόλα.
Από μια απόσταση και μετά για έναν μέσο σκοπευτή και κυνηγό είναι θέμα καθαρά τύχης η επιτυχία.
Τόση τύχη ρε γαμώτο, αυτό το Τζόγκερ γιατί δεν κάθεται ...;οποιος θελει μπορει να δει τις συγκεντρωσεις και να κρινει αν ειναι θεμα τυχης η οχι
Ελα μου ντε...;Τόση τύχη ρε γαμώτο, αυτό το Τζόγκερ γιατί δεν κάθεται ...;![]()
Χαλαω το τοπικ παλι αλλα δεν μπορω να μην απαντησω, εχω ανεβασει παρα πολλες τουφεκιες στα 50 και 60 μετρα με 6αρια 5αρια 4αρια ακομα και 9αρια οποιος θελει μπορει να δει τις συγκεντρωσεις και να κρινει αν ειναι θεμα τυχης η οχι, οταν μετραμε μια μακρινη τουφεκια μετραμε σε ταβερσα που δεν αλλαζει η αποσταση . Καλη συνεχεια να εχουμε ολοι μας![]()
Μόνο τύχη που δεν ειναι οι μακρινές τουφεκιές εκτός ότι η συγκεκριμένη λέξη δεν αρμόζει στην βλητική.
Καλησπερα, οταν μετρας αποσταση με βηματα τουλαχιστον εγω θα πεσω εξω το πολυ 3 μετρα γιατι ενα μεγαλουτσικο βημα το μετρας απο την φτερνα του πισω ποδιου μεχρι τη μυτη του μπροστινου ποδιου και βγαινει 1 μετρο μετρημενο ευκολα και πολλες φορες και 1+. Αλλη ειναι η σκοπευτικη εικονα που λες σε κτηρια και εντελως διαφορετικη στον κυνηγοτοπο, καμια σχεση το ενα με το αλλο, δεν εχω αναγκη να αποδειξω κατι σε κανεναν, αυτοι που κυνηγαμε μαζι εχουν δει και ξερουν αν πεφτει η τσιχλα στα 50 μετρα και η φασσα στα 60 και 65. Αλλοι κατεβαζουν τα παπια απ τα 80 και τα 90 μετρα και μας κανουν εντυπωση τα 50 και τα 60...η σκοπευτικη εικονα πλεον ακομα και της τσιχλας στα 60 μετρα μου φαινεται μια χαρα γιατι εχω συνηθισει.Καλησπέρα...
Όπως και να μετρήσεις....τραβέρσα...οριζόντια και κάθετα τα μέτρα είναι μέτρα. Όταν διαβάζω ότι τα 70+ βήματα είναι 60 μέτρα...δεν μπορώ να πάρω να τα πάρω στα σοβαρά! Με step length έως 0,7 του μέτρου (ίσως και λιγότερο σε ανώμαλα εδάφη που κυνηγάμε)...τα 70 βήματα είναι με το ζόρι 40 με 45 μέτρα!!
Για να έχουμε μια εικόνα της απόστασης είπαμε...ο "ΚΟΝΤΟΣ" Πύργος Αθηνών είναι 63 μέτρα...και ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στην Θεσσαλονίκη μόλις 34!!
Η φιγούρα μιας τσίχλας στα 60 μέτρα...είναι ψίλος στα άχυρα!
Θα είχε μεγάλο ενδιάφέρον...να κάνουμε τις δοκιμές μαζί στα 50 και 60 μέτρα που λες σε ομοίωμα τσίχλας και καρακάξας που έχω...και μετά να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα στην υπόλοιπη παρέα του φόρουμ!
Εγώ θα φέρω την μετροταινία και τα ομοιώματα!
Στα 60 μέτρα με το ζόρι διακρίνω τσίχλα τη φασα όμως την βλέπω καλά!Καλησπερα.Τα 60 κ 70 μετρα ειναι παααααααρα πολλα.
