Συνταγές για μπεκάτσες

τσιγάρισμα με τσίτα το "μάτι" της κουζίνας σε κρεμμύδι, χωρίς λάδι......με προσοχή...
αλατι/πιπερι στα κρεμμύδια και βαζεις σκόρδο λίγο να ροδίσει....
μόλις αρχίζει να μαραίνεται βάλε λάδι.......
όλα αυτά για να μη παρακάψεις/"χαλάσεις" το λάδι και το παρακάνεις ...ανθυγιεινό.
βάζεις το πουλί να ροδίσει...το γυρνάς να ροδίσει παντού.........
2 ποτήρια του κρασιού....κρασί (ροζέ ή κόκκινο)
μόλις βρασει το κρασί, στο δίλεπτο βάζεις μια συσκευασία "σάλτσα" τομάτας τύπου Pumaro ή μια αντίστοιχη συσκευασία με ψιλοκομμένα τοματάκια...
βάλε μισό ποτήρι νερό (να έχεις ζεστανει νερό στον βραστήρα), 2 φύλλα δάφνης, έναν κύβο κοτόπουλο...
βαλε μια ντομάτα ώριμη, στα τέσσερα κομμένη και μια κουταλιά της σούπας πελτέ......
άσε τα βράσουν κανα 5 λεπτο και δοκίμασε να δεις τί λείπει από μπαχαρικά....δοκίμασε να βάλεις και μια κουταλιά κάρυ
χαμηλώνεις φωτιά και παρακολουθείς τη πηκτικότητα της σάλτσας.......
όταν αρχίζει και έχει λίιιγο ζουμί, βάλε λίγο ακόμα "σάλτσα" ντομάτα...παρακολούθησέ το.....
αν σου φαίνεται ότι έχει αρκετή ντομάτα, βάλε λίγο ζεστό νερό....
αν το ζουμί δεν γίνεται εύκολα πηκτή κόκκινη σάλτσα, βάλε μια κουταλιά βούτυρο. (πήζει τη σάλτσα και δίνει γεύση)
με τη χαμηλή φωτιά, ένα μικρό πουλί τύπου μπεκάτσας θα σε απασχολήσει καμιά ώρα......
Ρυζάκι σπυρωτό και βουρ.........

ΝΑΙ, οι άντρες μαγειρεύουν καλύτερα γιατί κάθονται από πάνω από τη κατσαρόλα !
 
Μπεκατσα κοντοσουβλι.
Κραταμε τα συκωτια και τις καρδιες απο τις μπεκατσες και μερικα στηθοι.Καθαριζουμε αρκετα εντερα απο μπεκατσες ...Ναι !!!! το ασπρο ενετερο τις μπεκατσας τρωγεται αλλα είναι λιγο μπελας να καθαριστει.περναμε σε ξυλακι για σουβλακια εναλαξ σκωτι καρδια κρεατακι και τυλιγουμε σφιχτα με το εντερο(μαλλον με πολλα εντερακια .sarcastic.) αλατοπιπερονουμε και τα ψήνουμε , εγω τα βαζω αντικρυστα στη θρακα στο τζακι.yelling..Μπόλικο λεμονάκι και καλο κρασάκι!!!! Μπελαλιδικος μεζες αλλα ωραιοςffffffffffff
 
Μπεκατσα κοντοσουβλι.
Κραταμε τα συκωτια και τις καρδιες απο τις μπεκατσες και μερικα στηθοι.Καθαριζουμε αρκετα εντερα απο μπεκατσες ...Ναι !!!! το ασπρο ενετερο τις μπεκατσας τρωγεται αλλα είναι λιγο μπελας να καθαριστει.περναμε σε ξυλακι για σουβλακια εναλαξ σκωτι καρδια κρεατακι και τυλιγουμε σφιχτα με το εντερο(μαλλον με πολλα εντερακια .sarcastic.) αλατοπιπερονουμε και τα ψήνουμε , εγω τα βαζω αντικρυστα στη θρακα στο τζακι.yelling..Μπόλικο λεμονάκι και καλο κρασάκι!!!! Μπελαλιδικος μεζες αλλα ωραιοςffffffffffff

Μήπως αυτό που περιγράφεις είναι μπεκάτσα κοκορέτσι;;;
 
Back
Top