Ραβδωτό στο εξωτερικό, λειόκαννο στην Ελλάδα, γιατί;

Εδώ έχουμε προνόμια, και τα προνόμια είναι για τους λίγους. Η Αμερική έχει ένα ατού, έχει όγκο και δεν μπορείς να έχεις άμεσο έλεγχο. Και η οπλοκατοχή είναι επιτακτική ανάγκη. Βέβαια αν δεις το σύνταγμα τους κατα γράμμα, το δικαίωμα στα όπλα δώθηκε για να έχει ο λαός την ίδια ικανότητα με την κυβέρνηση. Σήμερα δεν ισχύει αυτό, αλλά και πάλι μπορούν νόμιμα οι Αμερικανοί να συστήσουν militia. Είδαμε οτι πριν λίγο καιρό είχαν μπει και σε ομοσπονδιακό κτίριο. Αλλά πρέπει να κατέχεις το λεγόμενο high moral ground σε τέτοιες περιπτώσεις. Και το κακό είναι οτι εύκολα παρεισφρέουν διάφορα στοιχεία σε τέτοιες οργανώσεις και μετατρέπουν τα militia εκ των έσω σε outlaws.

Εμείς σαν χώρα είμαστε μια κακή μικρογραφία των Ηνωμένων Πολιτειών. Γιαυτό και πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί στο τι αντιγράφουμε. Πχ, ενώ έχουμε αντιγράψει την δια αντιπροσώπων εκπροσώπιση μας (περισσότερο απο τους Βρετανούς - House of Commons) , δεν έχουμε γερουσία η οποία να μπορεί να αφαιρεί την ασυλία και να ασκεί έλεγχο στη Βουλή. Έχουμε όμως το Συμβούλιο της Επικρατίας, στο οποίο μπαίνουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλεγεί απο το κόμμα και όχι απο το λαό (κάτι σαν το House of Lords της Βρετανίας). Άρα δεν είμαστε μόνο οτι ψηφίζουμε, αλλά και οτι μας επιβάλλει η άρχουσα τάξη ως σύστημα. Και η άρχουσα τάξη μας δυστυχώς είναι πολύ μέτρια. Συμφωνώ οτι είμαστε αυτό που θέλουμε, οπότε αν θέλουμε να έχουμε ραβδωτά ο καθένας για τους λόγους του, θα πρέπει να δούμε κατάματα το πολιτικό μας σύστημα, πιθανώς και το μεγαλόσχημο δυσλειτουργικό σύνταγμα. Αν δεν αλλάξουν αυτά δεν θα συμβεί τίποτα και απλά θα παραμείνουμε στα λόγια. Τέλος ένα πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε απο αυτούς που τα κάνανε σαλάτα, να αλλάξουν και να τα κάνουν καλά. Ο νόμος του Αριστοφάνη κραττεί ακόμα και σήμερα, οτι το κακό νόμισμα(ψευδες ανηθικο πολιτικό στοιχείο) διώχνει το καλό νόμισμα (έντιμο αυθεντικό πολιτικό στοιχείο).
 
Elvas, μια καλή λύση θα ήταν και το 12ga from hell. Αν και σκάει γερό κλώτσο, οπότε ίσως καλύτερα σε 20ga. Περίπου στην φιλοσοφία που σκεφτόσουν, αλλά με σφαίρα σχήματος πιστολιού magnum (1080 grain λέει το βίντεο λολ). Υποθέτω οτι θα θέλει βαριά κάννη και πολύ καλό ορείχαλκο για την κάλυκα. Τώρα κατα πόσο είναι λειόκαννο δεν ξέρω. Αλλα λογικά μπορείς να βάλεις και slug.
 
Το 12gaFH το σχεδίασε ο φίλος μου Robert Garnick, πριν μια 10ετία περίπου με την προοπτική να χρησιμοποιήσει κάλυκες από το 50BMG σε 12άρι όπλο με ραβδωτή κάννη. Ο 50BMG έχει περίπου την ίδια διάμετρο στην βάση του με το 12άρι, οπότε φτιάχνοντας μια πατούρα (rim) και ανοίγοντας τα χείλη του έτσι ώστε να δημιουργηθούν παράλληλα τοιχώματα δημιούργησε ένα μπρούτζινο 12άρη κάλυκα με μήκος 3-3/4". Είχε μάλιστα φτιάξει ένα μονόσφαιρο Borchardt σ'αυτό το διαμέτρημα που έστελνε ένα βλήμα 1000grain με 3000π/δ.
Έκτοτε κατασκευάστηκαν (από ιδιώτες) διάφορα όπλα σε αυτό το διαμέτρημα και ανάλογα με το μηχανισμό (αντοχή) του όπλου ήταν και τα επίπεδα ισχύος των φυσιγγίων.
Ένας άλλος φίλος, ο Ed Hubel, ασχολήθηκε πολύ με το συγκεκριμένο διαμέτρημα εξελίσσοντας διάφορες γομώσεις κλπ.
Ο Garnick μάλιστα σχεδίασε και το 600 Overkill, που είναι κάτι σαν το 600 ΝΕ, αλλά ακόμη πιο ισχυρό για bolt action τουφέκια, για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα H$H 600NE δίκαννο.
Ενδιαφέροντα όλα αλλά δυστυχώς όχι για τη δική μας πραγματικότητα.
Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω links:
https://www.google.gr/search?q=12ga...26er97KzQAhXQ0RoKHVd9AbgQsAQIGg&dpr=1#imgrc=_
http://www.longrangehunting.com/forums/f103/12ga-10ga-8ga-4ga-fh-585he-700he-other-big-bores-81692/
http://americanhuntingrifles.com/?page_id=37
 
Περαν του large game, ποια η χρησιμοτητα τοσο μεγαλων διαμετρηματων; Αφηνω εκτος την αδιαμφισβητητη ομορφια του πειραματισμου
Εκτος αν θέλει να σιγουρευτεί κάποιος για την πεθερά του χαχα. Όπως και το .950JDJ, σε περίπτωση που σου βγει Τυρανόσαυρος!!

