Το κατάλληλο αυτοκίνητο για κυνήγι

Ούτε αυτά μπορείς να τα βάλεις νωρίτερα.....θα πρέπει να έχεις και γαλοτσες μαζί σου και δεύτερο άτομο να τα μετακινεί..... αυτά είναι περισσότερο για άμμο..... όχι για λάσπη.....στη λάσπη θέλει λάστιχο με μεγάλο και αραιό τακούνι.....αν κολλήσεις με αλυσίδες χιονιού μπορεί να βγεις.....μ αυτά δύσκολα.....
Γαλότσες θα φοράει σίγουρα ένα άτομο και τα πεδιλα θα ειναι δεμένα στη σχάρα έτοιμα για χρήση πριν μπεις στη λασπη και με σκοινιά στο καθένα 3-4 μέτρα για να μπορέσεις να τα τραβήξεις από τη λάσπη ,λάστιχα ,bf goodrich 50-50 για να μπορείς να κάνεις χιλιόμετρα όλο το χρόνο ,αλλά στη λάσπη γίνονται λουκουμάδες.

Γαλότσες θα φοράει σίγουρα ένα άτομο και τα πεδιλα θα ειναι δεμένα στη σχάρα έτοιμα για χρήση πριν μπεις στη λασπη και με σκοινιά στο καθένα 3-4 μέτρα για να μπορέσεις να τα τραβήξεις από τη λάσπη ,λάστιχα ,bf goodrich 50-50 για να μπορείς να κάνεις χιλιόμετρα όλο το χρόνο ,αλλά στη λάσπη γίνονται λουκουμάδες.
Ωραίο λάστιχο το συγκεκριμένο έχω αλλάξει τέσσερις τετράδες από το συγκεκριμένο..... αλλά το 50-50 δεν είναι για πολλή λάσπη όπως το είπες...... επειδή κι εγώ πηγαίνω πολλές φορές μόνος μου καλύτερα είναι να υπάρχει ένας εργάτης είτε χειροκίνητος είτε ηλεκτρικός..... ιδανικά θα ήταν ο ηλεκτρικός να μπορεί να μπει είτε μπροστά είτε πίσω σε ανάλογη χούφτα κοτσαδορου...... υπάρχουν τέτοια συστήματα στην αγορά...... ή ένας μεγάλος γρύλος hi lift που μπορεί να γίνει και εργάτης........ αλλά όλα αυτά βαραίνουν τόσο το αυτοκίνητο που στο τέλος θα κολλήσουμε από το βάρος.......🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ά

Εγώ τα πήρα 52€ με κάτι κουπόνια ,δεν έχουν τις βίδες στηρίγματα που λέει ότι περιλαμβάνονται. Έχει και άλλα με διάφορες τιμές ,επέλεξα τα μεγαλύτερα σε μήκος.
Ένα χαι λιφτ θες και μαζί με αυτά θα σε σώσει πολλές φορές. Με έβαλες σε ιδέα, το Φλεβάρη οριακά δεν έμεινα στον κάμπο, αν είχα κάτι τέτοιο θα μου φαινόταν χρήσιμο κάποια στιγμή..

Ένα χαι λιφτ θες και μαζί με αυτά θα σε σώσει πολλές φορές. Με έβαλες σε ιδέα, το Φλεβάρη οριακά δεν έμεινα στον κάμπο, αν είχα κάτι τέτοιο θα μου φαινόταν χρήσιμο κάποια στιγμή..
Που να δεσεις στον κάμπο τον hi lift?

Γαλότσες θα φοράει σίγουρα ένα άτομο και τα πεδιλα θα ειναι δεμένα στη σχάρα έτοιμα για χρήση πριν μπεις στη λασπη και με σκοινιά στο καθένα 3-4 μέτρα για να μπορέσεις να τα τραβήξεις από τη λάσπη ,λάστιχα ,bf goodrich
Tήν πρώτη φορά που έβαλα στο terrano bf goodrich μούπαν εκεί που τάβαλα
ότι θα μου κάνουν 90.000 χλμ .
Μού φάνηκε υπερβολικό όμως η πράξη πράγματι τους επαλήθευσε ,έκαναν τόσα πολλά
Τοτε είχαν 120 ευρώ το ένα .
Όταν πήγα να ξαναβάλω μου ζήτησαν 180 ευρώ .
50% πάνω !!
Επειδή βρήκα υπερβολική την αύξηση δέν ξανάβαλα, όχι για τα λεφτά αλλά
για την νοοτροπία αυτή πού μας δέρνει .

