Σημαδεύοντας την επικαιρότητα

Υπηρχε ενα παλιο status καπου στο 2010 ? εκει αρχη κρισης, το οποιο μας χαρακτιριζει σαν λαο και πριν και μετα και εσαη.

"Τηλεοραση plasma 50 ιντσων, iPhone και...ξυλόσομπα"
Kαί κάπως έτσι φόρεσαν οι περισσότεροι γυαλιά με 50άρες τηλεοράσεις
σε σαλονάκια 4Χ4μ.

Οι πολιτικοι το μηνυμα το παιρνουν κι εμμεσα απο εμας.
Δεν χρειαζεται παντα η ψηφος.
Οταν γκρινιαζεις συνεχως π.χ. για την τιμη της Βενζινης και καθε Σαββατοκυριακο, 3ημερο κλπ οι ιθύνοντες βλεπουν αυτο...

View attachment 98155

...σου λει, ψεμματα μας λενε.Εχουν !
Οποτε ρίχτους τους.
Ελληνας, ο πρωταθλητης της κλάψας και της μετριότητας.

Υ.Γ.
Γελαω συνεχως με τον "παλιο στολο" οχηματων που λενε και ολα τα αυτοκινητα γυρω μου ειναι γερμανικα SUVs των 35.000 ευρω +
Συνάδελφε καλημέρα. Η Ελλάδα έχει με διαφορά τον πιο γερασμένο στόλο στην Ευρώπη. Πάρε το από έναν άνθρωπο της αγοράς, όχι από το κράτος. Φιλικά :)

Συνάδελφε καλημέρα. Η Ελλάδα έχει με διαφορά τον πιο γερασμένο στόλο στην Ευρώπη. Πάρε το από έναν άνθρωπο της αγοράς, όχι από το κράτος. Φιλικά :)
Χωρις να αμφιβαλλω μια και ειστε ειδικος, μου το εχουν πει πολλοι αυτο.
Ειμαι σχεδον καθε ΣΚ στις Εθνικες οδους.
Δεν βλεπω κατι τετοιο ομως.
Αυτοκινητα 7ετιας το πολυ, και συνηθως SUV και λιμουζινες.
Δεν γινεται να μην το παρατηρει κανεις αλλος.

Αντίστοιχα παρατηρώ και εγώ, όχι ότι δεν υπάρχουν παλιά αμάξια αλλά, παρά το οικονομικό υπόβαθρο των Ελλήνων, τα καινούργια και ακριβά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους δείχνουν μια εικόνα δυσανάλογη σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες των "Ελλήνων". Πχ βλέπω παντού Tesla παρά την επιδότηση είναι ένα αυτοκίνητο των 40.000ευρώ+ Πως τα αγοράζουν όλοι αυτοί; Με δόσεις;

Αντίστοιχα παρατηρώ και εγώ, όχι ότι δεν υπάρχουν παλιά αμάξια αλλά, παρά το οικονομικό υπόβαθρο των Ελλήνων, τα καινούργια και ακριβά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους δείχνουν μια εικόνα δυσανάλογη σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες των "Ελλήνων". Πχ βλέπω παντού Tesla παρά την επιδότηση είναι ένα αυτοκίνητο των 40.000ευρώ+ Πως τα αγοράζουν όλοι αυτοί; Με δόσεις;
Κανε μια ερευνα ποσα κτηματα εχουν περασει σε ξενα χερια επενδυτων με πωλησεις απο κοσμο τα τελευυταια χρονια και ποσο χρεωμενες ειναι οι καρτες για πολλους και θα καταλαβεις
και θα απαντησεις σε μεγαλο βαθμο στο ερωτημα σου
Καποιοι αλλοι παλι ειναι με αλλα μεσα
Κυριαρχει πολλη παρανομια πολυ μαυρο χρημα απο παρανομες δραστηριοτητες
Παντου ……
Στις ειδησεις δεν βγαινει ουτε το 10 τα εκατο απο αυτο που συμβαινει
Και ειναι και αρκετοι που δραστηριοποιουνται στο εξωτερικο και τα χρηματα τα φερνουν Στον τοπο τους
Βλεπε πχ ντουμπαι
Χωρις φυσικα συχνά να δηλωνονται

Κούτες πέφτουν απο τα ψηλά τα παραθύρια του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Θεσ/νίκη ,σε καρότσα φορτηγού προς ανακύκλωση.
Και ξαφνικά ..........

