Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Ρώτησε όμως και για της αντοχές της κάθε βαφής,το είδος κυνηγίου που κάνεις γίνεται σε δύσκολο περιβάλλον.

Και επειδή είχα καιρό να σας σπάσω τα @@ http://www.car.gr/parts/view/6248736/ μπορεί να είναι πολύ πάνω από το budget μου αλλά ποιος χρειάζεται διακοπές στο κάτω κάτω. Μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά και θεωρώ ότι θα μπορώ να το κουμαντάρω στο κυνήγι, και να μπορώ να κάνω και τα πρώτα μου βήματα στο σκοπευτήριο. Υπενθυμίζω ότι αυτή την στιγμή κυνηγάω με ένα robust 222L (δεν το λες ούτε ματζόβολο ούτε ελαφρύ)

Από εμφάνιση τα σπάει, για τα υπόλοιπα δεν έχω ακούσει τίποτα. Δεν πουλήθηκαν αρκετά. Δεν ξέρω μήπως είναι μπροστοβαρο πολύ.

Averel,Φαινετε να ειναι σε καλη κατάσταση! Πιστευω στα 900 ευρω ειναι ευκαιρία! Το οπλο εχει 2000 χιλιάδες καινούριο...Το robust 222L που λες το εχω ρίξει και ειναι αρκετά ζυγισμένο για 76 ποντους..και ελαφρύ για 76 ποντους δεν πρεπει να ειναι πανω απο 3350γρ..τωρα για το Fair αν δεις ειναι κοντα 4 κιλα..μεγαλο βαρος..και όπως λέει και ο Γιώργος πιστευω και εγω οτι θα ειναι εμπροσθοβαρές αρκετά..αν θες την προσωπική μου απο άποψη για το fair ,θα το αγόραζα..στο σκοπευτήριο για sporting ειναι super,όπως και για καρτερι,αλλα μεχρι εκεί...αν το θες μονο γι αυτα τότε ειναι καλη ευκαιρία...

Last edited:
Και επειδή είχα καιρό να σας σπάσω τα @@ http://www.car.gr/parts/view/6248736/ μπορεί να είναι πολύ πάνω από το budget μου αλλά ποιος χρειάζεται διακοπές στο κάτω κάτω. Μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά και θεωρώ ότι θα μπορώ να το κουμαντάρω στο κυνήγι, και να μπορώ να κάνω και τα πρώτα μου βήματα στο σκοπευτήριο. Υπενθυμίζω ότι αυτή την στιγμή κυνηγάω με ένα robust 222L (δεν το λες ούτε ματζόβολο ούτε ελαφρύ)
Αν το 222L (που το έχω κι εγώ) σου φαίνεται βαρύ, αυτό με 81 εκ. κάννες θα είναι χειρότερο... Δεν νομίζω να έχει καλή κυνηγετική χρήση σε περπατητό...
Αν και το δικό μου το 222L δεν μπορώ να το πω βαρύ, αδικείται επειδή είναι μπροσθόβαρο...

3.5 κιλά είναι το 222 και 3,6 το fair, και όχι δεν μου φαίνεται βαρύ απλά δεν θα είναι η μεταβολή μεγάλη υποθέτω, και βέβαια εκτός του ύψους μου παρέλειψα να αναφέρω ότι είμαι και 130 κιλά .eat., και έκανα βέβαια και την αυθαίρετη υπόθεση ότι σε ένα όπλο προορισμένο για σκοπευτική χρήση θα έχει δοθεί μια έμφαση στο ζύγισμα του, βέβαια αυτό θα το δω και από κοντά με την λίγη εμπειρία που έχω, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του ρυθμιζόμενου κοντακιού που είναι και ο κύριος λόγος που δεν με βολεύει το 222 (έχει και τον αορτήρα μέσα στο κοντάκι και δεν θέλω να κάνω πειράματα με το κοντάκι του... Λέω να του ρίξω μια ματιά από κοντά.

3.5 κιλά είναι το 222 και 3,6 το fair, και όχι δεν μου φαίνεται βαρύ απλά δεν θα είναι η μεταβολή μεγάλη υποθέτω, και βέβαια εκτός του ύψους μου παρέλειψα να αναφέρω ότι είμαι και 130 κιλά .eat., και έκανα βέβαια και την αυθαίρετη υπόθεση ότι σε ένα όπλο προορισμένο για σκοπευτική χρήση θα έχει δοθεί μια έμφαση στο ζύγισμα του, βέβαια αυτό θα το δω και από κοντά με την λίγη εμπειρία που έχω, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του ρυθμιζόμενου κοντακιού που είναι και ο κύριος λόγος που δεν με βολεύει το 222 (έχει και τον αορτήρα μέσα στο κοντάκι και δεν θέλω να κάνω πειράματα με το κοντάκι του... Λέω να του ρίξω μια ματιά από κοντά.
Φίλε averel στην περιγραφή αναφέρει 3.880 βάρος και 1000 ευρώ. Τώρα φαίνεται σε καλή κατάσταση, πριν προβείς στην αγορά του καλό είναι, εάν μπορείς, να το πιάσει στα χέρια σου λόγω τον ιδιάτερων χαρακτηριστικών του (μεγάλο βαρος, μεγάλο μηκος καννών) να το δείς σαν αίσθηση πως είναι. Και γώ πιστευω λόγω του μήκους των 81 εκ καννών, με εσω έξω τσοκάκια μαλιστα, θα είναι μπροστόβαρο. Ειναι ενα καθαρόαιμο σκοπευτικό οπλο, το μόνο κυνήγι που του ταιριάζει είναι κάνα καρτέρι κοντά στ΄αυτοκίνητο και να μην έχεις και βουνό να ανεβείς:). Πάντως σε αυτά τα λεφτα, στις μέρες μας, βρίσκεις αξιόλογα μεταχειρισμένα όπλα ποιοτικότερων εταιριών, μήπως να το εψαχνες λίγο?