ετοιμάζεσαι για σαφάρι στην Κένυα :cool: γιατί τα τελευταία χρονια δεν εχει και τόσο λάσπη στον Καλλίδρομο.big smile.
Όντως δεν έχει πας και με ιχ σιγά σιγά. Στον Φουρνα που πήγαμε πρόπερσι στον πρώτο λασπολακο περάσαμε στον δεύτερο κολλήσαμε αλλα με κροκαλες στις πίσω ρόδες βγήκαμε και στον τρίτο κάναμε όπισθεν και πήγαμε απο άλλο δρόμο, όλα αυτά με πιο λάιτ 4×4 ενα Χ3 με 80-20 λάστιχα δρόμου.

Όντως δεν έχει πας και με ιχ σιγά σιγά. Στον Φουρνα που πήγαμε πρόπερσι στον πρώτο λασπολακο περάσαμε στον δεύτερο κολλήσαμε αλλα με κροκαλες στις πίσω ρόδες βγήκαμε και στον τρίτο κάναμε όπισθεν και πήγαμε απο άλλο δρόμο, όλα αυτά με πιο λάιτ 4×4 ενα Χ3 με 80-20 λάστιχα δρόμου.
Εύχομαι φέτος να έχει βροχούλες να μην είναι όπως πέρσι που πήγαινα ψηλά και είχε παγωνιά και από κάτω όλα ξερά περνούσαν τα πουλιά και δεν είχαν να πιούνε λίγο νερό όλα κατάξερα. Παντός εκεί στον Καλλιδρομο κάθε χρόνο είναι και χειρότερα έχει κόσμο αλλά και που δεν έχει ωραίο μέρος είναι και η γραμμένη οξιά αλλά έχει και πολύ κατασκήνωση εκεί.

Που να δεσεις στον κάμπο τον hi lift?
Για να σηκώσεις το αμάξι και να βάλεις τις ράμπες από κάτω ή έστω τα πατάκια, όχι για να τραβήξεις.. ωστόσο για τον κάμπο υπάρχουν ειδικές άγκυρες που τις βάζεις στο χώμα αν δεν υπάρχει δέντρο για πρόσδεση..

Για να σηκώσεις το αμάξι και να βάλεις τις ράμπες από κάτω ή έστω τα πατάκια, όχι για να τραβήξεις.. ωστόσο για τον κάμπο υπάρχουν ειδικές άγκυρες που τις βάζεις στο χώμα αν δεν υπάρχει δέντρο για πρόσδεση..
Διονύση χρειάζονται ειδικές βάσεις στα πλαινά ή στους ενισχυμένους προ φυλαχτήρες για ν προσαρμοστεί ο hi lift.
Στίς ζάντες προσαρμογή δεν θ το πρότεινα.
Στην λάσπη χρειάζεται κ την ειδική πλαστική βάση για ν μην χώνεται κάτω.
Ωραίο εργαλείο αλλά χρειάζονται προδιαγραφές στο αυτοκίνητο για ν χρησιμοποιηθεί αποδοτικά.
Τον έχω από το 2005, τον γνήσιο.

Έτσι είναι το κια είναι πολύ ικανο 4χ4, αλλα αλυσίδες πρέπει να τις έχεις βάλει πριν μπεις στον λασπολακο ,προσπαθώ να μειώσω τον κίνδυνο κολλήματος όταν είσαι ένα αυτοκίνητο και δεν μπορείς να πάρεις άλλη διαδρομή.
Δυστυχώς η καλύτερη λύση είναι το βιντσι; Καλά το λέω; Το συρματόσχοινο με τον γάντζο που μπαίνει μπροστά στον προφυλακτήρα. Με λάστιχα 50-50 τον ήπια κλαρίνο πέρυσι, ήρθαν και με τράβηξαν αλλιώς δεν έβγαινα. Στη επόμενη αλλαγή λάστιχα θα βάλω για λάσπη να είμαι οκ

