Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναι αλλα εγω ειμαι απο βορια στην νοτια κερκυρα εχουν καλητερα περασματα φέτος.
Ετσι ειναι Ηλια. Κεντρικη Κερκυρα που κυνηγαω εγω ειναι καπου ενδοιαμεσα. Νομιζω οι καιροι ευνοουν το αναποδο μπασιμο φετος και επειδη ειναι και πιο στενο το μερος εχουν μεγαλυτερη πυκνοτητα μπασιματος απο τα κεντρικα και βορεια.
Σημερα τα πουλιά σχεδον όλα ειχαν πορεία απο νότο προς βορρά, ελάχιστα ηρθαν απο Βόρεια. Την προπροηγουμενη Κυριακή με το νοτιά έμπαιναν σχεδον μονο απο Βόρεια. Αλλα και τα προηγούμενα χρόνια εκει που πηγαίνω στα μπασιματα (μέση Κέρκυρα) σχεδον όλες τις φορές ερχονται απο νότια-νοτιοανατολικά. Τα βράδια που της ακούω (όπως τωρα καλή ώρα) έρχονται απο Βόρεια.

σημερα μετα τη δουλεια εφυγα γι απογευματινο το οποιο για μενα ητανε πολυ τραγικο. ειδα καμμια 20αρια πουλια απο τα οποια μπορεσα και τουφεκισα τα πεντε. τα 4 ακομα τα θυμαμαι να μου βγαζουν τη γλωσσα τους και να με κοροιδευουν οπως περνουσαν. το ενα και μοναδικο που εριξα δεν το βρηκα. ευχομαι να ητανε μια απο τις λιγες κακες μερες μου ελπιζω και η τελευταια για φετος
απογευματινο περπατιτο στο ακρωτηρι ? παραξενο ¨/

Tιποτα και σημερα πολυ λιγα πουλια περασαν πολλεσ φασεσ αλλα πολυ ψηλά 2 πουλια εκανα το ενα κοτσιφασ 4 ντουφεκεσ έριξα.η χειρότερη χρονια μπασιματον ever.fishing..big smile.για να δουμε τι θα γίνει .violin.
Παντως εδω νοτια πιανεις το οριο μεχρι τις 8,30 και μετα καθεσαι για καμια φασσα που σημερα περνουσαν ασταματητα....

Ελάχιστα πουλια σήμερα, το ξημέρωμα πιασμένες ελάχιστες, με το ξημέρωμα επεξαν λίγα πουλιά αλλά από τις 08:30 έκοψαν όσπου μέχρι της 9:00 δεν έπαιζε τιπιτα, κάποιες ξεμπαρκες γύριζαν μεσουρανα και τα κοτσύφια επίσης ελάχιστα. Τελικά τουφεκισα 5 πουλιά ολα κι'ολα και κρατησα τα 4, το ενα δεν το βρήκα μιας και έπεσε φτερουγατη. Παρά πολλή κόσμο σήμερα και ειδικά στα μπροστινά καρτέρια, οποτε τα λίγα πουλιά που ανέμιζαν τουφεκιοταν σε όλα τα ύψη.
Συνεφιασε από το πρωί και το πάει για βροχή το απόγευμα. Ωραια ήταν και με την επαναληπτική μου είχε λήψει να τη κυνηγησω.
free photo hosting

Καλημέρα,
ΒΑ Αττική σήμερα θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ημέρα του τελευταίου τριημέρου. Αρκετά πουλιά μέχρι τις 9 περίπου, ψηλωμένα βέβαια, είδα και τις πρώτες τσαρτσάρες καθώς και τα πρώτα κοτσύφια. Επίσης έπαιζαν και φάσες σε μικρά κοπαδάκια. Απολογισμός 4 τσίχλες και 1 κότσυφας, μια φάσα που μου πέρασε τραβέρσα στα 35 μέτρα γρήγορα θα κάνει δύσκολο χειμώνα καθώς την ξεπουπούλιασα καλά και τις κράτησα για ενθύμιο και 2 φτερά από την ουρά (προφανώς έμεινε πίσω η τουφεκιά).

Και σήμερα είχε πουλάκια αλλά ψιλωμενα αρκετά και πολλά σε κοπαδακια!!! Επίσης φασσες παραδόξως χαμηλά, ένα κοπαδακια σκότωσε με μου πέρασε στα 100μετρα πλάι μου....αχχχ και να ήταν 70 μέτρα πιο κοντά .pray to God.

Δυστυχώς είχα ίσα με 10 χαμένα σήμερα..ματιασμενος ήμουν μάλλον.

Καλημέρα,
ΒΑ Αττική σήμερα θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ημέρα του τελευταίου τριημέρου. Αρκετά πουλιά μέχρι τις 9 περίπου, ψηλωμένα βέβαια, είδα και τις πρώτες τσαρτσάρες καθώς και τα πρώτα κοτσύφια. Επίσης έπαιζαν και φάσες σε μικρά κοπαδάκια. Απολογισμός 4 τσίχλες και 1 κότσυφας, μια φάσα που μου πέρασε τραβέρσα στα 35 μέτρα γρήγορα θα κάνει δύσκολο χειμώνα καθώς την ξεπουπούλιασα καλά και τις κράτησα για ενθύμιο και 2 φτερά από την ουρά (προφανώς έμεινε πίσω η τουφεκιά).
.well done.
ακριβώς τα ίδια και Μαραθώνα 3 πουλιά πηρα 2 στο χέρι μετά από αλλαγη τόπου 2 φορές
φάσσες 3 πολύ μακρυά :)

Αισθητα λιγοτερα τα πουλια σε σχεση με χτες!8 τσιχλες στο χερι,7 ταισμα στα αλεπουδα!:(
Ο σκυλος,ελαφρα τραυματιας,εμεινε στο σπιτι.Με κοιταγε με ....μισο ματι!
Ενα κοπαδακι φασσες απο 10 πουλια,δε μου εκανε την τιμη να κοντεψει!Κοτσυφια παλι ΔΕΝ ειδα.
Πρεπει να εχει λιγο ακομη......
.pray to God.
Αυριο παλι....

Status
Not open for further replies.
Back