Γνώμες Φυσιγγίων

Γενικα απο τοτε που σταματησαν τα πυρκαλ, τα classica και τα speed τα εχω δουλεψει πολυ πριν γινουν απαγορευτικα λογω τιμης. Μετα ηρθε ο Ανδρεας και δουλευα αυτα. Φετος ομως μιας και οι διαφορες στις τιμες ειναι μικρες θα τα ξαναδουλεψω, (μαζι με του Ανδρεα). Μονο θετικα λογια εχω να πω και για τα classica και για τα speed. Και για πολλα χρονια εναρξη στο τρυγονι μονο με classica 32gr no8.
Ένας φίλος ,καλός-πραγματικός φίλος - Άνθρωπος πού μας έφυγε για το μεγάλο
ταξίδι φανατικός φασσάς καλοκαιρινό Αυγουστιάστικο φάσσας μόνο classica .
Mόνο αυτό , ένα φυσίγγι !!

Άρα και το classica 32 το καινούργιο με αποσπώμενου πάτου είναι.
Το ΑΖ με τον 8αρι παφυλα έριξα στα τρυγόνια και πήγε πολύ καλά. Στις τσίχλες δεν έριξα.
Ειπαμε......θα ριξείς φετος διαφορα, με τοσες τσιχλες που θα'χει.

Λαμπη το φυσιγγι αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω αλλα ξερω οτι ειχα βρει το κουμπι του. Δεν το καταλαβα γιατι στο πρωτο κυνηγι που τα εριξα ειχα 10 η 11 ντουφεκιες - 10 πουλια. Σε περπατητο - ολα ξερα χωρις αιματα και τα παντα καλυμμενα απο παγο με αρνητικες θερμοκρασιες. Και απο την αλλη στα τρυγονια με 30+ βαθμους να γαζωνει. Γενικα παντως καιρου με παρα πολυ καλα αποτελεσματα. Παντα μιλαω για το παλιο πορτοκαλι.

Λαμπη το φυσιγγι αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω αλλα ξερω οτι ειχα βρει το κουμπι του. Δεν το καταλαβα γιατι στο πρωτο κυνηγι που τα εριξα ειχα 10 η 11 ντουφεκιες - 10 πουλια. Σε περπατητο - ολα ξερα χωρις αιματα και τα παντα καλυμμενα απο παγο με αρνητικες θερμοκρασιες. Και απο την αλλη στα τρυγονια με 30+ βαθμους να γαζωνει. Γενικα παντως καιρου με παρα πολυ καλα αποτελεσματα. Παντα μιλαω για το παλιο πορτοκαλι.
Ένα από τα κορυφαία ever. Τι να λέμε τώρα?

Μέχρι το 2021 Φίλιππε μετά δε ξέρω τι έγινε δεν ήταν το φυσίγγι που ήταν
Το ΑΖ ριχτω αφοβα

Το πήρα αλλά σε νορμάλ καιρούς δεν μου πήγε καλά. Δεν το δοκίμασα με κρύο. Βέβαια όσοι το πήραν (az20) μετά είδα ότι
Ρίξτο σε 8μιση με 4αρι τσοκ και στα τρυγόνια μην το φοβηθείς καθόλου παρτου τον αέρα σαν το παλιό καλό πορτοκαλί είναι. ( τώρα το καινούργιο θα δούμε).

Αγωνιώ:λες να μη βρίσκουμε φυσίγγια τσιχλών λόγω του τεράστιου αριθμού πουλιών που θα έρθει; .big smile.
Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα φυσίγγια σίγουρα του χρόνου αν όχι από φέτος θα υπάρξει αύξηση στο πληθυσμό της τσίχλας και σε βάθος πενταετίας τα ράφια θα είναι γεμάτα σκονισμένα κουτιά από φυσίγγια.

Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα φυσίγγια σίγουρα του χρόνου αν όχι από φέτος θα υπάρξει αύξηση στο πληθυσμό της τσίχλας και σε βάθος πενταετίας τα ράφια θα είναι γεμάτα σκονισμένα κουτιά από φυσίγγια.
Πας στοίχημα ότι τα ράφια μια χαρά θα τα αδειάζουμε? Στη μουρλα μας πατάνε. Δεν θα πάρεις 10 κουτιά αλλά 6-7. Στην μουρλα μας πατάνε...

Πας στοίχημα ότι τα ράφια μια χαρά θα τα αδειάζουμε? Στη μουρλα μας πατάνε. Δεν θα πάρεις 10 κουτιά αλλά 6-7. Στην μουρλα μας πατάνε...
Δεν εχουμε σωστη αντιδραση ως καταναλωτες και αυτο συμβαινει σε ολα τα επιπεδα και οχι μονο στα φυσιγγια......
12-13 ευρω τα κερασια παραδειγματος χαριν και εμεις παμε και αγοραζουμε.......
Ας βαλουμε μυαλο........
Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.....

Δεν εχουμε σωστη αντιδραση ως καταναλωτες και αυτο συμβαινει σε ολα τα επιπεδα και οχι μονο στα φυσιγγια......
Ας βαλουμε μυαλο........
Έχεις απόλυτο δίκιο. Για ένα κιλό κεράσια και ένα κιλό φράουλες στην λαϊκή πριν ένα μήνα σου ζητούσαν να τους δώσεις ένα νεφρό και τους το έδινες. Το ίδιο γίνεται και θα γινει εντονότερο με τα φυσιγγια.

Ας βαλουμε μυαλο........
Εδω εχουν 8-10 ευρω το κιλο τις μπαμιες και τις αγγιναρες, τα κερασια δεν θα εχουν 14? να τα φανε μονοι τους, για να μην πω να τα βαλουν εκει που ξερουν.Φυσικα δεν αναφερομαι στους παραγωγους που τους βγαινει ο κωλος στην δουλεια μεσα στην ανασφαλεια για να κανουν την παραγωγη τους, αλλα στο συστημα {μεσαζοντες,μεγαλεμπορους,κλπ}. Σαν τον ψαρα που ερχεται στην λα'ι'κη της γειτονιας μου, επειδη ειναι ο μονος που πουλαει ψαρια εδω, εχει τον γαυρο 6-7 ευρω και την επομενη μερα που ειναι στην πιο πανω λα'ι'κη επειδη εχει κι αλλους ψαραδες εκει το κατεβαζει στα 3-4 ευρω το κιλο.Δεν θα αγορασω ποτε απο αυτον τον τυπο.

Last edited:
Άρα και το classica 32 το καινούργιο με αποσπώμενου πάτου είναι.
Το ΑΖ με τον 8αρι παφυλα έριξα στα τρυγόνια και πήγε πολύ καλά. Στις τσίχλες δεν έριξα.
Πέρσι τέτοια εποχή είχα αγοραει 10 κουτιά από τα NSI AZ Νο 8,5, τα οποία τα είχα πάρει σε προσφορά στα 9,5€ από Αλαγιάννη. Εμφανισιακά, με το 8άρι κάλυκα “παφιλα”, μου φάνηκαν αρκετά φθηνιάρικα, κάτι που δεν συνάδει με την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει η NSI. Βλητικά βέβαια δεν λέω πως υστερούν απαραίτητα λόγω εμφάνισης, αλλά σαν πρώτη εντύπωση, δεν με έπεισαν.

Τα χρησιμοποίησα αποκλειστικά σε περπατητό για τσίχλα, από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο, με σχετικό κρύο και υγρασία. Δυστυχώς, με το bell choke, δεν ταίριαξαν καθόλου, η διαφορά σε σχέση με τα B&P MB32 No 9, που είναι για μένα σταθερή αξία εδώ και 20 χρόνια, ήταν μέρα με τη νύχτα. Έκανα επαναλαμβανόμενες δοκιμές, εναλλάσσοντας φυσίγγια κουτί-παρα-κουτί, και η διαφορά ήταν εμφανής.