Διονύση χρειάζονται ειδικές βάσεις στα πλαινά ή στους ενισχυμένους προ φυλαχτήρες για ν προσαρμοστεί ο hi lift.
Στίς ζάντες προσαρμογή δεν θ το πρότεινα.
Στην λάσπη χρειάζεται κ την ειδική πλαστική βάση για ν μην χώνεται κάτω.
Ωραίο εργαλείο αλλά χρειάζονται προδιαγραφές στο αυτοκίνητο για ν χρησιμοποιηθεί αποδοτικά.
Τον έχω από το 2005, τον γνήσιο.
Ναι κατάλαβα,θα το κοιτάξω αν και δεν έχω διάθεση να ανεβάσω το κόστος ψηλά . Κάπου πέτυχα πλαστική βάση 90 ευρώ και δάκρυσα. Ενα κόντρα πλακέ από κάτω και γειά σάς. Παλιά εκατό ευρώ είχε ο ίδιος ο γρύλος τώρα έχει 90 μόνο η βάση.

Δυστυχώς η καλύτερη λύση είναι το βιντσι; Καλά το λέω; Το συρματόσχοινο με τον γάντζο που μπαίνει μπροστά στον προφυλακτήρα. Με λάστιχα 50-50 τον ήπια κλαρίνο πέρυσι, ήρθαν και με τράβηξαν αλλιώς δεν έβγαινα. Στη επόμενη αλλαγή λάστιχα θα βάλω για λάσπη να είμαι οκ
Εργάτης ηλεκτρικός αλλά και πάλι όλα σχετικά είναι ,πρέπει να κατέβεις και να κάνεις σωστή εκτίμηση της κατάστασης και φυσικά η μάνα του φεύγα δεν έκλαψε ποτέ.

Εργάτης ηλεκτρικός αλλά και πάλι όλα σχετικά είναι ,πρέπει να κατέβεις και να κάνεις σωστή εκτίμηση της κατάστασης και φυσικά η μάνα του φεύγα δεν έκλαψε ποτέ.
Και πάλι μπορεί να μην έχει σημείο αγκυρωσης μπροστά.....γι αυτό μίλησα για εργάτη που μπαίνει σε κοτσαδορο είτε μπροστά είτε πίσω......η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια με μια τετράδα λάστιχα 50-50 μπορεί να πάει κάποιος στο 80% των χωματόδρομων......με 80-20 και αργά στο κιβώτιο στο 95%......αν κάποιος όμως κυνηγάει μόνος σε δύσκολα μέρη ο εργάτης (ηλεκτρικός ή χειροκίνητος),οι ιμάντες, η γνώση της χρησιμότητας τους και η εξοικείωση στη χρήση τους θα μας βγάλει από μπελάδες.......

Ολα βοηθάνε.
Λάστιχα, ανάρτηση,μπλοκέ κλπ.
Από εκει που σε βγάζει ο εργάτης τπτ άλλο δεν συγκρίνεται.
Καλύτερο μόνο από εργάτη είναι φιλαράκι αγρότης με τρακτέρ που τον έχεις κεράσει μπύρες το προηγούμενο βράδυ..😛

Ένα αυτοκίνητο που θαύμασα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τίς δυνατότητες
του ήταν το NISSAN PATROL 42 diesel φίλου .
Ένα ουσιαστικά άρμα μάχης ,έδενε τα 4Χ4 διπλοκάμπινα άλλων κυνηγών που
κολλούσαν στην λάσπη καί τα έβγαζε έξω σαν καρυδότσοφλια ......

Πα
Κοντάροχτυπιέται με unimog αυτό...

Λάμπη αυτό το άρμα φοράει πίσω διαφορικό αντίστοιχο για όσους γνωρίζουν με το dana70!!
Θεωρητικά άσπαστο.
Αν υπολογίσεις κ το βάρος του είναι επόμενο να κάνει παπάδες.
Απ την άλλη αν κολλήσει - βεντουζάρει σε λάσπη..λόγω βάρους θέλει d1Cat για να βγεί.
Ολα έχουν υπέρ κ κατά.

Τα πάντα κολλάνε.
Δεν θα ξεχασω το 96 φανταρος στη Μυτιλήνη, πυροβολικό εγω, που μας ειχαν αναγκάσει απο ολα τα σωματα να φυλάμε επι 24ωρου ενα αρμα μαχης που ειχε κολλήσει στη λάσπη και δεν μπορουσαν νατο βγαλουν με τίποτα.

Back