Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδια ειλικρινα οποιος θελει παρεα για κανα κυνηγι ειμαι διαθεσημος ,.και εγω σαν νεος μετα απο πολλα χρονια απραξιας δεν εχω παρεα
Και ειναι πολυ βαρετο να τρεχεις μονο σου στα βουνα τουλαχιστον για μενα.....απευθηνομαι πιο πολυ στους Αθηναιους φιλους
Θα μοιραζομαστε και τα εξοδα....shake.
Να γνωρισουμε και κανα αλλο θηραμα εκτος της τσιχλας....xm.....θεν εχω ιδεα..!!!.hair.

Ξεκλεψαμε λοιπον με την κοπελια ενα διημερακι για ενα απο τα αγαπημενα μου μερη τα τελευταια χρονια, τη Μανη... Ο καιρος δεν εδειχνε κατι το ιδιαιτερο, αλλα ποτε δεν με εχει αφησει ατουφεκιστο αυτος ο τοπος κ ετσι ηταν το τελευταιο που με ενοιαζε... Το Σαββατο ο καιρος ειχε πιο πολυ ενδιαφερον για περασμα, και ετσι εκατσα πρωτο τραπεζι πιστα σε μια ωραια ρεμματια... Μου ειχε λειψει η αισθηση να περπατας 1,5-2 χλμ μεσα στο απολυτο σκοταδι με το φακο και αν ακους τα πουλια να σηκωνονται απο κατω μεσα στη νυχτα... Αν κ τα φτεροκοπηματα μου εδωσαν ζωη, μπασιμο δεν εγινε και ετσι αρκεστηκαμε στις τουφεκιες απο το ξεπεταγμα των πιασμενων... Δεν ημουν σε καλο σημειο για τετοια κατασταση ομως, τουφεκισα 4 πουλια και κρατησα τα τρια...
Η Κυριακη ξημερωσε με απνοια... Ουτε ενα πουλι δεν σηκωσα στη διαδρομη για το καρτερι κ ας ημουν ο πρωτος που περασε... Λιγες τουφεκιες, δυο πουλια μου βγηκαν στο καρτερι και τα κρατησα και τα δυο... Περπατητουλι μετα σιγα σιγα σε ελιες και πουρναρακια και τουφεκισα αλλα δυο που τα πηρα και αυτα...
Απατητος τοπος, οσο και να τον περπατας παντα θα μοιαζει απεραντος και γεματος προκλησεις κ ακομα και αν μοιαζει αδειος, παντα θα σου δινει κατι... Δεν ειχε περασμα, αλλα αυτες οι 7 παλιες τρυγονες (απο τις φωτο λειπει μια που δεν ηταν σε θεση να φωτογραφηθει) γεματες χρωματα που δεν βλεπεις συχνα πια, σε γεμιζουν...
Το Σαββατο παλι μου βγηκε ενα γουρουνι στα 30 μετρα, με γυροφερνει το κοκκινιστο...
Μου εμεινε μια τουφεκια, ισως απο τις ωραιοτερες της ζωης μου, σε μια τρυγονα που βγηκε στον κατηφορο τουφεκισμενη απο 3 καρτερια με 200 χλμ τραβερσα στα 25 μετρα και με μια εξωπραγματικη αυθορμητη προσκοπευση καπνισε ολοκληρη...
Επισης αυτο το φτεροκοπημα τους οταν σηκωνονται απο τις ξεχασμενες ελιες και βλεπεις την ουρα τους σαν βενταλια να τους δινει κατευθυνση για να φυγουν χαμηλα αναμεσσα στα δεντρα... Ανατριχιαζω...
Η ικανοτητα που εχει να "παιρνει τα τουφεκια" απο τα καρτερια και να φευγει... Ειδα πουλι να τρωει 5 τριαρες απο 5 καρτερια που περασε και να εξαφανιζεται στην πετρα με τα τσαλιμια του...
Την γουσταρω πολυ τη Μανη, εχει αυτο το ξεχασμενο κ ερημο σαν αυτες τις ξεχασμενες τρυγονες με τα μωβ στηθια και τα συριτια στους λαιμους τους, που σταματησαμε να βλεπουμε τα τελευταια χρονια...
Ελπιζω να καταφερω σε καμια 10αρια μερες να ξαναβρεθω για λιγες μερες εκει, παρεα και με την σεττερου αυτη τη φορα για ατελειωτο περπατημα μετα τα τρυγονια...

Μπράβο Άρη μας ταξιδεψες πάλι μς τις φώτο σου. Μαγικός τόπος τελικά.

Επιστροφη απο ενα διημερακι στη Μανη, μπασιμο δεν πετυχα, ωστοσο οσο το παλευεις, η πετρα και το θημαρι γενναει τρυγονακια... 3 εχθες και 4 σημερα πηρα στο πρωινο, αλλα ηταν τοσο λιγο ολο αυτο... Φωτο προσεχως...

