Πέρσι τέτοια εποχή είχα αγοραει 10 κουτιά από τα NSI AZ Νο 8,5, τα οποία τα είχα πάρει σε προσφορά στα 9,5€ από Αλαγιάννη. Εμφανισιακά, με το 8άρι κάλυκα “παφιλα”, μου φάνηκαν αρκετά φθηνιάρικα, κάτι που δεν συνάδει με την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει η NSI. Βλητικά βέβαια δεν λέω πως υστερούν απαραίτητα λόγω εμφάνισης, αλλά σαν πρώτη εντύπωση, δεν με έπεισαν.
Τα χρησιμοποίησα αποκλειστικά σε περπατητό για τσίχλα, από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο, με σχετικό κρύο και υγρασία. Δυστυχώς, με το bell choke, δεν ταίριαξαν καθόλου, η διαφορά σε σχέση με τα B&P MB32 No 9, που είναι για μένα σταθερή αξία εδώ και 20 χρόνια, ήταν μέρα με τη νύχτα. Έκανα επαναλαμβανόμενες δοκιμές, εναλλάσσοντας φυσίγγια κουτί-παρα-κουτί, και η διαφορά ήταν εμφανής.
Παρατήρησα πολλά αστοχιες, σε αποστάσεις έως 30 μέτρα, που με τα MB32 και bell δεν συνηθίζω να αστοχώ. Για να είμαι βέβαιος ότι δεν με επηρέαζε η προκατάληψη, τα ανακάτευα με άλλα φυσίγγια στο γιλεκο, ώστε να μη γνωρίζω τι βάζω κάθε φορά. Σε 9 στις 10 αστοχίες, το φυσίγγι ήταν το NSI AZ. Αν τύχαινε δεύτερο να ειχα MB, η τσίχλα έπεφτε.
Ίσως σε καρτέρι με 3άρι choke να είχαν καλύτερη συμπεριφορά, αλλά σε εμένα και στον τρόπο κυνηγίου μου, δεν δούλεψαν καθόλου.