Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα το πρωι ενα 2ωρο 7με 9.00 στα μεσογεια, λιγα πουλια που περασαν απο της 8 μεχρι της 8,40 μετα νεκρα....asking.
Περασαν 5 πηρα τις 3. Για την μια ομως ειμαι πολυ :) ,γιατι σηκωσα το οπλο και την πηρα ,δεν θα πω ποσα ψηλα η ποσα μετρα παντος εκει που δεν εχω τολμηση να σσηκωσω ξανα οπλο....επεφτε...επεφτε με ανοιγμενα τα φτερα κι ακομα πεφτει. Επεσε καπου 30 μ απο μενα σε ενα αμπελι και εκανα 20 λεπτα για να την βρω ..
Δεν ειμαι καλος στο να τις βρισκω.!!!
Μαθαινω σιγα σιγα...;)
photo hosting sites
Και ωραια ανατολη..
image upload no size limit
λοιπον σημερα εχω ορεξη. λαβε κι εσυ τεκνον μου το παρατσουκλι σου αφου ακομα πεφτει. ΑΡΓΥΡΗΣ Ο ΡΑΙΜΕΝΤΑΛ. συγγνωμη παρασυρθηκα και το ξεχασα. μπραβο αργυρη. και στα ταιρια τους
.buy buy.

Last edited:
Δείχνει ωραία η βραδιά απόψε. Υποσχόμενη για τον ανατολικό άξονα.
Από τη μια βαριέμαι για το πρωί, από την άλλη με τρώει... 15-20 βαράω και την πρώτη φασσα κάθε χρόνο και φέτος ακόμη τίποτα... Αν ακούσω τσίχλα σχολωντας θα βγω το πρωί.

Καλησπερα στην παρεα!απο τις 08:30 παρα πολλες τσιχλες...ολες σε κοπαδακια αλλα παρα πολυ ψηλωμενες και ο καιρος συννεφιασμενος και με παρα πολυ υγρασια!πηρα οκτω στο χερι...εριχνα Με συννεση αλλες επτα ο πατερας μου!

Δείχνει ωραία η βραδιά απόψε. Υποσχόμενη για τον ανατολικό άξονα.
Από τη μια βαριέμαι για το πρωί, από την άλλη με τρώει... 15-20 βαράω και την πρώτη φασσα κάθε χρόνο και φέτος ακόμη τίποτα... Αν ακούσω τσίχλα σχολωντας θα βγω το πρωί.
Να βγεις!

Αργυρη εχσι τροπο η τσιχλα στην ευρεση.
Καταρχήν βλεπεις την πρωση συνεχεια ακομα και οταν πεσει καθως πηγαινεις.
Εαν φυγεις το ματι για να βαλεις φυσιγγια συγχιζεσαι ειδικα σε πυκνα και σε αμπελια.
Βρισκεις την γραμμη της με καποιο σημειο αναφορας και ετσι ξερεις ππυ επεσε.
Κανοντας κυκλο γυρω απ την γραμη θα την βρεις.
Επίσης εαν κατι παρεβφαλετε και δεν βλεπεις την πτωση στο εδαφος θα χεις σαν σημειο το σημειο ποθ χαθηκε απ τα ματια σοθ οταν επεσε.
Εται εχεις την ευθεια της και πηγαινοντας μπροα πισω απο το βαθος πουβυπολογισες την βρίσκεις.
Λιγη υπομονη θελει.
Εαν μεχρι να πας εκει την χάσεις ξαναπας εκει που έριξες.
Ασυνείδητα ξαναζεις τηξ πρωση στην μνημη σου οποταν μπορεις και παλι να ψάξεις.
Απλα μην φυγεις τα ματια απ το πουλί οταν πέφτει.

Εαν το πουλι εχει πεσει ψοφιο, κοιτας οπως πεφτει και βαζεις σημαδια την πορεια του. Οπως λεει ο Χρυσανθος δεν αφηνεις το σημειο απο τα ματια σου, εκτος αν ειναι χαρακτηριστικο και θα το βρεις ευκολα. Θυμασαι ακριβως που στεκοσουν, και ακολουθεις ευθεια πορεια. Ευκολο ειναι, αλλα θελει εκπαιδευση και αυτο

Το Σάββατο έψαχνα μια τσίχλα 10 λεπτά γιατί ήταν ζευγάρι και την τράβηξα πρώτη και μετά δεν μπορούσα να την βρω εύκολα. Τι κάνουμε σε αυτή την σπάνια για εμένα περίπτωση?

Επειδή μου συμβαίνει συχνά .ha ha ha.εφέτος, προσπαθώ να δω στο περίπου πού πέφτει η πρώτη αλλά οπωσδήποτε εστιάζω στη πτώση της 2ης.....τουλάχιστον να βρεθεί η μία από τις δύο.....παλαιότερα, πάνω στον ενθουσιασμό της επιτυχίας, μπορεί να έχανα και τις δυο !!!

Επειδή μου συμβαίνει συχνά .ha ha ha.εφέτος, προσπαθώ να δω στο περίπου πού πέφτει η πρώτη αλλά οπωσδήποτε εστιάζω στη πτώση της 2ης.....τουλάχιστον να βρεθεί η μία από τις δύο.....παλαιότερα, πάνω στον ενθουσιασμό της επιτυχίας, μπορεί να έχανα και τις δυο !!!
αφου σημερα μου δινετε αφορμες λαβε υμετεραι τα δεοντα προς ληψιν πρωτοβουλιας βασιλακης ο ντουμπλεδιαρης ωχ που επεσε και δεν τη βλεπω
.pop.

