Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αλλαγή πλάνου τελευταία στιγμή απόψε και μάλιστα τώρα που τις βρήκαμε και ίσως αύριο να γινόταν το ξεπαρθένιασμα.
Το μπλε το καταλάβαινα, μέχρι να αρχίσει το κόκκινο.....xm.
Δηλαδή ενώ είχατε κανονίσει να πάτε εκεί που τις βρήκατε; Δεν θα πάτε; .xm.

Αλλαγή πλάνου τελευταία στιγμή απόψε και μάλιστα τώρα που τις βρήκαμε και ίσως αύριο να γινόταν το ξεπαρθένιασμα.

Μαλλον σε μπερδεψε το "και"
Αλλαγη πλανου στο οτι πρεπει να φυγει τωρα που τις βρηκε, ενω μαλλον θα εμενε κι αλλο!!

Καλά κατάλαβες.
Τι νόημα εχει να παμε να τις βαρέσουμε σε ενα χωράγι που στρώθηκαν για φαί.......ανήθικο..buy.

Τέσσερις μέρες ψαξιματος και κυνηγιού σε όσα ρέματα και λαγκαδιές ήξερα εγώ και ο παππούς μου!γενικά όλα τα μέρη κρατούσαν από λίγα πουλιά!αν μια δυο μέρες ένα τεράστιο κοπάδι επισκεπτόταν και διαφορετική ρεματιά για φαγητό!καρπωση δυο πουλιά στο χέρι και άλλα δύο δυστυχως στον λόγγο που ήταν απροσπέλαστος....τα πουλιά πανέξυπνα....σπάνια δίναν δικαίωμα για ντουφέκια....περνάν τέρμα το πυκνό και τα γκρεμια!η Άρια ελάχιστο φαγητό...πάντως το κέφι μας το κάναμε....εξερευνησαμε καινούρια μέρη...γιατί ο παππούς 80ρισε πλέον και πρέπει να απορροφω σαν σφουγγάρι τις εμπειρίες του.....μιας και φανατικός φασσας της περιοχής!

Τέσσερις μέρες ψαξιματος και κυνηγιού σε όσα ρέματα και λαγκαδιές ήξερα εγώ και ο παππούς μου!γενικά όλα τα μέρη κρατούσαν από λίγα πουλιά!αν μια δυο μέρες ένα τεράστιο κοπάδι επισκεπτόταν και διαφορετική ρεματιά για φαγητό!καρπωση δυο πουλιά στο χέρι και άλλα δύο δυστυχως στον λόγγο που ήταν απροσπέλαστος....τα πουλιά πανέξυπνα....σπάνια δίναν δικαίωμα για ντουφέκια....περνάν τέρμα το πυκνό και τα γκρεμια!η Άρια ελάχιστο φαγητό...πάντως το κέφι μας το κάναμε....εξερευνησαμε καινούρια μέρη...γιατί ο παππούς 80ρισε πλέον και πρέπει να απορροφω σαν σφουγγάρι τις εμπειρίες του.....μιας και φανατικός φασσας της περιοχής!
Ειναι οντως πανεξυπνα τα ρημαδια, κοιτα να μαθεις οσα περισσοτερα μπορεις απο τον παπου και που θα παει θα τα στριμωξεις καποια στιγμη. Κι εμενα πλεον μου την κοπανησαν απ το μερος που τις εβρισκα συνεχεια γιατι με πηραν χαμπαρι και εξαφανιστηκαν, πιστευω βεβαια να ερθουν παλι καποια στιγμη.

Ειναι οντως πανεξυπνα τα ρημαδια, κοιτα να μαθεις οσα περισσοτερα μπορεις απο τον παπου και που θα παει θα τα στριμωξεις καποια στιγμη. Κι εμενα πλεον μου την κοπανησαν απ το μερος που τις εβρισκα συνεχεια γιατι με πηραν χαμπαρι και εξαφανιστηκαν, πιστευω βεβαια να ερθουν παλι καποια στιγμη.
Άλεξ αυτό προσπαθώ....όντας πολύ άπειρος στο αγαπημένο μου θήραμα ακόμα....κάνουν και οι γουρουναδες μεγάλη ζημιά στο συγκεκριμένο θήραμα!

Άλεξ αυτό προσπαθώ....όντας πολύ άπειρος στο αγαπημένο μου θήραμα ακόμα....κάνουν και οι γουρουναδες μεγάλη ζημιά στο συγκεκριμένο θήραμα!
Θα μαθεις πολλα πραγματα και μονος σου μην αγχωνεσαι, θα παρατηρεις τι κανουν τα πουλια απο που περνανε και θα βρεις μονος σου και τα καρτερια και τα παντα ολα, υπομονη να εχεις και ολα θα γινουν. Οι γουρουναδες οντως χαλανε πολλα μερη με τον χαμο που κανουν, ταλιμπαν τους λεμε εμεις:)

Θα μαθεις πολλα πραγματα και μονος σου μην αγχωνεσαι, θα παρατηρεις τι κανουν τα πουλια απο που περνανε και θα βρεις μονος σου και τα καρτερια και τα παντα ολα, υπομονη να εχεις και ολα θα γινουν. Οι γουρουναδες οντως χαλανε πολλα μερη με τον χαμο που κανουν, ταλιμπαν τους λεμε εμεις:)
Μια από τα ίδια Άλεξ...πας βρίσκεις τα πουλιά,τα παρατηρείς και έρχονται με την παγανα,τις ντουφεκες και το γκαρισμα και τις διώχνουν και άντε πάλι από την αρχή!

