Τουφεκιές στα όρια...

Πέρυσι στη Θήβα για τσίχλες στο καρτέρι βλέπω ένα κοπάδι φάσσες να ανεβαίνει προς το μέρος μου. Τις εβλεπα με πορεία προς τα μένα και μου φαινονταν τόσο χαμηλά που με 8 άρια που είχα μεσα σίγουρα θα κατέβαζε κάποια. Περνάνε σημαδευω ένα πουλί απ τα μπροστινά του κοπαδιού Ρίχνω 2 τουφεκιές κι αυτές συνέχισαν ατάραχες στο ίδιο ύψος την πορεία τους.Οταν απομακρύνθηκαν λιγο κοιταξα το ύψος του κοπαδιού σε σχέση με το έδαφος... Ήταν τελικά πολύ ψηλά! Το σημείο που καθόμουν, το ξαφνικό που εμφανίστηκαν το μεγεθος των πουλιών και το μπούγιο του κοπαδιού με ξεγέλασαν. Το θυμάμαι εντονα είχα κατεβάσει το όπλο και κοιτούσα, μου φαινονταν τόσο εύκολη η βολή...

Μακη, επειδη εθιξες ενα θεμα, περι ταλεντου. Δεν συμφωνεις οτι ο καλος σκοπευτης, εκτος απο το ταλεντο φυσικα, χτιζεται σιγα σιγα οπως ενας οποιοσδηποτε αλλος αθλητης; Που σημαινει δηλαδη οτι οι οριακες τουφεκιες μπορει να γινουν απο ολους, εαν δωσουμε στον εαυτο μας τα καταλληλα εφοδια;
Συμφωνώ ότι με δουλειά γίνονται τα πάντα ,όμως το ταλέντο είτε με τον μισό χρόνο δουλειάς είτε στον μισό χρόνο θα επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα ,το πρόβλημα με τα ταλέντα είναι ότι γνωρίζοντας ότι είναι ταλέντο πολλές φορές η τεμπελιά τα καταστρέφει

Πέρυσι στη Θήβα για τσίχλες στο καρτέρι βλέπω ένα κοπάδι φάσσες να ανεβαίνει προς το μέρος μου. Τις εβλεπα με πορεία προς τα μένα και μου φαινονταν τόσο χαμηλά που με 8 άρια που είχα μεσα σίγουρα θα κατέβαζε κάποια. Περνάνε σημαδευω ένα πουλί απ τα μπροστινά του κοπαδιού Ρίχνω 2 τουφεκιές κι αυτές συνέχισαν ατάραχες στο ίδιο ύψος την πορεία τους.Οταν απομακρύνθηκαν λιγο κοιταξα το ύψος του κοπαδιού σε σχέση με το έδαφος... Ήταν τελικά πολύ ψηλά! Το σημείο που καθόμουν, το ξαφνικό που εμφανίστηκαν το μεγεθος των πουλιών και το μπούγιο του κοπαδιού με ξεγέλασαν. Το θυμάμαι εντονα είχα κατεβάσει το όπλο και κοιτούσα, μου φαινονταν τόσο εύκολη η βολή...
Την εχουμε πατησει πολλοι Τασο ετσι ειδικα με τις φασσες, ξεγελιεσαι πολυ ευκολα με τις αποστασεις στο κυνηγι. Περυσι ειμασταν για φασσες σε ενα μερος που ειχε ελατα και κατι βραχια, περασε 3 φορες ενα κοπαδι απο πανω μας και λεω στον αλλον θα τους ριξω. Τι λες ρε λεει παλαβωσες;μου λεει ειναι πολυ ψηλα, πηγα πιο μακρια μετα και κοιταξα το εδαφος με την κορυφη απ τα βραχια που περνουσαν απο πανω οι φασσες, ηταν τουλαχιστον 80-90 μετρα κι εγω υπολογιζα 60-70.

Οπως το λες Αλεξ!
Ειδικα με τις φασσες!
Μεγαλο πετουμενο,γυρω στους 45 ποντους,με το 1/3 να ειναι η ουρα της.
Αν τις πετυχεις σε μπασιματα ,που μπαινουν μαζι με τσιχλοειδη,ειναι πιθανοτατο να υποεκτιμηθει η αποσταση που περνάνε!
Θα περναει στα 50 και θα μοιαζει 35!
Θελει συναντησεις κι εμπειρία!
Αααα,παει και με πολλαααα!!o_O
Πολυ πιο πολλα απο οσα νομιζουμε...;)

Για αυτό μάγκες στα οριακά μέτρα καλύτερα ένα τσικ μεγαλύτερες προσκοπευσεις από αυτό που νομίζουμε εγώ το κάνω συχνά αυτό και πολλές φορές με έχει βοηθήσει όχι μόνον διότι πείρα το πουλί αλλά και όταν δεν το πείρα η τουφεκιές μου ήταν οριακά μπροστά από το θήραμα με αποτέλεσμα να κόψει το πουλί και σε εμένα αυτόματα να γίνουν οι διορθώσεις για την δεύτερη τουφεκιά σε ένα πουλί που είδη του έχω κόψει την φορά ,άσε που χίλιες φορές καλύτερα ακόμα και με την ουρά της τουφεκια η με 2- 3 περιφερειακά σκάγια εάν είναι μπροστά από το πουλί ε αυτά τα 1 2 3 σκάγια χίλιες φορές καλύτερα να το φάει στο κεφάλι παρά στον κωλο

To λειόκαννο ''στήνεται'' για να καταβάλει θηράματα στα 50 60 80 ίσως και παραπάνω μέτρα (πάνω απο 60 δεν εχω ρίξει ποτέ με σκάγια για να δώ). Το ζητούμενο είναι εμείς μέχρι πόσα μέτρα μπορούμε να καλύψουμε τις βλητικές δυνατότητες του όπλου μας. Μερικοί μπορούνε , μερικοί όχι. Αλλοι θέλουν την οριακή ντουφεκιά άλλοι όχι.

Θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο.Τον λόγο για τον οποίο άνθρωποι που ξέρουν τι πραγματικά ισχύει , διατυμπανίζουν οτι ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα. Βλέπεις, το να φτιάξεις σαν επαγγελματίας ένα κοντάκι για αποστάσεις που απαιτείται ακρίβεια και σφιχτα τσοκαρίσματα θέλει χρόνο , το ίδιο και για μια εταιρεία φυσιγγίων (ακριβότερα συνήθως υλικά).. Αυτόματα τα 35 γίνονται πολλά, ο Μ.Ο εχει επιτυχίες εκεί και όλα μέλι γάλα για όλους..

Σσσσ μην κάνετε φασαρία , κοιμούνται τα παιδιά ;)

θα πω την προσωπική μου άποψη , που μπορεί κάλλιστα να είναι λάθος. Κάποιοι πιό έμπειροι μπορεί και πρέπει να με διορθώσουν.

η μακρινή τουφεκιά είναι όρος πολύ σχετικός για τον καθένα μας.
για τον DIDWEED είναι τα 120 μ.
για εμένα είναι τα 50 μ.
για τον φίλο μου είναι τα 30 μ.
και για τον άλλο φίλο μου τα 70 μ.

το θέμα είναι να αποκτήσεις σιγά - σιγά τα μέτρα . δλδ . μαθαίνω να ρίχνω σωστά ( με επιτυχία εννοώ ) στα 30 , μετά ανεβαίνω στα 35 , μετά στα 40 κ.ο.κ.
πρέπει να μάθεις το όπλο , το φυσίγγι , την απόσταση την προσκόπευση και αυτό γίνεται με δουλειά και πολλές τουφεκιές με άποψη και ψάξιμο και όχι στα κουτουρού στο γάμο του καραγκιόζη.
Δεν γίνεται να ξέρεις να ρίχνεις στα 25 μ. , και ξαφνικά να περνάει ένα πουλί στα 70 μ . να του ρίχνεις και να έχεις την απαίτηση να πέσει.

αυτό εννοούσα όταν είπα πριν ....... μην τουφεκάτε στον γάμο.

Το θεμα οπως εχει χιλιοειπωθεί εδω μέσα ,ειναι ο υπολιγισμός της απόστασης.Εκει θελει δούλεμα. Βεβαια στις τραβέρσες και απο δω ξεκινάμε , ειναι πιο απλά τα πράγματα γιατι υπάρχουν σημεια αναφοράς. Δεντρα ,βραχια κλπ.
Εγω στο χωριο απο χρόνια ,εχω μετρήσει με κορδελα 30μετρη αποστασεις των 40 , 50 μετρων ,και παραπάνω ,απλά για να εχω την αντίληψη της αποστασης .Δεν σας κρύβω οτι καθομαι πολλές φορες και κοιτάζω αρκετή ώρα τα σημεία αναφοράς ,τα οποία στην περιπτωσή μου ειναι δεντρα .
Αλήθεια , η φάσσα πεφτει στα 60μ ;;;.yel.

Το θεμα οπως εχει χιλιοειπωθεί εδω μέσα ,ειναι ο υπολιγισμός της απόστασης.Εκει θελει δούλεμα. Βεβαια στις τραβέρσες και απο δω ξεκινάμε , ειναι πιο απλά τα πράγματα γιατι υπάρχουν σημεια αναφοράς. Δεντρα ,βραχια κλπ.
Εγω στο χωριο απο χρόνια ,εχω μετρήσει με κορδελα 30μετρη αποστασεις των 40 , 50 μετρων ,και παραπάνω ,απλά για να εχω την αντίληψη της αποστασης .Δεν σας κρύβω οτι καθομαι πολλές φορες και κοιτάζω αρκετή ώρα τα σημεία αναφοράς ,τα οποία στην περιπτωσή μου ειναι δεντρα .
Αλήθεια , η φάσσα πεφτει στα 60μ ;;;.yel.
.yelling..shake hands.

Για βοσκή??:rolleyes:

για sex

3486516932_c008756cd1_b.jpg

Άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα στις μακρινές βολές είναι ότι το πουλί επειδή το βλέπουμε από μακριά και λόγω απόστασης το βλέπουμε αργά δυστυχώς μας δίνεται ο χρόνος να πάει το μάτι μας στην ακίδα του όπλου για να κάνουμε την ανάλογη προσκοπευση τότε το παιχνίδι 80%το έχουμε χαμένο

Ε δεν το πιστευω..well done.
αυτό που είχα σκεφτεί κάποτε για τα μπαλονια με ηλιον..
Όχι για να τα τουφεκισω αλλά για να δω διαφορες αποστάσεις..
Το θέμα είναι τι να βρούμε που να έχει μέγεθος τσιχλσς..think
Εκεί θα πέσει το πολύ γέλιο.....

Back