Λάδια καθαρισμού και συντήρησης

φτιάχνω δικό μου μίγμα το λεγόμενο "Ed's Red" με 3-4 πάμφθηνα υλικά και βγάζω όλη την σεζόν

εδώ η διαδικασία

εκτός αυτό τώρα που το έχω αποκλειστικά μόνο για καθάρισμα σε κάννη και κλείστρο ,χρησιμοποιώ πολλά χρόνια Napier και Ballistol για λάδωμα συντήρηση
 
Καθαρισμός της κάνης με CLP της Break free και Nitro Solvent της Outers για τα δύσκολα. Επίσης ένα προϊόν σε σπρέυ της Hillman που δεν θυμάμαι αν προσφέρει και λίπανση αλλά όταν το εφάρμοσα μετά το Br Free έβγαλε άλλη τόση μαυρίλα. Καθαρισμός και λίπανση υπόλοιπων μερών με λίγες σταγόνες λαδάκι της Beretta.
 
Εχω δοκιμάσει από όλα τα λάδια σε σπρέι beretta,remington,A2,jaguar Με όλα ήμουν ευχαριστημένος.(για μέσα στην κάννη)Τώρα για απέξω εχω ένα θεματακι..Εχω την τυχη-ατυχια να ζω σε παραθαλλασιο χωριό κ ιδιαίτερα κοντά στην θάλασσα(για ψάρεμα πάω με τα πόδια..)Οτι λάδι και να πέρναγα εξωτερικά την κάννη μετά απο κάποιες μέρες ήθελε πάλι ανανέωση γιατί εξατμίζονταν..Μεγαλύτερη λίγο διάρκεια είδα με το λάδι της berak free σε μορφή σταγόνας,και με λάδι σινγκερ ραπτομηχανης(ο παππούς μου το πλάγιο του που τώρα το εχω εγω..με αυτο το καθάριζε μέσα κ έξω χωρίς κανένα πρόβλημα κ το όπλο έλαμπε).
 
Εχω φίλο που βάζει λάδι για δίχρονους κινητήρες το κόκκινο που μπενει στην βενζίνα.Τον εχω κράξει..Ρε του λέω το όπλο δεν κοκκινίζει,όχι μου λέει..Τι να πω..ΥΓ δεν το εχω κάνει κ ούτε πρόκειται.ΜΗΝ το επιχειρήσετε δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί.απλως το αναφέρω.
 
Για επιμελή καθαρισμό G 96,
Break-free για γρήγορο καθαρισμό (μου φαίνεται πιο λεπτόρευστο).

Υ.Γ.1: Και τα δύο τσούζουν οικονομικά!! (είναι η τελευταία κυνηγετική πολυτέλεια που θα εγκαταλείψω όμως)
Υ.Γ.2: Μια φορά είχα πάρει ένα Break Free με άρωμα citrus, πορτοκάλι, κάτι τέτοιο....φαντάζεστε σχόλια από την υπόλοιπη παρέα!! χαχαχα
 
Κάποιους ενοχλεί η μυρωδιά του break free έμενα όχι..Αυτή που δεν μου αρέσει είναι του wd40.Ένα άλλο λάδι με παράξενη μυρωδιά είναι και το hoppes στο μαύρο πλακε μπουκαλακι
 
Break free χρησιμοποιώ και γω,τώρα αυτό για τη μυρωδιά το χω διαβάσει σένα ξένο forum ότι το καινούργιο έχει διαφορετική μυρωδιά break free safari land. Δεν νομίζω να έχει διαφορά στην αποδοση,τα remington τα βρήκα πιο φτηνά εδώ άλλα δεν τα έχω χρησιμοποιεισει ποτε.
 
Καινούργιο λάδι από την beretta ονομασία beretta protect model no:HBO25 προστασία από γλυκό νερό και αλατονερο,η beretta αναφέρει ότι το έχει δοκιμάσει στης πιο αντιξωες συνθήκες με τον ανταγωνισμό και ήταν μακράν το καλύτερο,προστατεύει την βαφή της κανης και τα κινούμενα μερη. Α ρε μπερεταρα πάντα πρώτη εισαι;)
 
το remington παρόλο που είχα ακούσει καλά σχόλια δεν μου άρεσε - το τεφλον εξατμίζεται πολύ γρήγορα και στεγνώνει τελείως
Το τεφλον της Rem είναι λεπτορευστο λαδι ειδικά για τους μηχανισμούς σκανδαλης.
Σου δίνει την αίσθηση ότι στεγνωνει αλλά τη δουλειά του την κανει στα σημεία με τριβή.
Θέλει δύο περασματα.Το βάζω σε μηχανισμούς σε σούπερ ποζέ.
 
