"Κοντακίαση"

Δημητρη δε νομιζω πως γελασε καποιος ειρωνικα. Απεναντιας ειδα ατομα που ξερουν, να προσπαθουν να βοηθησουν . Τωρα επειδη εβαλα 3 φατσουλες που γελανε, τις ιδιες θα εβαζα και σε ερωτημα του ανηψιου μου η οποιουδήποτε αλλου για να κανουμε και την πλακα μας μαζι με τη βοηθεια που δίνουμε. Και τα πειραγματα πιστευω ειναι δεκτα οταν γινονται μεσα στην ολη διαδικασια της βοηθειας, χωρις καποιο ίχνος ειρωνείας . Αν θέλαμε να το παιξουμε ειρωνες πιστευω αυτο θα φαινοταν.
Φυσικα και δεν υπαρχει παρεξηγηση, τουλαχιστον απο τη δικη μου πλευρα.
Ολοι κανουμε πλακα, οταν κάποιος χανει ενα ευκολο πιατακι π. Χ. Καταλαβατε πιστεύω τι εννοω.

Φίλε Κάστορα η αλήθεια είναι πως με στεναχώρησε το ποστ σου, σωστά το εντόπισε το Δημήτρης Μπενέλι, αλλά δεν θα βάλω τα κλάματα :D. Μετά από 17 χρόνια ως χρήστης ιντερνετ από τα οποία τα μισά ήταν είτε moderator σε φόρα είτε admin σε sites, άρα έχω μάθει:
α) να διαχειρίζομαι τον εγωισμό μου ;)
β) τον γραπτό λόγο που δεν μοιάζει με τον προφορικό και έτσι γίνονται παρεξηγήσεις.
γ) τις παγίδες όπως αυτήν που πάμε να πέσουμε τώρα! Αλλά δεν θα πέσουμε :)
Κάποιος άλλος πάντως, πιθανών να παρεξηγιόταν ή να αποθαρρύνονταν να συνεχίσει...
ΟΛΑ τα παραπάνω τα κλείνουμε εδώ όμως με την σύμφωνη γνώμη σου πιστεύω και πάμε παρακάτω.
Για το καλό μου!

Δεν είναι εύκολο να λες δημόσια ότι δεν ξέρω να επωμίζω και ότι κάτι πάει στραβά...
Εγώ που δεν έχω ούτε καν facebook και που δεν υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια άλλη φωτογραφία μου στο ίντερνετ
ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ και ανέβασα προσωπικά μου δεδομένα, ΑΡΑ φανταστείτε το πρόβλημα μου και πόσο σοβαρά το αξιολογώ και το ιεραρχώ.
Το πέλμα ,τώρα,το ξαναέβαλα παιδιά , αλλά στις φωτογραφίες αυτό που δεν φαίνεται είναι το που πατάει το ξύλο. Το ξύλο ΠΑΤΑΕΙ και ΠΑΝΩ από τον ώμο μου (γωνία)και δεν είχες καταλάβει λάθος ΓΙΑΝΝΗ. Απλά δεν φαίνεται στις φώτος γιατί το δεξί μου μπράτσο το κρύβει.
τεσπα, θα κάνω κάποιες επωμίσεις με το πέλμα διότι άλλαξα τις φλάτζες και θα ανεβάσω 1-2 να τις δείτε.
Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

υγ.Λεφτά για κοντάκι δεν υπάρχουν.

Last edited:
Γεια σου ρε Γιάννη ! Μου φαίνεται μικρό πάνω σου.
Γειά σου Νικόλα, άρχοντα :)

Θα τα δείτε και στις φωτογραφίες αλλά με την φλάτζα που είχε το όπλο όταν το αγόρασα, το κεφάλι πρέπει να γύρει δεξιά για να μπω στην ευθεία του και η επώμιση πρέπει να γίνει ΑΠόμιση .sarcastic.

εγώ αυτό που καταλαβαίνω , όπως είχατε πει και σε προηγούμενα μηνυματα, είναι πως πρέπει το κοντάκι πάει δεξιά πάρα πολύ. Η φλάτζα που έχει για αυτή τη χρήση δεν αρκεί πάντως. Προσπάθησα να ενώσω 2 φλάτζες για να του δώσω μεγαλύτερη κλίση, τελικά κατέστρεψα και τις 2 και παρολίγο και το όπλο....
επίσης πρέπει να ανέβει το χτένι και ότι άλλο πείτε.
OUL2oPx.jpg

ToiYz9A.jpg

uyCSH0N.jpg

Θες σιγουρα πλαγια παρεκλιση τα ιδια ειχα κ εγω με το κοντακι απο το δικανο οταν εβγαζα το πελμα μου ερχονταν καπως καλυτερα ετοιμος ημουν να το κοψω κατω απο τους 35 ποντους .buy buy.
Η επομισεις χωρις τουφεκια πολες φορες σε βγαζουν σε λαθος συμπερασματα ειδικα οταν δεν εισαι εμπειρος(οπως εγω) η δεν εχεις καποιον να σε βλεπει για να σε διορθωνει .