Το οπλο μου αρεσει κ μενα πολυ, κ τα χαρακτηρηστικα του κ η τιμη του, ωστσοσο το θεωρω ακαταλληλο για πρωτο οπλο... Θα σε κουραζει στο περπατητο, θα στριβει αρκετα δυσκολα κ γενικα θα ειναι δυσκινητο οσο ζυγισμενο κ να ειναι... Θα το λατρεψεις στο καρτερι...

Τα φουσεκια ακριβαίνουν αντί να πέφτουν οι τιμές έτσι σκέφτομαι να αγοράσω μια σφεντόνα(απο στρογγυλές πέτρες βρίσκω μπόλικες)να προτιμήσω τις megaline?ακούω γνωμες.big smile..very funny..banana.

τον τελευταιο καιρο ειμαι σε σκεψεις και κοντα να το κανω πραξη και να βαψω τελικα την beretta teknys al 391 με βαφη cerakote μπας και την δουλεψω στον βαλτο αν και δεν με πολυτραβαει πλεον σαν οπλο.....εδω ερχεται και το ερωτημα μηπως ειναι καλυτερο να παει για πουλημα και την θεση της να παρει καποιο αλλο οπλο?(affinity συνθετικη-μ2-winchester)? το κορυφαιο ειναι οτι πηρα τηλ στην beretta hellas να ρωτησω αν ριχνει ατσαλινα η teknys μιας και εικονιδιο πιστοποιησης δεν υπαρχει,τα τσοκ δεν φαινεται τι γραφουν,συνεπως πηρα την απαντηση οτι αφου αγοραστηκε μετα το 2000 ριχνει ατσαλινα.....

τον τελευταιο καιρο ειμαι σε σκεψεις και κοντα να το κανω πραξη και να βαψω τελικα την beretta teknys al 391 με βαφη cerakote μπας και την δουλεψω στον βαλτο αν και δεν με πολυτραβαει πλεον σαν οπλο.....εδω ερχεται και το ερωτημα μηπως ειναι καλυτερο να παει για πουλημα και την θεση της να παρει καποιο αλλο οπλο?(affinity συνθετικη-μ2-winchester)? το κορυφαιο ειναι οτι πηρα τηλ στην beretta hellas να ρωτησω αν ριχνει ατσαλινα η teknys μιας και εικονιδιο πιστοποιησης δεν υπαρχει,τα τσοκ δεν φαινεται τι γραφουν,συνεπως πηρα την απαντηση οτι αφου αγοραστηκε μετα το 2000 ριχνει ατσαλινα.....
Oλα τα όπλα που κατασκευάζονται ή εισάγονται σε χώρες, που οι εθνικές τράπεζες δοκιμών τους είναι μέλη της CIP, υποχρεούνται να δοκιμάζονται από τις τράπεζες δοκιμής και να σφραγίζονται ανάλογα με τη δοκιμή που περνούν και σύμφωνα με τα πρότυπα CIP (εξαιρούνται τα όπλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία).
H CIP το 1995 θέσπισε νέα όρια δοκιμής και αναφέρει ρητά ότι, τα όπλα που προορίζονται να ρίχνουν ατσάλινα σκάγια πρέπει να δοκιμάζονται και πιστοποιούνται με το σηματάκι δοκιμής ατσάλινων σκαγιών της CIP.
Μόνο η σφραγίδες δοκιμής σε ένα όπλο, φίλε Κώστα, πιστοποιούν τη χρήση ή μη ατσάλινων σκαγιών και όχι ο κάθε αντιπροσωπος.
Εάν προκειται να αγοράσεις καινουργιο όπλο για τα παπιοκυνήγια σου, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προτιμήσεις ένα όπλο με συνθετικά μέρη, όπως λες, με μηχανισμό αερίων για μείωση της ανάκρουσης από τη χρήση βαριών γομώσεων που πιθανών θα ρίξεις, καθώς και φυσίγγιων ατσάλινων σκαγιών, που δυστυχώς εχουν επιβληθεί στους υγρότοπους, καθώς και νέας τεχνολογίας κάνη (διευρυμένο αυλό, επιμυκυμένο κώνο) που διαχειρίζεται, καλύτερα τους τύπους φυσιγγίων που προανεφερα.

