ij18 cal 12
ij18 cal 20
ij 54 cal 12
ij27 cal 12
ij18 cal 20
ij 54 cal 12
ij27 cal 12
Το τρίτο στη σειρά που αναφέρεις πρέπει να είναι φοβερό τουφέκι.ij18 cal 12
ij18 cal 20
ij 54 cal 12
ij27 cal 12
Ποια 32 γρ είναι σε αυτά τα νούμερα .ν4&6; Εκτός από ναβαρο.. ενδιαφέρομαι γιατί έχω το ρώσικο με 70 και φτάνω μέχρι ν. 7,8Εγώ προσωπικά επειδή τα εχω δει τι κάνουν και στα παπιά με 32&34 γρ .ν4&6., μου έχει φύγει το σαγόνι.. και δεν γράφω υπερβολές
Α1 Speciale 32Ποια 32 γρ είναι σε αυτά τα νούμερα .ν4&6; Εκτός από ναβαρο.. ενδιαφέρομαι γιατί έχω το ρώσικο με 70 και φτάνω μέχρι ν. 7,8
Ιδιογωμοση βαράω στα παπιά...νομίζω του Κύργια τα gm3 special/ navaro .βγαίνουν και σε χοντρά νουμεραΠοια 32 γρ είναι σε αυτά τα νούμερα .ν4&6; Εκτός από ναβαρο.. ενδιαφέρομαι γιατί έχω το ρώσικο με 70 και φτάνω μέχρι ν. 7,8
Diana 32 n6Ποια 32 γρ είναι σε αυτά τα νούμερα .ν4&6; Εκτός από ναβαρο.. ενδιαφέρομαι γιατί έχω το ρώσικο με 70 και φτάνω μέχρι ν. 7,8
Στον πίνακα και στο κυνήγι τι κάνουν εκεί είναι το θέμα σε καλύπτουν ;Καλησπέρα.
Κατάφερα και μέτρησα αυλό και τσοκ στα όπλα μου και τα αποτελέσματα ήταν λίγο μη αναμενόμενα κυρίως για το mp27e που έχω.
Συγκεκριμένα o αυλός στην κάτω κάννη είναι 18,56mm ενώ στην πάνω κάννη είναι 18,42mm. Κανονικά θα έπρεπε να είναι και οι δύο κάννες 18,4 όπως γράφουν οι σφραγίδες. Το επίσης περίεργο είναι ότι τα μαμα εναλλασσόμενα τσοκ της baikal οι συσφίξεις τους ταιριάζουν στην κάτω κάννη περισσότερο παρά στην πάνω κάννη όπως φαίνεται παρακάτω στο πινακάκι. Στην πάνω κάννη είναι σαν να έχω σχεδον μία σύσφιξη πιο φαρδιά από αυτή που αναγράφει.
MP27
Αυλός
Κάτω κάννη 18.56mm
Πάνω κάννη 18.42mm
τσόκ κάτω πάνω
*****18.5 -0.06 +0.08
****18.3 -0.26 -0.12
***18.07 -0.49 -0.35
**17.87 -0.69 -0.55
*17.57 -0.99 -0.85
Από την άλλη στο mp43 με σταθερά τσοκ 1/3* οι αυλοί είναι ακριβώς στο 18,4 και στις δύο κάννες. Το τσοκάρισμα στην δεξιά κάννη είναι 17.85mm δηλαδή -0.55mm λιγότερο που είναι οκ σαν 3* αλλά στην αριστερή κάννη είναι 17.26mm δηλαδή -1.14mm λιγότερο επομένως είναι έξτρα φουλ τσοκ.
Η super vinci έχει αυλό 18,34mm και από τα τσοκ μόνο ο κύλινδρος που είναι εκτός των προβλεπόμενων διαστάσεων αφού είναι 0,18 mm πιο φαρδύς από τον αυλό (προσωπικά δεν με πειράζει) και ελάχιστα το 2* .
