Σχετικα με αδεια κυνηγιου

«Όταν ο νόμος σου επιτρέπει να φέρεις όπλο και ας μην κυνηγάς απαραίτητα,»

Και εγώ αν είχαμε νόμους Αμερικής θα είχα ένα πιστόλι σε κάθε σπίτι και ένα σε κάθε αμάξι ,αφού είμαι νομότυπος θα ζητήσω κανενός την άδεια έτσι γουστάρω ,μου αρέσουν τα οπλα και σε δεύτερη σκέψη είναι και λόγοι ασφαλείας .Και να το πω και χύμα καλύτερα να πάει αδιάβαστο κάτι άλλο παρά εγώ .

Εσύ το γράφεις ξεκάθαρα .
Φυσικά το γράφω ξεκάθαρα το ότι μου αρέσουν τα όπλα με κάνει κακό άνθρωπο,? Από μικρός ασχολούμαι με οπλα σε πληροφορώ δεν έχω χρησιμοποιήσει πουθενά όπλο παράτυπα και ναι γουστάρω να έχω 100 ,και σίγουρα δεν αρέσω στους οπλοφοβικούς ανθρώπους δυστυχώς, αλλά όταν υπάρχει εγκέφαλος στο κεφάλι μέσα ότι και να φέρεις ορθά θα πράξεις όταν δεν υπάρχει και άοπλος ζημιά θα κάνεις .Απλά θέλει πολύ εγκέφαλο για να κατέχεις όπλα και να έχεις ικανότητα να κρίνεις πότε θα χρησιμοποιηθούν κάτι που λείπει από την πλειοψηφία.

Φυσικά το γράφω ξεκάθαρα το ότι μου αρέσουν τα όπλα με κάνει κακό άνθρωπο,? Από μικρός ασχολούμαι με οπλα σε πληροφορώ δεν έχω χρησιμοποιήσει πουθενά όπλο παράτυπα και ναι γουστάρω να έχω 100 ,και σίγουρα δεν αρέσω στους οπλοφοβικούς ανθρώπους δυστυχώς, αλλά όταν υπάρχει εγκέφαλος στο κεφάλι μέσα ότι και να φέρεις ορθά θα πράξεις όταν δεν υπάρχει και άοπλος ζημιά θα κάνεις .Απλά θέλει πολύ εγκέφαλο για να κατέχεις όπλα και να έχεις ικανότητα να κρίνεις πότε θα χρησιμοποιηθούν κάτι που λείπει από την πλειοψηφία.
Πολύ καλά κανεις και αγαπάς τα όπλα , συμφωνώ μαζί σου , όπως λέω συνήθως σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα οπλα , το όπλο δεν κάνει κακό σε κανέναν , ο κακοβουλοσ χειριστής του όπλου κάνει το κακό .

Last edited:
Δεν ξερω πως προεκυψε οτι εχω "ανηθικους" σκοπους.
Καταρχας ειπα οτι ΔΕΝ κυνηγαω, αρα απο που κι ως που προκυπτει οτι θελω να εξοντωνω αγρια ζωα.
Η προθεση μου ειναι ξεκαθαρη.
Να μπορω να κυκλοφορω στο βουνό, οπου επιτρεπεται φυσικα το κυνηγι, νομιμα, με οπλο, ημερα, την επιτρεπομενη εποχή, με αδειες ολα κανονικα, απλα αντι για κόρνα και σπρεϊ πιπεριου για βιαστες, να κουβαλαω ενα απο τα οπλα μου.
Μακαρι να υπήρχε αδεια και συμφωνο οτι δεν θα σκοτωσω τιποτα, περα απο το αν απειληθει η ζωη εμενα ή των οικειων μου.
Οποτε και με ενα περιστροφο καλου διαμετρηματος θα εκανες τη δουλεια σου.
Αλλα τετοιοι νομοι δεν εφαρμοζονται εδω στην Ελλαδα, λογω της ανηθικοτητας των κατοικων, οι οποιοι θα το εκμεταλευοντουσαν και θα εκαναν ακριβως για οσα κατηγορηθηκα.

τα πράγματα δεν ειναι τόσο απλά δυστυχώς. Δεν ξέρω τι όπλα έχεις για να κουβαλάς μαζί σου στον κυνηγότοπο αλλά για το κυνήγι δεν επιτρέπονται όλα τα όπλα παρα μόνο τα λειόκανα με κάνη μήκους μεγαλύτερη των 50 εκατοστών. Δεν θα μπορείς να έχεις ένα όπλο τσέπης. Θα πρέπει να κουβαλάς ολόκληρο τουφέκι.

