Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ξανα μπραβο στον Γιατρο των τρυγονιων..
Φυσιγγια score για να κάνετε καλο score...sarcastic.
Βill ακομα πρασινα τα εχει με 16mm μεταλλο??
Πράσινο ημιδιαφανη, 12χιλ., απάτητο συγκεντωτήρα και το κουτί είναι γραμμένο με στυλό απ' έξω (μάλλον απ το κατάστημα) 31γρ.

Doc μια χαρά τα πήγες, μπράβο για τις επιτυχίες!.well done.

Το ξημέρωμα μας βρήκε στον κυνηγότοπο και σε κλασικά τρυγονοκάρτερα αλλά φύγαμε πάλι ατουφέκιστοι..banana..yell at.
Λίγοι κυνηγοί και λίγες οι τουφεκιές σχετικά κοντά μας. Ένα είδε ο Χρήστος κι ένα εγώ αλλά out of range.
Που θα πάει θα τα πετύχουμε κάποια στιγμή.

Μάγκες, sorry για το .off topic., αλλά μόλις τώρα πληροφορήθηκα από έγκυρη πηγή, πως από εφέτος, οι κυνηγοί στην Κύπρο έχουν κάθε ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κυνηγούν με τη βοήθεια ΠΛΑΝΩΝ (ομοιώματα φάσσας κυρίως και λοιπών πτηνών θηραμάτων...)!!! Όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο...!
Και 'μεις εδώ στην "Ελλαδίτσα" μας... άντε να μην πω τι κάνουμε...! Το μόνο που έχουμε ακόμη να κάνουμε, είναι να βλέπουμε π.χ. τα σμήνη των φασσών (μετά από ώωωωρες και ώωωωρες αναμονής στα καρτέρια...) στα Οκτωβριανά περάσματα και να κάνουμε τον "σταυρό" μας και την "προσευχή" μας (στο Θεό...; Στη θεά Άρτεμη...; Στη θεά τύχη...;;)) για να πέσει κανένα πάνω μας, μπας και "ξεκρεμάσουμε" καμία...!!!
Άρε... "Ελλάς τα μεγαλεία σου"...! .kkk..no.

Ο doctor ο φαρδυproctor .sarcastic. πήγα μια τελευταία αποχαιρετιστήρια βόλτα σήμερα το πρωί με ένα φίλο. Εκείνος είναι φερματζής, τα τρυγόνια δεν τα πολυπαίρνει χαμπάρι δλδ. Αφού ήρθε με μια Breda Altair Lusso 60 πόντους μούφα .buy buy.και Navaro34 9αρια που του είχαν μείνει απ' τη μπεκάτσα. Εκείνος είχε πάει από τις 6.30 εγώ άργησα λίγο να ξυπνήσω και πήγα 7.30. Τα ξημερώματα πρόλαβε και πήρε μια αλεπού αυτός.pop.μόλις ήρθα και εγώ ξεκινήσαμε περπατητό και κουβεντούλα για καμιά ώρα δεν είδαμε τίποτα. Είχε πάει 8.30 και μου λέει "πάμε σιγά σιγά γτ έχω να ανοίξω και το μαγαζί". Στο δρόμο της επιστροφής λοιπόν μέσα από το ξεροπόταμο που τα έχω δει να παίζουν πολλές φορές, βλέπουμε το πρώτο μακριά να περνάει. Να το του λέω το είδες, αυτό είναι τρυγόνι, άμα περνούσε 1 λεπτό αργότερα θα του ρίχναμε. Συνεχίζουμε παρακάτω. Εγώ επειδή ξέρω ότι περνάνε από κει τρυγονάκια συνηθίζω να κοιτάω μπροστά, αλλά ρίχνω και ματιές πίσω μου μην περάσει κανένα από την πλάτη μου. Πράγματι μόλις φτάσαμε στο ύψος που πέρασε το πρώτο, βλέπω από μακριά να έρχεται ένα με πορεία από πίσω μας. "Έρχεται του", κάνω και γυρνάμε και οι δύο επωμισμένοι. Εννοείται ότι μας πήρε χαμπάρι στα 40μ. περίπου και στρίβει, πάει να ρίξει ο φίλος, του λέω άστο μακριά για σένα, και του ρίχνω εγώ με την αριστερή και το SCORE 7αρι, πάρ' το κάτω!.pop.
Πιτσούνι τοπιάρικο...

