Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
http://imgur.com/heFKPfV
Επειδη λοιπον για να ειμαστε ολοκληρωμενοι κυνηγοι πρεπει να μαγειρευουμε κιολας, σημερα αποφασισα να κανω φασσες στιφαδο μιας και το πρωινο κυνηγι πηγε καλα!φρεσκο πραμα!
Δυο φασσες λοιπον με τα σχετικα υλικα!
Τσιγαρισμα, σβησιμο με κρασι και μετα νερακι μαζι με τα κρεμυδια και κλεισιμο στη χυτρα για μιση ωρα!
Συνοδευω με τιγανητες πατατες!
Καλο μεσημερι σε ολους!

Ε! ρε παιδιά πως κανετε έτσι...δηλ. την προέκταση στην αποθήκη τσάμπα την αγόρασε...
ή την πήρε για να φτιάξει το balance...
Παντως πρακτική μου φαίνεται...δεν χρειάζεσαι φυσιγγιοθήκη...ρίχνεις μισό κουτί φυσίγγια μεσα και βγαζεις μισή μέρα....sarcastic.
Ξερω ποιος ειναι. Benelli, marllboro, alfa game semi magnum και τα μυαλα στα.. Πουπουλα
βαζει και στο facebook καπο γεματα τρυγονια!

Κρίμα........:(
Καλησπερα γιαννη!αφου ξερεις πως πανε οι δουλειες...βαραμε και απο 19 τα μισα με φλομπερ και γινεται καλυτερη δουλιτσα...δεν λεω για τον συγκεκριμενο αλλα για αλλα παραδειγματα κοντα στην αθηνα που εμαθα

Φοβερος ο big George τι να λεμε τωρα, σε αυτες τις αποστασεις τετοια σκοτωματα μονο Perrazzi, τσοκαρισμα ΧF, XF αλλα και τα φυσιγγια που εριχνε μονο τυχαια δεν ειναι. 32 γρ Ν5, αρχικη 435 ms , γεμισμενα με Μ92S σε καλυκα Gordon με CX2000 καψουλι, μαλλον κοντρα δοση, diamond shot και το μεγαλο μυστικο αυθεντικη μαλλινη ταπα απο αγγλικο προβειο μαλλι.
Food for thought για τους φιλους μας της ιδιογομωσης και λατρεις της long range τουφεκιας.

Φοβερος ο big George τι να λεμε τωρα, σε αυτες τις αποστασεις τετοια σκοτωματα μονο Perrazzi, τσοκαρισμα ΧF, XF αλλα και τα φυσιγγια που εριχνε μονο τυχαια δεν ειναι. 32 γρ Ν5, αρχικη 435 ms , γεμισμενα με Μ92S σε καλυκα Gordon με CX2000 καψουλι, μαλλον κοντρα δοση, diamond shot και το μεγαλο μυστικο αυθεντικη μαλλινη ταπα απο αγγλικο προβειο μαλλι.
Food for thought για τους φιλους μας της ιδιογομωσης και λατρεις της long range τουφεκιας.
Αναμφισβητητος ΝΤΟΥΦΕΚΟΣ ο τυπος,Παυλο!
Ειναι η υπακοη στο τσοκαρισμα,που δινει η μαλλινη.
Αν ριχνει μ'αυτες τις στενωσεις,κατι θα ξερει για να χρησιμοποιει τη "μαλλινουλα"!
Δε νομιζω να μην εχει επιλογες στα πλαστικα κυαθια.
Προφανως,επιδιωκει την ποιοτητα!

Αναμφισβητητος ΝΤΟΥΦΕΚΟΣ ο τυπος,Παυλο!
Ειναι η υπακοη στο τσοκαρισμα,που δινει η μαλλινη.
Αν ριχνει μ'αυτες τις στενωσεις,κατι θα ξερει για να χρησιμοποιει τη "μαλλινουλα"!
Δε νομιζω να μην εχει επιλογες στα πλαστικα κυαθια.
Προφανως,επιδιωκει την ποιοτητα!

Σιγουρα Γιαννη η υπακοη στο τσοκαρισμα ειναι μοναδικη. Εγω σκεφτομαι μια αλλη παραμετρο που ψηνεται εδω και δυο χρονια και αρχιζει να δειχνει δειγματα γραφης. Την νεα εκδοση του αγγλικου κυνηγετικου φυσιγγιου που αγγιζει το τελειο. Γνωστες ηταν οι Αγγλοι παντα, απλα δεν χρειαζοταν να ριχνουν long range τουφεκιες και ετσι τα φυσιγγια τους ηταν τα καλα αγγλικα κλασσικα. Εδω και μερικα χρονια παρατηρησαν οτι εκει που πετανε τωρα οι driven pheasant το κλασσικο φυσιγγι απλα τους γαργαλουσε. Κατσανε λοιπον κατω με συμβουλους ατομα σαν το George και εφτειαξαν τη νεα εκδοση του αγγλικου φυσιγγιου για μακρινες αποστασεις. Τα αποτελεσματα μιλανε μονα τους. Το φυσιγγι αυτο εχει δοκιμαστει και στο φασιανο με φοβερα αποτελεσματα. Σε ολη την ειδικη σειρα του dark storm, φυσιγγι με συγκεντρωτηρα δεν υπαρχει. Δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο, πιο πολυ για μενα αντικατοπτριζει τη μεγαλη αγαπη των κυνηγων εκει στην μαλλινη ταπα.