"......καίει ακόμη η φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/7).

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον υπαίθριο χώρο εταιρείας ανακύκλωσης και αποβλήτων, με τις συνθήκες έως τώρα να παραμένουν αδιευκρίνιστες. "

Ζήτω η Κολομβία του ευρωπαικού Νότου !
Οδηγούμαστε προς τον γκρεμό και ο κρότος θα είναι μεγάλος

Πολλές φορές η εντυπώσεις υπερτερούν των δεδομένων. Εχεις δίκιο και εγώ θα μπορούσα να έχω την ίδια εντύπωση. Ειδικά αν σκεφτούμε και το ότι σε όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες έχουν ξεπουλήσει όλα τα οχήματα και για να πάρεις καινούριο πρέπει να περιμένεις πολλούς μήνες. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα έχει μέση ηλικία άνω των 17 ετών.

Αυξημένα κατά 14,4 δισεκ. ευρώ είναι τα δηλωθέντα εισοδήματα των φυσικών προσώπων το 2024, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,2 δισεκ. ευρώ επιπλέον φόρους σε σχέση με το 2023. Περίπου οι μισοί φορολογούμενοι δήλωσαν, πάντως, ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα των νοικοκυριών ανήλθε σε 15.785 από 13.973 ευρώ το 2023.

831.053 φορολογούμενοι εμφανίζονται με μηδενικά εισοδήματα

Εισόδημα έως 5.000 ευρώ δήλωσαν 1.117.976 φορολογούμενοι

Χιλιάδες φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό από ηλεκτρονικές αποδείξεις και κλήθηκαν να πληρώσουν έξτρα φόρο 87,2 εκατ. ευρώ,

Μάλιστα :rolleyes:

Πολλές φορές η εντυπώσεις υπερτερούν των δεδομένων. Εχεις δίκιο και εγώ θα μπορούσα να έχω την ίδια εντύπωση. Ειδικά αν σκεφτούμε και το ότι σε όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες έχουν ξεπουλήσει όλα τα οχήματα και για να πάρεις καινούριο πρέπει να περιμένεις πολλούς μήνες. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα έχει μέση ηλικία άνω των 17 ετών.
Τα δεδομένα μάλλον περιλαμβάνουν και τα κάθε λογής σαπάκια που είναι παρκαρισμένα σε δρόμους, οικόπεδα και χωράφια περιμένοντας την επόμενη επιδότηση, ενώ το κράτος τα ψάχνει μάταια μέσω των τελών κυκλοφορίας. Δε νομίζω στην πραγματικότητα η μέση ηλικία των ΙΧ να υπερβαίνει τα 17 έτη.

Κούτες πέφτουν απο τα ψηλά τα παραθύρια του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Θεσ/νίκη ,σε καρότσα φορτηγού προς ανακύκλωση.
Και ξαφνικά ..........

"......καίει ακόμη η φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/7).

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον υπαίθριο χώρο εταιρείας ανακύκλωσης και αποβλήτων, με τις συνθήκες έως τώρα να παραμένουν αδιευκρίνιστες. "

Ζήτω η Κολομβία του ευρωπαικού Νότου !
Eγώ νομίζω ότι ήταν απλή ΣΥΜΠΤΩΣΗ... ;)

Μια και λέτε για την κίνηση και τα αυτοκίνητα ,χθες βράδυ γυρω στις 12 πήγα Μαλακάσα να πάρω τον γιο μου και ενα φίλο του . Το ρεύμα προς Αθηνα ήταν μια ουρα ατελειωτη απο αυτοκίνητα. Στα διόδια η ουρά τεράστια . Βγάλτε και κανα e-pass ρεεε
Η εξήγηση ήταν οι συναυλίες στην Μαλακάσα.
Έκανα να πάω 35 λεπτά και με την επιστροφή απο τον παλιό δρόμο έφτασα στο σπιτι σχεδόν 2. Απο την εθνική θα ήθελε σίγουρα περισσότερο χρόνο.