Αρη καλησπερα ευχομαι να εισαι καλα και να πηγαινεις στην Μανη και εκτος απο θηραματα να μας φερνεις και αυτες τις φωτογραφιες οπως και περσι ενα video.Ολα αυτα που περιγραφεις για το πρωινο και αλλα τα εχω ζησει η γυναικα μου ειναι απο εκει κοντα στο ταιναρο και μεχρι τα παιδια μου να πανε 6 χρονων για το σχολειο εκανα 1 μηνα σερι διακοπες κυνηγι και οταν δεν ειχε ψαρεμα .Τωρα κατεβαινω τον οκτωβριο στα ορτυκια 4 με 5 φορες.Απιθανες στιγμες και ολα απροβλεπτα να κανουμε τους μετερεολογους απο την προηγουμενη βραδια, παλια δεν ξεραμε και τα Μετεο.Να φανταστεις την πρωτη χρονια ο δρομος του Ταιναρου τοτε φτιαχνοτανε.

Επιστροφη απο ενα διημερακι στη Μανη, μπασιμο δεν πετυχα, ωστοσο οσο το παλευεις, η πετρα και το θημαρι γενναει τρυγονακια... 3 εχθες και 4 σημερα πηρα στο πρωινο, αλλα ηταν τοσο λιγο ολο αυτο... Φωτο προσεχως...

Πάντα τέτοιες στιγμές να ζεις παλικάρι μου!!!

καλα ασε τις μ@λακι-ς κια στειλε συντεταγμενες......seveys.

Eγω θα σου πω ακριβως που καθομαι να πας, αλλα πολυ αμβιβαλλω αν θα το βρεις πρωτη φορα κ μεσα στη νυχτα... Κοιτα μονο να με ακουσεις κ να παρεις φακο μαζι, γιατι αν πας μεσα στα σκοταδια με το φακο του κινητου θα αλοιχτας σαν τον τσακαλο μεσα στη νυχτα... .sarcastic. Θα παμε κ μαζι αυθημερον οποια μερα εχει ενδιαφερον... ;)

καλα ρε θηριο τα μποτακια τα βγαζεις να ξεκουραστουν και αυτα χαχα απο το περπατητο.bravo.
Τα μποτακια τα γ@@ει το εδαφος της Μανης, ολο πετρα και αγκαθι οι σολες αρχισαν να εχουν σημαδια... Με βλεπω με παλια γαλοτσα την αλλη φορα να δοκιμασω, αλλιως ενα φτηνο μποτακι του 20ευρου να κυνηγαω 5 φορες το χρονο στη Μανη κ μετα που θα ξεκολανε οι σολες πεταμα... .buy buy.

Εχεις δει διαφορα με το anaconta σε σχεση με αλλα τσοκ; Αξιζει τελικα; Στο λεω γιατι το σκεφτομαι και εγω για την benelli..το mind range..
Ναι Γιαννη, 4 αστρα ειναι στη benelli το τσοκ αυτο, ειναι πολυ "φιλικο" με την εννοια οτι συγχωρει σκοπευτικες μαλακιουλες αλλα θα σου δωσει κ ολα τα μακρινα πουλια που θα εισαι πανω τους...

Να φανταστεις την πρωτη χρονια ο δρομος του Ταιναρου τοτε φτιαχνοτανε.
Αυτες ειναι εποχες...Πολυ θα ηθελα να κυνηγουσα τοτε....RESPECT. Να εισαι καλα να πηγαινεις συνεχεια...

Μπορει θηραματικα να μην εγινε κατι ιδιαιτερο αλλα καθε τρυγονι εκει το ευχαριστιεμαι με ολη μου την ψυχη... Καποιος μου ειπε, σιγα κ εδω να καθοσουν 2 μερες κ να γυρναγες τον καμπο 7 τρυγονια θα τα επαιρνες, κ ετσι ειναι, μπορει να επαιρνα κ 10 αν εκανα ολη τη προσπαθεια που εκανα εκει, ωστοσο δεν θα τα αλλαζα με τιποτα αυτα τα πουλια... Σημασια δεν εχει ποσα χτυπας, αλλα ποσο τα ευχαριστιεσαι...;)
Σημερα εδω κοντα, ουτε που το ειδαμε...:(

(απο τις φωτο λειπει μια που δεν ηταν σε θεση να φωτογραφηθει)
Κλασσική περίπτωση κυνηγού που κεντράρει την βολή του,Ειναι ο λεγόμενος κεντροτουφεκαω!.sarcastic.
Επισης αυτο το φτεροκοπημα τους οταν σηκωνονται απο τις ξεχασμενες ελιες και βλεπεις την ουρα τους σαν βενταλια να τους δινει κατευθυνση για να φυγουν χαμηλα αναμεσσα στα δεντρα...
Για μερικές περπατητες τρυγονοτουφεκιες αφήνω στην άκρη ενα καλό καρτέρι..:)
ικανοτητα που εχει να "παιρνει τα τουφεκια" απο τα καρτερια και να φευγει... Ειδα πουλι να τρωει 5 τριαρες απο 5 καρτερια που περασε και να εξαφανιζεται στην πετρα με τα τσαλιμια του...
Υποκλινομαι και προσκυνω...RESPECT..RESPECT.
Αν ο τελευταίος κατάφερνε κ το επερνε θα ηταν άδικο..:)

