Ναι αλλα εγω ειμαι απο βορια στην νοτια κερκυρα εχουν καλητερα περασματα φέτος.
Σημερα τα πουλιά σχεδον όλα ειχαν πορεία απο νότο προς βορρά, ελάχιστα ηρθαν απο Βόρεια. Την προπροηγουμενη Κυριακή με το νοτιά έμπαιναν σχεδον μονο απο Βόρεια. Αλλα και τα προηγούμενα χρόνια εκει που πηγαίνω στα μπασιματα (μέση Κέρκυρα) σχεδον όλες τις φορές ερχονται απο νότια-νοτιοανατολικά. Τα βράδια που της ακούω (όπως τωρα καλή ώρα) έρχονται απο Βόρεια.Ετσι ειναι Ηλια. Κεντρικη Κερκυρα που κυνηγαω εγω ειναι καπου ενδοιαμεσα. Νομιζω οι καιροι ευνοουν το αναποδο μπασιμο φετος και επειδη ειναι και πιο στενο το μερος εχουν μεγαλυτερη πυκνοτητα μπασιματος απο τα κεντρικα και βορεια.
απογευματινο περπατιτο στο ακρωτηρι ? παραξενο ¨/σημερα μετα τη δουλεια εφυγα γι απογευματινο το οποιο για μενα ητανε πολυ τραγικο. ειδα καμμια 20αρια πουλια απο τα οποια μπορεσα και τουφεκισα τα πεντε. τα 4 ακομα τα θυμαμαι να μου βγαζουν τη γλωσσα τους και να με κοροιδευουν οπως περνουσαν. το ενα και μοναδικο που εριξα δεν το βρηκα. ευχομαι να ητανε μια απο τις λιγες κακες μερες μου ελπιζω και η τελευταια για φετος
Παντως εδω νοτια πιανεις το οριο μεχρι τις 8,30 και μετα καθεσαι για καμια φασσα που σημερα περνουσαν ασταματητα....Tιποτα και σημερα πολυ λιγα πουλια περασαν πολλεσ φασεσ αλλα πολυ ψηλά 2 πουλια εκανα το ενα κοτσιφασ 4 ντουφεκεσ έριξα.η χειρότερη χρονια μπασιματον everγια να δουμε τι θα γίνει .violin.
Χτες καηκε ο νοτος .Οσο πας πιο βορια τοσολιγοτερο περασμα εχει.Ειναι καθαρα θεμα καιρου.Ναι αλλα εγω ειμαι απο βορια στην νοτια κερκυρα εχουν καλητερα περασματα φέτος.
Καλά εσυ στο πόστο αντί να αφουγκράζεται για καμμία τσίχλα γράφεις στο HL?Χτες καηκε ο νοτος .Οσο πας πιο βορια τοσολιγοτερο περασμα εχει.Ειναι καθαρα θεμα καιρου.
Ερχονται εδω δηλαδηΑκούγονται να περνανε,ΤΩΡΑ,Βορα-Νότο κατευθυνση...
Καλημέρα,
ΒΑ Αττική σήμερα θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη ημέρα του τελευταίου τριημέρου. Αρκετά πουλιά μέχρι τις 9 περίπου, ψηλωμένα βέβαια, είδα και τις πρώτες τσαρτσάρες καθώς και τα πρώτα κοτσύφια. Επίσης έπαιζαν και φάσες σε μικρά κοπαδάκια. Απολογισμός 4 τσίχλες και 1 κότσυφας, μια φάσα που μου πέρασε τραβέρσα στα 35 μέτρα γρήγορα θα κάνει δύσκολο χειμώνα καθώς την ξεπουπούλιασα καλά και τις κράτησα για ενθύμιο και 2 φτερά από την ουρά (προφανώς έμεινε πίσω η τουφεκιά).
Βρε και καναδεζα χήνα στα πόδια μου να ήταν ....δεν θα την έβρισκα....τρομερό!!!Καλα περασες ομως!!! .cool.Ματιασμενος ειπες? .pop.