Μια ερωτηση για τα παιδια που εχουν εμπειρια απο αγγλε κοντακια. Το κοντακι που εφτιαξα προσφατα ειναι αγγλε οπως κ το μαμα. Αν κ ειναι στα μετρα μου οσο ευκολα μπαινει στο ματι αλλο τοσο ευκολα φευγη απο το κεντρο ειδικα αν χαλαρωσω καπως την λαβη. Μιλαω για μια ελαχιστη κλιση προς τα δεξια η τα αριστερα . Με πιστολε κοντακια δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα ακομα κ αυτα που δεν μου καθονταν τοσο καλα. Ειναι χαρακτιριστικο αυτο της αγγλε λαβης ;
Να προσθεσω οτι στο καινουριο καναμε αρκετα πιο χοντρη την λαβη κ η αισθηση που μου δινει ειναι πολλη καλυτερη απο το προηγουμενο

Θες σιγουρα πλαγια παρεκλιση τα ιδια ειχα κ εγω με το κοντακι απο το δικανο οταν εβγαζα το πελμα μου ερχονταν καπως καλυτερα ετοιμος ημουν να το κοψω κατω απο τους 35 ποντους .buy buy.
Η επομισεις χωρις τουφεκια πολες φορες σε βγαζουν σε λαθος συμπερασματα ειδικα οταν δεν εισαι εμπειρος(οπως εγω) η δεν εχεις καποιον να σε βλεπει για να σε διορθωνει .
Το μυνημα το εγραψα πριν δω τις φωτο που μολις ανεβασες θελεις πολλη κλιση

Μια ερωτηση για τα παιδια που εχουν εμπειρια απο αγγλε κοντακια. Το κοντακι που εφτιαξα προσφατα ειναι αγγλε οπως κ το μαμα. Αν κ ειναι στα μετρα μου οσο ευκολα μπαινει στο ματι αλλο τοσο ευκολα φευγη απο το κεντρο ειδικα αν χαλαρωσω καπως την λαβη. Μιλαω για μια ελαχιστη κλιση προς τα δεξια η τα αριστερα . Με πιστολε κοντακια δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα ακομα κ αυτα που δεν μου καθονταν τοσο καλα. Ειναι χαρακτιριστικο αυτο της αγγλε λαβης ;
Να προσθεσω οτι στο καινουριο καναμε αρκετα πιο χοντρη την λαβη κ η αισθηση που μου δινει ειναι πολλη καλυτερη απο το προηγουμενο
Σάκη,το αγκλε είναι στο ίδιο μήκος με το πιστολε?

Τι κοντακι σου ειναι υπερβολικα κοντό. Ειναι πειραγμενο? Επισεις μαλλον επωμιζεις πολυ χαμηλά στο στήθος με αποτελεσμα να σκύβεις πολυ απο πάνω. Ποσοι ποντοι ειναι πελμα σκανδαλη?
Αυτές οι φωτογραφίες που βλέπεις είναι χωρίς το πέλμα, μια δοκιμή που έκανα, με σκέτο το κοντάκι.
Αυτές είναι που ισχύουν (κλικ)
δεν είναι πειραγμένο τίποτα.

Θα τα δείτε και στις φωτογραφίες αλλά με την φλάτζα που είχε το όπλο όταν το αγόρασα, το κεφάλι πρέπει να γύρει δεξιά για να μπω στην ευθεία του και η επώμιση πρέπει να γίνει ΑΠόμιση .sarcastic.