Τα δεδομένα μάλλον περιλαμβάνουν και τα κάθε λογής σαπάκια που είναι παρκαρισμένα σε δρόμους, οικόπεδα και χωράφια περιμένοντας την επόμενη επιδότηση, ενώ το κράτος τα ψάχνει μάταια μέσω των τελών κυκλοφορίας. Δε νομίζω στην πραγματικότητα η μέση ηλικία των ΙΧ να υπερβαίνει τα 17 έτη.
Η πραγματικότητα είναι ότι η μέση ηλικία των ΕΙΧ στην Ελλάδα με βάση τις εκδοθείσες πινακίδες είναι περίπου 17,3 ετών. Υπάρχουν δεδομένα σε όλες τις ασφαλιστικές που επιβεβαιώνουν επίσης αυτόν το κανόνα αν και αφορά λιγότερα οχήματα καθώς ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων που κυκλοφορεί δεν ασφαλίζονται. Έχουμε δηλαδή δεκάδες πηγές δεδομένων (η μία είναι η αστυνομία και πάνω από 25 ασφαλιστικές) που επιβεβαιώνουν το ίδιο πράγμα. Φιλικά.

1752554466425.png

Η πραγματικότητα είναι ότι η μέση ηλικία των ΕΙΧ στην Ελλάδα με βάση τις εκδοθείσες πινακίδες είναι περίπου 17,3 ετών. Υπάρχουν δεδομένα σε όλες τις ασφαλιστικές που επιβεβαιώνουν επίσης αυτόν το κανόνα αν και αφορά λιγότερα οχήματα καθώς ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων που κυκλοφορεί δεν ασφαλίζονται. Έχουμε δηλαδή δεκάδες πηγές δεδομένων (η μία είναι η αστυνομία και πάνω από 25 ασφαλιστικές) που επιβεβαιώνουν το ίδιο πράγμα. Φιλικά.
Κάτι είχα ακούσει ότι θα καταργηθεί το τέλος ταξινόμησης για τις εισαγωγές από ευρώπη, ίσως βοηθήσει αν έρθουν νεότερα ηλικιακά μεταχειρισμένα οχήματα με πολύ χαμηλό κόστος κτήσης, ειδάλλως στα 25+ χρόνια θα πάει.

Σε πολλες διαδικτυακες συζητησεις....εχω μπει κι εχω κατεβασει τα Excel της Ελληνικης Στατιστικης Υπηρεσιας (ΕΛ.ΣΤΑΤ) με τις ταξινομήσεις ΝΕΩΝ αυτοκινητων ανα μηνα και ετος.Οποιος δεν βαριεται ας μπει κιας ψαξει.
Θα του πεσουν τα σαγονια οταν δει τις ταξινομησεις Audi-Mercedes-BMW κλπ ανα μηνα σε μια κατα τα αλλα πτωχευμενη χωρα που περιμενει το καλαθι της νοικοκυρας για το Πασχα.
Δεν με πειθει κανεις για το αντιθετο.
Ο Ελληνας ειναι ο πρωταθλητης της κλαψας παγκοσμιως και χρηματα για λουσα εχει.
Μπορει να χρωσταει στην εφορα, στη ΔΕΗ και σε οποιον μιαλει ελληνικα...αλλα η ΕΛΣΤΑΤ εχει ατρανταχτα στοιχεια για το που παει το χρημα.
Και μιλαμε ΜΟΝΟ για ενα τοσο δα κομματακι που ειναι η αγορα αυτοκινητου.
Στα μεσιτικα να δειτε τι γινεται.Αγοροπωλησιες διαμερισματων με λεφτα σε βαλιτσες.
Τοσο μαυρο χρημα....ουτε στο Μεξικό.

Back