Αν το 222L (που το έχω κι εγώ) σου φαίνεται βαρύ, αυτό με 81 εκ. κάννες θα είναι χειρότερο... Δεν νομίζω να έχει καλή κυνηγετική χρήση σε περπατητό...Και επειδή είχα καιρό να σας σπάσω τα @@ http://www.car.gr/parts/view/6248736/ μπορεί να είναι πολύ πάνω από το budget μου αλλά ποιος χρειάζεται διακοπές στο κάτω κάτω. Μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά και θεωρώ ότι θα μπορώ να το κουμαντάρω στο κυνήγι, και να μπορώ να κάνω και τα πρώτα μου βήματα στο σκοπευτήριο. Υπενθυμίζω ότι αυτή την στιγμή κυνηγάω με ένα robust 222L (δεν το λες ούτε ματζόβολο ούτε ελαφρύ)
Φίλε averel στην περιγραφή αναφέρει 3.880 βάρος και 1000 ευρώ. Τώρα φαίνεται σε καλή κατάσταση, πριν προβείς στην αγορά του καλό είναι, εάν μπορείς, να το πιάσει στα χέρια σου λόγω τον ιδιάτερων χαρακτηριστικών του (μεγάλο βαρος, μεγάλο μηκος καννών) να το δείς σαν αίσθηση πως είναι. Και γώ πιστευω λόγω του μήκους των 81 εκ καννών, με εσω έξω τσοκάκια μαλιστα, θα είναι μπροστόβαρο. Ειναι ενα καθαρόαιμο σκοπευτικό οπλο, το μόνο κυνήγι που του ταιριάζει είναι κάνα καρτέρι κοντά στ΄αυτοκίνητο και να μην έχεις και βουνό να ανεβείς3.5 κιλά είναι το 222 και 3,6 το fair, και όχι δεν μου φαίνεται βαρύ απλά δεν θα είναι η μεταβολή μεγάλη υποθέτω, και βέβαια εκτός του ύψους μου παρέλειψα να αναφέρω ότι είμαι και 130 κιλά .eat., και έκανα βέβαια και την αυθαίρετη υπόθεση ότι σε ένα όπλο προορισμένο για σκοπευτική χρήση θα έχει δοθεί μια έμφαση στο ζύγισμα του, βέβαια αυτό θα το δω και από κοντά με την λίγη εμπειρία που έχω, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του ρυθμιζόμενου κοντακιού που είναι και ο κύριος λόγος που δεν με βολεύει το 222 (έχει και τον αορτήρα μέσα στο κοντάκι και δεν θέλω να κάνω πειράματα με το κοντάκι του... Λέω να του ρίξω μια ματιά από κοντά.
Oλα τα όπλα που κατασκευάζονται ή εισάγονται σε χώρες, που οι εθνικές τράπεζες δοκιμών τους είναι μέλη της CIP, υποχρεούνται να δοκιμάζονται από τις τράπεζες δοκιμής και να σφραγίζονται ανάλογα με τη δοκιμή που περνούν και σύμφωνα με τα πρότυπα CIP (εξαιρούνται τα όπλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία).τον τελευταιο καιρο ειμαι σε σκεψεις και κοντα να το κανω πραξη και να βαψω τελικα την beretta teknys al 391 με βαφη cerakote μπας και την δουλεψω στον βαλτο αν και δεν με πολυτραβαει πλεον σαν οπλο.....εδω ερχεται και το ερωτημα μηπως ειναι καλυτερο να παει για πουλημα και την θεση της να παρει καποιο αλλο οπλο?(affinity συνθετικη-μ2-winchester)? το κορυφαιο ειναι οτι πηρα τηλ στην beretta hellas να ρωτησω αν ριχνει ατσαλινα η teknys μιας και εικονιδιο πιστοποιησης δεν υπαρχει,τα τσοκ δεν φαινεται τι γραφουν,συνεπως πηρα την απαντηση οτι αφου αγοραστηκε μετα το 2000 ριχνει ατσαλινα.....
Kωστα ωραια οπλα... το αρθρο το ειχε γραψει ο Λεωνιδας ο Μητσιαλης...ο Άρης είχε κάνει ένα πολύ ωραίο άρθρο με δοκιμές σχετικά με όπλα του βάλτο. ..εκεί είχε δοκιμάσει m2-affinity-browning....πολύ καλά όπλα και αξιόπιστα. ...
Αληθεια που ειναι αυτή η ψυχή?Έγραφε εδω καποτεKωστα ωραια οπλα... το αρθρο το ειχε γραψει ο Λεωνιδας ο Μητσιαλης...![]()
Άρη ποια after market τσοκ έχεις πάρει για την m2.Χρηστο καλημερα, με το καλο η αγορα... Εχω τη Μ2 Comfort κανα 8αρι χρονια κ μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευτυχισμενος... Εχει ριξει αρκετες χιλιαδες φυσιγγια ολων των γομωσεων και σε ολες τις συνθηκες με μηδενικες εμπλοκες... Εχει πολυ ωραια ζυγισμα κ ωραιο πιασιμο σε παπια κ κοντακι κ ειναι αρκετα γρηγορη στην επωμιση... Εχει ωραια συπεριφορα στις γρηγορες τουφεκιες κ δεν εχει ανακρουση... Η τουφεκια της ειναι αρκετα καλη, τα εργοστασιακα της τσοκ οχι ολα, αλλα το οπλο μεταμορφωθηκε βλητικα με την αγορα 2-3 εξωεργοστασιακων τσοκ... Η υπερηψωμενη ριγα μπορει να σε ξενισει στην αρχη αλλα θα την συνηθισεις γρηγορα κ θα την λατρεψεις αργοτερα στο καρτερι... Γνωμη μου ειναι να παρεις οπλο με κοντη αποθηκη κ οσο μπορεις πιο καινουργια παρτδια μιας κ τα παλστικα της μερη ειναι λιγο ποιοτικοτερα κ αυτο εχει αντικτηπο στο ζυγισμα κ την συμπεριφορα του οπλου...