στην ελλαδα με τα λιγοστα θηραματα πλεον επιβαλλεται να θελουμε να καταβαλουμε το θηραμα σε μακρινες αποστασεις γιατι δεν κυνηγαμε οπως οι αγγλοι τις φασσες στα 20μετρα.τα θηραματα ειναι λιγοτερα και πιο πονηρεμενα απο οτι παλια γι αυτο αλλωστε οι περισσοτεροι αναζητουν τις επιτυχημενες μακρινες τουφεκιες οπως κ εγω.και ποιος δεν θα ηθελε να ηταν ολα τα θηραματα εως 30μετρα να μην χρειαζεται κιολας να αγοραζουμε βαριες γομωσεις τοτε ολοι ευχαριστημενοι θα ειμασταν και με 28γρ φυσιγγια!Καλησπέρα...
Όπως και να μετρήσεις....τραβέρσα...οριζόντια και κάθετα τα μέτρα είναι μέτρα. Όταν διαβάζω ότι τα 70+ βήματα είναι 60 μέτρα...δεν μπορώ να πάρω να τα πάρω στα σοβαρά! Με step length έως 0,7 του μέτρου (ίσως και λιγότερο σε ανώμαλα εδάφη που κυνηγάμε)...τα 70 βήματα είναι με το ζόρι 40 με 45 μέτρα!!
Για να έχουμε μια εικόνα της απόστασης είπαμε...ο "ΚΟΝΤΟΣ" Πύργος Αθηνών είναι 63 μέτρα...και ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στην Θεσσαλονίκη μόλις 34!!
Η φιγούρα μιας τσίχλας στα 60 μέτρα...είναι ψίλος στα άχυρα!
Θα είχε μεγάλο ενδιάφέρον...να κάνουμε τις δοκιμές μαζί στα 50 και 60 μέτρα που λες σε ομοίωμα τσίχλας και καρακάξας που έχω...και μετά να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα στην υπόλοιπη παρέα του φόρουμ!
Εγώ θα φέρω την μετροταινία και τα ομοιώματα!
Το βιντεο εδω μαλλον δεν το ειδε κανεις σας να σας πω οτι φιλος στο 12 σπαει με τραπ φυσιγγι πυλινο δισκο στις 60 γιαρδες δηλαδη 55 μέτρα με μια βολη...
φιλε αλεξανδρε το ιδιο ακριβως πιστευω και εγω.ο καθενας μπορει να κυνηγαει οπως θελει.εγω ευχαριστιεμαι μονο τις πολυ μακρινες τουφεκιες οι κοντινες δεν μου κανουν καν αισθηση νιωθω οτι κλεβω το θηραμα.αλλωστε οι μακρινες ειναι και αυτες που σου μενουν.και οσων αφορα την ιδιοσυγκρασια του καθενος η αποψη μου ειναι οτι εμεις μπορει να τραυματιζουμε καποια θηραματα πραγμα οχι θεμιτο αλλα ας αναλογιστουμε τι καταστροφη κανουν σε αλλες χωρες με παγιδες κτλ τοτε θα καταλαβουμε οτι ειναι πταισμα ενα τραυματισμενο θηραμαΚαλησπερα, οταν μετρας αποσταση με βηματα τουλαχιστον εγω θα πεσω εξω το πολυ 3 μετρα γιατι ενα μεγαλουτσικο βημα το μετρας απο την φτερνα του πισω ποδιου μεχρι τη μυτη του μπροστινου ποδιου και βγαινει 1 μετρο μετρημενο ευκολα και πολλες φορες και 1+. Αλλη ειναι η σκοπευτικη εικονα που λες σε κτηρια και εντελως διαφορετικη στον κυνηγοτοπο, καμια σχεση το ενα με το αλλο, δεν εχω αναγκη να αποδειξω κατι σε κανεναν, αυτοι που κυνηγαμε μαζι εχουν δει και ξερουν αν πεφτει η τσιχλα στα 50 μετρα και η φασσα στα 60 και 65. Αλλοι κατεβαζουν τα παπια απ τα 80 και τα 90 μετρα και μας κανουν εντυπωση τα 50 και τα 60...η σκοπευτικη εικονα πλεον ακομα και της τσιχλας στα 60 μετρα μου φαινεται μια χαρα γιατι εχω συνηθισει.