εγώ αυτό που καταλαβαίνω , όπως είχατε πει και σε προηγούμενα μηνυματα, είναι πως πρέπει το κοντάκι πάει δεξιά πάρα πολύ. Η φλάτζα που έχει για αυτή τη χρήση δεν αρκεί πάντως. Προσπάθησα να ενώσω 2 φλάτζες για να του δώσω μεγαλύτερη κλίση, τελικά κατέστρεψα και τις 2 και παρολίγο και το όπλο....
OUL2oPx.jpg

ToiYz9A.jpg

uyCSH0N.jpg
Το κοντάκι θέλει έντονη δεξιά κλίση (cast off), επιμύκηνση και αρνητικό pitch.
Από εκεί και πέρα πρέπει να το βοηθήσει και ο χρήστης.
Φίλε rizitis πρέπει να γίνεις λίγο πιο "επιθετικός" με το όπλο. Μην επομίζεις σαν τσολιάς, κορδομένος και λεβέντης :). Προσπάθησε οι ώμοι σου με τον θώρακα να φτιάχνουν κατά την επώμιση ένα ημικύκλιο. Γενικά "στρογγύλεψε" το σώμα σου από την μέση και πάνω για να φωλιάσει το όπλο όπως πρέπει καλύτερα. Αυτό θα το καταφέρεις πιο εύκολα αν με το αριστερό σου χέρι πιάσεις την πάπια πιο μπροστά.
Θεωρητικά θες κοντάκι Μόντε Κάρλο από αυτά που βλέπω. Γιάυτο είδες βελτίωση όταν καβάλησε το σκαλί τον ώμο σου.
Αυτό όμως μπορείς να το παλέψεις και χωρίς Μόντε Κάρλο αν δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να φτιάξεις κοντάκι. Με λίγο σήκωμα του ώμου και με λίγο πιο ψηλά το κούμπωμα από αυτό που πρέπει (όπως στην πρώτη φώτο ) , θα κάνεις καλές τουφεκιές.
Μην σκύβεις τόσο το κεφάλι δεξιά. Το κεφάλι με τον λαιμό μόνο προς τα κάτω πρέπει να πηγαίνει, όχι δεξιά. Για να καταλάβεις ότι το όπλο θέλει "γύρισμα" δεξιά, κράτα το κεφάλι ευθεία, επωμισε και κατέβασε το κεφάλι πάνω στο κοντάκι χωρίς να το γυρεις δεξιά. Τότε θα δεις ότι με την περιφερειακή σου όραση θα βλέπεις την κάννη από το αριστερο πλαϊνό μέρος.
Δεν γερνουμε το κεφάλι, δεν προσαρμοζομαστε εμείς σε αυτό, προσαρμοζουμε εκείνο σε εμάς :)

το πρόβλημα σου μαλλον ειναι στην επωμιση σου φιλε , δεν εχεις σταθεροποιησει την επωμιση σου για να αποκτησει μυικη μνημη το σωμα σου και να βγαινει αυτόματα , ακομα και οι πρωταθλητες να ξερεις φιλε δεν τελειοποησει την επωμιση τους , σκεψου ένας απλος κυνηγος , πρεπει να βρεις καποιον να σου δειεξει πεντε πραγματα , οσα και αν γραφουμε δεν γινεται τιποτα , το αμαξι στην πιστα μαθαίνεται να οδηγειται

OUL2oPx.jpg

ToiYz9A.jpg

uyCSH0N.jpg
συγχαρητηρια φιλε γιατι ανεβασες τις φωτο , δεν το παιζουμε δάσκαλοι αλλα προσπαθουμε με ότι ξερουμε να βοηθησουμε οσο μπορούμε βεβαια , με δυο λογια , βρες ένα ανθρωπο καπου κοντα σου η σκοπευτή η κοντακα η καποιον πολύ εμεπειρο τελος παντων να σου δειξει πεντε πραγματα , θελει και η επωμιση σου βελτιωση και το κοντακι ριζικη μεταμορφωση , αν τα βελτιώσεις αυτά τα δυο θα δεις τρελα πραγματα , θα σταματήσεις να ασχολείσαι με δεκα μαρκες φυσίγγια και ανεβασεις παρα πολύ τα ποσοστα επιτυχιας στο κυνυγι , και γραψε και το μικρο σου ονομα

Last edited:
συγχαρητηρια φιλε γιατι ανεβασες τις φωτο , δεν το παιζουμε δάσκαλοι αλλα προσπαθουμε με ότι ξερουμε να βοηθησουμε οσο μπορούμε βεβαια , με δυο λογια , βρες ένα ανθρωπο καπου κοντα σου η σκοπευτή η κοντακα η καποιον πολύ εμεπειρο τελος παντων να σου δειξει πεντε πραγματα , θελει και η επωμιση σου βελτιωση και το κοντακι ριζικη μεταμορφωση , αν τα βελτιώσεις αυτά τα δυο θα δεις τρελα πραγματα , θα σταματήσεις να ασχολείσαι με δεκα μαρκες φυσίγγια και ανεβασεις παρα πολύ τα ποσοστα επιτυχιας στο κυνυγι , και γραψε και το μικρο σου ονομα
Γιάννης είναι το γράφει και στην υπογραφή του :)