Έπαθε πλάκα με την τουφεκιά και την απόσταση, μου λέει ευτυχώς που του έριξες και κρατήθηκα γτ θα του έκανα αέρα τόσο μακριά. Τρέξαμε γρήγορα να το βρούμε, γτ φάνηκε ότι έπεσε ζωντανό, αλλά το βρήκαμε τέζα. Μαδώντας το είδα ότι είχε αρπάξει ένα σκάγι που του μπήκε από την πλάτη και του πέρασε όλο το στήθος και σταμάτησε στην πέτσα (άτιμο 7αρι:cool:)
Ακούσαμε και άλλες μια δεκαριά τουφεκιές, αλλά δεν πρέπει να ήταν σε τρυγόνια (σίγουρα όχι όλες), γτ δεν είδαμε κάτι άλλο πρώτον και δεύτερον αυτόν που τουφέκαγε τον είδαμε από μακριά και είναι γνωστό ότι τουφεκάει ό,τι πετάει... ;)
Τέτοια τύχη βουνό φέτος, μπήκε καλά και ο μήνας! Το φιλαράκι μου έπαθε πλάκα πως το πήρα χαμπάρι από τόσο μακριά και την τουφεκιά, δεν είχε ξαναδει τρυγόνι σε κυνήγι από κοντά (πρώτο είδε το χτεσινό που βάρεσα, του το δειξα και τον έψησα και πήγαμε σήμερα ;) ) Ανανεώσαμε ραντεβού για καμιά μπεκάτσα τα Χριστούγεννα!

Μπράβο και πάλι Βασίλη! Είδες...; Επειδή επιμένεις και δεν τα παρατάς, η καλή τύχη σε ανταμείβει...! Ο επιμένων... ΝΙΚΑ!

Το μόνο που έχουμε ακόμη να κάνουμε, είναι να βλέπουμε π.χ. τα σμήνη των φασσών (μετά από ώωωωρες και ώωωωρες αναμονής στα καρτέρια...) στα Οκτωβριανά περάσματα και να κάνουμε τον "σταυρό" μας και την "προσευχή" μας (στο Θεό...; Στη θεά Άρτεμη...; Στη θεά τύχη...;;)) για να πέσει κανένα πάνω μας, μπας και "ξεκρεμάσουμε" καμία...!!!
Πιστεψε με εχει κ αυτο την ομορφια του..νευριαζεις,βριζεις,αλλαζεις καρτερι την αλλη μερα κ αυτες περνανε απο εκει που καθοσουν χτες..Εχει δραση..
Πραγματικα τα ομοιωματα δεν ξερω τι ειδους συγκινησεις μπορει να προσφέρουν εκτος ισως απο μια γεματη τσαντα..
Θα μου πει καποιος δεν θα εχουμε τραυματισμενα πουλια λογω αποστασεων,ναι συμφωνω!
Αλλα απο την αλλη κανεις δεν σου ειπε να τις τουφεκας απο τον ενα λοφο στον αλλον..
Δεν ειμαι κατα των ομοιωματων απλα αυτο το κυνηγι δεν το ζηλευω...off topic.

Σημερα 1η του Σεμπτεβρη... καλο μηνα σε ολους και καλα κυνηγια να εχουμε
καθως ο μηνας αυτος ειναι μηνας του τρυγωνιου και του περασματος.
Σημερα πρωινη εξοδο μ' ενα φιλο μου... μεχρι της 9 η ωρα που καθησαμε
δεν φανηκε τρυγονι κανενα (Τουφεκιες πουθενα).
Εντυπωση ομως μου εκανε πως στο μερος που ειμαστε ηταν γεματο...
απο συκοφαγους και πολλα πολλα αγριοκοκορακια.
Πραγμα που σημαινει οτι αρχισαν οι μετακινησης...
πιστευω τις μερες αυτες να φανουν και τα πρωτα τρυγονακια (Ταξιδιαρικα),
απο σαββατοκυριακο λοιπον και μετα ετοιμαστειτε ισως αρχιση
το πανηγυρι.