Επίσης αν σκοτώσεις ζώο το οποίο δεν επιτρέπεται το κυνήγι και σε πιάσουν διώκεσαι κανονικά και με τον νόμο. Και οι ποινές δεν ειναι μικρές. Θα πρέπει στο δικαστήριο να αποδείξεις ότι όντως απειλήθηκες. Το πως θα το καταφέρεις αυτό είναι μυστήριο. Ειδικά αν το ζώο που σκότωσες θεωρηθεί ότι δεν ειναι ικανό να σκοτώσει ή να σε απειλήσει. Οπότε τα πράγματα σε τέτοια περίπτωση γίνονται πολύ περίπλοκα και δύσκολα θα ξεμπλέξεις. Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν στιγμές που μπορεί να απειληθείς από ζώο (εδώ στην Ελλάδα το πιο συχνό είναι αγέλη αδέσποτων ή και οικόσιτων σκύλων) αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω το καλύτερο είναι να εκπαιδευτείς ώστε να ξέρεις πως να αμυνθείς και πως να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις και όχι να τα σκοτώσεις.
Τώρα η νομοθεσία δεν σου επιτρέπει όπλα και διάφορους μηχανισμούς πυροδότησης, κρότων κλπ για προστασία απο τα ζώα γιατί ακριβώς εδώ στην Ελλάδα μάλλο θεωρείται ότι δεν υπάρχουν ζώα επικύνδινα προς τον ανθρωπο που να είναι αναγκαία η χρήση αυτών.

Δεν ξερω πως προεκυψε οτι εχω "ανηθικους" σκοπους.
Καταρχας ειπα οτι ΔΕΝ κυνηγαω, αρα απο που κι ως που προκυπτει οτι θελω να εξοντωνω αγρια ζωα.
Η προθεση μου ειναι ξεκαθαρη.
Να μπορω να κυκλοφορω στο βουνό, οπου επιτρεπεται φυσικα το κυνηγι, νομιμα, με οπλο, ημερα, την επιτρεπομενη εποχή, με αδειες ολα κανονικα, απλα αντι για κόρνα και σπρεϊ πιπεριου για βιαστες, να κουβαλαω ενα απο τα οπλα μου.
Μακαρι να υπήρχε αδεια και συμφωνο οτι δεν θα σκοτωσω τιποτα, περα απο το αν απειληθει η ζωη εμενα ή των οικειων μου.
Οποτε και με ενα περιστροφο καλου διαμετρηματος θα εκανες τη δουλεια σου.
Αλλα τετοιοι νομοι δεν εφαρμοζονται εδω στην Ελλαδα, λογω της ανηθικοτητας των κατοικων, οι οποιοι θα το εκμεταλευοντουσαν και θα εκαναν ακριβως για οσα κατηγορηθηκα.
Αν δεν θες να εξοντώσεις το άγριο ζώο που προσπαθεί να σου επιτεθεί τότε γιατί το θες μαζί το όπλο και μάλιστα handgun ; Αν δεν γνωρίζεις την συμπεριφορά των άγριων ζώων ( την οποία κανένα τεστ για άδεια κυνηγιού δεν θα στην εξηγήσει ) τότε πως θα έχεις το κριτήριο για το εάν το ζώο είναι επιθετικό προς εσένα ; Πίσω λοιπόν από τη απορία περί κυνηγετικής άδειας ως μέσο αυτοπροστασίας κρύβεται η ανάγκη σου για οπλοφορία στα δάση και τους κάμπους … λάθος τόπος , αυτά για διάφορους λόγους συμβαίνουν αλλού .

Θυμηθηκα κι αυτο το βιντεο.
Αχ και να χε μια κορνα απο το τελευταιο ματς του Ολυμπιακου μαζι του.

Αυτά τα ζώα είναι δεσποζόμενα και όχι άγρια . Ο ιδιοκτήτης τους κακώς δεν έχει τον έλεγχο των ζώων αυτών και τους επιτρέπει να φτάσουν κοντά στον πολίτη που έτυχε να περάσει από εκεί κοντά . Εσύ λοιπόν που κοροϊδεύεις τους μη φονικούς τρόπους αποτροπής τι θα έκανες αν σε πλησίαζαν τα σκυλιά αγριεμένα ; Θα άνοιγες πυρ ;

• Like
Reactions: leo
Αν δεν θες να εξοντώσεις το άγριο ζώο που προσπαθεί να σου επιτεθεί (και τι να το κανω το αγριο ζώο ? να το βάλω τιμώρια να συνετιστεί ? με αυτη τη λογική γιατι κυνηγας ? σωθηκαν τα κοτοπουλα και οι μπριζολες απο τα σουπερ μαρκετ ?) τότε γιατί το θες μαζί το όπλο και μάλιστα handgun (απλα για πρακτικοτητα, να μην κουβαλαει καποιος 3.5 κιλα σιδερο) ; Αν δεν γνωρίζεις την συμπεριφορά των άγριων ζώων ( την οποία κανένα τεστ για άδεια κυνηγιού δεν θα στην εξηγήσει ) τότε πως θα έχεις το κριτήριο για το εάν το ζώο είναι επιθετικό προς εσένα ; (αυτο μου θυμισε το παρακατω meme) Πίσω λοιπόν από τη απορία περί κυνηγετικής άδειας ως μέσο αυτοπροστασίας κρύβεται η ανάγκη σου για οπλοφορία στα δάση και τους κάμπους(συμφωνα με την νομοθεσια μας δυστυχως ειναι ο μονος τρόπος σε βολτα στην αγρια φυση.Την αναγκη μου για κατοχη οπλων και χρηση την εξαντλω στην πρακτική σκοποβολη) … λάθος τόπος , αυτά για διάφορους λόγους συμβαίνουν αλλού (πιστεψε με δεν εχω κανενα αλλο σκοπο απο το να επιβιωσω εγω και οι αγαπημενοι μου σε πιθανο κινδυνο, εστω και τραυματισμο).