φτιάχνω δικό μου μίγμα το λεγόμενο "Ed's Red" με 3-4 πάμφθηνα υλικά και βγάζω όλη την σεζόν

εδώ η διαδικασία

εκτός αυτό τώρα που το έχω αποκλειστικά μόνο για καθάρισμα σε κάννη και κλείστρο ,χρησιμοποιώ πολλά χρόνια Napier και Ballistol για λάδωμα συντήρηση
Το συγκεκριμένο μιγμα αποδεδειγμενα καθαρίζει καλά τα καταλοιπα της καννης.
Το δουλεύω από πρόπερσι.
 
Το συγκεκριμένο μιγμα αποδεδειγμενα καθαρίζει καλά τα καταλοιπα της καννης.
Το δουλεύω από πρόπερσι.

ειδικά σε συνδιασμό με ψιλό σύρμα κατσαρόλας για τα πολύ χοντρά δεν αφήνει τίποτα !
 
Έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ότι έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά. Ότι έβλεπα σε περιοδικά, ελληνικά ή αμερικάνικα και μπορούσα να το βρω το έπαιρνα.
Το Break Free CLP το πρωτοείδα στην έκθεση ΚΥΝΗΓΙ & ΨΑΡΕΜΑ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (πρέπει να ήταν η 2η; - το 1988 αν θυμάμαι καλά, μόλις είχα απολυθεί από το στρατό) και πήρα ένα μπουκαλάκι. Έχω ακόμα λίγο, αλλά έχει γίνει παχύρευστο και κιτρινωπό! o_O
Για το Ed's Red που ανέφερε ο Παύλος, είχα διαβάσει σε αμερικανικά περιοδικά, παλιά, πριν μπει το ιντερνετ στη ζωή μου, όπου είχα βρει και τη συνταγή και πολλές φορές σκέφτηκα να το φτιάξω, αλλά μετά το αμελούσα! Αργότερα το ξανασυνάντησα στο ιντερνετ, πήρα τα υλικά (πριν καμιά 10ετία) ... και όπως τα πήρα είναι ακόμη στην αποθήκη! Ακόμη δεν "αξιώθηκα" να φτιάξω έστω λίγο για δοκιμή... Απαράδεκτος! .very funny.
Τελικά, πριν 8-9 χρόνια "γνώρισα" τα M-Pro 7 κι από τότε έχω "κολλήσει" με αυτά: Gun cleaner για καθαρισμό καννών, συστήματος αερίων κλπ (δεν είναι "λάδι") και μετά είτε Gun oil, είτε CLP για λίπανση και προστασία. Τώρα από ότι έχω δει, τα δυο τελευταία τα έχουν αντικαταστήσει με ένα, XLP το λένε νομίζω, αλλά δεν το 'χω πάρει γιατί έχω ακόμη μπόλικο υλικό κι από τα δυο. Μόνο cleaner έχω ξαναπάρει δυο φορές. Επίσης έχω πάρει και το γρασσάκι της Tetra-gun για τα σημεία τριβής του σ/π και των μονόκαννων, αλλά λίγες φορές το 'χω βάλει, συνήθως βάζω λάδι.
 
ξέχασα να γράψω πιο πάνω για συνθετικό γράσσο έβαζα και εγώ της tetra αλλά το παράκαναν λίγο με τις τιμές και έχω πάρει από τέλος σεζόν της ABRO κόκκινο ( δίνει και μια πινελιά στο ατσάλι .yel. ) λιθίου τα 450γρ €6
 
Παλαιότερα χρησιμοποιουσα το BREAK-FREE CLP κατ΄αποκλειστικότητα εξαιρετικό λάδι τόσο για καθαρισμό όσο και για λίπανση, αλλά πανάκριβο.
Τώρα κατ΄τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που το όπλο χρησιμοποιείται συχνά, καθαρίζω τις κανες εσωτερικά με WD-40 και με τη μπρουντζινή τρίχινη βούρτα, μέχρι να βγούν τα πανακια καθαρά, και μετά μια ελαφριά λίπανση με σπρέι συνηθως το Α2.
Το ίδιο κάνω και με τα λοιπά μέρη του όπλου σκούπισμα-ψεκασμα WD-40-σκούπισμα -λίπανση με Α2.
Στη λήξη, τώρα της σεζόν, που το όπλο θα μείνει αρκετό καιρό αποθηκευμένο, καθαρίζω το εσωτερικό των κανών με WD-40 τις περνάω με την BORE PASTE της BREAK-FREE, τρίψιμο με πανάκι μεχρι να βγαίνει καθαρό (η συγκεκριμένη αλοιφή και σε καθαρή κάνη να την περάσεις πάλι θα βγάλει μαυρίλα, εναλλακτικά και φθηνότερα, παρόμοια δουλειά κάνει και το BRASSO) τέλος λίπανση με το NAPIER GUN OIL.
Τα λοιπά μεταλλικά μέρη του όπλου ψεκασμα σκούπισμα-WD-40-σκούπισμα -λίπανση με NAPIER GUN OIL.
Σε γενικές γραμμές αυτά ακολουθώ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με οξειδώσεις και παρόμοια προβλήματα παρόλο που έχω αχρωμίοτο όπλο.
 
Back
Top