Άρβυλα ( Περιποίηση – Επιδιόρθωση )

Τωρα με το γαμο, βγαλε λιστα δωρων στον Καλκατζακο. Ολο και κατι χρησιμο θα παρεις με τοσο χαρτι που θα μαζευτει. Η συμβια δε ξερω αν θελει βεβαια, αλλα καπως θα το παλεψεις.

Θες να τον γδάρει;;;;.hair..hit..smashfrak..shoot.

Καλα, ας βαλει σε αλλο μαγαζι, στον Κυργια ας πουμε. .sarcastic.
.big smile..big smile..big smile. θα στειλω ξεχωριστα προσκλητηρια εκει που πρεπει για να μη με καταλαβει! Ξεφυγαμε παλι .buy buy.
 
Το κερι εχει νοημα να το βαλω τωρα? Σκεψου οτι τα εχω 3 μερες στον ηλιο και ακομα το χρωμα τους δεν εχει επανελθει πληρως!! Πρεπει να εχει κρατησει υγρασια ακομα!
εμενα τα lowa ειναι τωρα στον 4ο χρονο και δεν βαζουν ουτε υγρασια ουτε τιποτα κι εχουνε φαει πολυ νερο αλλα μολις βραχουνε τ αφηνω να στεγνωσουνε καλα να φυγει η υγρασια και τα περναω μετα με λιπος φωκιας. ειναι ενα μικρο πρασινο κουτακι και σχετικα φτηνο και καλο. αλλα αν δε φυγει η υγρασια τελειως μη το κανεις
 
Φιλιππα δεν τα εχω περασει ποτε γιατι δεν εχω ασχοληθει ποτε με το θεμα αυτο. Γενικα στα παπουτσια ειμαι της αποψης να δινω λεφτα να παιρνω κατι ποιοτικο για να μη χρειαζεται να ασχολουμαι για αρκετο καιρο.
Εισαι λαθος εδω.Ολα τα μποτακια θελουν περιποιηση.Πηγαινε παρε λιπος λοιπον απο κυνηγομαγαζο.Πλυντα απο λασπες αστα να στεγνωσουν καλα και περνα τα με μια παχια στρωση λιπος.Παρε το μπιστολακι των μαλλιων και ζεστανε το λιπος μεχρι να υγροποιηθει καπως για να το αποροφησει το δερμα..Προσοχη ομως οχι το μπιστολακι σταθερο σε ενα σημειο.....
 
Το κερι εχει νοημα να το βαλω τωρα? Σκεψου οτι τα εχω 3 μερες στον ηλιο και ακομα το χρωμα τους δεν εχει επανελθει πληρως!! Πρεπει να εχει κρατησει υγρασια ακομα!

Ξεκίνα με το κερί, ή λίπος, άμα δεις οτι η υγρασία περνάει μέσα, δες το δέρμα και τις ραφές. Οι ραφές δεν είναι για πάντα, κάποια στιγμή κλάνουν μπατάκες. Άστα να στεγνωσουν καλά, αλλά απ'οτι κατάλαβα απο τα λεγόμενα σου, τις έχεις τις μπότες σούπερ μπουρδελέ .big smile.. Ξεκίνα και βλέπεις .pop.
 
Αυτο που χρειάζεται συχνά ειναι καθάρισμα απο λάσπες και χώματα.Με μια μαλακή και συνεχώς βρεγμένη βούρτσα τα διώχνουμε και μετά αν θέλουμε τα περνάμε και με ένα βρεγμένο πανί.Ακολουθεί φυσικο στέγνωμα .Δεν χρειάζονται υπερβολές με τα σπρέι διαφοροποίησης όπως και με το λίπος .Εγω προσωπικά το σπρέι το βάζω 2 φορές το χρόνο και άλλες τόσες η και 3 φορές λίπος και μια στο τέλος της περιόδου.
Οπως είπαμε και αλλού καλό ειναι να χρησιμοποιείται πιστολάκι με λίγο ζεστό αέρα στο μποτάκι οταν περνάμε το λίπος ,για να ποτίσει καλά το δέρμα.
Αυτό που θέλω να πω όσο αφορά το λίπος ,στα παπουτσάδικα γύρω απο την πλατεία ψυρή είναι σε τιμές πολύ καλές.Απο 2 εως 4€ ανάλογα το κουτί.
 
Η χρήση κεριού ΜΟΝΟ ειναι λάθος.
Μπορεί στην αρχη το δέρμα να δειχνει " φρέσκο" , στην πραγματικότητα όμως επιταχύνει την καταστροφή του αφου πολύ πιο σύντομα θα προκληθούν "ραγίσματα" .
Υπαρχουν ειδικά υλικα που χρησιμοποιούνται σαν βάση για την συντήρηση και ενυδάτωση του δέρματος και μετά μπαίνει το κερί.
 
Γνωριζει καποιος κανεναν καλο τσαγκαρη για αλλαγη σολας vibram??

Για το 'Αγάπιο" έχω ακούσει πολλές φορές .
https://agapioskynigi.gr/
είναι ο 1ος που ασχολήθηκε και έχει καλή φήμη
τώρα πιά πολλοί ασχολούνται
κατάστημα στην Ν.Μάκρη που έχω δεί δουλειά του σε 4-5 περιπτώσεις είναι καλή και μάλιστα σε φίλους κυνηγούς που ασχολούνται με περιβόλια και λαικές αγορές όπου ταλαιπωρούν τα άρβυλα τους :)
 
Σημερα παρελαβα τα meindil himalaya {που ειχα για πεταμα} απο τον τσαγκαρη..
Σαν δουλεια μου φανηκε καλη..Εδωσε ενα χρονο εγγυηση,κι η τιμη ηταν 65ε για αλαγη σολας, περιποιηση δερματος και ραψιμο σε κατι ξηλωματα..Οψομεθα..
 
Καλοφορετα κ ευχομαι να τα χαρεις κ να τα κρατησεις αλλο τοσο!!
Προσωπικη μου αποψη,θεωρω οτι το κοστος ειναι μεγαλο κ με ενα καλο ψαξιμο κ λιγο υπομονη στα ιδια λεφτα παιρνεις καινουργια! Εντελώς φιλικά!
 
Last edited:
Καλοφορετα κ ευχομαι να τα χαρεις κ να τα κρατησεις αλλο τοσο!!
Προσωπικη μου αποψη,θεωρω οτι το κοστος ειναι μεγαλο κ με ενα καλο ψαξιμο κ λιγο υπομονη στα ιδια λεφτα παιρνεις καινουργια! Εντελώς φιλικά!
Σε ευχαριστώ. Ίσως έχεις δίκιο φίλε αλλά τα έχω πολλά χρόνια και όταν είμαι Ελλάδα τους αλλαζω τα φώτα. Και ακόμα αντεχουν.
 
Πολλα μου φνηκαν ρε φιλε..
Αν μενεις εξωτερικο ψαξε για αρβυλα bellevile,ειναι ακριβα αλα τα αξιζουν τα λ7τους
Εβγαλα την θητεια μου με αυτα και δεν παθαν τιποτα.Τα ειχα αγορσει το 1991 απο την αμερικανικη βαση καπόυ κοντα στις 100.οοδρχ..
Απολυθηκα τις χαρισα σε ΑΣΜ μου και αυτος τις εδωσε σε αλον. Τετοια αντοχη και ανεση δεν βρηκα σε κανενα απο τα μποτακια που αγορασα μετα τον στρατο..Πιστεψεμε ηταν πανω απο 12 ζευγαρια..
 
Back
Top