το πρόβλημα σου μαλλον ειναι στην επωμιση σου φιλε , δεν εχεις σταθεροποιησει την επωμιση σου για να αποκτησει μυικη μνημη το σωμα σου και να βγαινει αυτόματα , ακομα και οι πρωταθλητες να ξερεις φιλε δεν τελειοποησει την επωμιση τους , σκεψου ένας απλος κυνηγος , πρεπει να βρεις καποιον να σου δειεξει πεντε πραγματα , οσα και αν γραφουμε δεν γινεται τιποτα , το αμαξι στην πιστα μαθαίνεται να οδηγειται
το δουλευω Μητσο οσο μπορω, πιο εντατικα απο τον αυγουστο ;):)

Έβαλα σε μια σειρά τα πράγματα όλο το μεσημέρι -απόγευμα λύνω και δένω όπλα κοντάκια κτλ και έχω να πω ότι,

Το κοντάκι θέλει έντονη δεξιά κλίση (cast off), επιμύκηνση και αρνητικό pitch.
Από εκεί και πέρα πρέπει να το βοηθήσει και ο χρήστης.
Φίλε rizitis πρέπει να γίνεις λίγο πιο "επιθετικός" με το όπλο. Μην επομίζεις σαν τσολιάς, κορδομένος και λεβέντης :). Προσπάθησε οι ώμοι σου με τον θώρακα να φτιάχνουν κατά την επώμιση ένα ημικύκλιο. Γενικά "στρογγύλεψε" το σώμα σου από την μέση και πάνω για να φωλιάσει το όπλο όπως πρέπει καλύτερα. Αυτό θα το καταφέρεις πιο εύκολα αν με το αριστερό σου χέρι πιάσεις την πάπια πιο μπροστά.

Το υπάρχον κοντάκι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την κλίση που χρειάζεται, είναι τεράστια. :(
Επιμήκυνση παρατήρησα πως αν βάλω θα με βοηθήσει πολύ και στο θέμα του ημικυκλίου, διότι με υποχρεώνει να στρογγυλέψω άρα να φωλιάσει καλύτερα το όπλο.
αρνητικό pitch δεν είμαι σίγουρος πως έχω καταλάβει τι είναι. Πάντως αν μετρήσω από σκανδάλη και μέχρι την πάνω μεριά στο κοντάκι και είμαι πχ 36cm, με βολεύει όπως έχω καταλάβει, από σκανδάλη και μέχρι την κάτω μεριά στο κοντάκι να έχω 1-1,5 cm παραπάνω.Δηλαδή 37-37,5cm.

Θεωρητικά θες κοντάκι Μόντε Κάρλο από αυτά που βλέπω. Γιάυτο είδες βελτίωση όταν καβάλησε το σκαλί τον ώμο σου.
Αυτό όμως μπορείς να το παλέψεις και χωρίς Μόντε Κάρλο αν δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να φτιάξεις κοντάκι. Με λίγο σήκωμα του ώμου και με λίγο πιο ψηλά το κούμπωμα από αυτό που πρέπει (όπως στην πρώτη φώτο ) , θα κάνεις καλές τουφεκιές.
Μην σκύβεις τόσο το κεφάλι δεξιά. Το κεφάλι με τον λαιμό μόνο προς τα κάτω πρέπει να πηγαίνει, όχι δεξιά. Για να καταλάβεις ότι το όπλο θέλει "γύρισμα" δεξιά, κράτα το κεφάλι ευθεία, επωμισε και κατέβασε το κεφάλι πάνω στο κοντάκι χωρίς να το γυρεις δεξιά. Τότε θα δεις ότι με την περιφερειακή σου όραση θα βλέπεις την κάννη από το αριστερο πλαϊνό μέρος.
Δεν γερνουμε το κεφάλι, δεν προσαρμοζομαστε εμείς σε αυτό, προσαρμοζουμε εκείνο σε εμάς :)

έχω ένα αεροβόλο stoeger με αυτό το κοντάκι
81009_beretta_stoeger_x50sm_5.5mm_3_-600x600.jpg

αυτό είναι τύπου ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ? διότι με αυτό το κοντάκι βλέπω πως δεν χρειάζεται να σκύψω το κεφάλι για να ακουμπήσω το χτένι στο ζυγωματικό, ούτε σηκώνω ψηλά στην επώμιση το κοντάκι, πατάει δε πολύ καλά πάνω μου. παρόλα αυτά χρειάζεται και αυτό cast off αλλά μικρότερο, σε λογικά πλαίσια.

