Spinning

Με ελαφρύ καλαμι και 0,23 πετονιά δουλεύει και σκέτο.
Το ξερω..ομως το καλάμι μου ειναι 14-40γρ κ το τεχνητό αυτο ζυγίζει μόλις 8γρ..Θα δοκιμάσω να το ρίξω σκέτο αλλα αν φυσάει λίγο θα δυσκολευτώ..25άρα εχω..

Ισως για αυτο η μπομπαρδα κ το buldo απο παλαιότερα να είχαν κυριαρχήσει μόνο τα χελακια(raglou,red gill) Μπορεί όντως να χαλάει την πλεύση στα "σκληρά"τεχνητα..Τωρα αν τα φοβίζει δεν ξερω..Καπιοι υποστηρίζουν οτι τους κινεί την περιεργεια..Η Απόψεις ειναι δυο όντως..

Ισως για αυτο η μπομπαρδα κ το buldo απο παλαιότερα να είχαν κυριαρχήσει μόνο τα χελακια(raglou,red gill) Μπορεί όντως να χαλάει την πλεύση στα "σκληρά"τεχνητα..Τωρα αν τα φοβίζει δεν ξερω..Καπιοι υποστηρίζουν οτι τους κινεί την περιεργεια..Η Απόψεις ειναι δυο όντως..
Ναι όντως έχει τύχει πολλές φορές σε ψάρεμα κυνηγών να χτυπάνε την μπομπάρδα αντί το κοκάλινο τεχνητό που έσερνε...

Μια και σε λιγάκι βρισκόμαστε στη εποχη την ζαργανας να πω δυο κολπάκια που διάβασα παλαιότερα κ που τα έκανα με επιτυχία..Όσοι την ψαρευετε με μπουλντο μακρύ παραμαλλο και φιλετακι ψαροδολι κάνοντας ας πούμε ενα είδος σπινινγκ ακούστε..Ανοίγουμε την τάπα του μπουλντο και ρίχνουμε μέσα λίγα σκαγια(κυνηγοι είμαστε.. Ειναι δύνατον να μην εχουμε..;))Και κατόπιν ρίχνουμε λίγη ασημοσκονη μέσα..Ετσι έλκονται η ζαργανες και οπτικά και ακουστικά..Ειδικά σε συνθήκες ηλιοφάνειας η ασημοσκονη κάνει θαύματα..Μας ερχοντε συστημένες.Τι αλλο θελουμε...:):):)

Η ζαργάνα θέλει ζωντανή αθερίνα και πολύ ψιλά εργαλεία... Την έχω ψαρέψει Σεπτέμβρη πολύ με ένα φιλαράκι, τον πιο μανιώδη ψαρά που έχω γνωρίσει στη ζωή μου, πετονιά 20αρα αόρατη κατευθείαν όπως είναι από το καρουλάκι δεμένο πολύ ψιλό αγγιστράκι και πιάναμε από μάτι>στόμα την αθερινούλα και την πετούσαμε στο νερό... Σφάχτης πραγματικός... (ειχαν πιαστεί και λαβράκια έτσι ουκ ολίγες φορές)

Εγώ την ψαρεύω με φιλετακι σαρδέλας γαύρου η και απο την ίδια την ζαργανα..κομμένο σε σχήμα τριγωνικο μακρόστενο..Παραμαλλο γύρω στην οργια 18αρι αόρατο..Με μπουλντο συρωμενο..Ριχνοντας και μαζεύοντας σιγά-σιγά..ενα ψαρεμα τύπου spinning...very funny.

Μην τυχόν και δοκιμάσεις να ρίξεις αυτό το ψάρι με μπομπαρδα, το αποτέλεσμα θα είναι απελπιστικο... :-)

Ενα κούφιο χτύπημα πηρα χτες το σούρουπο(την κλασσική πάντα ώρα..)κ μάλιστα ηταν δυνατουτσικο..Είχα το ρεγγακι princess το 13αρι αυτή την φορά..Ηταν τόσο γρήγορο που ούτε να καρφώσω δεν πρόλαβα..Που θα μου πάει απο κοντά το εχω...threat..threat.

• Like
Reactions: jnp
Ενα κούφιο χτύπημα πηρα χτες το σούρουπο(την κλασσική πάντα ώρα..)κ μάλιστα ηταν δυνατουτσικο..Είχα το ρεγγακι princess το 13αρι αυτή την φορά..Ηταν τόσο γρήγορο που ούτε να καρφώσω δεν πρόλαβα..Που θα μου πάει απο κοντά το εχω...threat..threat.
Βάλε τεχνητο μέ πιο μεγάλες σαλαγγιες σε καλή κατάσταση η άλλαξε στυλ τραβηγματος, μήπως και προκαλεσεις πιο αποφασιστικη επίθεση.Οπότε... .eat.

Αρι για πάρε κανένα τηλέφωνο την πεθερά του Γιώργη και δες μήπως βρήκε κανένα realis στο στομάχι του λουτσου. Λέω μήπως....
Χαχαχα, τα επιφανειας τωρα του τα μαθαινω Γιαννη... .my man. Με Mommoti τον πηρε τον λουστο, ναι καλα θυμασαι με αυτο που πριν καποιους μηνες χλευαζε κ κοιταγε με ειρωνια... Αλλα βεβαια επρεπε να τον αφησω εκει, στην αμαθια... .sarcastic.

Χαχαχα, τα επιφανειας τωρα του τα μαθαινω Γιαννη... .my man. Με Mommoti τον πηρε τον λουστο, ναι καλα θυμασαι με αυτο που πριν καποιους μηνες χλευαζε κ κοιταγε με ειρωνια... Αλλα βεβαια επρεπε να τον αφησω εκει, στην αμαθια... .sarcastic.
Καλά με τέτοια άπνοια και βαρεσε σε μομοτι, θαχει βρει νέο στυλ τραβηγματος. Τι χρώμα;;; ?

Τι μαλακς που είσαι... χαχαχα...απόψε θα παίξω με sugar minnow slim 125 να δεις ποια ψάρια βγάζουν λουτσους.
Καλά τα mommoti είναι το φάρμακο τους... :-)

Back