Υγ Έχεις ταλέντο φίλε και στην σκόπευση και στον τρόπο γραφής σου,
Ρομαντικός όσο δεν πάει,Για τις φωτο δεν λέω τίποτα..
Σου έχω πει όμως τι όπλο θα ταίριαζε να κυνηγήσεις αλλά κ να φωτογραφίσεις σε αυτά τα τοπία..:)
Αν εχει κάνας φίλος παρτο κ βγες κυνηγι έστω μια φορά και θα θυμηθείς τα λόγια μου,Πιστεύω οτι με αυτο τον τύπο οπλου θα" ζήσεις" ακομα περισσότερο την Μάνη..
Προς θεού όχι οτι η μπενελλι η κάποια άλλη καραμπίνα δεν ταιριάζει,Αλλά φανταζομε καταλαβενεις τι θέλω να πω..

Last edited:
Τέσσερις μέρες βάζω βγάζω τα ίδια φυσίγγια. Για πρώτη φορά σήμερα είδα να πετάνε γραμμή για νότια σουρτες και μελισουργοι.
Δεν φτάνει που δεν μπορούμε να κάνουμε μια τουφεκια, στον δρόμο της επιστροφής και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αγίου Κωνσταντίνου -Παλαιάς Φωκαιας, ένα τρυγονι σουλατσαριζε πάνω στην άσφαλτο. Φρενάρισα (ευτυχώς δεν έπεσε κανείς πάνω μου) και το πλησίασα στα 3 μέτρα .hair.
Μετά από λίγο σηκώθηκε και έκατσε πάλι σε δέκα μέτρα δίπλα στην άσφαλτο. .asking.

Εγω στο Χαρακα που εχω βγει με το καινουριο οπλο και εχω ριξει σε χαρτονια τι να πω; Ξανα σημερα εβγαλα τα ιδια φυσιγγια.
Άσε τον Χαρακα στους ορτυκαδες και έλα πιο κάτω να πίνουμε καφέ :)
Θα περάσουν, που θα πάει, θα περάσουν :)
Δεν έχει γίνει πέρασμα πουθενά...:cool:

Συγχαρητηρια Αρη.shake hands..well done. για ακομα μια φορα τα πουλια ηταν παχια πως τα ειδες;;;
Σημερα ενας ξαδερφος πηρε 4 πουλια εδω σε εμας, δεν ηταν πολυ ψωμομενα τα πουλια αν και ολα μεγαλα αρα ή κατεβηκαν απο τις ζωνες ή τα έσπρωξε η κακοκαιρια της κεντρικης Ελλαδας...

Άσε τον Χαρακα στους ορτυκαδες και έλα πιο κάτω να πίνουμε καφέ :)
Θα περάσουν, που θα πάει, θα περάσουν :)
Δεν έχει γίνει πέρασμα πουθενά...:cool:
Πιο κατω λεγρενα εννοεις; η αναμεσα Χαρακα-Αγ Φωτεινη; Καθομαι τωρα εδω στο εξοχικο Αγ Μαρινα και περασαν μελισσουργοι χαμηλα.

Πιο κατω λεγρενα εννοεις; η αναμεσα Χαρακα-Αγ Φωτεινη; Καθομαι τωρα εδω στο εξοχικο Αγ Μαρινα και περασαν μελισσουργοι χαμηλα.
Μετά τα Λεγραινα, στην Αγία Βαρβάρα...:) Φαντάσου ότι είσαι στο χωριό τα Λεγραινα και κοιτάς την θάλασσα, υπάρχουν δύο βουνά δεξιά και αριστερά. Εμείς ανεβαίνουμε στο αριστερό βουνό στην κορυφή, δίπλα στον δρυμό του Σουνιου.

Άρι όλο λέω πως θέλω έναν Σεπτέμβρη να κατέβω στην Μάνη να κάνουμε παρέα ένα τέτοιο κυνήγι! Μου φαίνετε συναρπαστικό και οτι ταιριάζει στα γούστα μου! Να μαστε καλά να το κανονίσουμε.. ;)
Οποτε θες αγορι μου... Μην δυσκολευτεις δεν ξερω εσυ ειδικα, γιατι αυτα τα τρυγονια ειναι λιγο γρηγορα... .hair..yelling..sarcastic..sarcastic.

Οποτε θες αγορι μου... Μην δυσκολευτεις δεν ξερω εσυ ειδικα, γιατι αυτα τα τρυγονια ειναι λιγο γρηγορα... .hair..yelling..sarcastic..sarcastic.

Εντάξει ρε φίλε μπορεί να μην τα "σιδερώνω" όπως εσύ αλλά κάτι θα κάνουμε..Κάτι παιδάκια με shotkam benelli και duck unlimited γιλεκάκια να ξέρεις τα βάζω στην θέση τους.. .buy.

Status
Not open for further replies.
Back