Σιγουρα Γιαννη η υπακοη στο τσοκαρισμα ειναι μοναδικη. Εγω σκεφτομαι μια αλλη παραμετρο που ψηνεται εδω και δυο χρονια και αρχιζει να δειχνει δειγματα γραφης. Την νεα εκδοση του αγγλικου κυνηγετικου φυσιγγιου που αγγιζει το τελειο. Γνωστες ηταν οι Αγγλοι παντα, απλα δεν χρειαζοταν να ριχνουν long range τουφεκιες και ετσι τα φυσιγγια τους ηταν τα καλα αγγλικα κλασσικα. Εδω και μερικα χρονια παρατηρησαν οτι εκει που πετανε τωρα οι driven pheasant το κλασσικο φυσιγγι απλα τους γαργαλουσε. Κατσανε λοιπον κατω με συμβουλους ατομα σαν το George και εφτειαξαν τη νεα εκδοση του αγγλικου φυσιγγιου για μακρινες αποστασεις. Τα αποτελεσματα μιλανε μονα τους. Το φυσιγγι αυτο εχει δοκιμαστει και στο φασιανο με φοβερα αποτελεσματα. Σε ολη την ειδικη σειρα του dark storm, φυσιγγι με συγκεντρωτηρα δεν υπαρχει. Δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο, πιο πολυ για μενα αντικατοπτριζει τη μεγαλη αγαπη των κυνηγων εκει στην μαλλινη ταπα.
Παυλο το 'χω ξαναγραψει!
Αν ηταν προσβασιμη η καλη μαλλινη,δεν θα ασχολιομουν με καμια αλλη βισματωση.Ειναι παρεξηγηση η παρουσιαση του μαλλινοταπου φυσιγγιου ως "ημιδιασπορας".Απλα υπακουει στο τσοκ!
Οταν εχουμε μαθει,με τα συγχρονα πλαστικα κυαθια,να περνουμε αποδοσεις 1-2 βαθμιδων του τσοκ,κλειστοτερες,ειναι ευκολη η παρεξηγηση!
Τις τουφεκιες που εχω δει απο το δικαννο(της 10ετιας του '60)του πατερα μου,με κλασικη μαλλινη,δεν τις βλεπεις ευκολα!Τσοκαρισμα 6/10 και 12/10.Περιστεροτουφεκο εκεινης της εποχης...
Θυμηθηκα το μακαριτη στα απριλιατικα,τοτε,να τα κατεβαζει συνεχομενα απο τα μεσουρανα.
Αν δε μ'απατα η μνημη μου εριχνε τα lord.....

Last edited:
Παυλο το 'χω ξαναγραψει!
Αν ηταν προσβασιμη η καλη μαλλινη,δεν θα ασχολιομουν με καμια αλλη βισματωση.Ειναι παρεξηγηση η παρουσιαση του μαλλινοταπου φυσιγγιου ως "ημιδιασπορας".Απλα υπακουει στο τσοκ!
Οταν εχουμε μαθει,με τα συγχρονα πλαστικα κυαθια,να περνουμε αποδοσεις 1-2 βαθμιδων του τσοκ,κλειστοτερες,ειναι ευκολη η παρεξηγηση!
Τις τουφεκιες που εχω δει απο το δικαννο(της 10ετιας του '60)του πατερα μου,με κλασικη μαλλινη,δεν τις βλεπεις ευκολα!Τσοκαρισμα 6/10 και 12/10.Περιστεροτουφεκο εκεινης της εποχης...
Θυμηθηκα το μακαριτη στα απριλιατικα,τοτε,να τα κατεβαζει συνεχομενα απο τα μεσουρανα.
Αν δε μα απατα η μνημη μου εριχνε τα lord.....