Αξια ανεκτιμητη ο παππους..:)

Καρτέρι απο τις 09:00 διπλα στον ποταμο Νέστο. Κατα τις 10:30 φάνηκαν 2 μικρα 30αρια κοπάδια, αλλα ολα μεσα στο απαγορευμένο.Θερμοκρασίες 6-10 ° C και πριν λίγο αρχισε να ψιχαλίζει.....hair.
Τελικά μονο 2 κοπαδάκια των 30 πουλιών φανηκαν , και αυτα δεν βγηκαν απο το απαγορευμένο του Νέστου. Απο τις 11:00 εως 13:00 εβρεχε. Στις 13:30 με εκανε έλεγχο η θηροφυλακή, στις 14:00 έφυγα . Ειχε πολλές παρέες. Ειδα 4 αμάξια και 3 μηχανάκια να ανεβοκατεβαίνουν στο ανάχωμα και να τσεκάρουν την περιοχή. Πάντως μεχρι τις 14:00 δεν ακούστηκε τουφεκιά .....

Βγήκα μια βολτα τωρα το απόγευμα με το γέροντα και κάναμε το μεζέ μας είχα βγει το πρωι και τις παρακολούθησα και κάναμε καρτέρι στη διαδρομή 3 φασσες μονοντουφεκες 2 ο γέροντας και μια εγώ μπορούσαμε να βαρέσουμε και άλλες αλλα δεν θα μπορούσαμε να τα βρούμε είχε πουλάκια που έπαιζαν!!

Μετά από αρκετές ώρες στους λόφους για τις Τσουλες με το Δημήτρη μόνο ένα πουλί πήραμε. Μας βγάλαν την πίστη και αποδείξανε επάξια τον τίτλο τους... Τσουλαρες. Γέλιο μπόλικο βέβαια... Ειδικά η φάση με τον ομπάμα που δεν κλείδωνε και όταν γυρίσαμε ήταν κλειδωμένος.. Απλά έκλαψα...

Ωραία βόλτα κάναμε στα βορεια αλλά τα νεύρα μας κουρελια... Ούτε τσιχλοκοτσυφα να ξεκαβλωσουμε δεν βρηκαμε.... Τεσπα υγεία να χουμε του χρόνου με καλύτερη χρόνια να απολαύσουμε και θηραματα!!

Βγήκα μια βολτα τωρα το απόγευμα με το γέροντα και κάναμε το μεζέ μας είχα βγει το πρωι και τις παρακολούθησα και κάναμε καρτέρι στη διαδρομή 3 φασσες μονοντουφεκες 2 ο γέροντας και μια εγώ μπορούσαμε να βαρέσουμε και άλλες αλλα δεν θα μπορούσαμε να τα βρούμε είχε πουλάκια που έπαιζαν!!
Δεν βλεπω κανα γεροντα.xm.
Και στα τερια τους.

Σημερα ειχε αναβαση προς τα ορεινα για καμια φασσα, φυγαμε με καλο καιρο και οταν πηγαμε στο βουνο επιασε το νερο
και σιγα σιγα η ομιχλη αρχιζε να πυκνωνει.
Η ορατοτητα δεν ηταν καλη καθοτη περα απο τα 100 μετρα δεν εβλεπες τιποτα...
τελικα μετα απο καμια ωριτσα σταματησε το ψιχαλισμα αλλα η ομιχλη ειχε πυκνωση για τα καλα.
κατα διαστηματα ακουγοντουσαν τα φτερα που περνουσαν οι φασσες αλλα δεν μπορουσα να δω καμια,
ωσπου καποια στιγμη αποτομα απο μπροστα μου ξεπροβαλε η κυρια που βλεπεται στη φωτο
κι ερχοταν σφαιρα αφου δεν προλαβα καλα καλα να σηκωσω το οπλο με ειχε προσπεραση απο την ταχυτητα
που ειχε, τις τραβαω δυο ντουφεκια και με το δευτερο αφου ειχε απομακρυνθη πολυ πισω την πηρα ξερη.
(την τσιμπησε το φιδι για τα καλα... Patternmaster anacoda) ουτε κιχ δεν εκανε, ηταν λες και την βαρεσε κεραυνος.
Την ευχαριστηθηκα πολυ αυτη τη βολη.

fassa_5_1_2018.jpg

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back