f22f4f72c5f7219408bba1a4e5cffa3b.jpg

σε ελευθερη μεταφραση...ο φιλος εδω λεει πως αν δεν γνωριζει αν ενα φιδι ειναι δηλητηριωδες ή οχι, σιγουρα το 1ο πραγμα που δεν θα κανει ειναι να πιασει και να εξετασει τον κωλο του φιδιου.

Attachments

• f22f4f72c5f7219408bba1a4e5cffa3b.jpg
    f22f4f72c5f7219408bba1a4e5cffa3b.jpg
    100,4 KB · Προβολές: 17
Είναι ξεκάθαρο λάθος του ιδιοκτήτη των σκύλων ο οποίος φέρει την ευθύνη .
Και ? Τι με αυτο ? με γλυτωνει εμενα απο κατι ?
Απο παλαβους και κομπλεξικους στην Ελλαδα, Δοξα Το Θεο.
Αλλιως ειναι να σου φυγει απο τον ελεγχο ενα king charles ή ενα κοκερακι, κι αλλιως ενα cane corso.
Δεν μπορω να επαφιεμαι στο μορφωτικο και κοινωνικο επιπεδο του καθε βλαχοτσοπανη με 25 τσοπανοσκυλα.

IMG_5179.jpeg

Δηλαδή ο κυνηγός εξοντώνει τα άγρια ζώα για κάποιο άγνωστο λόγο και αν θέλει να τραφεί δεν χρειάζεται το κυνήγι αλλά να πάει στον χασάπη … ρε πας καλά ;

*Με τα υπόλοιπα δεν θα ασχοληθώ να σου απαντήσω , η άγνοια μερικές φορές ή ακόμα χειροτέρα οι "πονηριές" φτάνουν στο όριο της γελοιότητας .

Last edited:
  • Like
Reactions: leo
Αλλιως ειναι να σου φυγει απο τον ελεγχο ενα king charles ή ενα κοκερακι, κι αλλιως ενα cane corso.
Δεν μπορω να επαφιεμαι στο μορφωτικο και κοινωνικο επιπεδο του καθε βλαχοτσοπανη με 25 τσοπανοσκυλα.
Αρα εκτός από την οπλοφορία στην εξοχή , προτείνεις και την κατά βούληση θανάτωση δεσποζόμενων ζώων που εσύ θεώρησες ότι είναι επικίνδυνα ; Περνούμε τον νόμο στα χέρια μας και κάνουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό … το ότι ο τσοπάνης μπορεί να έχει χαμηλό μορφωτικό επίπεδο σου δίνει το δικαίωμα να του εκτελέσεις τα ζώα εργασίας που κατέχει ;
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου … ξεχώρισε τα σε παρακαλώ , άλλο σκοπευτήριο άλλο κυνήγι , άλλο Ελλάδα , άλλο ΗΠΑ.

Επανέλθετε στο θέμα.
Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την κατοχή λειόκαννου για την άσκηση θήρας ή για συμμετοχή σε σχετικούς αγώνες.
Οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι παράνομης

Στο θέμα είμαστε , απλά κάνουμε κουβέντα γενικότερα για καπρίτσια . 😁

1731960756398.gif

Θυμηθηκα κι αυτο το βιντεο.
Αχ και να χε μια κορνα απο το τελευταιο ματς του Ολυμπιακου μαζι του.

Παιδιά μη μπλεκομαστε ,ο κάθε ένας οφείλει να φέρεται ανάλογα .Τώρα αν σε έτρωγαν τα σκυλιά μετά θα έλεγες καλύτερα να τα είχες σκοτώσει,τι γλύτωσες λέμε τα ζώα δεν είναι αδέσποτα να τα σεβαστούμε .Καλό είναι να υπάρχει σεβασμός από όλους ,γιατί μετά ο καθένας μετά θα λειτουργήσει με τους δικούς του νόμους και δε θα βγει σε καλό η βλακεία κάποιων να την πληρώσουν τα ζώα η και ο ίδιος .

Επανέλθετε στο θέμα.
Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την κατοχή λειόκαννου για την άσκηση θήρας ή για συμμετοχή σε σχετικούς αγώνες.
Οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι παράνομη.
Εσύ καλά τα λες. υπάρχει όμως ανακολουθία στο νόμο καθώς μπορείς να κατέχεις νόμιμα όπλο χωρίς να είσαι κυνηγός ή σκοπευτής.
Ή μήπως κάνω κάπου λάθος;

Back