Δυστυχώς κοντακά που να εμπιστεύομαι στα Χανιά δεν ξέρω και δεν νομίζω να υπάρχει. Την επώμιση μου θα την φτιάξω με τον Γιάννη-Χανιά που μένουμε σχετικά κοντά, αλλά νομίζω πως στην δική μου περίπτωση προηγείται το κοντάκι...

Η ειρωνεία είναι ότι επωμίζω την auto-5 magnum του πατέρα μου η οποία θέλει ένα γάιδαρο για να την κουβαλάει στο κυνήγι, αλλά επειδή είναι υψηλού προφίλ έρχεται ταμάμ στο ύψος η σκοπευτική γραμμή με την ευθεία του ματιού μου, απλά η κλίση προς τα δεξιά της λείπει... αυτό με κάνει να πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς διάλεξα λάθος όπλο επειδή έχει χαμηλό προφίλ.
Ίδωμεν...

υγ.ευχαριστώ όλους ;)

Last edited:
Λέγοντας αρνητικό pitch, εννοώ το αντίθετο, να έχει μεγαλύτερη απόσταση στο πάνω μέρος, παρά κάτω. Ειδικά αν κυνηγάς λαγό, νομίζω πως αυτοεπιβάλεται. Από εκεί και πέρα, pitch πασπαρτου που να κάνει για όλες τις γωνίες, δεν υπάρχει. Θα βοηθήσεις το όπλο να πάρει την κατάλληλη γωνία και με την κλίση του κορμιού σου. Χαμηλές βολές πιο "επιθετικά" πάνω στο όπλο, με τον κορμό να κατευθύνει το στόμιο της κάννης χαμηλά, ευθείες βολές με πιο ίσιο κορμό και ψηλές βολές με πιο "σπαστή" μέση.
Αν είχες ένα όπλο με ίσιο κοντάκι στο πίσω μέρος, χωρίς αυτή την φαλτση τσαχπινιά, θα μπορούσες να κάνεις δοκιμές βάζοντας ροδέλες πάνω κάτω και να παίξεις με το pitch. Ωστόσο μην του δίνεις μεγαλύτερη σημασία από τις άλλες διαστάσεις. Οι άλλες έχουν πιο βασικό ρόλο.
Ναι αυτό είναι το Μόντε Κάρλο. Η αλήθεια είναι ότι για καραμπίνα δεν είχα ξανακούσει τον όρο, ψηλό ή χαμηλό προφίλ, παρά μόνο στα δικαννα. Σίγουρα η σκοπευτική γραμμή της auto 5 είναι κάτι ιδιαίτερο που βοηθάει στην περίπτωση σου αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τόσο ιδιαίτερο θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για μια αγορά αυτογεμους. Μην απογοητευεσαι και συζήτα με κάποιον μάστορα το ενδεχόμενο κατασκευής ενός κοντακίου στα μέτρα σου. Υπολόγισε ότι αν πας σε κάποιον μάστορα να σου μεγαλώσει την κλίση, πέραν των φλατζων, από τις εφαρμογές δηλαδή, να σου μακρυνει το κοντάκι και να σου φτιάξει και το pitch, θα σου πάρει από 80 ως 150 €. Αν αναλογιστείς ότι αργά ή γρήγορα, το μαμά κοντάκι μπορείς να το πουλήσεις, αφού νομοτελειακά, κάτι που δεν κάνει σε μας, κάνει σε κάποιον άλλον, μπορείς να φτάσεις την τιμή ενός κοντακίου στα μέτρα σου. Μην νομίζεις ότι υπάρχει όπλο που θα το πάρεις από το μαγαζί και θα ρίχνεις εκεί που κοιτάς. Ειδικά αν δεν ανήκεις στην κατηγορία του 1,75 ύψος, πολύ σπάνια θα σε καλύψουν οι εργοστασιακες ρυθμίσεις ενός αυτογεμους.
Συζητα με έναν μάστορα το ενδεχόμενο κατασκευής ενός κοντακίου και τις τυχόν διευκολυνσεις στην πληρωμή, που θα μπορούσε να σου κάνει. Καμιά φορά μερικά πράγματα μας φαίνονται βουνό και δεν είναι ;).

Λοιπόν για να τελειώνουμε, μια που είμαι και αριστερός στο μάτι και δεξιά επωμίζω, υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να φτιάχνει κάτι τέτοιο;
και πόσο θα στοίχιζε;
άμα είναι να πουλήσω το τρακτέρ να κάνω την δουλειά μου μια και καλή! :D

Back