vinci
18.34
*****18.52 +0.18
****18.14 -0.2
***17.87 -0.47
**17.69 -0.65
*17.33 -1.01
Λίγες λεπτομέρειες για το κυλινδρόμετρο; Τιμή, από που η αγορά του; Ευχαριστώ.Μεχρι τώρα τις περισσότερες δοκιμές και κυνήγια τα έχω κάνει με το πλάγιο και αυτό που είχα παρατηρήσει είναι ότι οντως η αριστερή του κάννη έβγαζε σφιχτές τουφεκιές. Αλλά τώρα εξηγείται γιατί. Τα άλλα δύο όπλα τα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα έως καθόλου γιατί πάντα το χέρι μου πάει στο πλαγιοκαννο. Οπότε δεν έχω βγάλει συμπεράσματα. Απλά τώρα που αγόρασα κυλινδρομετρο μπόρεσα να τα μετρήσω για να έχω μια εικόνα για τα τσοκαρισματα που έχουν τα όπλα μου. Ηθελα να τα μετρήσω για να ξέρω να προσαρμόζω κατάλληλα τα τσοκ κυρίως για τις δοκιμές στην ιδιογομωση ώστε να βγάζω σωστά συμπεράσματα και αποτελέσματα. Για να μη νομίζω ότι ρίχνω με φουλ τσοκ ενώ στην πραγματικότητα είναι 2* όπως συμβαίνει στην πάνω κάννη του mp27. Το μόνο προβλημα μου είναι ότι τώρα δεν έχω φουλ τσοκ το οποίο το χρησιμοποιώ συνηθως για την δεύτερη τουφέκια δηλαδη για την πάνω κάννη του mp27. Οπότε θα χρειαστεί να αγοράσω aftermarket.
Παιδιά αυτό εδώ έχω παρει και με αυτο το μέτρησα. https://www.aliexpress.com/item/1005004649964281.html δεν είναι το κλασικό κυλινδρομετρο αλλά με την βοήθεια ενός παχυμετρου μπορείς να μετρήσεις κανονικά και τον αυλο και τα τσοκ με καλή ακρίβεια.Λίγες λεπτομέρειες για το κυλινδρόμετρο; Τιμή, από που η αγορά του; Ευχαριστώ.
Μανώλη,αν είναι όπως το δείχνει δεν έχει καλή ακρίβεια.Παιδιά αυτό εδώ έχω παρει και με αυτο το μέτρησα. https://www.aliexpress.com/item/1005004649964281.html δεν είναι το κλασικό κυλινδρομετρο αλλά με την βοήθεια ενός παχυμετρου μπορείς να μετρήσεις κανονικά και τον αυλο και τα τσοκ με καλή ακρίβεια.
Είναι στρογγυλεμένες οι άκρες οπότε έχει καλή ακρίβεια. Επίσης ανάλογα το εύρος που μπορεί να μετρησει η κάθε ράβδος έχει και αναλογο παχος οπότε είναι μελετημένο ώστε να εφαρμόζει σωστά στον κύλινδρο που μετράς και να έχει μεγάλη ακρίβεια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να το τοποθετήσεις σωστά οσο πιο παράλληλα γίνεται με την κάννη ,να το κρατήσεις σταθερό και να το σφίξεις ώστε να κρατήσει την μέτρηση. Μετά το αφαιρεις και μετράς με παχυμετρο. Εγω έκανα αρκετές μετρήσεις και η απόκλιση ήταν αμελητέα.Μανώλη,αν είναι όπως το δείχνει δεν έχει καλή ακρίβεια.
Θα δείχνει λιγότερο από την πραγματική διάμετρο.
Για να δείξει σωστά πρέπει η επιφάνεια που έρχεται σε επαφή να είναι ακμή.
Ευχαριστώ φίλε μου.Παιδιά αυτό εδώ έχω παρει και με αυτο το μέτρησα. https://www.aliexpress.com/item/1005004649964281.html δεν είναι το κλασικό κυλινδρομετρο αλλά με την βοήθεια ενός παχυμετρου μπορείς να μετρήσεις κανονικά και τον αυλο και τα τσοκ με καλή ακρίβεια.
Αν οι ακρες ειναι στρογγυλεμενες πιστευω θα εχει αρκετα καλη ακριβεια αν και στη φωτο του site δεν φαινονται στρογγυλεμενες....αν μπορεις ανεβασε φωτο απο το δικο σου...Είναι στρογγυλεμένες οι άκρες οπότε έχει καλή ακρίβεια. Επίσης ανάλογα το εύρος που μπορεί να μετρησει η κάθε ράβδος έχει και αναλογο παχος οπότε είναι μελετημένο ώστε να εφαρμόζει σωστά στον κύλινδρο που μετράς και να έχει μεγάλη ακρίβεια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να το τοποθετήσεις σωστά οσο πιο παράλληλα γίνεται με την κάννη ,να το κρατήσεις σταθερό και να το σφίξεις ώστε να κρατήσει την μέτρηση. Μετά το αφαιρεις και μετράς με παχυμετρο. Εγω έκανα αρκετές μετρήσεις και η απόκλιση ήταν αμελητέα.