Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρες, ΒΑ Αττική ελάχιστα πουλιά και αυτά πιασμένα. Μπάσιμο δεν είχε καθόλου. Ίσα που βγήκε ο μεζές σήμερα και μια λιγότερη καρακάξα στην περιοχή.
Ελπίζω το ΣΚ να κάνει κάτι καλύτερο να το χαρούν και οι φίλοι που δεν μπορούν να βγουν καθημερινές.

Καλημέρα, ακόμα στο καρτέρι για καμιά φασα, από τσίχλες τίποτα σήμερα, μαύρα χάλια. Μάλλον τα πουλιά περιμένουν δύο αδερφακια από Αθήνα που είπαν ότι θα ρθουν για ΣΚ για να ξεκινήσουν το πέρασμα. Λέτε;;;

Last edited:
Καλημερα σε ολους!
Μεγαλα χαλια(και) σημερα..
Πεντε-εξι πουλια επαιξαν ολα κι ολα..
Μια εκανε το λαθος να ερθει καταπανω μου κ το πληρωσε με την ζωη της..ρουμελιωτης ν8 με το πουλι να πεφτει ζωντανο αυτη την φορα αλλα αδυναμο να κουνηθει..
Παρα πολυ ξηρασια κ το χωμα δεν το σπαει ουτε τρακτέρ,χώρια η ζεστη που εχει για Οκτώβρης μηνας..που να φανει πουλι..

Μου την έπαιξαν σήμερα τα πουλάκια γιατί οι λίγες που φάνηκαν από το πρωί έμπαιναν ανάποδα και η επιλογή του (νέου) καρτεριού δεν μου επέτρεπε να τις τουφεκισω μιας και θα έπεφταν στα πυκνά.
Αραιό το μπάσιμο και οι τουφεκιές γύρω ελάχιστες, τελικά μετά πέρασαν κάποιες ψηλωμενες πιο αργά και κατάφερα με μετρημένες τουφεκιές στα δάχτυλα να πάρω τρία πουλάκια και να χάσω μια που σκάλωσε, ήμουν άστοχος σε 3-4 ακομα και ολο αυτο ήταν. Το γύρισε νότια,συνεφιασε ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λογω υγρασιας.

Παρα πολυ ξηρασια κ το χωμα δεν το σπαει ουτε τρακτέρ

"Μπαρούτι" φίλε Τάσο, "μπαρούτι" ο τόπος, που λέμε και στο χωριό μου...!!!
Βροχή κατεπειγόντως και, μάλιστα, καλή & διαρκείας...! Όχι ένα απλό "πιτσίλισμα" ή "λαντούρισμα"...!
Η κατάσταση με τόση ξηρασία & ζέστη τώρα το φθινόπωρο είναι σκέτη "ανωμαλία..."! "Αρρώστια..."!

Μου την έπαιξαν σήμερα τα πουλάκια γιατί οι λίγες που φάνηκαν από το πρωί έμπαιναν ανάποδα και η επιλογή του (νέου) καρτεριού δεν μου επέτρεπε να τις τουφεκισω μιας και θα έπεφταν στα πυκνά.
Αραιό το μπάσιμο και οι τουφεκιές γύρω ελάχιστες, τελικά μετά πέρασαν κάποιες ψηλωμενες πιο αργά και κατάφερα με μετρημένες τουφεκιές στα δάχτυλα να πάρω τρία πουλάκια και να χάσω μια που σκάλωσε, ήμουν άστοχος σε 3-4 ακομα και ολο αυτο ήταν. Το γύρισε νότια,συνεφιασε ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λογω υγρασιας.

Μπράβο Γιάννη, δεν πειράζει και αυτά τα λίγα καλά είναι...!
Ωραίες φωτό...! Ο θάμνος στην 1η, μάλλον είναι μυρτιλλιά (εάν δεν απατώμαι)...! Τα μύρτιλλα, εκτός από "φάρμακο" για τον οργανισμό, είναι και πεντανόστιμα όταν ωριμάσουν καλά σε λίγο καιρό...! Και από τις πρώτες προτιμήσεις για τα τσιχλάκια και τα κοτσυφάκια...!

Και στο δια ταύτα τώρα...:
Σημερινή ανταπόκριση για τσίχλες από το φασσοκάρτερο που καθόμουν, πολύ μέτρια πράματα…! Αλλά με λίγη υπομονή και “ψαγμένες” ντουφεκιές, κρίνω ότι κάτι θα γινόταν για έναν τσιχλά στο ευρύτερο μέρος…!