Γιαννη, διαβασε το παρακατω αρθρο και θα καταλαβεις για τι βισματωση μιλαμε. Η μαλλινη ταπα απο προβειο μαλλι δεν κοβεται ουτε με μαχαιρι. Μιλαμε για το τελειο. Αλλα που να βρεις τετοιες μαλλινες στην αγορα?

http://www.shootinguk.co.uk/guns/am...pment-in-cartridge-loading-for-50-years-13551

Αυτα,Παυλο,μαλλον θα τα θαυμαζουμε σε αναλογα αρθρα!
Αν το σκεφτεις παει να κλεισει ενας κυκλος 100-120 χρονων σε οτι αφορα τη βλητικη.
Παραδοσιακη βισματωση και,κοντος ψαλμος,αχρωμιωτη και πιο "μαζεμενοι"αυλοι.Ειδωμεν.....

http://imgur.com/KWlzWN1
Σημερα το απογευμα μια μονοτουφεκια σε γρηγορη τραβερσα στα 15 μετρα με μηδενικη προσκοπευση,με αποζημειωσε για ολη την εβδομαδα!δυσκολη τουφεκια και λογω μειωμενης ορατοτητας σε πυκνο!
Φυσιγγιο nsi formulla 33 no6!

Αυτα,Παυλο,μαλλον θα τα θαυμαζουμε σε αναλογα αρθρα!
Αν το σκεφτεις παει να κλεισει ενας κυκλος 100-120 χρονων σε οτι αφορα τη βλητικη.
Παραδοσιακη βισματωση και,κοντος ψαλμος,αχρωμιωτη και πιο "μαζεμενοι"αυλοι.Ειδωμεν.....
Γιαννη καλη και χρυση η καλη μαλλινη αλλα ένα καλο και χρυσο πλαστικο κυαθιο σωστα στημενο απλα δεν πιανεται σε αποδοση φιλε , η μαλλινη στην αγγλια είναι παραδοση παρα πολλων χρονων , την ζηταει ο κοσμος , τα εργοστασια υπακουουν στην αγορα , αν παμε και σε υπερδιευρυμενους αυλους εκει υπαρχει και μεγα πρόβλημα εμφραξης

Σημερα το απογευμα μια μονοτουφεκια σε γρηγορη τραβερσα στα 15 μετρα με μηδενικη προσκοπευση,με αποζημειωσε για ολη την εβδομαδα!δυσκολη τουφεκια και λογω μειωμενης ορατοτητας σε πυκνο!
Ωραίος ! Δώσε πραμα να βλέπει ο λαός ..sarcastic.
Είναι κατι ντουφεκιές μερικές φορές που πέρα απο την ευχαρίστηση που σου δινουν τις θυμάσαι για χρόνια .
Θυμάμαι μια φορά Νοέμβρη μήνα γύρω στις 12 το μεσημέρι ,σε ένα μερος με αριές και βελανιδιέςΤο έδαφος κατηφορικό..Δεν πετούσε τίποτα ,ο καιρός ζεστός και έχω καθίσει σε μια πέτρα και πίνω εναν καφέ μια και κόντευα να κοιμηθώ.Απο το πουθενά εμφανίζεται μια και έρχεται και κάθεται πίσω και αριστερά μου στα 10 μ. και χαμηλά .Σε ύψος 2μ απο το έδαφος.Κοκάλωσα και με τα μάτια μου όσο πιο λοξά μπορούσα την έβλεπα που με κοιτούσε περίεργα και κουνούσε το κεφάλι δεξιά και αριστερά .
"....κοιταζόμασταν στα μάτια με να πάθος φλογισμένο,ώσπου σμίξαμε τα χείλη στο φιλί το φλογισμένο ...".sarcastic.

Πρέπει να έμεινε εκει η ρουφιάνα και 10 λεπτά.Δέκα λεπτά που σε μένα φαινόταν ώρες.Προσπαθούσα να κουνήσω εν τω μεταξύ τα δαχτυλά μου παρα πολύ αργά για να πιάσω καλύτερα το όπλο που το είχα οριζόντια στα πόδια μου,καθότι καθιστός στην πέτρα .
Κάποια στιγμή ακούω εκει νο το δυνατό τίναγμα των φτερών και κανει μια βουτιά προς τα κατω.Αυτές τις στιγμές οι τεχνικές και οι θεωρίες δεν εχουν καμιά αξία .Μοιάζουν παραμύθια.Γυρνάω το όπλο το οποίο ουτε καλά κααλά στον ώμο δεν κουμπουσε και με ντουφεκιά "πανηγυρτζίδικη " ντουμάνιασε το σύμπαν απο φτερά.
Αυτή ειναι μια απο τις στιγμές που δεν ξεχνάω και μαι απο τις ντουφεκιές που ξεπερνάνε τα όρια της κωλοφαρδίας.

τα περαζι παιζουν σε δικη τους κατηγορια στις κανες , βγαζουν πολύ πιο γρηγορη τουφεκια και πολύ πιο θανατηφορα , οσο αφορα την long range τουφεκια ολο το μυστικο είναι στα σκαγια και όχι στον τυπο εμφραξης

Φιλε τσουκου-τσουκου τα τρυγας καλα τα φασσακια..πολυ δυσκολο το μερος που πηγες παντως..

Status
Not open for further replies.
Back