Elvas με τέτοιους φίλους είσαι μιά χαρά. Τώρα για την δική μας πραγματικότητα, κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουμε στο χάρτη με τον τρόπο που βαδίζουμε. Αλλά χωρίς προσπάθεια δεν αλλάζει τίποτα. Και ο πειραματισμός που είπε ο victor είναι όλα τα λεφτά για να πας μπροστά. Εδώ οι Muricans δοκιμάζουν και φυσσίγγια με sabot για να μειώσουν τις τριβές στην κάννη, πλαστικούς ή αλουμινένιους κάλυκες για να ρίξουν το κόστος. Εξελίσουν χημικά προωθητικά κλπ, σε λίγο τα τυφέκια τους θα είναι railgun.
 
Atomic Yeti,
Αν κατάλαβα καλά σου αρέσουν τα μεγάλα διαμετρήματα.
Στο παρακάτω link, ένας άλλος φίλος, Έλληνας οπλουργός, κρατάει ένα πλαγιόκαννο ραβδωτό 4άρι, φτιαγμένο από τον Peter Hofer, για κάποιο Ρώσσο...ολιγάρχη.
http://forums.nitroexpress.com/showflat.php?Cat=0&Number=104006&page=4&fpart=2&vc=1
 
Το λινκ σου μου ρίχνει πόρτα, υποθέτω θέλει εγγραφη. Γενικά μ'αρέσουν τα όπλα και η οπλουργία. Το .950 το έφερα σαν παράδειγμα. Ο σχεδιασμός του βλήματος για να αποδώσει καλύτερο βαλλιστικό συντελεστή, πόσο πρέπει να το μακρύνεις, κλπ, είναι όλα τα λεφτά. Το όπλο σου τι αρμονικές βγάζει, κόμβους ευστοχίας.... είναι επιστήμη, απο το να φτιάξεις ένα όπλο και πυρομαχικό , μέχρι και να βάλλεις σε στόχο.
4ga? Αυτό είναι μικρό κανόνι... :D
 
Last edited:
DSC01600.jpg


Καραμπινάκι κινητού ουραίου 9 χιλιοστών SIA Novem. Βγαίνει και .40 S&W, .38, κλπ. Και σκοποβολή κάνεις, και λαγό βαράς. 16.5 ίντσες κάννη, το σπείρωμα στην κάνη δεν χρειάζεται και τόσο, περισσότερο για σιγαστήρες το έχουν. Εφόσον η αστυνομία επιτρέπει πιστόλια ιδίων διαμετρημάτων για σκοποβολή, ποιός ο λόγος να μην επιτρέπεται τέτοια καραμπίνα για σκοποβολή και για κυνήγι.

http://www.specialinterestarms.com/index.php?page=home
 
Miculek heheh. Και βλέποντας το λινκ, κάτι solid copper βλήματα με βαλλιστικούς συντελεστές μούρλια. Ωραίος ο Μιτσ!!!! Μ107Α1 FTW!!!!

Ωραίοι είναι και ο Mark & η Sam, ένα ζευγάρι απο Αυστραλία, που κάνουν βολές με 338 Lapua , .375 Gibbs και Cheytac Improved σε αποστάσεις 3+ χιλιομέτρων

 
Κοίταγα κάτι βίντεο ενός τύπου, λέγεται David Tubb, είναι σκοπευτής - ιδιογομωτής και φτιάχνει απο ελατήρια για ar-15 μέχρι όπλα και νηματοσταυρούς για διόπτρες. Σε ένα βίντεο λοιπόν παρουσιάζει μία νέα σειρά απο πυρομαχικά που τα ονομάζει DTAC Absolute 2Hole, τα οποία έχουν 2 σφαίρες ανα κάλυκα, η πρώτη σφαίρα είναι 135 grain hollow point, ενώ η δεύτερη που ακολουθεί είναι 200 grains. Ουσιαστικά στα 200 μέτρα μεταφέρεις την ίδια κινητική ενέργεια στο στόχο (θήραμα) αλλα του κάνεις 2 τραύματα.

Παραθέτω την σελίδα του και ένα βίντεο, μένω με την απορία πως δεν έχει θέματα με τις πιέσεις (βγαίνουν σε υπο και υπερηχητικές). Δεν ξέρω αν τον γνωρίσει κανένας, και κατα πόσο στο παρελθόν έχουν δοκιμάσει 2 βλήματα ανα κάλυκα. Παίζει να μην αξίζει τον κόπο κιόλας, μιας που πληρώνεις $3 το φυσσίγγιο.

http://www.davidtubb.com/index.php?route=product/product&product_id=160

 
Back
Top