Παρατήρησα πολλά αστοχιες, σε αποστάσεις έως 30 μέτρα, που με τα MB32 και bell δεν συνηθίζω να αστοχώ. Για να είμαι βέβαιος ότι δεν με επηρέαζε η προκατάληψη, τα ανακάτευα με άλλα φυσίγγια στο γιλεκο, ώστε να μη γνωρίζω τι βάζω κάθε φορά. Σε 9 στις 10 αστοχίες, το φυσίγγι ήταν το NSI AZ. Αν τύχαινε δεύτερο να ειχα MB, η τσίχλα έπεφτε.

Ίσως σε καρτέρι με 3άρι choke να είχαν καλύτερη συμπεριφορά, αλλά σε εμένα και στον τρόπο κυνηγίου μου, δεν δούλεψαν καθόλου.

Πέρσι τέτοια εποχή είχα αγοραει 10 κουτιά από τα NSI AZ Νο 8,5, τα οποία τα είχα πάρει σε προσφορά στα 9,5€ από Αλαγιάννη. Εμφανισιακά, με το 8άρι κάλυκα “παφιλα”, μου φάνηκαν αρκετά φθηνιάρικα, κάτι που δεν συνάδει με την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει η NSI. Βλητικά βέβαια δεν λέω πως υστερούν απαραίτητα λόγω εμφάνισης, αλλά σαν πρώτη εντύπωση, δεν με έπεισαν.

Τα χρησιμοποίησα αποκλειστικά σε περπατητό για τσίχλα, από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο, με σχετικό κρύο και υγρασία. Δυστυχώς, με το bell choke, δεν ταίριαξαν καθόλου, η διαφορά σε σχέση με τα B&P MB32 No 9, που είναι για μένα σταθερή αξία εδώ και 20 χρόνια, ήταν μέρα με τη νύχτα. Έκανα επαναλαμβανόμενες δοκιμές, εναλλάσσοντας φυσίγγια κουτί-παρα-κουτί, και η διαφορά ήταν εμφανής.

Παρατήρησα πολλά αστοχιες, σε αποστάσεις έως 30 μέτρα, που με τα MB32 και bell δεν συνηθίζω να αστοχώ. Για να είμαι βέβαιος ότι δεν με επηρέαζε η προκατάληψη, τα ανακάτευα με άλλα φυσίγγια στο γιλεκο, ώστε να μη γνωρίζω τι βάζω κάθε φορά. Σε 9 στις 10 αστοχίες, το φυσίγγι ήταν το NSI AZ. Αν τύχαινε δεύτερο να ειχα MB, η τσίχλα έπεφτε.

Ίσως σε καρτέρι με 3άρι choke να είχαν καλύτερη συμπεριφορά, αλλά σε εμένα και στον τρόπο κυνηγίου μου, δεν δούλεψαν καθόλου.
Αν ειναι αποσπωμενου πατου ειναι πολυ πιθανον να εχουν "πιο αυστηρη" ντουφεκια γι αυτο και οι αστοχιες.......

Τσίχλα δεν τα δούλεψα καθόλου. Τα τρυγόνια που τουφεκισα έπεσαν στουπια με 4αρι μαμά από 15 έως 35 μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εντύπωση βλέποντας τον χαμηλό παφυλα ήταν αρνητική. Τώρα τον άλλαξαν.

Αν ειναι αποσπωμενου πατου ειναι πολυ πιθανον να εχουν "πιο αυστηρη" ντουφεκια γι αυτο και οι αστοχιες.......
Ναι αλλά τα έριχνε με το μπελ που είναι ότι καλύτερο με τον αποσπώμενο, εγώ πιστεύω δεν ταίριαξαν στης ταχύτητες η κατι ψυχολογικό.

Back