Ωπ, γειά σου Άκη! Ελάχιστα πουλιά είχε αλλά καλά περάσαμε.;)
και εγω εβαλα ξυπνιτιρι 5:30 αλλα με πιρε ο υπνος και σικοθικα 6:20 και πεταχτικα στις κουνες που σου ελεγα στον αγιο χριστοφορο. καλα ειτανε 11 στο χερι και 7 χαμενες μεσα σε κατι πουρναργια. κριμα...... Μετα ειτανε ολες ψυλομενες

2 οπως ερχοταν..., προλαβα και ..... ακομα ενα .....της εριξα, αλλα μπα. .sarcastic.
Συγνώμη για το ...ξεκάρφωτο αλλα μου θύμησε το ανέκδοτο :
"...,, μπααααα, οχι, δεν θα τον ξενυχτίσω. Ενα θα ρίξω και θα φύγω!!!"
Όσοι απο τους μικρότερους δεν το ξέρετε, γρήγορα ...φροντιστήριο.

Καλημέρα στην παρέα. Από τηλέφωνα που έκανα πρωί πρωί τίποτα εδώ. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών. Κάθομαι και διαβάζω τα αποτελέσματα του προγράμματος του Άρτεμης με εξαίρεση την περίοδο του 2004- 2005 (εγώ θα συμπληρώσω οτι τα περάσματα του περασμένου Σ/Κ μου θύμισαν δύο χρονιές συνεχόμενες πριν από το 1995) σύμφωνα με το οποίο οι πληθυσμοί της τσίχλας παρουσιάζουν αυξομοιώσεις. Σκέπτομαι μήπως με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες (για αποδημία)πέρασε το μεγαλύτερο κύμα αποδημίας της τσίχλας?
ΦΙΛΕ
Όλα στην φύση έχουν την κατανομή τους (Κανονική). Ξεκινάνε αργά/χαμηλά, επιταχύνουν και μετά ξαναπέφτουν (φτου ρε ...γαμωτο!!!).
Ειναι αδύνατον όλες οι τσίχλες απο τα βόρεια- βορειοανατολικά της Ελλάδας (μεχρι βόρεια Ρωσία) να ξεκίνησαν το ταξίδι τους (και να διέσχισαν την Ελλαδα) μέσα σε 5 μέρες χωρίς ιδιαίτερα κρύα και χιονιά σε ολη την διαδρομή και μάλιστα στα μέσα Οκτωβρίου.
Ούτε σε όλες αυτές τις περιοχές να έσφιξε ταυτόχρονα ο καιρος και μεχρι την νότια Ελλαδα να μην μπόρεσαν να σταθούν πουθενά.
Απο όσα εχω κατα καιρούς διαβάσει εκτιμω πως η μετανάστευση (απο τα πρώτα που θα ξεκινήσουν μεχρι την μεγάλη πλειοψηφία) κραταει περί τις 3 εβδομάδες για κάθε είδος. Αν βάλουμε και τους ....Σταματηδες/ ακαματηδες, τα πουλιά που γεννηθήκανε σε 2η γεννά ή τα αδύνατα, τότε περνάει τον μήνα.
Φυσικά ανάλογα με το είδος (άλλη κατανομή εδω) και τον καιρό που θα συναντήσει στις ενδιάμεσες στάσεις.
Για παράδειγμα εγώ θεωρώ οτι τα κοτσύφια ολοκληρώνουν την μετανάστευση σε συντομότερο χρονο.
Πάντως, η διάρκεια της μέρας, που μικραίνει γρηγορότερα στα βόρεια και η πανσέληνος επιταχυνουν αναχωρήσεις παρά τις ενδεχόμενες καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες στα βόρεια.
Στοιχεία και βιβλιογραφία δεν εχω πρόχειρα αλλα επιφυλάσσομαι να το ψάξω. Οποίος Φίλος έχει εμπειρία και ακόμη καλύτερα βιβλιογραφία ας βοηθησει.

που εισαι ρε doctor bill??? σ εφαγα λαχανο
Περασμένο ΣΚ στα μέρη μου τα κάψανε, ο πατέρας μου δεν έχει βγει ακόμα, τον έψησα να πάει το ερχόμενο ΣΚ (ασχολείται με ψάρεμα από βάρκα τώρα).
Φέτος τα βραδυνά περάσματα δεν είναι πολύ δυνατά, βασικά από την περασμένη Παρασκευή άρχισα να ακούω αρκετά κοτσύφια και πολύ λίγες τσίχλες.
Ο καιρός έχει χειμωνιάσει και συνήθως έχουμε πολλή συννεφιά και υγρασία. Μακάρι να έχει πολλά πουλιά και πιο μετά.

Το Σάββατο έψαχνα μια τσίχλα 10 λεπτά γιατί ήταν ζευγάρι και την τράβηξα πρώτη και μετά δεν μπορούσα να την βρω εύκολα. Τι κάνουμε σε αυτή την σπάνια για εμένα περίπτωση?
Ξαναγυρνας στο καρτερι σου, καθεσαι εκει ακριβως που ησουν κ με ηρεμια ξεναφερνεις στο μυαλο σου τη φαση του πυροβολισμου κ την πορεια του πουλιου... Ετσι μπορεις να ξεδιαλυνεις κ να περιορισεις πολυ περισσοτερο το σημειο στο οποιο υπολογιζεις να βρισκεται πεσμενο το θηραμα...

Status
Not open for further replies.
Back