Καλημερααααα, μεγάλη μέρα σήμερα, πήρα τα χαρτιά απο την αστυνομία και ειμαι έτοιμος για σαφάρι και αγορά όπλου...θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την benelli m2 comfort αν μπορείτε. Δεν την εχω επωμιση αλλα μου αρέσει και θα ήθελα να σας ακούσω.

Χρηστο καλημερα, με το καλο η αγορα... Εχω τη Μ2 Comfort κανα 8αρι χρονια κ μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευτυχισμενος... Εχει ριξει αρκετες χιλιαδες φυσιγγια ολων των γομωσεων και σε ολες τις συνθηκες με μηδενικες εμπλοκες... Εχει πολυ ωραια ζυγισμα κ ωραιο πιασιμο σε παπια κ κοντακι κ ειναι αρκετα γρηγορη στην επωμιση... Εχει ωραια συπεριφορα στις γρηγορες τουφεκιες κ δεν εχει ανακρουση... Η τουφεκια της ειναι αρκετα καλη, τα εργοστασιακα της τσοκ οχι ολα, αλλα το οπλο μεταμορφωθηκε βλητικα με την αγορα 2-3 εξωεργοστασιακων τσοκ... Η υπερηψωμενη ριγα μπορει να σε ξενισει στην αρχη αλλα θα την συνηθισεις γρηγορα κ θα την λατρεψεις αργοτερα στο καρτερι... Γνωμη μου ειναι να παρεις οπλο με κοντη αποθηκη κ οσο μπορεις πιο καινουργια παρτδια μιας κ τα παλστικα της μερη ειναι λιγο ποιοτικοτερα κ αυτο εχει αντικτηπο στο ζυγισμα κ την συμπεριφορα του οπλου...

να προτείνω και εγώ δύο όπλα σε αυτά τα χρήματα και εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι μόνο για συνθετικό

Breda Ermes Black & Breda Echo Black

και τα δύο με optima plus chokes πολύ καλές τουφεκιές απροβλημάτιστα όπλα , το echo έχει φοβερό ζύγισμα το κυνηγάω όποτε λείπει ο πατέρας για να "ξεσκουριάζει" λίγο , η ermes είναι η καινούργια έκδοση ενός όπλου που έχει αφήσει εποχή νομίζω δεν χρειάζεται συστάσεις

επώμισε τα αν τα βρεις σε κάποιο κατάστημα να έχεις απλά μια ιδέα

καλές αγορές !

Εγώ με την σειρά μου θα σου έλεγα να διαλέξεις όπλο που να σου κάθεται και ανάλογα τα κυνήγια που θέλεις να κάνεις. ....ο Άρης είχε κάνει ένα πολύ ωραίο άρθρο με δοκιμές σχετικά με όπλα του βάλτο. ..εκεί είχε δοκιμάσει m2-affinity-browning....πολύ καλά όπλα και αξιόπιστα. ...

ο Άρης είχε κάνει ένα πολύ ωραίο άρθρο με δοκιμές σχετικά με όπλα του βάλτο. ..εκεί είχε δοκιμάσει m2-affinity-browning....πολύ καλά όπλα και αξιόπιστα. ...
Kωστα ωραια οπλα... το αρθρο το ειχε γραψει ο Λεωνιδας ο Μητσιαλης...;)

Χρηστο καλημερα, με το καλο η αγορα... Εχω τη Μ2 Comfort κανα 8αρι χρονια κ μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευτυχισμενος... Εχει ριξει αρκετες χιλιαδες φυσιγγια ολων των γομωσεων και σε ολες τις συνθηκες με μηδενικες εμπλοκες... Εχει πολυ ωραια ζυγισμα κ ωραιο πιασιμο σε παπια κ κοντακι κ ειναι αρκετα γρηγορη στην επωμιση... Εχει ωραια συπεριφορα στις γρηγορες τουφεκιες κ δεν εχει ανακρουση... Η τουφεκια της ειναι αρκετα καλη, τα εργοστασιακα της τσοκ οχι ολα, αλλα το οπλο μεταμορφωθηκε βλητικα με την αγορα 2-3 εξωεργοστασιακων τσοκ... Η υπερηψωμενη ριγα μπορει να σε ξενισει στην αρχη αλλα θα την συνηθισεις γρηγορα κ θα την λατρεψεις αργοτερα στο καρτερι... Γνωμη μου ειναι να παρεις οπλο με κοντη αποθηκη κ οσο μπορεις πιο καινουργια παρτδια μιας κ τα παλστικα της μερη ειναι λιγο ποιοτικοτερα κ αυτο εχει αντικτηπο στο ζυγισμα κ την συμπεριφορα του οπλου...
Άρη ποια after market τσοκ έχεις πάρει για την m2.

Status
Not open for further replies.
Back