Πιστεψε με εχει κ αυτο την ομορφια του..νευριαζεις,βριζεις,αλλαζεις καρτερι την αλλη μερα κ αυτες περνανε απο εκει που καθοσουν χτες..Εχει δραση..
Πραγματικα τα ομοιωματα δεν ξερω τι ειδους συγκινησεις μπορει να προσφέρουν εκτος ισως απο μια γεματη τσαντα..
Θα μου πει καποιος δεν θα εχουμε τραυματισμενα πουλια λογω αποστασεων,ναι συμφωνω!
Αλλα απο την αλλη κανεις δεν σου ειπε να τις τουφεκας απο τον ενα λοφο στον αλλον..
Δεν ειμαι κατα των ομοιωματων απλα αυτο το κυνηγι δεν το ζηλευω...off topic.

Τάσο, όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο, θα συμφωνήσω μαζί σου! Εξάλλου, έτσι έχουμε συνηθίσει και μάθει να κυνηγάμε εδώ στην Ελλαδίτσα μας...! Οπότε... ΟΚ!

Σημερα 1η του Σεμπτεβρη... καλο μηνα σε ολους και καλα κυνηγια να εχουμε
καθως ο μηνας αυτος ειναι μηνας του τρυγωνιου και του περασματος.
Σημερα πρωινη εξοδο μ' ενα φιλο μου... μεχρι της 9 η ωρα που καθησαμε
δεν φανηκε τρυγονι κανενα (Τουφεκιες πουθενα).
Εντυπωση ομως μου εκανε πως στο μερος που ειμαστε ηταν γεματο...
απο συκοφαγους και πολλα πολλα αγριοκοκορακια.
Πραγμα που σημαινει οτι αρχισαν οι μετακινησης...
πιστευω τις μερες αυτες να φανουν και τα πρωτα τρυγονακια (Ταξιδιαρικα),
απο σαββατοκυριακο λοιπον και μετα ετοιμαστειτε ισως αρχιση
το πανηγυρι.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράματα Γιώργο! Εγώ να προσθέσω μόνο, ότι στα τρυγονοπεράσματα η ένταση και η κορύφωση αναμένεται (πάντα θεωρητικά και εκτός απροόπτου) μετά τις 10 Σεπτέμβρη και, ειδικότερα, γύρω στις 15 του μήνα. Το κακό είναι όμως ότι δεν κάνουν "στάσεις" σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως σε παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. Οψόμεθα όμως...

3η εξορμηση σημερα για τρυγονι εριξα 2 ντουφεκιες ολες κ ολες...το ιδιο πανω κατω κ η υπολοιπη παρεα...τα ηλιοσπορα ηταν οργωμενα παρακαλω κ ετσι καταληξαμε οτι μεχρι τις 15 θα κανουμε υπομονη γτ δν υπαρχει λογος να βγαινεις γν ντουφεκισεις 2 πουλακια...ολα τα πουλια εδω που βρισκομαι παιζουν στις ζωνες...ηδη εχουμε καταληξει στη μερια πιυ θα παμε στις 15...πραγματικα οαριθμος που υπαρχει τη δεδομενη στιγμη ειναι απιστευτος....ας ελπισουμε οτι θα μεινουν εκει μεχρι κ τις 15...

3η εξορμηση σημερα για τρυγονι εριξα 2 ντουφεκιες ολες κ ολες...το ιδιο πανω κατω κ η υπολοιπη παρεα...τα ηλιοσπορα ηταν οργωμενα παρακαλω κ ετσι καταληξαμε οτι μεχρι τις 15 θα κανουμε υπομονη γτ δν υπαρχει λογος να βγαινεις γν ντουφεκισεις 2 πουλακια...ολα τα πουλια εδω που βρισκομαι παιζουν στις ζωνες...ηδη εχουμε καταληξει στη μερια πιυ θα παμε στις 15...πραγματικα οαριθμος που υπαρχει τη δεδομενη στιγμη ειναι απιστευτος....ας ελπισουμε οτι θα μεινουν εκει μεχρι κ τις 15...
Για ποιο νομό μιλάμε? Αν είσαι βόρεια δύσκολο να μείνουν μέχρι τότε...

Status
Not open for further replies.
Back