Ανηφορίσαμε με το Χρήστο το πρωί για καμια μπασιματιάρικη τσίχλα αλλά τα πουλιά που μπήκαν ήταν λίγα. Στο σύνολο 4-5 κοπαδάκια και λίγες πιασμένες. Υγρασία σε υψηλά επίπεδα που έκανε τα πάντα μούσκεμα απο το πρωί. Απο κοτσυφάκια είχε αρκετά αλλά χωρίς διάθεση να παίξουν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο καρτέρι μου είναι πως τα πουλιά χαμήλωναν υπερβολικά πολύ με αποτέλεσμα να τουφεκάω στα 10 μέτρα και να αστοχώ, χωρια όσα έφυγαν ατουφέκιστα γιατί μου έπαιρναν το όπλο... Η πιο μακρυνή τουφεκιά μου πρέπει να ήταν στα 20 μέτρα εκτός απο μια φάσσα. Έκανα 4 κοτσύφια και 1 τσίχλα αλλά τα 2 κοτσυφάκια χάθηκαν. Το ένα το έφαγε το πυκνό και το άλλο έπεσα ζωντανό και δεν μπορούσα να το πλησιάσω καθώς πετούσε για λίγα μέτρα συνεχώς μέχρι ππου μπήκε στο πυκνό. Άλλα 4 πουλιάκια έκανε ο Χρήστος. Τουλάχιστον φέτος μας πάει καλά, δεν έχουμε γυρίσει ακόμα με άδεια χέρια.

Μπράβο Γιάννη, δεν πειράζει και αυτά τα λίγα καλά είναι...!
Ωραίες φωτό...! Ο θάμνος στην 1η, μάλλον είναι μυρτιλλιά (εάν δεν απατώμαι)...! Τα μύρτιλλα, εκτός από "φάρμακο" για τον οργανισμό, είναι και πεντανόστιμα όταν ωριμάσουν καλά σε λίγο καιρό...! Και από τις πρώτες προτιμήσεις για τα τσιχλάκια και τα κοτσυφάκια...!
Νίκο μια χαρά ήταν και ας μην είχε πουλιά και μόνο που ξημερωνεις στο βουνό φάρμακο είναι.
Όντως μυρτιά είναι και το μέρος εκεί είναι από τα καλύτερα για κιχλοκοτσυφα όλο το χρόνο. Κάνω εκεί κάμποσα μπεκατσοκυνηγια κάθε χρόνο και πραγματικά τα κιχλοκοτσυφα κάνουν πάρτι μπροστά μου.

manosr said:
Βόρεια Αττική και πάλι σήμερα. Άπνοια και πολύ χειρότερα από τις 5 προηγούμενες. Βέβαια σε καρτέρι αρκετά πιο ψηλά, που για να πας πρέπει να σπάσεις το !!! τζιπ και είναι πάντα υπερπλήρες, όλες τις φορές και σήμερα, αναρίθμητες ντουφεκιές.
Καλα πλεον εχω καταλαβει οτι οι τουφεκιες δεν σημαινουν και πολλα πράγματα! Οι τυποι μπορει να ριχνουν στα κουκουναρια, σε πουλια σε 150 μετρα υψος, σε περιστερια, σε καλυκες...οτι θες...μιλαμε για ορδες βλαμμενων στην συνομοταξια μας!

Καλα πλεον εχω καταλαβει οτι οι τουφεκιες δεν σημαινουν και πολλα πράγματα! Οι τυποι μπορει να ριχνουν στα κουκουναρια, σε πουλια σε 150 μετρα υψος, σε περιστερια, σε καλυκες...οτι θες...μιλαμε για ορδες βλαμμενων στην συνομοταξια μας!

Αγαπητέ φίλε, γενικά ισχύει αυτό που λες. Στο συγκεκριμένο που περιγράφω, δεν ισχύει. Δεν ντουφακάνε κουκουνάρες. Πρέπει κάθε μέρα να είναι οι ίδιοι ή της ίδιας παρέας. Έφτασα μια φορά ξημερ'ωματα (τα τελευταία 100 μέτρα του δρόμου με τα πόδια), και αντίκρυσα με έκπληξη 9 αυτοκίνητα (δεν φαίνονται 5 μέτρα πριν). Από τα λόγια δυο κυνηγών που στέκονταν στην είσοδο του ... πάρκινγκ, έμαθα ότι το καρτέρι αυτό πιάνεται από το βράδυ, καθόλη τη διάρκεια των μπασιμάτων. Αποχώρησα αμέσως και ενώ ήδη έπεφταν ντουφεκιές, που συνεχιζόντουσαν επί ώρες. Δεν αποπειράθηκα να ξαναπάω και λόγω του δρόμου, αλλά και της βεβαιότητας ότι θα υπάρχουν πολλοί άλλοι κυνηγοί.

Το απόλυτο ξενέρωμα σήμερα , όχι γιατί δεν είχε πουλάκια στην Κερατέα , που δεν είχε αλλά γιατί αποφάσισα αντί για τον λόφο να κατέβω χαμηλότερα σε κάτι αμπέλια και ελιές , οταν χάραξε και πέρασα ένα ρεματάκι έφαγα την φρίκη .Ο μπάρμπας είχε παρκαρει το αγροτικό μέσα στις ελιές έστησε και φυλάχτρα στο μέσο του αμπελιού και έβαλε τα όργανα να παίζουν διαπασών .... και επειδή η ψυχραιμία μεν είναι το φόρτε μου έφυγα για να μην γίνουμε μπίλιες , φυσικά και που με είδε δεν πτοήθηκε καθόλου.....

Status
Not open for further replies.
Back